מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אשמח לקבל חוות דעת על התזונה שליליאור15/11/2012
אני בת 27, גובה 1.71 , מבנה גוף בינוני ומשקל 63.5 ק"ג. ברצוני להפחית כ-3 ק"ג ממשקלי. אשמח לקבל חוות דעת על התפריט שלי.
-
ארוחת בוקר:
כוס חלב 1% + כוס ברנפלקס
-
ארוחת ביניים:
יוגורט לבן 1.5% + ירקות חתוכים
-
ארוחת צהרים:
אפשרות א': סלט ירקות גדול + חזה עוף בגריל גדול + חצי כוס פחמימה בריאותית (אורז מלא,קינואה,כוסמת..) + כפית שמן זית + מרק צח
אפשרות ב': סלט ירקות גדול + קופסת טונה במים + פרוסת לחם קל (לפעמים שתיים) + 2-3 כפות טחינה מוכנה (יחסית דלילה).
-
ארוחת ביניים:
תפוח, במידה ויש אימון - מוסיפה לפניו 2 תמרים מג'הול גדולים
-
ארוחת ערב:
סלט גדול
קערה גדולה של מרק ירקות סמיך / תבנית גדולה של ירקות אפויים בתנור עם תרסיס שמן זית (קישואים, חצילים, ברוקולי).
חביתה מוכנה מביצה אחת במחבת עם תרסיס שמן זית
פרוסת לחם שיפון מלא (45 גרם)
80 גרם גבינה לבנה 3%
4 כפיות טחינה גולמית.
-
בנוסף למה שכתוב למטה, אני מקפידה על שתייה מרובה ובאופן כללי אכילת כמות גדולה של ירקות שונים (טריים או אפויים).
אוכלת גם מסטיקים ללא סוכר (בערך 8 מלבנים קטנים ביום) וסוכריות ללא סוכר (בערך 4 ביום)
משתדלת לעשות פילאטיס מכשירים (עבודה רבה על כוח, משקולות וחיטוב) ולרוץ כ-45 דקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל חוות דעת על התזונה שלי - תגובה
ד״ר חדוה בן משה17/11/2012יעל שלום
זהו תפריט מאוזן ובריא. אם את רצה כל יום 45 דקות את יכולה לעלות בקלוריות.
אם תרדי יותר מחצי קילו בשבוע את יכולה להוסיף עוד חצי כוס פחמימה או 2 פרוסות לחם שיפון (לא קל) בצהריים ופרוסת לחם נוספת בערב. או לחלופין 15 שקדים.
המשקל שלך תקין ולכן ככל שתרעיבי פחות את הגוף תעשי פחות נזקים לחילוף החומרים.
בהצלחה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יעל18/11/2012תודה רבה על התשובה
אני לא רצה 45 דקות מדי יום, אלא משתדלת לרוץ פעמיים בשבוע + פעמיים פילאטיס
ולצערי המשקל תקוע..
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
ד״ר חדוה בן משה18/11/2012יעל שלום
המשקל שלך תקין ואת מחפשת לרדת נמוך יותר שלעיתים לגוף קשה להיות שם.
חשוב לבדוק אם את ממש אוכלת את התפריט הזה או שיש חריגות רבות או חריגה גדולה בסופ"ש ואז התמונה הקלורית שונה. כדי לגלות זאת מומלץ לרשום ולעקוב.
אם את מקפידה, או שתעלי את שריפת הקלוריות בספורט או תורידי את כמות הטחינה. כל כף טחינה שווה ל-50 קלוריות וכפית טחינה גולמית גם 50 קלוריות. אולי יותר מדי טחינה?
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)