מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוות דעת על תפריט להרזיהליאור12/02/2014
היי, אשמח לשמוע את דעתכם על התפריט הבא:
ארוחת בוקר:
קפה עם מעט מאוד חלב
3 שקדים
30 גרם שיבולת שועל
כף סילאן
ארוחת ביניים:
10 שקדים
ירקות חתוכים
ארוחת צהרים:
מרק צח
180 גרם חזה עוף
חצי כוס פחמימה מלאה
סלט ירקות
ארוחת ביניים:
3 תמרים מג'הול
בננה
ארוחת ערב:
רבע אבוקדו
ביצה
פרוסת לחם כוסמין
3 כפיות טחינה גולמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוות דעת על תפריט להרזיה - תגובה
ד״ר חדוה בן משה19/02/2014אירית שלום
התפריט בסדר. הייתי ממליצה להוסיף ירקות גם בערב וכף שמן זית בסלט.
אין לי שום פרטים עליך שאפשר לקבוע לכמה קלוריות את זקוקה. יתכן והתפריט דל מדי בקלוריות. אם תרדי מעל קילו בשבוע תוסיפי פחמימות בצהריים או עוד פרוסה לחם.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לחדווה
אירית21/02/2014שלום חדוה,
תודה רבה על תשובתך.
אני בת 29, גובה 1.71 ומשקל 65. רוצה מאוד לרדת עד 5 ק"ג.
בינתיים אני לא מצליחה לרדת במשקל עפ"י התפריט. מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לחדווה - תגובה
ד״ר חדוה בן משה21/02/2014אירית שלום
לא יתכן שבחורה צעירה לא תרד במשקל בקלוריות האלו. בדקי היטב מה את אוכלת.
הרי את לא אוכלת בדיוק כך כל יום. לא אפשרי לחיות בדיוק על תפריט כזה.
לכן רשמי במשך שבוע כל ביס ותביני את דגם האכילה. מה את אוכלת בשבתות? מה בבתי קפה? מה את שותה? מה עם פעילות? יש לעקוב היטב כדי להבין. את במשקל תקין, היזהרי מדיאטות. לעיתים צריך להבין מה לשנות באורח החיים ולא להכנס לטראנס של אוכל מונוטוני וחסרים.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לחדווה
אירית21/02/2014שלום חדווה,
שוב תודה על תגובתך.
כמה תשובות על שאלותייך:
- זה התפריט שאני נוהגת לאכול מדי יום. השינויים היחידים שאני עושה בו לעיתים הם - החלפת החזה עוף בדג סלמון (למשל - היום בצהרים אכלתי 200 גרם דג סלמון אפוי ללא רוטב) או בקופסת טונה במים; העברת הטחינה מהצהרים לערב; הוספת 3-4 שקדים למה שכבר יש.
כל זה כולל סופ"שים, בתי קפה ומסעדות.
- אני שותה אך ורק מים, מלבד 2-3 כוסות קפה ביום, ללא סוכר ועם ממש מעט חלב.
- לא יודעת אם חשוב לציין, אבל התמרים מזן מג'הול שאני אוכלת גדולים באופן יחסי. (כל אחד שוקל כ-25 גרם)
- בנוסף אוכלת מדי יום מרק ירקות שעשוי מירקות, מים ותבלינים מלבד.
- לגבי פעילות גופנית - עושה פילאטיס מכשירים פעמיים בשבוע, ומשתדלת לרוץ פעם-פעמיים בשבוע.
- אוכלת גם מסטיקים וסוכריות ללא סוכר.
התפריט ממש לא קשה עבורי להתמדה, ולכן מסתכל אותי שאני לא מצליחה לרדת.
אין לי בעיה לגוון ולשנות אותו, אני פשוט לא יודעת איך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לחדווה - תגובה
ד״ר חדוה בן משה22/02/2014היי שוב
אירית התפריט בסדר ומאפשר ירידה. לא ברור לי מדוע את לא יורדת. אולי את חיה תמיד על קלוריות מועטות ואין ממה להוריד. אם זה המצב, הגבירי ספורט. את לא יכולה לאכול פחות ממה שכתבת. חוסר הגיוון הוא גם בעוכרייך. כשאוכלים בדיוק אותו אוכל גם לא יורדים. איך אפשר לאכול בדיוק אותו דבר כל יום? באים אלי לטיפול אנשים ששוקלים מעל 100 קילו ולפי מה שהם מדווחים הם היו צריכים להיות בתת משקל. כשהם במעקב מתבררים כל מיני דברים. צריך לעקוב צמוד מה קורה אחרי שבוע לדוגמה, עם רישום אוכל. חבל שאעלה כל מיני השערות לא רלוונטיות. מציעה לך לגשת לדיאטנית לבירור.
בברכת שבת שלום
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)