יותר בריא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יותר בריא
    שמי
    20/08/2008

שלום , מה יותר בריא לדיאטה אוז מלא או פסטה מלאה? מה פחות משמין?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יותר בריא

הוספת תגובה

• סיבים תזונתיים בפסטה ואורז

מיה בן אפרים
    20/08/2008

הכל עיניין של טעם, יש אנשים שאוהבים אורז ויש שאוהבים פסטה.
    אורז פחות תעשייתי והוא אינו מכיל חיטה וגלוטן, אך אנשים שאינם רגישים לגלוטן ומערכת העיכול שלהם תקינה, יכולים להנות מטיב פסטה בדיוק כמו מאורז.

גם ההבדל בין כמות הקלוריות אינו שונה, 100 גרם של פסטה יבשה ( 200 גרם של מוכנה- ספל הגשה ) שווה בדיוק לאותה כמות קלוריות ופחמימות כמו של אורז מלא ( 200 גרם -ספל הגשה ). הסיבים התזונתיים גם הם, דומים וגורמים לתחושת שובע באותה מידה.

העיקר שתשלב, יום ככה יום ככה, בכל מתכון השתדל להשתמש בכמות שמן מינימלית, רטבים טובים וכמיות סבירות ( כוס- כוס וחצי ) בארוחה מלאה ועיקרית פעם ביום.

בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסכים מלבד 2 נקודות

אהרון
    03/09/2008

1. סיבים תזונתיים: אורז חום (מלא) = 2-2.5 גר\100 גר***** פסטה מלאה = 10-12 2. הערך התזונתי של הפסטה המלאה עשיר יותר משל האורז המלא לפחות במרכיבים הבאים: B1, B2, סידן, מגנזיום, ברזל (הרבה יותר), סלניום. ועוד. אין אפילו מרכיב משמעותי אחד, גבוה יותר באורז אני מיעץ לך ממקצוען למקצוענית לבדוק לפני שאת עונה. הגולשים סומכים עליך ומיישמים את עצותיך. אבקש ממך לא למחוק. תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה מקצועית

ד״ר חדוה בן משה
    07/09/2008

אהרון היקר
    אשמח אם תספר לנו מה מקצועך. אני עונה לך בצורה יותר מקצועית בהנחה שיש לך ידע בתזונה.
    בכל אופן הנתונים שאני מביאה בפניך הם מספר הרכב המזונות של משרד הבריאות שהוא התנ"ך של המזונות ולא מה שחברות המזון כותבות.
    ל-100 גרם:
    אורז חום מלא מבושל - 0.34 גרם סיבים (1.32 בלא מבושל) . פסטה חיטה מלאה מבושלת 0.99 גרם סיבים.
    B1 אורז מלא 0.096 מ"ג פסטה מלאה 0.108
    B2 אורז מלא 0.025 מ"ג פסטה מלאה 0.045
    סידן אורז מלא 10 מ"ג פסטה מלאה 15 מ"ג
    מגנזיום אורז מלא 43 מ"ג פסטה מלאה 30 מ"ג
    ברזל אורז מלא 0.42 מ"ג פסטה מלאה 1.06 מ"ג
    ברור לך שההבדלים האלו אינם משמעותים ואדם צריך לגוון את מזונותיו. פעם לאכול פסטה ופעם אורז. חצי מ"ג ברזל ו5 מ"ג סידן אינם הבדלים משמעותיים אם אתה מכיר את קצובת המזון RDA
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם כבר מקצועיות

אחרון
    11/09/2008

שלום לך, תשובה לשאלתך: דימיון ביננו - הכשרה בתחומים קשורים לגוף האדם. הבדל: התואר שלי דרגה מעל שלך. הבדל ביננו: אני חסר צבע (כחול) , התרומה שלי לאתר (לא בפורום זה) נטולת מניע כלכלי\פרסומי ההבדלים במרכיבים משמעותיים ממה שאת מציינת. צריך להתייחס להבדל באחוזים , גם הבדל של 0.1 מג משמעותי אם הוא כפול מהשני. הנתונים המלאים אפשר למצוא ב Danish Food Composition Databank על יד NATIONAL FOOD INSTITUTE שהוא אחד ממכוני המחקר המובילים בעולם. בין היתר FDA משתמש גם בנתונים שלו. אני נמנע מלמסור את האתר המדוייק אבל לא תהיה בעיה למצוא בגוגל. Macaroni, spaghetti, whole meal, raw Makaroni, spaghetti, fuldkorns-, rå Content pr. 100 g Unit Content Variation No. Source dietary fibre g 9.60 Vitamin B1, thiamin mg 0.670 Vitamin B2, riboflavin mg 0.110 Calcium, Ca mg 34 Magnesium, Mg mg 159 Iron, Fe mg 4.00 ============== Rice, brown, raw Ris, brune, rå Oryza sativa L. Refuse: 0% Content pr. 100 g Unit Content Variation No. Source dietary fibre g 2.40 Vitamin B1, thiamin mg 0.480 Vitamin B2, riboflavin mg 0.050 Calcium, Ca mg 12 Magnesium, Mg mg 119 Iron, Fe mg 1.30 בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד משהו

אחרון
    11/09/2008

חבל שלא קראת יותר ביסודיות את ההודעה הקודמת שלי לפני התגובה המתנשאה משהו שלך. לא אמרתי שצריך להמנע מאכילת אורז. אני מציע לך להכנס מדי פעם לפורום השכן תזונה ודיאטה (כן,כן, אפילו לך יש עוד מה ללמוד, אולי זה יעזור לשיפור ההתעניינות בפורום שלך) ולהשתכנע שאני בעד תפריט מאוזן ומגוון לא פחות ממך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה אחרון?

ד״ר חדוה בן משה
    11/09/2008

היי אהרון
    אני תמיד שמחה על דיון בפורום ולשמוע גם אחרים. זה תמיד מפרה. עובדה שטרחתי לשבת ולכתוב לך הרבה מספרים ותודה חזרה על העידכון שלך. אני מעריכה את הידע שלך וההשקעה בפורום.
    אנחנו לא מתחרים בתארים. רופאים לדוגמה, למרות התואר הגבוה , רובם לא מבינים בתזונה.
    אז תזונאי תואר ראשון יכול לדעת הרבה יותר מביולוג דוקטור או רופא.
    בדקתי שוב והמספרים די דומים לאלו של הארץ, פשוט אתה כתבת את הערכים לRAW ואני למבושל. ההבדל הקיצוני הוא בכמות הסיבים בפסטה, שאולי בדקו סוגי פסטה שונים וזוהי הסיבה.
    אשמח תמיד על כל הערה ותמיד מוכנה ללמוד דברים חדשים. אז חבל על הערות קנטרניות מהסוג שיש לי עוד מה ללמוד. לא נקטתי בשפה כזאת לגביך.
    ברור שבקצובה של 1000 סידן גרמים בודדים של סידן כמעט לא נספרים והם חשובים מאד בקצובה של ברזל.
    אשמח על המשך הערותיך באתר.
    בברכה
    חדוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה וכמה הערות

אהרון
    11/09/2008

1. אני מסכים אתך שלרוב הרופאים אין ידע רב, אם בכלל בתזונה, לכן מפנים את הפצינטים לתזונאית וגם הם אישית נזקקים לשירותן ואפילו מבקשים ייעוץ בפורומים מסוג זה. אבל זה עדיין לא אומר שאין גם כאלה (אמנם מעטים) שבנוסף מתמחים גם בתחום זה. 2. לפני או אחרי הבישול היחס בין המרכיבים השונים נשמר, לפחות אלה שלא נהרסים בתהליך. חוץ מזה המקצוענים מתייחסים לערכים של חומרי הגלם לפני הבישול. 3. אכן אין הרבה משמעות להבדלים בסידן אבל בוויטמינים מקבוצת B, סיבים, וברזל ומרכיבים אחרים שלא הבאתי היחס וגם הערך המוחלט לא דרמטיים, אבל משמעותיים.. יותר רלוונטי זה להשוות בין אורז גולמי (מלא) לבין חיטה מלאה ונגיע למסקנה הברורה שלשני יש ערך תזונתי עדיף. 4. לכל אחד שעוסק בתחום יש עוד מה ללמוד, והרבה. למה יש כל כך הרבה גישות, שיטות ודיאטות? יחד עם זאת אני מצטער על הניסוח של ההערה שלי. כל טוב ובהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו