מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- למיה,שילי25/10/2008
אני בת 21,גובהי 1.62 ומשקלי 62.5. לפני גיוסי הייתי רזה, שקלתי 50 קילו ובשחרור הגעתי לשיא שלי 64.5 קילו.ברצוני לרדת במשקל. מבנה גופי בינוני, יש לי מבנה מתרחב מהאגן ומטה. מהו המשקל שמתאים לי לפי הנתונים היבשים? בנוסף, אני מוצאת את עצמי מתוסכלת כל פעם מחדש שאני קמה בבוקר ומחליטה שהיום אני שומרת לפי תפריט, בלי נשנושים, אך זה לא באמת קורה! גם אם אני לא מנשנשת משהו "אסור", אז זה עוד אגוזים או פחמימות שלא היו בתפריט. פעילות זו גורמת לי לתחושת אשמה, גועל ועצב. מדוע אני נופלת כל פעם לפיתויים ולא מצליחה לשמור במשך שבוע שלם על תפריט?=\ מה אפשר לעשות כנגד זה? יש לציין כי אני מרגישה שמבחינת תזונה אני יודעת הרבה, ביקרתי אצל 5 דיאטניות שונות מאז גיוסי לצה"ל, אך משהו מבחינה פסיכולוגית לא מצליח לי. אשמח להתייחסותך המקצועית והטובה. תודה,אני פשוט באמת כבר לא יודעת מה לעשות ואני מאוד רוצה לשנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסקנה- שינוי חשיבה
מיה בן אפרים26/10/2008היי ליאור,
חשוב שתביני שלפעמים עם כל הרצון והידע, הנחישות וההחלטה, משהו משתבש בדרך. בדרך כלל זה הבסיס. קשה להיות השוטר של עצמך ומצד שני בלתי אפשרי להיות כל החיים אצל דיאטנים שנותנים אין סוף תפריטים. אם תחשבי על זה, בכל דיאטה יש את המינוסים והפלוסים, ההנאה והסיוט. אני אומר את האמת, נשבר מכל העיניין.
אני דובקת בהכוונה לנפילות, הכוונה לשובע והבנה ממה יורדים בסוף במשקל, ולא, לא מספירת קלוריות ולא מדבקות בתפריט קבוע. ההצלחה של מי שמטופל אצלי נובעת אך ורק מההנאה של אוכל, ההבנה שאכילת שניצל מרגישה טוב, משביע ועשירה בסיפוק, בערב, מחליטים על איזון, וכן עם פחמימות, שלא יגידו לך שלא. הניסיון להפחית פחמימות לעיתים גורע!!
משקלך האידיאלי היינו בין 52-54, אחוזי השומן שאת צריכה לשאוף אליהם הם % 22-25%
השאלה איך. ואני אומרת:
מסגרת מתאימה ( אישית - בגלל כל התיסכולים) משהו שתתחברי אליו בטירוף, שיהיה לך כיף להגיע אליו, שיהיה לך בכיף להתקשר אליו בכל שאלה, גם אם השאלה היא הכי טיפשית, הכוונה לכמות השומן היומית, השגרה בכל ימות השבוע והכי הכי חשוב , ההתאמה של התפריט צריכה להיות אישית, שרק לך היא מתאימה עם מה שאת אוהבת לאכול ועם כל הסטיות שלך! ולכל אחד יש כאלו.
.
תזכרי, הכי חשוב זה להנות, להיות מסופק ולדעת... כי ידע זה כוח אבל מדיאטניות ודיאטות רבות, את לאוו דווקה נשארת לא מבולבלת...
בכל אופן, בהצלחה.
שלך,
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיה היקרה,
שילי26/10/2008ריגשת אותי מאוד עם התשובה העניינית והארוכה שנתת, כל זאת מבלי להכיר, רק כדי לעזור. על כן, ראשית כל-אני מודה לך:) שנית, כפי שציינתי, כבר הייתי אצל למעלה מ5 דיאטניות שונות שכנראה לא היתה התחברות של 100% כי עובדה שהמקסימום שירדתי הוא 3 קילו (ב3 חודשים..איטי) והעלתי חצי מזה בחגים סימן ששום דבר לא באמת השתנה. איך אני יכולה לדעת למי אני כן אתחבר? האם זה רק ניסוי וטעיה? יש לציין שהנסיונות האלה עולים לי הרבה כסף.הייתי רוצה מישהי אחת שבאמת אתחבר אליה ואצליח להשיל את כל המשקל הזה עם אותה דיאטנית. זה כ"כ מייגע. אשמח אם תוכלי להתייחס בשנית. שוב, המון תודה על התייחסותך,זה לא מובן מאליו. שבוע טוב:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינוי
מיה בן אפרים27/10/2008בבקשה יקירתי.
אין שום סיבה שבעולם לא תרדי במשקל ותתחזקי, במיוחד בחגים, לאחר החגים ובטיול הבא שלך לאילת!. אני מבינה שהדיאטניות לא בדיוק העריפו מידע, אולי ניסו לשכנע אותך על כמות אוכל מספקת אך הקשו על הירידה. אין לי ספק שזה לא נבע מהבעיה אצלך. פעמים רבות אני נתקלת בכך שלא עוזרים להגיע לתוצאה, רק מנסים ללמד לאכול. ואת האמת, זה מה שהכי מרגיז, כי זה מה ששובר.
אני יכולה להמליץ לך על הטיפול הכי מוכר לי, אימון תזונתי אמיתי. מהבעיה לפיתרון. אני עובדת בשיטה של למידה על כמויות פחמימה מול חלבון, עם התחשבות בשומן. אולי על כך מעולם לא חפרו לך, אבל העיקרון ... עובד.
את יכולה לעלות על האתר ולקבל מושג על התהליך, יותר מכך, אני מבטיחה שזה שונה. הטיפול הינו על בסיס יומי, פרטי. באס אם אסים, מיילים, טלפון ופגישות אישיות אחד על אחד. נוגעים המון בתזונה, המון ברמה האישית מחליטים על אסטרטגיה וטסים למטרה.
לא תפסידי כלום, מקסימום תרווחי.
אשמח לשמוע ממך.
שלך,
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)