בלוטת התריס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בלוטת התריס
    דניאלה
    15/07/2007

מיה שלום,
    אני בת 28, בעלת עודף משקל של 15 קילו וסובלת מתת פעילות קלה של בלוטת התריס שמקשה עלי מאד בירידה במשקל. אני מאד אשמח לדעת אם יש מאכלים מסויימים שמעודדים את פעילות הבלוטה או כאלה שמונעים את ספיגת היוד בה, משום שאני לא מעוניינת לקחת כדורים.
    תודה רבה, דניאלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בלוטת התריס

הוספת תגובה

• דניאלה יקרה

מיה בן אפרים
    16/07/2007

קודם כל, הכל תלוי בסגנון האכילה ובתזונה הכללית שלך ואין מזונות שמעודדים את הבלוטה באופן ישיר.מה שכן, לפני לקיחת הכדורים את בהחלט יכולה להבין ולעצור את התקדמות הבעיה.
    ישנם מזונות המעכבים את ספיגת היוד בגוף וכן, יש בהחלט חשיבות בצמצום צריכתם, המזונות העקריים הינם: לפת, כרוב, חרדל, סויה, קמח סויה, בוטנים, צנוברים ודוחן.
    לאוכל שאנו אוכלים יש קשר ישיר לקצב הירידה, הפעילות המטאבולית ומצב העייפות.
    לא רק מה שאוכלים, איזו כמות או איזו איכות אלא גם מתי אוכלים אותו.
    לזמני הארוחות והפרשי השעות, חוסר פעילות, שעות השינה וכמות הפחמימות בסדר היום יש השפעה על הפעילות המטאבולית של הגוף, ובעקיפין על פעילות הבלוטה
    כדי להאדיר את הפעילות יש צורך בבנית תפריט יומי, מותאם אישית, עשיר בסיבים תזונתיים, בוויטמינים ומינרלים חיוניים ובמים.
    נסי לאכול בשעות סדירות, לאורך היום, שלבי פעילות גופנית מתונה לסדר היום , אכלי אוכל עשיר בערכים תזונתיים, הפחיתי סוכרים פשוטים ואכלי דברים המעודדים שובע (כגון דגנים מלאים ושיפון)
    לצערי, אין ביכולתי להציע מזונות ספציפיים כיוון שאינני יודעת את תאוותיך או הסתייגויותייך ...
    הצעתי לך, לכי על בטוח. פני לדייט מקצועי, במיוחד בכדי שלא תגרמי כל נזק ותהיה בהשגחה על התהליך ובמסגרת תומכת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות נוספות...

דניאלה
    17/07/2007

מיה שלום,
    קודם כל תודה רבה על תגובתך, זה מאוד מאוד עוזר לי בתהליך שאני עוברת כרגע.
    כבר מס' שנים שאני משתדלת לאכול מזון בריאות (דגנים מלאים, סוכר חום/פירות, להמנע מכימיקלים למיניהם וכד') ומקפידה על כך יותר בחודשים האחרונים.
    בזמן האחרון התחלתי לעשות פעילות ספורטיבית ואכן אני מרגישה שינוי בתפקוד הבלוטה (פחות עייפות, פחות התקפי רעב פתאומיים והגוף שלי יותר מאוזן באופן כללי)
    אני לא יותר מדי בררנית באוכל, אך אני רגישה ללקטוז וללטקס, מה שמונע ממני לצרוך מוצרי חלב, תפו"א לסוגיו, אבוקדו, בננות וכו'. ולכן נשאלת השאלה מה לגבי חלב סויה בהקשר לקליטת היוד בבלוטת התריס, משום שאני מסוגלת לוותר על במבה (החטיף היחיד שאני אוכלת), אך קשה לי לוותר על 1-3 כוסות נס קפה שאני שותה ביום...
    הסיבה הנ"ל גם מונעת ממני לעשות את רוב תפריטי הדיאטה שמתפרסמים, משום שהם בד"כ מבוססים על גבינות וכד'.
    שוב תודה,
    דניאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדיפדוף בתפריטים לא יועיל

מיה בן אפרים
    23/07/2007

גם לרגישות ללקטוז יש תחליפים, יש יופי של חלב סויה וכן, אין שום בעיה בצריכתו כל עוד היא אינה מוגזמת (הגזמה היא מעל 200 מ"ל ביום)
    קשה לי ליעץ אישית ונקודתית כל כך כיוון שאינני יודעת את סדר יומך ואת מה שאת אוהבת, רק אומר כי הכל אפשרי ואין שום סיבה שתקחי תפריטים מוכנים שאינם בכלל מותאמים לך ולגופך אישית ומקצועית
    אל תתעסקי עם "אולי כן" אולי "לא" זה הגוף שלך ולא של מישהו אחר
    יש לך כמה בעיות שאת אפילו יכולה לצמצם אותם אם תעשי נכון ותשני תפריט למותאם!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו