תפריט יומי לדוג להורדת טריגליצרידים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תפריט יומי לדוג להורדת טריגליצרידים
    ענת
    24/01/2009

שלום לכן, האם תוכלו לסייע לי בבניית תפריט של 1200 עד 1500 קלוריות, אשר יכול לסייע בהורדת רמת הטריגליצרידים בגופי. התפריט שלי מורכב בעיקרו על כריכים (קמחים 100% מלאים). צמחונית, אוכלת הרבה מוצרי חלב. ממתיקה את המשקאות החמים בסוכר (ושותה המון חם בחורף - תמיד קר לי). אודה לכן מאוד על תשובתכן. הרופא שלי טוען כי חדעתו עלי לקצץ משמעותית בכמות הפחמימות אך המליץ לי להתייעץ עם תזונאית. תודה מראש ענת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טריגליצרידים

אהרון
    25/01/2009

אני בטוח שתקבלי תשובה מקצועית ואמינה בענין התזונה. ברצוני רק לציין שבנוסף להתאמת תפריט על ידי איש מקצוע, פעילות אירובית יומית, בד"כ מורידה את רמת הטריגליצרידים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טריגליצרידים

מיה בן אפרים
    26/01/2009

היי ,
    טריגליצרידים הם בעיה במטבוליזם של סוכרים בכבד, ועל כן יש לתת תשומת לב לפחמימות בתזונה.
    זוהי בעיה של סוכרים יותר מסכרת..
    סכרת לא קשורה לאכילה ברורה של סוכר, היא קשורה לתפקוד לבלב. טריגליצרידים אכן קשור..

כריכים זה טוב אך גם במקרה הזה יש ללחם קל עדיפות גבוהה על לחם מלא או שיפון. ולא יותר מ-6פרוסות ליום..
    השתמשי במרחים על בסיס חלבון, עדיפות לחלבון מלא, ביצה, טונה , עוף, דגים, סרדינים וגבינה קשה כגון קאש, ריקוטה , צפתית או לאבנה עד 5%
    הוסיפי 1/2 כוס דגנים מחיטה מלאה בתוספת חלב פעם ביום.. ועדיף בארוחת ארבע, כגון פיבר, סולטנה בראן או מוזלי ללא דבש או חמאה
    המתוק יכול להיות יוגורטים כמו מולר 0% ( יש מעולים) הם עם מעט סוכר.. או מעדנים עד 1.5 %, בבדיקה שאינם מכילים יותר מ30 ג סוכר או פחמימה מנת הגשה..

לצערי אין לי אופציה לתת כמויות מדויקות... אין לי מידע מספק עליך ועל סדר יומך...

הכי חשוב, המנעי מסוכר פשוט על בסיס קבוע, אל תתקלי ממתוקים כבדים אבל אכלי מעט מידי פעם, חייבים.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט לעודף טריגליצרידים

ענת
    26/01/2009

מתנצלת על ההצקה אך האם תוכלי לחוות דעתך על התפריט הנ"ל, אותו ניסיתי להרכיב על סמך הנחיותייך: קימה: 2 כמוסות אומגה 3 בוקר: 2 פרוסות לחם שיפון קל אורגני + 100 גרם קוטג' או גביע קוטג' 5% ללא לחם (עדיף?) + נס קפה עם חלב סוייה אלפרו או עם חלב אורז (מה עדיף?) צהרים: סלט ירוק+ קופסת טונה מסוננת משמן / סרדינים / 4 פרוסות פסטרמה +כף שמן זית ולימון + 2 פרוסות לחם שיפון קל אורגני (ממחמצת שאור - יותר קל לי לעיכול) קפה עם חלב סוייה אלפרו או עם חלב אורז אחה"צ: 1/2 כוסברנפלקס אורגני ללא סוכר + חלב אורז / סוייה קפה עם חלב סוייה אלפרו או עם חלב אורז ערב: חביתת עין עם שני חלבונים + 100 גרם גבינה 5%+ ירקות מאודים (שעועית ירוקה, צהובה) + 1/2 אבוקדו או 2 כפות טחינה + 2 פרוסות לחם קל מים מה דעתך על התפריט? נראה לי דל מידי האם ניתן להוסיף תפוחי עץ או אגסים, שקדים, אגוזי מלך? האם סירופ אגבה או סוכרה דיאט אפשריים? אני ממש כמהה למתוק אני חוששת לרדת במשקל. אודה לך על כל סיוע נוסף. אני ממש נואשת. משקלי 49 על 1.66 ואיני רוצה לרדת ממנו. ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד שאלותיים ברשותך

ענת
    26/01/2009

האם ניתן לאכול גבינות מחלב בפאלו? הקוטג' הרגיל והגבינות הנ"ל קלות לי יותר לעיכול (אני סובלת, בן השאר, מנפיחות וגזים אחרי מוצרי חלב. ושאלה שנייה: האם עדיף להחליף את הכריך של הלחם קל בצהרים ו/ או בערב בכוס מג'דרה (אורז חום + שעועית מש) שוב תודה :-) ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ובאפלו.. כן!

מיה בן אפרים
    07/02/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט

מיה בן אפרים
    07/02/2009

התפריט אינו דל, הוא משעמם לאורך זמן ולכן :

החליפי את הצהריים עם מנה חמה מידי פעם, לדוגמא, דג בגריל עם 3-4 כפות בורגול או קוסקוס או בטטה צלויה. זה אחלה. אם את עובדת מחוץ לבית השתמשי גם בטבעול, דל שומן ומאוד ממלא. הכיני אפילו תבשיל עם מעט חזה עוף, ירקות ( גזר, פלפל, גמבה, שעועית ירוקה, קישוא, נבטים ) איטריות אורז ורוטב סויה קיקומן, אבקת קארי או מחית קארי.
    כך תגווני את ארוחות הצהריים..

וכמובן,
    בהצלחה,

שלך,
    מיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו