איך להימנע מזלילות לא מבוקרות?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך להימנע מזלילות לא מבוקרות?
    חגי
    02/08/2009

שלום , צהריים טובים.
    אני סובל מבעיה קצת מוזר - יש פעמים שאני חייב לאכול ולא יכול לשלוט בזה. ז"א שאני עובר ליד דוכן שווארמה - גם אם חצי שעה לפני זה סיימתי ארוחת צהריים - ופתאום יש לי CRAVE בלתי נשלט ואני גומר לאפה ענקית בלי לחשוב פעמיים...

האם זוהי תופעה מוכרת? אני לא בעל משקל עודף או משהו כזה, אבל ההתקפים האלה נראים לי בעייתיים משהו.

תדוה על העזרה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פשוט תעשה לעצמך סוויץ' בראש

סו אלן
    10/08/2009

פשוט תעשה לעצמך סוויץ' בראש ותחליט שאתה לא פותח מקרר או ארון ברגע שיש לך "הץתקף" כזה. ככל שתעבוד על עצמך טוב יותר, ככה הבעיה תלך ותיעלם, אך חשוב שתהיה כן עם עצמך ותמשיך לסרב בכל התקף, מכיוון שנפילה של פעם אחת עלולה להפיל אותה ולהחזיר את הגלגל אחורה.

בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זלילות

ד״ר חדוה בן משה
    12/08/2009

שלום חגי
    אם אתה במשקל תקין סימן שאתה אוכל לפי צרכי גופך. השאלה היא באיזו תדירות מופיעים החשקים האלו. אם יש לך חשק מדי פעם ואתה מספק אותו אין בעיה. אך אם העניין משתלט על חייך ומפריע לך לאכול בריא, צריך לתכנן סדר יום עם ארוחות מסודרות.
    שים לב אם החשק מופיע אחרי שעות רבות של רעב או בגלל סטרס נפשי ומתח.
    הוכח במחקרים שיש אנשים רגישים יותר לגרויי אוכל. הפתרון הוא לעבוד על הראש ולאמור לעצמך כי רק עכשיו אכלת ואין סיבה לאכילה, או להכנע לדחף אם הוא קורה לעיתים רחוקות ומשקל גופך תקין.
    בברכה
    חדוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו