סויה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סויה
    1111
    23/08/2009

מה הבעיה במוצרי סויה? למה אומרים שלא כדאי לצרוך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סויה

הוספת תגובה

• סויה

ד״ר חדוה בן משה
    24/08/2009

עמית שלום
    סויה מכילה פיטואסטרוגנים שהם אסטרוגנים צמחיים. בשנים האחרונות יש מחקרים סותרים לגבי תועלת ונזק של הסויה.ישנם מחקרים על מניעת סרטן ומצד שני יתכן וסויה בעודף לחלק מהאנשים מהווה תוספת הורמון. לא ברור מי ירויח ומי יפסיד מסויה ולכן לא כדאי להגזים. אם את/ אתה בוגר ובריא ניתן לאכול כשלוש מנות סויה בשבוע. כמו כל דבר בתזונה, לא להגזים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנה, הורמון,

1111
    24/08/2009

הגיל שלי הוא 17 שנים, נחשב לגיל ההתבגרות.
    'מנות סויה', מה הכוונה? האם קופסה של חלב סויה [ליטר1] היא מנה? כמה זה מנה?

על איזה הורמון מדובר? למה הוא גורם?
    פעם שמעתי משהו מגוחך, גברים שצרכו יותר מדי סויה גידלו שדיים. זה אומר שההורמון שסויה מוסיף זה הורמון נשי? סויה זה לא צמח?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סויה מכיל פיטואסטרוגן

ד״ר חדוה בן משה
    01/09/2009

שלום עמית
    סויה הוא אכן צמח וצמחים מכילים תרכובות כימיות. הסויה מכיל חומר הדומה בהרכבו לאסטרוגן שהוא ההורמון הנשי. לכן קרוי פיטואסטרוגן. פיטו = צמח. נמצא שבנות שצרכו הרבה סויה הייתה הם התבגרות מינית מואצת. לגבי בנים לא בטוח מה ההשפעה.
    מנה היא כוס חלב או יוגורט סויה או 100 גרם טופו.
    בברכה
    חדוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאט סויה וכמויות

מור
    02/12/2009

אז מה הנזק של שתיית ליטר חלב סויה ביום.
    2. במה הדיאט סויה שונה והאם נוחת יותר מבחינה תזונתית
    3. איך זה שחלק ממוצרי הסויה עמידים ללא חומר משמר וחלק לא.
    4. מה הפתרון להפסקת צריכה בהגזמה של מוצרים? כל פעם אני מתמכרת למוצר מסויים.
    כל פעם אני נדבקת למשהו לדוגמא כעת זה החלב סויה וצורכת בכמויות הסטריות. לפעמים זה גלידה.לפעמים זה טחינה. לפעמים זה מסטיקים. ושוב אני מדברת על כמויות מטורפות של לסיים 2 חפיסות ביום או חבילת טחינה ב3 ימים...
    אף פעם אין לי רוגע ואיזון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו