מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרהר21/10/2007
היי,
אני בת 17, שוקלת 44, גובה: 155.
אני משתדל לאכול מאוזן במהלך היום.
בבוקר אני אוכלת בדרך כלל יוגורט עם פרי כלשהו וכפית דבש או מולסה.
בצהריים בדרך כלל מנה בשרית שמכילה שני פולקה או חזה עוף עם ירקות מבושלים ומנת קטניות כמו קוסקוס, אורז או כוסמת.
בערב אני אוכלת בדרך כלל שתי פרוסות לחם עם גבינה או אבוקדו או טוסט עם גבינה בולגרית ורסק עגבניות.
הבעיה שלי היא שאני מנשנשת בין הארוחות ואוכלת עוגות ועוגיות ובעיקר הרבה שוקולד ואני לא מצליחה להימנע מזה.
אני גם עושה פעילות גופנית בחדר כושר- שעה פעם בשבוע.
אני רוצה לרדת 2-3 קילו שעליתי בחודשים האחרונים ולהפסיק לאכול את כל הממתקים והנישנושים בין הארוחות.
מה עליי לעשות? האם יש לזה פיתרון?
בתודה,
א'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פתרון לנישנוש
מיה בן אפרים21/10/2007קודם כל, משקלך תקין.
הגוף משתנה לפעמים וזו גם סיבה לעליה במשקל הרי לא טבעי להישאר 40 ק"ג כל החיים ותתכונני להפסיק להלחם ולתת לגוף מנוחה מהקפדה פדנטית..
דבר שני,
כדי להפסיק לנשנש, חשוב שתתני לגוף את כמות המזון הדרושה לו ועל פי התפריט אני רואה כי יש חוסרים.
בין הארוחות אולי תקפידי מבעוד מועד לאכול יוגורט עם מעט דגני בוקר או עוד פרי, אלו יגרמו לתחושת שובע שתעביר את הצורך במתוק.
הצרך במתוק הוא בד"כ כשיש נפילת סוכר- מחוסר אכילה בין הארוחות. תתפלאי, אך אכילה כל 3 שעות חשובה למאגרי האנרגיה והשריר בגוף וכדי לא לצמצם שריר ולעלות מסת שומן כדאי להעניק לגוף מנות קטנות של פחמימה, כדוגמת אלו שהזכרתי למעלה.
בהצלחה,
יופי של בסיס לתפריט, א.ג.ב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)