מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה על לחמים (מיואשת!)לאלי21/04/2010
שאלתי את השאלות האלה כבר בכמה פורומים, אבל לא קיבלתי תשובות לעניין...
אני רוצה לדעת מה ההבדל הקלורי בין לחם לבן ללחם כפרי שמפוזרים עליו (ומכיל גם) דגנים (שיבולת שועל, גרעיני חמניות, שומשום)?
על אריזת שני המוצרים אין הבדלים בערכים התזונתיים וזה בכלל לא נראה לי הגיוני!
הרי גרעיני חמניות, שומשום ושיבולת שועל מכילות לא מעט קלוריות!
זה מאוד מטריד אותי, כי יכול ליהיות שאני צורכת כל יום עשרות קלוריות מיותרות מתוספת הדגנים הזאת...
האם כאשר על אריזת כריך מוכן רשום ערך תזונתי ל100 גרם, זה הערך התזונתי הכולל של כל מה שהכריך מכיל? הלחם, הירקות והממרח? שוב, גם זה לא נראה לי הגיוני!
דוגמא:
כריך אבוקדו/מוצר 100 גרם
רשום: קלוריות 219 (לגרסת הלחם הלבן ולגרסת הלחם עם דגנים)
אבל כאשר אני בודקת במחשבון קלוריות ערך קלורי של לחם כפרי עם דגנים ל100 גרם יוצא לי 248
וסלט אבוקדו וביצה מכיל 35 לכף גדושה (הכריך מכיל יותר מזה)
האם הפתרון היחיד הוא לשקול את המרכיבים בנפרד ולראות האם פשוט 100 גרם זה המשקל הכולל של הכל?
אבל עדיין נשארת השאלה של סוג הלחם שלא ניתנת להסבר...
מה אתן אומרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחמים
ד״ר חדוה בן משה24/04/2010ליערה שלום
כאשר מוסיפים דגנים אחרים ללחם יש פחות חיטה ואז יתכן שסך הקלוריות נשאר זהה. גרעיני חמניות או שומשום הם שומנים רבי קלוריות, אבל על פרוסה יש מעט מאד ולכן לא תהיה עלייה משמעותית בקלוריות. חברות רציניות אמורות לכתוב ערכים נכונים ואני כדיאטנית לא יכולה לדעת את החישוב כיון שאין לי נתונים לגבי כמות הקמח ושאר המרכיבים. אני יודעת כשאשר אני אופה בבית לחם מחיטה מלאה ומוסיפה גרעינים ושומשום הפרוסה מכילה לפי חישובי 150 קלוריות.
לגבי הסנדביץ - 100 גרם זה אמור לכלול גם את הממרח. לכן הכריך לא מכיל 100 גרם לחם אלא פחות ואז תוסיפי את הממרח. השאלה מי מחשב את הקלוריות לחברה שמכינה את הכריכים ואם זה אמין. צודקת בהחלט שיכולות להיות טעויות, אני מקוה שלא משמעותיות.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)