תזונה בעת הנקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונה בעת הנקה
    המניקה
    23/10/2007

הי מיה,
    ילדתי בן ראשון במרץ האחרון. כעת הוא בן 7.5 חודשים ואני עדיין מניקה אותו. בהריון עליתי 15 ק"ג ומאז הלידה הורדתי בקלילות 21 ק"ג - המון בזכות ההנקה. כעת אני 73 ק"ג ו-167 ס"מ (ומקווה להוריד עוד 5-7 ק"ג לפחות כדי להתייצב על משקל סביר).
    חזרתי לעבוד לפני חודשיים כמעט - אני עובדת 9 שעות ביום מחוץ לבית + 1-2 שעות מהבית בשעות הערב, שואבת חלב פעמיים ביום ומניקה כאשר אני בבית.
    אני מקפידה לאכול בבוקר משהו קטן (פתית עם גבינה רזה / פרי), ארוחת צהריים מסודרת (בשר, פחמימה וירקות או סלט גדול עם תוספות) אבל אז בערב נפרצים הסכרים -
    או שאני לא אוכלת כמעט (כי אני לא מספיקה) או שאני מתנפלת על המקרר ואוכלת מה שיש.
    הכמויות בסופו של דבר לא גדולות אבל האוכל לא תמיד בריא. גם בסופ"ש האכילה הרבה פחות מסודרת. הירידה במשקל שנבעה עד עכשיו מההנקה די נעצרה אבל לשמחתי אין מגמת עלייה. ברור לי שבאכילה לא מסודרת כזו, עם הפסקת ההנקה המשקל ירקיע שחקים.
    פעילות גופנית אני ממש ממש לא מספיקה לעשות. הריצות אחרי הילד והטיולים איתו בעגלה הן בערך הפעילות הגופנית היחידה שאני עושה.
    איך מקפידים על תפריט עם זאטוט קטן בבית שרוצה תשומת לב מתמדת?
    עד כמה ההנקה בשלב זה מחייבת תזונה טובה שלי ועד כמה היא מפחיתה עדיין קלוריות (כאשר מדובר בהנקה חלקית + שאיבות)
    תודה רבה!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזונה בעת הנקה

הוספת תגובה

• אכילה לא מסודרת שכזאת

מיה בן אפרים
    30/10/2007

גורמת להתנפלות.
    תארגני לעצמך קורנפלקס עם סיבים לעבודה וקחי אותו בשעה 16.00 לערך
    אל תגיעי הביתה מורעבת, בסוף את מכניסה סתם דברים שאת מצטערת עליהם, הם אינם מזינים את בנך או אותך, ולהזכירך. זה פרט חשוב מאוד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו