מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלוםלי21/11/2007
זהו החלטתי שאני חייבת חייבת לקחת את עצמי בידיים ולהתחיל לרזות
אני שוקלת 114 קילו גובה 1.62,
בניתי לי תפריט של 1500 קלוריות רציתי לשמוע את דעתך לגביו
8:30 (רק בימים א', ד') פרי / חצי כוס בייגלה / 2 קרקרים עד 40 קל' ליחידה
11:00: 3 לחם קל או 2 לחם מלא עם פסטרמה / גבינה 5% / כף טחינה / חצי אבוקדו + ירקות
13:30: חצי כוס ברנפלקס עם כוס שוקו
או פיתה מחיטה מלאה עם חומוס / טונה / גבינ"צ + ירקות
16:00 יוגורט דיאט / פרי / ירקות
19:00: חזה עוף / שניצל דיאט/ 4 קציצות קטנות / עוף בגריל/ גולש הודו / דג
+ כוס וחצי אורז / פסטה / קוסקוס / פירה / תפ"א בתנור
+ ירקות מבושלים / טריים
או: חביתה בתרסיס שמן / ביצה קשה / טונה / 2 פר' גבינ"צ / אבוקדו / 2 נקנקיות דלות שומן
3 פר' לחם קל / לחמניה וחצי קלה + ירקות טריים
22:00: יוגורט דיאט + כף גבינה לבנה 5% / פרי וארטיק דיאט / 2 פירות
סופי שבוע חטיף אחד לבחירה עד 200 קל' במקום ארוחת ביניים אחת
המון המון תודה
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טל שלום
מיה בן אפרים21/11/2007התפריט קשה והאופציות בבחירות מגווון מדי (יש ימים שאופציות מסוימות עם אחרות לא מתאימות)
לדעתי את עושה טעות כשאת סופרת קלוריות, כך לא מובטחות תוצאות.
תלוי בחילוף החומרים שלך, בתזונה הקודמת ובצורכי גופך ביומיום.
דיאטה זו מילה זמנית ובסופו של דבר זה ... יש נפילות
מומלץ בחום לפנות לייעוץ אישי ותמיכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוקר טוב
לי22/11/2007היי,
לא הבנתי למה התכוונת כשכתבת שהתפריט קשה, מאיזו בחינה קשה?
וגם לא הבנתי למה ספירת קלוריות לא נכונה
בעיקרון יש לי תת תרסיות + תרופות במינון נמוך ואני מאוזנת כבר כמה שנים.
כרגע התזונה שלי מבוססת על המון מתוקים ובכלל על אוכל ברובו לא בריא בכלל
אני מנסה להשיג את הדיאטנית שלי (בלי חשק למרות היותה מקסימה) כי בסופו של דבר אני אוכלת מה שאני רוצה ולא לפי התפריט, ומשתדלת לאכול בכ"ז אוכל בריא
אבל גם אם אני סופרת 1500 קל' ליום לא משנה מה יש בהם אפילו ממתקים אני יורדת קילו לשבוע, לפחות כרגע.
בקיצור לא ממש יודעת מה לעשות עם עצמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם יש בלוטה איטית
מיה בן אפרים29/11/2007אני צריכה יותר לדעת כמה את פנאטית של דיאטות
האם עשית הרבה בעבר- יכול להיות ש1500 זה גבוהה מדי ( נמוך אם יש פעילות גופנית)
צריך לברר מה אכלת לפני, מה מצב חילוף החומרים ועוד
אל תתיאשי, אולי כדאי שתכנסי למסגרת תומכת יותר, עם טיפול אישי יותר.
התפריט קשה כי הוא משעמם לאורך זמן, זו דעתי- מה את חושבת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
לי04/12/2007אני דווקא לא מאלה שעשו המון דיאטות בחיים, ובד"כ אוכלת מלללא ממתקים. בקלוריות יומיות זה צגיע ל2500 עד 4000, משתנה. בגדול סביב ה3000. ופחות אוכל של נפח, יותר אוכל של קלוריות. דוגמא לארוחת בוקר גדולה יכולה להיות 4!! מילקי פי 2 קצפת + 2 סופגניות או חבילת עוגיות
בהמשך היום יש (לרוב) לפחות פעם אחת של אוכל שהוא לא ממתקים ושאר היום משתנה. בקיצור תזונה גרועה מאד מאד! המתוקים זו הבעיה העיקרית כי אני לא רעבה במיוחד ולא אוכלת יותר מפעמיים ביום בד"כ
עכשיו בשבוע האחרון התחלתי ללכת כל יום 45-60 דקות הליכה מהירה ומשתדלת לפצל את האכילה של התפריט על כל היום כמה שאני מצליחה
מבחינת גיוון, כרגע רק התחלתי אז זה בסדר אני מאמינה שבהמשך אני ארצה יותר גיוון. השבוע יצא לי יום אחד לאכול בורגול במקום הפחממות האחרות שרשומות לי שם, אבל נראה לי שזה בסדר. לא יודעת אולי לא..
זהו בגדול..
(נ.ב. אני מאובחנת כבולמית ללא הקאות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל זה בדיוק אני מדברת
מיה בן אפרים05/12/2007קראי את תשובתי בשאלתך הבאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי עוד שאלה אם אפשר..
לי04/12/2007מיום חמישי שמרתי על תפריט והלכתי כל יום
אתמול חטאתי ב 3 קוביות שוקולד חלב בעבודה ומיד הלכתי לאכול את הקלמנטינות שלי שהרגיעו מקומית קצת.
והיום..? בעבודה לא נגעתי בכלום אכלתי 2 קלמנטינות אבל בדרך הביתה... חגיגה שלמה נכנסתי להתקף ואכלתי סופגניה, 2 קרמבו, ארטיק של פסק זמן, ווופל. היתי על הסף לעוד סופגניה אבל נמנעתי
הבעיה שלי היא מתוקים
איך אני עוברת את הימים כשכל היום אוכלים לידי ממתקים ויש בכל מקום המון דברים שקשה לעמוד בהם, ואם אני כבר מצליחה להימנע מצטברת תחושת הקיפוח ואז מגיע ההתקף...
אגב יש לי חברה שתומכת בי ומחזיקה אותי ממש קצר על תפריט והליכות
איך יוצאים מהמעגל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכשהגוף רעב- הנפש רעבה, ההתקפה מגיעה
מיה בן אפרים05/12/2007על זה בדיוק דיברתי כשעניתי לך בפנייתך הראשונה
את אינך נותנת בתפריט הבסיסי חלבונים משביעים בכלל, מה שיוצר תחושת רעב תמידית ובגלל שאת רגילה כל כך למתוק ופתאום את ממש חוסכת מהגוף, את עלולה להישבר בדרך
אני לא חושבת שזה התפריט המתאים לך, אני חושבת שפרי כהתחלת היום וקורנפלקס עם שוקו לצהריים זה פתח לבעיות והתקפות.
ההתקפה שהיתה נובעת מחסכון שגרמת לגוף ולא קשור לאוהבת מתוק או לא, סביר היה שזו תגובת הגוף שלך לרעב - ורק תחשבי למה יש בולמוסים... כי הגוף רעב, וגם הנפש!
תפריט רציני יכלול לך איזון של כל האבות מזון , בלי חסכון בחלבונים ושומנים נכונים או פחמימות משביעות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מיה
לי08/12/2007איזה חלבונים משביעים?
שיהיה לך חג שמח וסופ"ש נעים
שוב תודה
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגב בהקשר של רעב מהשרשור הקודם
לי08/12/2007אני כמעט ואף פעם לא רעבה פיזית, מה שקודם להתקף זה חוסר שקט נפשי, לפעמים איפוק על מתוקים שאני רואה ולא אוכלת ואחכ מפצה את עצמי בלי שליטה..
לפעמים אני בהתקף אפילו בלי תאבון פיזי
קשה להסביר אני חושבת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק תקפידי על הפרש שעות
מיה בן אפרים08/12/2007נכוניות בין הארוחות , כך לא תגיעי למצב רעב או נפילת סוכר (פיזי) שמשפיע על המצב הנפשי והצורך לבולמוס או התקפת אכילה לא נכונה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלבון מלא
מיה בן אפרים08/12/2007בעיקרון כל ארוחה שיש בה חלבון בכמות יחסית גבוה יותר מפחמימה, ישביע יותר
אבל, כדאי שיהיהלך לפחות פעם ביום ארוחה על בסיס חביתה/ ביצה או בשר/עוף
בכל ארוחה הקפידי לכלול גבינה/יוגורט או טונה, טופו או גבינת עיזים או סויה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה מיה
לי08/12/2007שיהיה שבוע טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)