מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לצוותליהי03/04/2011
אני בת 35 ולאחר עלייה יחסית משמעותית במשקל (לאחר הפסקת עישון)ועקב כך עלייה בכולסטרול הרע,"שקלתי" לחזור וליטול את תואם הקסניקל,את ה"alli" ,שנמכר בחו"ל ללא מרשם,כפי הידוע.
ידוע לי שהקסאניקל הוא 120 מ"ג לעומת התואם שהוא רק 60 מ"ג ולכן יש להכפיל את הכמות.
הייתי רוצה לשמוע מה דעתכם על הכדור ועל אופן השימוש בהנחה שאקנה את התרופה בחו"ל וכמובן אשלב אותו עם תזונה נכונה וספורט.
והאם ניתן לקחת אותו במקביל לשימוש בלוסטרל.
אודך על התשובה המפורטת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לצוות - תגובה
ד״ר חדוה בן משה05/04/2011ליהי שלום
קסניקל מפריע לספיגת השומן רק ב30 אחוז. כלומר שליש מהשומן שתאכלי לא יספג. ההמלצה כמובן לתפריט דל קלוריות שבו כמות השומן אינה עולה על 30 אחוז מהקלוריות. לדוגמה אם תאכלי 1500 קלוריות, 500 קלוריות יהיו משומן, ואז שליש לא יספג, כלומר כ150 קלוריות. ההשפעה על הירידה במשקל קטנה, אך קיימת לאורך זמן.
יש להזהר מעודף שומן בתפריט כיון שאז תסבלי מתופעות לוואי במערכת העיכול. זוהי עזרה להרזייה לא תרופת פלא. יחד עם תזונה נכונה ופעילות גופנית אין לי בעייה להמליץ על קסניקל. היות וזוהי תרופה תחת מרשם, עלייך לשאול רופא על שילובי תרופות. קסניקל עובד על מערכת העיכול ולוסטרל על סרוטונין במוח ולכן לא נראה
לי שיש בעייה לשלב. שאלי רופא.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערה לגבי אחוז השומן בתפריט
אהרון20/04/2011ההמלצה על 30% שומן מסה"כ קק"ל בתפריט מתייחסת לשומן זמין לגוף. התרופה גורעת כשליש מן השומן שבמזון, ובמקרה הזה חלקו יורד ל20% בלבד, שזה מתחת להמלצה הסטנדרטית. יתירה מכך, אין אבחנה בין שלושת סוגי בשומן שאת ספיגתם התרופה מונעת, והכוונה לחומצות השומן החיוניות. לשם הסדר הטוב, הייתי ממליץ לך לפרט את תופעות הלוואי של השימוש בתרופה והשפעתה לטווח ארוך על ההרזיה כפי שמשתקפות ברוב המחקרים.
בברכה,
רופא דיאטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערה לגבי אחוז השומן בתפריט - תגובה
ד״ר חדוה בן משה27/04/2011תודה על ההערות. ברור שכאשר רופא ממליץ על קסניקל המטופל נמצא בהשגחת דיאטנית ואני משלימה תמיד את חומצות השומן החיוניות ורצוי גם ויטמינים מסיסים בשמן. קסניקל לא נלקח לתקופה ארוכה ואין בעיה לרדת לזמן קצר ל20% שומן בתפריט שהוא מינימום ההמלצה. יש כיום מחקרים הקושרים קסניקל עם סרטן. תמיד עדיפה הדרך הטבעית ללא תוספים. רדוקטיל התגלתה כתרופה מסוכנת ולכן יצאה מהשוק. קסניקל בינתיים עוד כאן עד לחדשות אחרות.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)