מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פריחה פתאומיתקרן06/06/2009
שלום,
אני בת 33 אתמול הבחנתי בגירויי ואדמומיות באחת מהידיים והבוקר התעוררתי כשבכל גופי תפרחת אדומה- נקודות קטנטנות לא צפופות בכל גופי. במקומות מסויימים בצפיפות גבוהה יותר אך על פי רוב בפיזור.
בכל אופן אני מטבעי לא מפתחת אלרגיות מיוחדות ולא זכור לי שאכלתי פרי או מאכל כלשהו חדש/שונה.
האם יש סיבה לדאגה או שעלי ללכת להבדק עוד היום במוקד? התפרחת מגרדת באיזורים מסוייים- בידיים ובעורף בפרט אך לא בשאר הגוף וכן אינה מלווה בחום או חולשה.
אודה לתשובתכם, בברכה,
קרן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה פתאומית
ד``ר ולרי טפליצקי07/06/2009שלום רב,
כדאי בהחלט להיבדק על ידי רופא,
הטיפול מותאם לסוג הפריחה והנסיבות,
במקרה ומדובר באורטיקריה הטיפול הוא עם תרופות אנטיהיסטמיניות ולפעמים גם סטרואידים.
במקרים אחרים טיפול עם משחות.
במקרה של פריחה זהומית מטפלים בגורם הזיהומי המשוער.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירודים חזקים אחרי חשיפה לשמשע06/06/2009
שלום
נשרפתי לפני כיומיים אוחרי חשיפה ארוכה לשמש,
והיום לאחר מקלחת החל גירוד חזק ובלתי פוסק באיזורים השרופים, מרגיש כמו תרופה אלרגית.
האם לקחת כדור נגד אלרגיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירודים חזקים אחרי חשיפה לשמש
ד``ר ולרי טפליצקי07/06/2009ניתו לקחת כדור כמו אהיסטון להקלה של גרד מכל סיבה שהיא.
ככל הנרא התופעות שלך הם לא בגלל אלרגיה אלא בגלל כווית שמש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיהסיגי05/06/2009
יש לי אלרגיה לעץ הזית לכלבים וללענה מצויה לפי בדיקות דם שעשיתי.
ליד החלון שלי יש עץ זית וכבר חודשיים אני סובלת מנזלת, ליחה, אודם בגרון וקושי בנשימה האם זה בגלל העץ ואם כן מה עליי לעשות אינני יכולה להוציא את העץ כי הוא שייך לשכנים לכן אם תוכלו להמליץ לי על טיפול או חיסון אשמח מאד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לאבקנים של עץ זית
ד``ר ולרי טפליצקי07/06/2009קיים טיפול מאוד יעיל ובטוח עם תרופות אנטיהיסטמיניות מסוג לורטדין וספרי לאף מסוג פליקסונז.
קיים גם טיפול חיסוני מאוד יעיל אשר מבוצע אצל אלרגולוגים בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוזרנעמה04/06/2009
אני בת 14 ויש לי משהו מאוד מוזר, שיעול להיות שזה אלגריה למשהו.
כל פעם שאני נשרטת ממשהו או פוגע בי אפילו כדור נייר, מתנפח לי האזור שבו פגע בי הכדור או נשרטתי אבל לא כמו ניפוח רגיל, ממש ממש גדול.
חשבתי אולי זה מחוסר מים כי כאשר שתיתי זה לא התנפח לי, מה לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעמה
ד``ר בן רנר04/06/2009מדובר בתופעה הנקראת "חרלת פיזיקאלית" מגע ושיפשוף ולחץ על העור גורמים לנפיחות תקומית.למים אין קשר.גשי למרפאה אלרגית לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לפקאנים אצל בת 1 ו 8 חודשיםאורית04/06/2009
יש לי תור לאלרגיולוג לבדיקת חשש לאלרגיה לפקאנים אצל בתי בת שנה ושמונה חודשים.
רציתי לשאול האם ניתן לבקש שתתבצע בדיקת דם ולא טסטים לעור.
בברכה, אורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורית
ד``ר בן רנר04/06/2009להוציא את שירותי בריאות כללית הבדיקה יקרה ואין בה תועלת.את הדקירה הבודדת לפקאן היא בוודאי תשכח עד החתונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה שנובעת מבורות??
אורית05/06/2009במקרה זה אנו חברים בקופ"ח כללית.
ללא קשר, ייתכן והשאלה נובעת מבורות, אבל האם ייתכן שעקב גילה הצעיר,
עדיף להמתין ,להימנע מחשיפה לאלרגן (פקאן) ובהמשך (לא יודעת מתי) לנסות שוב,
ושלעומת זאת טסט לעור עלול להגביר את האלרגיה (בשל הגיל הצעיר)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לדבר לא ידועאבירן04/06/2009
שלום רב,
אני בן 30 ,מדי פעם יש לי מעין בועות קטנתו שקצת מתנפחות ביד מצד ימין ,אם אני לא מורח קרם אלוקום זה מתפשט בכל היד...העניין הוא שרופא עור אמר לי שזה אלרגיה לא בטוח שנוכל למצוא את מקורה..
לפני כעשור הייתי אצל רופא אלרגיה ונאמר לי שאני רגיש לכרדית אבק הבית ,אבל אני די בטוח שזה לא קשור...נראה שזה אולי מנוזל לכלים או שמפו...
השאלה היא איך אוכל לדעת מה גורם לזה ?
תודה מראש
אבירן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה בכפות הידיים
ד``ר ולרי טפליצקי04/06/2009שלום רב,
על פי תאורך מדובר במצב בשם דיסהידרוזיס.
זה קורה אצל אנשים אלרגיים וגם לא אלרגיים.
זה חולף בד"כ ללא טיפול, ניתן לשפר מצב עם משחת קורטיזיו ועם קרם לחות.
ניתן גם לבצע בדיקת אלרגיה לנוזל כלים ושמפו אצל אלרגולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות אלרגנייםקובי04/06/2009
האם יש חברות המבצעות בדיקות אלרגנים באופו פרטי בבית וכיצד נתן ליצור איתן קשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות אלרגניים
ד``ר ולרי טפליצקי04/06/2009ניתן לבצע בדיקות אלרגיה גם בבית,
צור קשר עם אלרגולוג שעובד או גר בסביבתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת אם מניקה לתינוק עם רגישות לחלאידית02/06/2009
שלום רב,
בני בן החודשיים התגלה כרגיש לחלה פרה לאחר שהופיע אצלו בדם בצואה.
בני ניזון בעיקר מהנקה ולעיתים אנו משלבים לו גם תחליף חלב בבקבוק.
לאחר שהתגלתה הרגישות עברנו לשימוש בנוטרומגן אך הדם לא פסק.
בעצת הרופאה אני מתכוונת להפסיק בצריכת מוצרי חלב בעצמי ולבדוק כיצד זה משפיע
ברצוני לדעת האם מותר לי לצרוך חלב כבשים/עזים? או חלב סויה?
בנוסף, האם לא ניתן לאכול כלל מוצרים הכוללים חלב גם אם אפויים? לדוגמא מאפה המכיל חלב וכו'.
תודה מראש
אידית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונת אם
ד``ר ולרי טפליצקי03/06/2009שלום רב, קודם כל רצוי מאוד כבר בשלב זה לפנות לאלרגולוג ולבצע טסט אלרגי לרגישות לחלב פרה.
וזה בגלל שאת מציינת שהופעת דם בצואה לא פסקה אחרי העברה לנוטראמיגן.
כלומר אין וודאות שאכן מדובר באלרגיה לחלב.
במקרה וטסט לא ימצא אלרגיה לחלב, כל הטיפול יהיה שונה והמגבלות יהיו שונות.
במקרה והתינוק כן אלרגי לחלב פרה רצוי שאם מניקה לא תצרוך כל מוצרי חלב בכל צורותהם.
מותר חלב סויה.
לגבי חלב עזים\כבשים אין המלצות בדוקות. ניתן לנסות לאכול אותם ולהשגיח אחרי התינוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה?איילת01/06/2009
בימים האחרונים החלה להופיע פריחה/עקיצות בידיים וברגליים של תינוקי (5.5 חודשים). הדבר מתבטא במספר פצעונים קטנטנים בעיקר סביב הקרסול ושורש כף היד. בימים אלה התחלנו בטעימות ירקות/פירות. נעצרנו בגזר כשהחלו להופיע הפצעונים. אנא דעתך המקצועית.
בתודה,
איילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איילת
ד``ר בן רנר01/06/2009תפרחות בודדות יכולות לנבוע מעקיצות ,רגישות למזון ,אסטמה של העורף דלקת של בלוטות הזיעה(חררה)ושל בלוטות החלב(סבוראה) אי אפשר לרבחן מבלי לראות.גשי למרפאה אלרגית ובררי את האבחנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש קיצוני בפניםמאירה31/05/2009
שלום,
אני בת 50 ומעולם לא סבלתי מאלרגיה.
הייתי בטיול והשפתיים שלי התיבשו מאד (גם של בעלי).
היובש התפשט לאזורים נוספים בפנים ובצוואר. היובש בשפתיים נעלם.
עבר יותר משבוע וזה נראה שזה רק מחמיר: מתחת לעיניים נפוח מאוד, העפעפיים יבשים ומקומטים נורא. יש אזורי יובש קיצוני בלחיים, בצוואר ובתנוכי האזניים.
אציין שזה לא מגרד, רק יש הרגשה של צריבה קלה. ולחלוחית בעיניים.
זה לא נמצא באזורים אחרים בגוף.
אני משתמשת באותו קרם לחות מזה 5 חודשים.
מה אני יכולה לעשות? וממה זה יכול לנבוע?
אודה על תשובתך המהירה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאירה אנא צרי קשר
נועה20/06/2014בת 52 עם סיפור מפתיע בדמיונו לסיפורך. אנא צרי עמי קשר בפורום זה או למייל המופיע מעלה... אשמח לשמוע איך נפתרה הבעייה אצלך. נועה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאירה
ד``ר בן רנר31/05/2009בהשתמשי בקרם לחות ואם התלונות לא יחלפו תוך שבוע יש מקום לבדיקה במרפאה אלרגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה בגיל 31...גיל31/05/2009
שלו ם, מעולם לא סבלתי מכל אלרגיה שהיא. לפני שבוע וחצי התחלתי להשתעל בפתאומיות וכשלושה ימים סבלתי משיעולים ונזלת. לקחתי לורטדין ונוסידקס שלושה ימים. נשארתי עם נזלת אינסופית וכ- 50 התעטשויות ביום. והיום נתנו לי טלפסט. עלי לציין שאני בחודש 8 להריון- יתכן שיש לכך קשר? האם יכול להיות שרק עכשיו בגיל 31 התחלתי לפתח אלרגיה לאביב?
תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל
ד``ר בן רנר31/05/2009עיטושים ושיעול של שבוע ללא עדות לתלונות בעבר אינן בהכרח ביטוי לאלרגיה.אציע לפנות למרפאה אלרגית לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לחלבון החלבסיגל30/05/2009
שלום,
הבן שלנו בן 5.5 שנים,בינקותו ינק עד גיל 7 חודשים ,בהיותו בן 3 חודשים ביצענו הפסקת הנקה ל48 שעות בשל עליה בתפקודי הכבד ,לא הגיב לחלב בשום אלרגיה והיות ולא היה שיפור בתפקודי הכבד חזרתי להנקה מלאה עד לקראת גיל 7 חודשים ניסתי להרגיל את הילד לבקבוק לפני חזרתי לעבודה ,התגובה היתה מיידית לפריחה סביב הפה ,עשינו תבחינים כולל בדיקת דם שנתנו תוצאות חיוביות עד עצם היום הזה.יש לציין שהוא קיבל בלידתו עד שהתואששתי מטרנה חלבית במשך 5 ימי ראשונים ללידתו היות ועברתי קיסרי ולא הייתי במצב להניק.{נחשף פעמיים לחלב בשלבים הראשונים ולא היתה תגובה}האם יש נוסחה מיוחדת למצב שבו שרוי הילד? אשמח לתגובות
ההורים המודאגים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיגל
ד``ר בן רנר31/05/2009רגישות לחלב חולפת במרבית המקרים בגיל 3 שנים אבח יש כאלה הממשיכים מעבר לכך.אין בזה חידוש.יש להצטייד באפיפן ולהזהר ממתן חלב.גשי למעקב מסודר במרפאה אלגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה- דחוףסיגל29/05/2009
סובלת מאלרגיה לפורמאלדהיד, בחצי שנה האחרונה מטופלת ברמוטיב - הפרקום לטיפול בדיכאון
היום חלה החמרה רצינית באלרגיה עד כדי הרחבת כלי דם בעור (כתמים אדומים בעור) בזמן שימוש
בקרם לחות המכיל נגזרת של אלכוהול(cetearyl alcohol)מה שלא הזיק בעבר
האם יש קשר?
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פורמלדהיד
ד``ר בן רנר31/05/2009קימים חומרים שמשחררים פורמלדהיד.יש לבדוק את מרכיבי הקרם.גי למרפאה אלרגית.יתכן ואין קשר כלל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סיגל31/05/2009תודה על התשובה המהירה!
לא קיבלתי התייחסות לגבי התרופה רמוטיב, האם חלה החמרה באלרגיה עקב הטיפול
ברמוטיב? אשר גורם לעור רגיש.
כמו כן לפני חודש מרחתי שמן קיק על העור האם יש קשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיגל
ד``ר בן רנר01/06/2009אני לא מוצא קשר בין הרמוטיב לאלרגיה שלך אך ככלל כל תרופה עלולה לגרום לתופעות לוואי עוריות.שמן קיק עלול לגרום לפריחה ונמצא במספר רב של מוצרי קוסמטיקה.את הרגישות ניתן לבדוק במבחני מטלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה- המשך
סיגל13/06/2009בבדיקה שנעשתה בתבחיני טלאי התוצאות::3 רגישות משמעותית +4 לניקל וקלה יותר+2 לפורמאלדהיד, בבדיקת דם IGE-IMMUNOGLOBULIN E תוצאה- 3.8 ערכים נמוכים אשר לא מעידים על אלרגיה. איך מסבירים את זה?
על מה מעידים ערכים נמוכים בבדיקת ige?
הסבר לתוצאות תבחיני טלאי.
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה
סיגל14/06/2009לא קיבלתי תשובה...
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה- המשך
ד``ר ולרי טפליצקי15/06/2009ערכים נמוכים בבדיקת ige - זה מצב תקין.
תבחיני טלאי מעידים על רגישות למתכת ניקל שנמצאת בתכשיטים, שעונים, מפתחות, כלי אוכל, כפטור של ג'ינס ועוד.
תבחיני טלאי מעידים על רגישות גם לפורמלדהיד שנמצא בקוסמטיקה, קרמים, בגדים סינטיים ועוד.
קיים מידע נוסף רב באינטרנט לאתרים שונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה
סיגל15/06/2009תודה על ההתייחסות המהירה!
איך מסבירים כי ע"פ בדיקת דם אין עדות לאלרגיה ובבדיקת תבחיני טלאי התוצאה אלרגיה משמעותית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין קשר בין שני הדברים
ד``ר ולרי טפליצקי22/06/2009אין קשר בין שני הדברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה לפורמלדהיד-המשך
סיגל03/07/2009האם אפשר לקבל חיסון גם במקרה שלי? מאחר ולפורמלדהיד יש הרבה שמות נרדפים ויש הרבה חומרים המשחררים פורמלדהיד בעיתי למרות שמשתדלת להימנע מהגורם האלרגני..פורחת גם במדידת בגד או נעל למרות שימוש יומיומי בטלפסט, מיואשתתת.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין חיסון לסוג כזה של האלרגיה
ד``ר ולרי טפליצקי05/07/2009אין חיסון לסוג כזה של האלרגיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי ריאות ירודים IgE Total גבוהיעקב25/05/2009
שלום ד"ר,
אימי בת 64 ומעולם לא סבלה מאלרגיה או אסטמה.
לפני כשנתיים התחילו להתנפח הפוליפים באף ואיתם התחיל שיעול קשה המלווה בליחה צמיגית שקשה מאוד להוציא.
לפני כחצי שנה עברה ניתוח להסרת פוליפים ובבדיקת מעבדה נמצא כי הפוליפים היו אלרגניים.
לאחר הניתוח השיעול לא פסק וגם הליחה המשיכה. יש לציין כי הליחה והשיעול גורמים לה להתעורר מספר פעמים בלילה, ומכיוון שהליחה צמיגית (בצבע לבן) המאמץ להוציא אותה הוא עצום.
לפני כחודשיים התלווה גם קוצר נשימה קשה במיוחד לסימפטומים.
בבדיקת תבחיני עור לא נמצא רגישות אלרגית.
בבדיקת תפקודי ריאות מאתמול נמצא FEV1 = 46%, FVCex = 50%, SVC = 58% עם שיפור קל לאחר ונטולין (תוצאות מלאות בקובץ המצורף).
בדיקת דם Ige Total יצאה חריגה מאוד: 660 לעומת הטווח שעומד על 30-100.
במהלך השנתיים האחרונות היא איבדה משקל רב וכעת שוקלת 44Kg (גובה 150cm).
עוד עלי לציין כי אימי סובלת מסוכרת ולחץ דם גבוה.
השיעול והליחה בלתי נסבלים יותר, זה מחליש אותה מאוד וכעת היא כבר לא מסוגלת לתפקד ואינה יוצאת מהבית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעקב.
ד``ר בן רנר27/05/2009אסטמה ופוליפים הולכים ביחד.הIGE גבוה אבל ערכים אלה לא מעידים על הפרעה ספציפית.אציע לפנות למרפאה אלרגית לטיפול.ברור שיש לה בעיה נשימתית וחייבת לקבל טיפול תרופתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון
יעקב28/05/2009למה אתה מתכוון שהערכים הגבוהים של IgE Total לא מצביעים על בעיה ספציפית?
זה הרי ברור שישנה איזושהי בעיה אם הערכים הללו לא תקינים, נכון?
אם כן, אז על איזה מחלות/בעיות ערכים אלו עלולים להעיד?
כפי שכבר ציינתי היא היתה במרפאת אלרגיה, שם עשו לה תבחיני עור בהם לא נמצאה עדות לאלרגיה וכן בדיקות דם נוספות (חוץ מ IgE) בהן נמצאו ערכים תקינים.
על אילו בדיקות נוספות היית ממליץ?
שוב תודה,
יעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעקב
ד``ר בן רנר31/05/2009ערכי הIGE לא מצביעים על בעיה להוציא ברמות גבוהות מאות של מעל מספר אלפים.ערך גבוה יכול להעיד על אלרגיה ביחוד במחלות כמו אסטמה ריאתית ושל העור.גם בזיהום פרזיטרי הערכים גבוהים.לערך שלך אין כל חשיבות קלינית .היות והתבחינים שלך שלילים אין עדות למחלה אלרגית.גש לרופא המטפל להמשך הכונה או חזור לרופא האלגיה שבדק אותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירודים חזקים לאחר חשיפה לשמעגל25/05/2009
ביום שבת הזאת הלכתי לים ונחשפתי לשמש במשך 4 שעות
כל אזור הגב העליון והחזה ושתי הידיים אדומים ויש לי גירודים חזקים באזורים.
מה אני אמור לעשות? האם אני יכול למנוע מהעור להתקלף בשלב כזה?
שכחתי להזכיר שיש לי עור בהיר ושמתי שמן שיזוף חשבתי שהוא ימנע מהעור להשרף..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גל
ד``ר בן רנר27/05/2009מדובר כנראה בכוית שמש העור יתקלף ויתחדש.זכור לשם קרם הגנה ואם אתה בהיר ,שים חולצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)