פורום אלרגיה, טיפול באלרגיות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלרגיה בעיניים
    קרן
    27/06/2009

איך ניתן לאבחן ממה אלרגנים בעיניים?
    הבנתי שמי שיש לו אלרגיה לא בעיניים יכולים לבדוק אצלו למה הוא לארגי בעזרת זריקות
    של כמה אלרגנים, אבל הבנתי שבאלרגיה בעיניים אי אפשר לעשות את זה. האם זה נכון?
    אם כן אז מה כן אפשר לעשות כדי לדעת למה יש אלרגיה בעיניים?
    וכאשר יודעים, האם אפשר לטפל גם באלרגיה הזאת בעזרת חיסונים בצורה הדרגתית או שיש
    שיטה אחרת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה בעיניים

הוספת תגובה

• אלרגיה בעיניים

ד``ר ולרי טפליצקי
    28/06/2009

שלום רב, כן גם במקרה של תופעות עיניות ניתן לבדוק אלרגיה בעזרת טסטים עוריים.
    קיים גם טיפול כולל טיפול סביבתי, תרופתי וחיסונים. כל מקרה לגופו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לחלב פרה והנקה
    עדי
    26/06/2009

שלום,

בני בן 4 חודשים. עד גיל 3 חודשים- הנקה מלאה.
    כאשר התחלנו לשלב מטרנה, אחרי 10 ימים הופיעה פריחה בכל הגוף ואחרי ביקור במיון חשבו שזה משהו ויראלי.
    לכן, נעשה נסיון חוזר של סימילאק- 20 CC ואז הקיא.
    בדיקה בתבחין עורי קבעה שהוא אלרגי לחלב פרה.
    כעת ניזון מניאוקייט והנקה.

נאמר לי שעליי להפסיק גם לאכול מוצרי חלב כל עוד אני מניקה- האם זה נכון? יש לציין, שעד שגילו שהוא אלרגי אכלתי מוצרי חלב והנקתי והכל היה בסדר. (הרופאה ציינה שאם אפסיק אולי זה יזרז את "ההחלמה" שלו מהאלרגיה) ולכן הפסקתי (מזה שבועיים וחצי).
    האם אפשר לחזור למוצרי החלב או שההמלצה היא לא לאכול כל עוד מניקה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לחלב פרה והנקה

הוספת תגובה

• עדי

ד``ר בן רנר
    27/06/2009

תאכלי מה שבא לך אין קשר בין השניים וההחלמה לא קשורה למזון שלך..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה ???
    איריס
    26/06/2009

שלום רב!

מזה כ-10 ימים יש לי כאבי גרון והרגשה של משהוא נפוח בגרון. הייתי אצל רופא א.א.ג והוא אמר שאין לי שום דבר. מכיון שהתופעה הנ"ל מופיעה לסירוגין לא כל יום ולפעמים לא בכל שעות היום
    שאלתי היא האם יתכן שאני אלרגית למזון מסויים ואם כן לאיזה ?

תודה רבה ושבת שלום.

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה ???

הוספת תגובה

• אני

ד``ר בן רנר
    27/06/2009

כאבי גרון אינם תופעה אלרגית .רגישות למזון לא שכיחה במבוגרים ואם קיימת הביטוי שלה אינו כאב גרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פורחת מתגרדת ובוכה
    פיביס
    25/06/2009

שלום, מזה 16 יום ביתי בת ה-13 פורחת ומתגרדת. קיבלה 10 ימים לורטדין, והזמנו תור לאלרגולוג, הוא אמר לא לקחת אנטיהיסטמין 6 ימים רצוף, ביינתים - היא מקבלת פרדינזון 20 מ"ג, מורחת רסקייו וקורטיזון 10, ומטפטפת רסקיו לפה. הילדה בוכה כל הלילה, ישנה עם קרחומים, ובעיקר מתנפחת מידי כמה שעות.
    יש לנו עוד 3 יממות עד ל (מקווים ) גמר הסיוט.
    מה עושים ביינתים??? אנחנו מיואשים , מרחמים ובעיקר עייפים.

לקביעת תור
    סגירה
    פורחת מתגרדת ובוכה

הוספת תגובה

• פיביס

ד``ר בן רנר
    27/06/2009

אם הילדה לא מסתדרת יש לשנות את המינון גשי מחדש לרופא .סביר ש20 מ"ג אינו המינון המתאים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזלת אלרגית+קשיי נשימה לעיתים.
    מירית
    25/06/2009

שלום שמי מירית בת 20 מגיל 16 אני סובלת מכרדית אבק הבית קיבלתי טיפול בתרסיס אלגרו אשר הפסקתי כי לעיתים היה גורם לי לדימומים קטנים מהתרחבות כלי הדם כמו כן גם אוטריוון עושה את אותה פעולה .שנה שעברה עברתי ניתוח קוסמטי במרץ של שנה שעברה. 3- חודשים לאחר הניתוח והטיפול האנטיביוטי של אוגמנטין כעשרה הימים הופיעו לי שלשולים קשים ופטריה וגנאילית שזו תופעה שכיחה עקב אוגמנטין.פתאום כאשר היגיע הקיץ וחודש יוני היגיע התחילו לי תופעות של אלרגיות מוזרות על העור בצידי המפשעות בפרקי הידיים ובחזה תפרחות מפחידות שלקחתי משחה סטוראידית דרמקמובין בישביל להרגיעם.ואף היה לי התקף אלרגי של כיווצים בראש עם סימנים מגורים באוזניים ובצאוור עם קשיי נשימה! בעקבותו הלכתי למוקד רפואי וקיבלתי טיפול בסטוראידים!ל-3 ימים.

(אציין שכמה פעמים עברתי טסט לאלרגיות נפוצות אשר יצאו תקינות)\

עברה שנה ובחורף לא היו לי תפרחות רק יובש מוגבר באיזורים מסיומיים של העור.
    אך מלווה בקשיי נשימה לעיתים התנפחות של הבלוטות בגרון דימום מהאף !

היגיע הקיץ לעיתים אני מתעטשת הקרקפת שומנית ומפרישה לכלולכים כאלה האף גדוש הגרון יבש הרירית מגורה והעניים בבוקר מפרישות הפרשות ולכלוכים. ואני לא מצליחה לשים עדשות ראיה כי ברגע שאני שמה עדשות העניים שורפות.ואציין שנבדקתי בידי רופא עניים אשר אמר שהעניים תקינות אבל בכל זאת לרגישות נתן לי דקסאמצין ל5 ימים .אציין צבעם של העניים תקין ללא אדמומיות.
    אני פוחדת מהתחלה של התקף אלרגי כי אני היום כבר הרגשתי אי נוחות בלשון ותחושת נפיחות בצידי הפה והלשון.האם זו תגובה אלרגית
    יש לי בבית טלספט כדי לי לקחת כדור אחד למניעה ?????

ואציין שבחודש יולי הקרוב אני צריכה לעבור ניתוח לכריתת קונחיות כי הקונכחיות מוגדלות ונפוחות והומלץ להסירם. ואני מקווה שהניתוח יעזור לאי הנוחות הזאת שמופיעה לי לפי עונות.

הוספת תגובה

• מירית

ד``ר בן רנר
    27/06/2009

היות והברור האלרגי היה שלילי לא מדובר בתופעות אלרגיות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה ואסטמה
    דינה
    25/06/2009

אני סובלת מאלרגיה לקרדית האבק ולכל מיני צמחים. בשנה האחרונה התחילה לי גם אסטמה.
    התחלתי לקחת טיפול עם משאף וכדורים.
    לעתים אני מרגישה גודש באף לכיוון העיניים שגורם לי לסחרחורות, חוסר ריכוז חוסר יציבות וכאבי ראש .
    האם אלו תופעות שקשורות לאלרגיה ומה לעשות כדי שיחלפו?

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה ואסטמה

הוספת תגובה

• אלרגיה ואסטמה

ד``ר ולרי טפליצקי
    25/06/2009

בן אדם חולה בנזלת אלרגית ואסטמה פעילה יכול להרגיש גם לא טוב באופן כללי עם כאב ראש, סחרחורת וחולי.
    טיפול טוב נגד אלרגיה כולל טיפול סביבתי (הפחתת אלרגן בסביבה למשל אבק), טיפול תרופתי וטיפול חיסוני. ניתן להפנות אלי או אלרגולוג אחר להתאמת טיפול כולל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה?
    פירחי
    25/06/2009

שלום רב!
    אני בת 20, כבר הרבה זמן שאני סובלת מחסימה כלשהי באף ונזלת תמידית.
    לפני כחצי שנה לערך פניתי לרופא אף אוזן גרון שנתן לי לורטידין- שלא עזר כ"כ.
    בזמן האחרון הנזלת התגברה מאד, התעטשויות ונזלת שקופה. בנוסף,גיליתי כי כל פעם שאני צורכת איזשהו מאכל עם חלב-אפילו פחות מקוביית שוקולד-אני נתקפת שיעולים חזקים מאד,עם ליחה. מעולם לא הייתי רגישה לשום מזון. הפסקתי לאכול חלב בינתיים וראיתי באמת שהשיעולים פסקו, אך כאבי הבטן והשילשולים ממשיכים. איתם מדי פעם-לא לעיתים קרובות- גם מופיעים לחצים בבטן ובחזה.
    לפני כחודש עשיתי תבין נשיפה להליקובקטר פילורי ובדיקות דם מקיפות, הליקובקטר לא נמצא ונאמר לי כי יש לעקוב אחר בלוטת התריס.

האם בעיית הנזלת היא נזלת אלרגית? והאם תגובה אלרגית לחלב היא השיעולים? אני ממש לא יודעת מה יש לי וזה מתסכל..
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה?

הוספת תגובה

• ובנוסף...

פירחי
    25/06/2009

לאילו בדיקות עלי לפנות?
    אני בלאומית וראיתי שיש "אימונו-אלרגולוג" האם עלי לקבוע תור אצלו??
    תודה רבה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה?

ד``ר ולרי טפליצקי
    25/06/2009

שלום רב,
    יתכן מאוד שהנזלת שלך היא אלרגית, נתן לאבחן זאת בעזרת טסטים אצל רופא אלרגלוג, שבודקים אלרגיה לאלרגנים נשאפים מן האוויר: מרכיבים של אבק, אבקנים, רוקופרווה של חתול, כלב וחולי.
    לגבי רגישות לחלב: יש הנשים שמדווחים ביחב גורם להם לליחה בגרון, זה לא אלרגיה, זה סוג של רגישות.
    ניתן להגיע אלי לבדיקה במסגרת לאומית משלים-מושלם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה קשה
    לילך פורת
    25/06/2009

שלום רב,
    אתמול אחר ארוחת צהריים התחיל לי התקף אלרגיה: החלה נפיחות שפתיים, אודם ניכר בכל הגוף ובפנים, לאחר מכן פריחה עם שלפוחיות קטנות כסתה את כל הגוף, העיינים נעצמו מנפיחות הפנים מאד התנפחו כולל הלשון והתחיל קוצר נשימה. מיד שהחלו התופעות לקחתי שני אהיסון ללא הועיל. לאחר עשרים דקות קיבלתי אינפוזיית נוזלים עם סטרואידים גם ללא הואיל. (אני עובדת במרפאה).
    לאחר מכן הובהלתי למיון וזריקת אדרנלין מיידית החזירה אותי למצב טיבעי...
    אני לא יודעת מה בדיוק גרם לאלרגיה. אולי בוטנים, או גרעינים או תבלין מיוחד שהיה באוכל.
    זו כמובן לא הייתה הפעם הראשונה, אך בדרך כלל טיפול של שניים עד שלושה כדורי אהיסטון פותר את הבעיה תוך 10 שעות. תבחיני האלרגיה שעשיתי לפני מספר שנים הראו שאני אלרגית בערך לכך דבר שאני מכניסה לפה. גם בתבחיני עור וגם בבדיקות דם לאלרגיה. ברור שאני לא נמנעת מכל מה שנמצא ברשימה הזאת כי זה בלתי אפשרי . אני אוכלת הכל ובדרך כלל הכל בסדר.
    מה דעתך? האם עלי להתחיל להסתובב עם אפי-פן? לחזור על תבחינים?
    יש לציין שהפעם הייתי ממש בסכנת חיים. ללא האדרנלין ברור לי שהכל היה נגמר אחרת...
    לתשובתך אודה.

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה קשה

הוספת תגובה

• אלרגיה קשה

ד``ר ולרי טפליצקי
    25/06/2009

שלום רב,
    אם את אלרגית לבוטנים צריך להימנע מאכילתם, כנ"ל מכל גורם אחרי הידוע. במקרים לא ברורים עושים טסט-תגר: במרפאת אלרגיה נותנים לאכול את המזון החשוד ועוקבים אחרי התגובה. כך מוודאים רגישות. תפני לאלרגולוג לבירור נוסף.
    רצוי שיהי לך מקרק EPIPEN תמיד בהשג יד. במקרה של תגובה אלרגית קשה עם קשי נשימה בולטים או מצב לפני התעלפות מבצעם זריקת עצמית של EPIPEN וקוראים לעזרה רפואית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף נפיחויות
    יניב
    23/06/2009

שלום רב,
    לאבי יש בחודשים האחרונים נפיחויות במקומות שונים בגוף, בד"כ בצד שמאל של הלחי, בצד שמאל של הלשון, בצד ימין של הלשון, באצבעות הידיים, בכף היד וכשמתנפח בצד שמאל של הלחי, הנפיחות מתפשטת במהירות לכיוון הצוואר, הוא מדווח על הסימפטומים הבאים, אשר נלווים לנפיחויות: גירוי במקום הנפיחות, כמו כן הוא טוען שהנפיחות נראת כל פעם כמו עקיצה של יתוש, בכל פעם שהנפיחויות חוזרטת הוא נוסע במהירות לבית החולים או מוקד רפואי לילי בכדי לקבל טיפול, יש לציין שאבי עשה בדיקת אלרגיה רבות, שלא נמצא בהן דבר המלמד על נטייה אלרגית אמלוף כמו כן, רופא שאבי הלך אליו, אמר לו שעליו להמנע מאכילת מאכלים כתומים ואדומים, על כן ברצוני שתנסי להבחן מה יש לאבי, לאור הנתונים שהצגתי לעיל כמו כן, מה עליו לעשות עם המלצת הרופא הנ"ל? אבי אינו יודע כבר מה לאכול, ובנוסף לכך אבי חושש לחייו עקב הנפיחויות והתגובות האלרגניות שהן מעוררות אצלו, האם יש לחשש זה בסיס?

תודה מראש,
    יניב

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף נפיחויות

הוספת תגובה

• דחוף נפיחויות

ד``ר ולרי טפליצקי
    24/06/2009

שלום רב, ככל הנראה מדובר באנגיואדמה, תופעה שאלרגולוגים מטפלים בה עם הצלחה רבה בדר"כ עם תרופות אנטיהיסטמיניות.
    ניתן לבצע טסטים אלרגיים למזון ולברר האם קיימת רגישות למזון. יש לציין שבד"כ אין שום רגישות למזון ולא צריך להימנע משום סוג של מזון.
    ישנם כמה סיבות לתופעה זו, הכל ניתן לברר בבדיקות דם, שתן, רנטגן חזה ואולטראסאונד בטן.
    רק לעתים רחוקות התופעה היא מסוכנת לחיים כשמערבת דרכי אוויר. למקרים כאלה קיים מזרק אוטומטי אפיפן לשימוש עצמי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקיצה מסוכנת
    עדי מאיה
    21/06/2009

לפני יומיים נעקצתי ע"י איזשהו חרק במספר מקומות בגופי-העקיצות היו אדומות גדולות והמשיכו להתפשט ולהתנפח.פניתי למוקד וקיבלת פנסטיל ג'ל וכדורי טלפסט.לאחר מריחת הגל לא חל כל שינוי אך לאחר לקיחת כדור טלפסט,רב העקיצת הפכו לפחות אדומות ואינן נפוחות.פרט לעקיצה בכף הרגל שממשיכה להתפשט-נכון להיום התפשטה על כל(!)כף הרגל והיא נפוחה אדומה וכואבת.אינני יכולה לדרוך עליה.הבוקר פניתי למרפאה ואמרו לי שעלי להמשיך לקחת טלפסט+קרם נדרמדין.האם יש סכנה?האם יש מצב לזיהום?היות וזה ממשיך להתפשט לאחר 48 שעות+טיפול? מודאגת.תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    עקיצה מסוכנת

הוספת תגובה

• מאיה

ד``ר בן רנר
    21/06/2009

התגובה האלרגית תדעך בהדרגה.אין מקום לדאגה ולא מדובר בזיהום אלא בתגובה אלרגית.המשיכי בטיפולבסבלנות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיות קשות ומרובות
    דנית
    19/06/2009

שלום.אני סובלת מנזלת אלרגית,דלקת לחמית אלרגית,אסטמה ואטופיק דרמטיטיס קשה.
    מבקשת את עזרתכם.מקבלת חיסונים נגד אלרגיה,משתמשת באוטרקס וטלפסט.בטיפות עינים,טיפות אף,משאף לריאות,משחות לעור.עד לאחרונה קבלתי פרדניזון שהקל מאוד על כול האלרגיות.עכשיו הם קשות מאוד.כמובן שאני משתדלת להמנע מהאלרגנים שאני אלרגית אילהם.
    מה ניתן לעשות עוד לפי דעתכם?אני נורא סובלת.

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיות קשות ומרובות

הוספת תגובה

• אוטרקס

סיגל
    19/06/2009

יודעת כי לא ניתן להשיג את הכדור אוטרקס בשנה האחרונה..אשמח לשמוע באם כן.
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיות קשות ומרובות

ד``ר ולרי טפליצקי
    21/06/2009

שלום רב, בזמן אחרון למטופלים עם אסטמה הופיע טיפול חדש: זריקת XOLAIR. טיפול זה יכול להשפיע על כל תופעות האלרגייות. הוא בסל הבריאות למטופל עם אסטמה קשה מטופלת בסטרואידים סיסטמיים לעתים קרובות. במקרים אחרים ניתן לתת את הטיפול מחוץ לסל הבריאות, עם צפי לשיפור רב.
    בהלצחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ד"ר

דנית
    24/06/2009

תודה על התשובה.האלרגיות שלי קשות אבל האסטמה קצת פחות ,את הפרדניזון קבלתי בגלל העור.האם עדין יוכלו לתת לי את הזריקה שהמלצת?למי פונים כדי לקבל אותה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלית

ד``ר ולרי טפליצקי
    25/06/2009

מדובר בטיפול לאסטמה קשה טלויה בסטרוידים.
    מקבלים בהמלצת מומחה אלרגולוג.
    גם לטיפול מחלה אלרגית של עור יש לפנות לאלרגולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירודימ

ניסימ
    26/06/2009

אני סובל כ3 חודשימ מגירודימ קשימ בכל הגופ רופאת עור עמרא שזה יכול ליהיות מהתרופות.
    היפסקתי רובמ ולא עזר .מה עושימ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לצבע
    דוני
    19/06/2009

שלום דר
    אני בת 59 וצובעת את השיער כבר 20 שנה. הופיע אלרגיה שהתבטאה בנפיחות במצח. ערכתי בדיקת אלרגיה ואני אלרגית לppd. שאלתי אים אמשיך לצבוע ואשתמש בהאיסטון 4 ליום. האים זה אפשרי ומה זה ppd. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לצבע

הוספת תגובה

• אלרגיה לצבע

ד``ר ולרי טפליצקי
    21/06/2009

PPD זה מרכיב של צבע לשיער מסוג קבוע, פרמננט, צבע שמגיע בשני הברכיבים.
    משאלרגי לPPD רצוי שלא תשתמש בצבעים כאלה. מותר צבע אחר, בשמכונה צבע "שטיפה".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריחה
    אורנה
    17/06/2009

שלום.
    בשישי האחרון אכלתי פירות ים ובשבת האחרונה הייתי בחוף הים (אני לא יודעת אם זה קשור) מרחתי שמן אגוזים על הידיים והרגליים.
    מיום ראשון התפשטה לי פריחה/אגזמה על הידיים והרגליים בלבד כשבשעות הערב פריחה זו מגרדת מאוד גם הידיים עם גבשושיות אדומות.
    לא נטלתי ולא מרחתי כלום חשבתי שזה יעבור עד אתמול שלא החזקתי מעמד ונטלתי כדור "אריוס" שהקל על הגירוד (אני אלרגית לפנצילין, אופטלגין, נורופן, דשא, אבק וכו).
    האם אפשר להזהיר אותי ולהגיד לי ממה נובעת הפריחה?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    פריחה

הוספת תגובה

• פריחה

ד``ר ולרי טפליצקי
    17/06/2009

שלום רב, יתכן ואת אלרגית לשמן שמרחת.
    ניתן לבדוק זאת ולבצע תבחיני מטלית במרפאת עור או מרפאת אלרגיה.
    מצד שני גם אלרגיה לאבק יכולה לגרום לפריחה מסוג אטופיק דרמיטיטיס.
    זה נבדק בטסט אלרגי אחרי אצל אלרגולוגים בלבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    ציפי
    15/06/2009

כבר חודשיים אני סובלת מהתקף אלרגי מדי ארבעה-חמישה ימים.
    כאשר זה התחיל(התעטשויות ללא סוף)הלכתי לרופא שנתן לי לורטדין.
    נטלתי את התרופה חמישה ימים ברצף ולאחר מכן לפי הצורך.
    אך האלרגיה כל הזמן חוזרת ומעייפת אותי מאוד.
    חשבנו שזו אלרגיה שנובעת מעונת המעבר אך היא נמשכת בלי סוף.
    עשיתי בדיקות לפני שנתיים(בגלל משהו אחר)ולא נראה רגישות למאכל מסויים.
    יש לי בבית כלב ואני שאלתי את עצמי האם יכול להיות שמיום למחרת פתחתי אלרגיה לשערות של כלב?
    האם יש בדיקה שאני יכולה לעשות כדי לברר?
    האם כל הסיפור הזה מצריך התייעצות עם מומחה לאלרגיה?
    אני מודה לכם מראש על התשובות.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• נזלת חוזרת

ד``ר ולרי טפליצקי
    15/06/2009

שלום רב, הסיפור שלך יכול להתאים לאלרגיה לאלרגנים נשאפים מין האוויר כמו אבק, עובש, שערות של כלב ואבקנים.
    ניתן לבצע תבחין אלרגי אצל אלרגולוג כדי לאבחן את סוג הרגישות ולהתאים טיפול.
    קיים טיפול סביבתי, תרופתי וחיסוני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לטיטניום
    ציפי
    14/06/2009

שלום רב

אני בת 29 ועומדת לעבור ניתוח קיבוע בגב תחתון בשל פריצת דיסק שלא נמצא לה מזור אחר.

המקבע עשוי מטיטניום, כששאלתי את המנתח על רגישות לטיטניום הוא אמר שזה נדיר אך הפנה אותי לבקשתי לבדיקת אלרגיה. גישתי הייתה - למה לא להמנע מסיבוך אפשרי?

עם זאת, בקופת חולים אין את בדיקת האלרגיה הזו בקיט והפנו אותי לבתי חולים. רופא הקופה אמר שמדובר ברגישות נדירה ביותר וזו גם הייתה התרשמותי מדברי המנתח.

בבתי החולים יש תורים פנוים לבדיקות אלרגיה רק בעוד כמה חודשים ואיני מעוניינת לדחות את הניתוח עד אז.

שאלתי היא: עד כמה נפוצה היא רגישות לטיטניום והאם אפשר לוותר על בדיקת הרגישות ולעבור את הניתוח בלעדיה?

אציין כרקע שאני חיה עם תסמונת הפיברומיאלגיה, וכן שאני אלרגית לקרדית אבק הבית ולפריחת עץ הזית. בגזרת המתכות, תכשיטים ממתכת פשוטה גורמים לגירוי בעורי, אך איני רגישה לזהב וכסף.

בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לטיטניום

הוספת תגובה

• אלרגיה לטיטניום

ד``ר ולרי טפליצקי
    15/06/2009

שלום רב, אלרגיה לטיטניום היא אכן דבר נדיר.
    אבל להתחשב במחלות רקע שלך כדאי לך לא למהר ולבצע בדיקת רגישות לטיטניום וניקל שזה גם סוג של מתכת שנמצאת בתכשיטים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה