מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלרגיה לחתוליםאורלי כ17/05/2009
שלום
יש לי אלרגיה לחתולים ואני שוקלת לעבור לדירה ששהה בה חתול במשך ששת השנים האחרונות (הוא עוזב יום לפני שאני מגיעה)
שאלותיי הן:
האם זה אפשרי או שלא כדאי?
אם זה אפשרי מה עליי לעשות על מנת שהדירה תהיה " מטוהרת" מעקבות החתול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורלי
ד``ר בן רנר17/05/2009אין אפשרות מעשית ל"היפטר"מאלרגני חתולים גם לאחר שהחתולים עוזבים את המקום.לפי דרגת הרגישות כך דרגת התגובה ו.עם הזמן עצמת החשיפה תרד אך האלרגנים נותרים במקום לעד!!!! לכן חפשי דירה אחרת.זה הכי בטוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם את לא רוצה לוותר על הדירה
סופיה19/05/2009לפני כשנתיים העיניים שלי התחילו לשרוף בכל בוקר מפני שעברתי לדירת גן עם עץ זית בחצר וחשבתי שאני סובלת מאלרגיה לפריחה של העץ ושאחרי האביב אני אפסיק לסבול.
שנתיים לאחר מכו ואחרי מעבר לדירה נוספת, עדיו סבלתי בכל בוקר מעיניים שורפות ונפוחות והמצב אפילו החריף. לאחר ביקור אצל רופא עיניים הבנתי כי הבעיה היא באמת אלרגיה.
כנראה לפרווה של בעלי חיים(יש לי חתולה חמודה בבית). לאחר טיפול תרופתי מצב האלרגיה אמנם השתפר, אך על חשבון הראיה שלי שהפכה למטושטשת.
מסיבה זו וגם מהסיבה שאני לא מסוגלת לשים משחה בעיניים לאורך זמן, חפשתי פתרון אחר ואז חבר סיפר לי על צמח מורינגה בכלל בהקשר אחר לחלוטין של שיפור התזונה, חיזוק המערכת החיסונית ועוד...
מיד נכנסתי לאינטרנט וחיפשתי מידע על העץ המופלא הזה. מה שמצאתי כל כך הרשים אותי שהייתי חיבת לנסות ימיד קניתי בקבוק עם קפסולות של עלי מורינגה.
התוצאות היו מצויינות ומיידיות עד כדי כך שלא האמנתי שזה יכול להיות. האלרגיה ירדה ב- % 90 בערך, אני נושמת מצויין,הסינוסים נעלמו, הנפיחות בעיניים ירדה, אני מלאה אנרגיה והחתולה חזרה חזרה
לישון איתי במיטה, והכל תוך ימים ספורים. פשוט נס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה עקב מזג האווירשיר17/05/2009
שלום,
עקב מזג האוויר השרבי השורר בחוץ אני כל היום מתעטשת ומנוזלת וזה התחיל לי הבוקר עם יציאתי מהבית.
אני בהריו בשבוע 11 ורוצה לדעת אם יש משהו שיכול לעזור על מנת להקל את התופעה ואם זה ימשיך האם ישנם כדורים שניתן לקחת להקלה באלרגיות בהריון.
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה עקב מזג האוויר בהריון
ד``ר ולרי טפליצקי17/05/2009בהריון בד"כ מותר לורסטין ואהיסטון, ליתר בטחון תקבלי אישור ממרכז טרטולוגי,
מרכז רפואי רבין מעמיד לרשותך שירות ייעוץ בנושא נטילת תרופות בעת ההיריון ובעת ההנקה. השירות ניתן ללא תשלום ופועל בימי א' עד ו' בין השעות 14:30-07:30.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיות לחלב ומוצריו, ביצים ובוטניםענבל17/05/2009
שלום רב,
אני כ"כ שמחה שמצאתי פורום שמדבר בהרחבה על תזונה , אז קודם תודה על השירות הנפלא..
הבן המקסים שלי בן שנה וחודשיים, עד לפני יומיים הכל היה בסדר התזונה שלו היתה מבוססת כך:
פעמיים ביום בוקר ולפני השינה סימילאק אדוונס חלבי 240 מ"ל , פירות טריים מעט (מעדיף גרבר)
מרק ירקות עם עוף או אורז וקציצות ומעדנים שונים.
לצערי לפני יומיים ביצענו טסטים בעור והתגלה שהוא אלרגי ברמה הגבוהה ביותר לביצים, רגיש לחלב ומוצריו ובוטנים. אני חייבת לציין שבגיל שנה ושבוע פיתח אלרגיה לטעימת עוגה קטנטנה מקופלת וזו הפעם היחידה שבה ראינו אלרגיה למאכל (בעקבות המקרה הגענו לרופא) ולכן מאוד הופתענו מהממצאים - הרופא טוען שהגוף מגיב במחלות מסוימות כמו קשיי נשימה (חשבתי שזה בגלל החורף וההידבקות מילדים ועוד)
אין לי שמץ של מושג מאיפה להתחיל בתזונה , קניתי לו המון תחליפים שהוא אינו מוכן בשום אופן לטעום . נוטרמיגן עם מרשם , מטרנה צמחי ,דייסה וניל,
בקיצור לא מוכן כלום חוץ ממרק ועוף בשלושה הימים האחרונים...... אני נורא בדיכאון מזה ואני מבקשת בבקשה עזרה בדחיפות , קשה לי המחשבה שבגלל שהוא לא מוכן לקבל צמחי או סויה יהיה לו חסר במזון שחשוב להתפתחות תקינה.
תודה מראש וסליחה על האורך..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיות לחלב ומוצריו, ביצים ובוטנים
ד``ר ולרי טפליצקי17/05/2009שלום רב,
על פי רוב, אם הילד אוכל מזון חלבי ללא כל בעיה וטסטים אלרגיים חיובים לחלב פרה אין צורך להפסיק אכילת מוצרי חלב,
לכן צריך להתייץ שוב אם רופא אלרגולוג לגבי צורך בהפסקת תזונה חלבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לאלרגיות לחלב ומוצריו
מלי17/05/2009תודה על המענה המהיר. אם אפשר לדעת בבקשה, מה עוד אפשר לבדוק חוץ מטסטים שנעשו לו ביד , ולדעת בוודאות האם אפשרי לחזור לתזונה של החלב או מוצריו?
סליחה שוב , הילד אוכל 4 פעמים ביום ירקות ועוף בגלל שהוא לא מוכן לקבל תחליפים לחלב (סויה, נוטרמיגן) האם זה יפגע בהתפתחות התקינה בגיל הנוכחי שנה וחודשיים?
תודה ויום מקסים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לקטוןגיא15/05/2009
אובחנתי כאלרגי לקטון לפני מספר ימים. עד הבדיקה סבלתי מגירויים בכפות הידיים ואקזמות ברמות שונות. בזמן הבדיקה ולאחריה המצב החמיר מאד ונוצרו לי שלפוחיות רבות וסדקים בעור מאד כואבים.רציתי לדעת האם יש קשר לבדיקת תבחיני המטלית, ומה עושים כדי להקל.
שאלה שניה ,איך אפשר לדעת בוודאות אם יש קטון באבקות כביסה מסוימות ומרככי כביסה?
בדקתי ולא מצאתי על האריזה שום סימן לקטון. אני משתשמש באבקה של טייד ומרכך בדין.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לקטון
ד``ר ולרי טפליצקי17/05/2009תחפש במוצרים קטון בשם methyl isothiozolinone, או butyl isothiozolinone ,
אני בדקתי כבר הרבה מוצרים לנוכחות קטון CG ופרסמתי לפני כחודש בפורום זה, ראה בהודעות קודמות.
אני אבדוק בהזדמנות גם באבקה של טייד ומרכך בדין
תבחיני מטלית יכולים לגרום להחמרה רק לעתים רחוקות אצל אנשים שמאוד מאוד אלרגיים.
במקרה של אקזמה מפושטת ולא מוסברת לגמרי עלי ידי מגע עם חומרים קמו קטון, יש לבדוק גם אלרגיה לאלרגנים באוויר כמו אבק ואבקנים בחשד לאטופיק דרמטיטיס או "אסטמה של עור".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לקרדית האבק רמה 5ריקי15/05/2009
ביתי בת ה6 כבר חודשיים סובלת מתגובה אלרגית חמורה הבאה לידי ביטוי בעניים, העניים אדמות ודומעות, נפוחות וכואבות עד כדי שימים שלמים לא יכולה לפתוח אותן ולכן מפסידה הרבה ימים בגן חובה. בהתחלה טיפותעניים סטרואידיות עזרו וגם המשחות אך מהר מאוד הפסיקולהשפיע. עשינו בדיקת אלרגיה בדם ויצא שהיא אלרגית לקרדית האבק ברמה 5 ולחלב ברמה 2 (וזאת למרות שאינה אוכלת או נוגעת במוצרי חלב) הנוגדנים יצאו 240 כשהרף הגבוה הוא 100.
הדבר היחיד שעוזר לילדה לתפקד זה סירופ דנלון אך האלרגולוג אמר שאסור לקחת יותר מ5 ימים ואמר לעבור ללורטדין כל יום 5 מ"ל, הרוקח נתן לי לורסטין במקום.
1. מה עדיף לורסטין או לורטדין לילדה בת 6, לאיזו תרופה תופעות לוואי קלות יותר? אין בעיה בנטילה יום יומית לאורך חודשים?
2. אם אינה נחשפת כבר שנים למוצרי חלב (רק מספרפעמים מועטות שנגעה בטעות) איך בכל זאת רואים נוגדנים לחלב בדם?
3. האם התקפה אלרגית משנה את תמונת הדם? חלבונים, כדוריות אדומות ולבנות ברזל וכדומה?
תודה מראש ריקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אטופיק דרמטיטיס
ד``ר ולרי טפליצקי17/05/2009שלום רב,
אין הבדל בין לורסטין ולורטדין, אין בעיה בנטילת ממושכת גם מאוד,
לא לשכוח גם שימוש בקרם לחות ומשחות עור טיפוליות.
אלרגיה לחלב פרה יכולה להשאר למשך כל החיים, רמה 2 אינה גבוה מידי ולפעמים ניתן במצב כזה לבצע תגר עם מוצר חלב במרפאת אלרגיה בבית חולים.
כדוריות אדומות בדם לא משתנות, אבל סוג של כדוריות לבנות בדם בשם אוזינופילים כן יכול לעלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לפנציליןאילת15/05/2009
לפני כ- 4 שנים פיתחתי אלרגיה חריפה (פריחה על כל הגוף, נפיחויות בפנים ובידיים) לאחר יומיים של קבלת אנטיביוטיקה שמכילה פנצילין. ואז נאמר לי שאני כנראה רגישה לפנצילין.(_לא ביצעתי טסטים לבדיקה).
לפני כשבוע נתתי לבני בן ה- 5 אנטיביטיקה המכילה פנצילין ולאחר יומיים שוב פיתחתי אלרגיה חריפה ביותר ואני מטופלת בקורטיזונים ובאנטיאסטימנים שלעת עתה לא כ"כ עוזרים.
האם ייתכן שהאלרגיה שפיתחתי קשורה למגע עם הפנצילין שנתתי לבני (אני שופכת את האנטיביוטיקה לכוסית ולאחר מכן שוטפת את השאריות מהכוסית במים וסבון עם האצבעות).
לאחר כמה ימי טיפול צריך לראות שיפור בפריחה? אני מקבלת 40 מ"ג פריזידון ו- 1 כדור אריוס ליום - לאחר מס' שעות חולפים מרבית התסמינים החיצוניים ש פריחה ונפיחות וחוזרים למחרת בבוקר בצורה חריפה ביותר.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אילת
ד``ר בן רנר15/05/2009אם פתחת תפרחת ממגע בלבד יש אפשרות שרמת הרגישות שלך לפניצילינים גבוהה במיוחד.גשי למרפאה אלרגית לבדיקת הרגישות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה פתאומיתגלעד13/05/2009
שלום אני סובל מאלרגיה בכל הגוף,
מאין גבשושיות אדומות חלקן נראות כמו עקיצות יתוש וחלקן גדולות ומתפשטות על חלקים נרחבים יותר. הנ"ל הופיע בהתחלה על הידיים והרגליים ולאחר מכן התפשט לכל שאר הגוף, וגם לסירוגין הגיע לפנים ואף היו לי שפתיים נפוחות, האלרגיה התחילה לפני שבוע.
הייתי בבית חולים (אני כרגע לא בארץ, אלא באיטליה) ושם נתנו לי 2 תרופות שעונות לשם
trimeton, pafinur
אחת אני לוקח בבוקר, אחת בערב.
בנוסף הרופא נתן לי תפריט דיאטתי.
האלרגיה התלוותה ביומיים הראשונים בהקאות וכאבי בטן, ואף רעידות של הגוף, חולשה כללית, לא היה לי חום. תופעות אלו כבר פסקו , נותרתי עם הפריחות בלבד.
אינני יודע מאיפה האנרגיה נובעת, לא אכלתי דבר מיוחד שלא אכלתי לפני כן, וגם עכשיו שאני לוקח את התרופות, ונראה שיפור, ואף היעלמות מוחלטת של התופעה, פתאום היא צצה בשנית במלוא חומרתה, כולל התרגדויות באזורים הפורחים.
כיבסתי מחדש את כל הבגדים והמצעים, שכן אולי הדבר נובע מאבק או אבקת הכביסה, ולא ניכר שום שינוי, התופעה באה והולכת, רציתי לדעת מה עוד אני יכול לעשות כדי למנוע החמרה של האלרגיה, ולהפסיק אותה כליל.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלעד
ד``ר בן רנר14/05/2009נראה שאתה סובל מחרלת פנה לר' מומחה באלרגיה לטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעטשויות חוזרות אחרי אוכלחנהלה12/05/2009
מזה שנה ויותר אני סובלת מהתעטשויות רבות אחרי אוכל במיוחד אוכל חם ניסתי לקשר את זה למאכלים שונים ולא מצאתי עדין ממה זה נובע. האם יש פתרון ומה אפשר לעשות כדי למצאו אותו?
אודה על כל התיחסות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנהלה
ד``ר בן רנר14/05/2009זו נזלת הנגרמת כתוצאה משחנויי טמפרטורה.די שכיחה.גשי למרפאה האלרגית לטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לחלבנעמי12/05/2009
שלום, כבר כתבתי בעבר על ביתי בת 18 חודשיים שבגיל חודשיים אובחנה כאחרגית לחלב ולסויה בשל הקאות לאחר תמ"ל חלבי וצמחי.בגיל חצי שנה ושנה (פעמיים) תבחני העור היו שליליים לחלב! בגיל שנה בצענו תגר בתל השומר שעבר בהצלחה ללא תגובות. אנ י זוכרת שהרופאה - "מרחה" חלב על עור הפנים הצוואר והבטן של הילדה, ששאלתי מה הסיבה היא אמרה שבודקת תגובה של העור- לא היתה תגובה !!!! מגיל שנה ניזונה ממוצרי חלב (גבינה צהובה, מוצרלה, פיצות רטבים חלביים וחמאה , היא לא אוהבת מעדנים). לפני כחודש התחלתי לתת לה חלב טרי עם דגנים לאחר פעמיים\ שלוש החלה להופיע אדמומיות רק במקומות בהם החלב נגע (שאר הגוף "נקי", כמו כן לא היתה כל תגובה אחרת), האדמומיות חלפה לאחר 15 דק'. אתמול ביצענו לה תבחיני עור והם היו חיוביים, היתה תגובה חלשה (אך ברורה) לחלב ומרכיביו. הרופא אמר שניתן להמשיך ולתת לה את המוצרים שעד כה צרכה ללא בעיה, אך להפסיק עם החלב ולא לתת לה מעדנים (או מוצרים חדשים). אני אובדת עצות ומיואשת, ולכן מס' שאלות:
1. האם העובדה שמאלרגיה שאינה מתווכת ע"י נוגדנים התפתחה לאלגיה מתווכת ע"י נוגדנים מצביעה על כך שהסיכויים כי תחלוף קטנים?
2. הרופא אמר שלא ייתכן שתבחיני העור הין שליליים בעבר והיום חיוביים, ועובדתית זה מה שהיה. האם זה נדיר או שאתם מכירים זאת?
3. איפה אפשר ללמוד קצת יותר על אלרגיות, נראה שהרופאים לא מצליחים לתת לי תשובות?
אני ממש זקוקה לתשובתכם! סליחה על האורך.
תודה נעמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לחלב
ריקי12/05/2009שלום רב!
כשביתי נולדה הנקתי אותה עד גיל 4 חודשים הנקה מלאה אך למרות זאת היא כל הזמן הייתה מפתחת תגובות אלרגיות לא הצלחתי להבין למה. כשניסתי פעם ראשונה תחליף חלב הילדה פיתחה תגובה אלרגית קשה מאוד ואז הבנתי את כל התגובות הקודמות היא התנפחה אפילו כשהכנתי משהו חלבי על הגז כמו סחלב או שמישהו אכל או שתה חלבי ונישק אותה - אלרגיה כל כך קשה אפילו במגע עם מוצרי חלב היא מפתחת אלרגיה, עד היום שהיא בת 6 עדיין אלרגית ברמה של סכנת חיים ויש לי מזרק בבית למקרה שתחשף לחלבי.(אף אלרגולוג לא אאמין לי כשספרתי שהיא מפתחת אלרגיה גם כשזה באוויר כשאני מרתיחה חלב)
מה המוזר- בדיקות אלרגיה אצל אלרגולוג- טסטים בעור יצאו שאינה אלרגית למוצרי חלב והרופא אמר שאינה אלרגית ושאנסה לתת לה ,כמובן שהילדה המסכנה שלי פיתחה מייד תגובה כבר בניסיון הראשון ואז הבנתי לבד- אסור לה להתקרב או לאכול מוצרים המכילים חלב. מצאתי חלב אורז בבתי טבע שהוא מצויין אפשר להכין איתו הכול יש כאלו שמכילים ויטמינים וזה עדיף.
יש חלב אורז אורגני וחלב אורז חום שהם פחות טעימים.
אני קונה של חברה שנקראת pacipic פסיפיק 1700704701 הכי טעים מלא ויטמינים דל שומן וללא לקטוז. אם את טוענת שבתך יכולה לאכול חלק מהמוצרים נראה לי שהיא אלרגית ללקטוז.
לפי מה שהבנתי מי שאלרגי לחלבון שבחלב לא יכול לאכול שום מוצר חלבי.
ריקי 035030906* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לריקי
נעמי13/05/2009היי ריקי, תודה על ההתייחסות! אני קניתי לה חלב אורז ואנזה אותו השבוע. הבת שלי מאוד בררנית ולכן אני בספק שתסכים לאכול אותו. היא היתה אלרגית לחלבון חלב בינקות ולכן אני עדיין מניקה אותה. כיום האלרגיה היא במגע עם החלב. זו אלרגיה חלקית. האמת שהרופאים לא ממש מכירים זאת. אני מיואשת שילמתי 900 ש"ח לפגישת יעוץ ואני עדיין נותרתי ללא תשובות והסברים. אני מקווה שרופאי הפורום יאירו את עיניי. תודה על העצה אנסה לחפש את החלב אורז שהמלצת לי, כי אצמול מצאתי רק אורגני. תודה נעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל תוותרי ...
ריקי15/05/2009נעמי שלום! מה הילדה אוכלת? אם רק הנקה אז לא תיהיה לה ברירה באיזה שלב תיהיה חייבת לאכול עוד דברים אז אל תוותרי על החלב אורז מהר ותישתדלי להרגיל אותה כי זה אחלה תחליף (כמובן חלב אורז שמכיל ויטמינים תיבדקי על האריזה ) אני מכינה עם זה הכל...כל מתכון שמכיל חלב מוחלף בחלב אורז וזה ממש טעים וכשבא לה אני שמה לה בבוקר קרונפלקס עם חלב אורז ומכינה לה גם שוקו וזה יוצא טעים. תערבבי טוב לפני (אם ערבבת מספיק זה יראה לבן אפור כזה אם לא אז זה יהיה כמו מים) , אפשר להגיש את זה קר חם ובטמפרטורת החדר תראי מה היא מעדיפה.
משהו חשוב שהבנתי ממאמר: ככל שהילדה תחשף לחלב כך התגובות יהיו יותר חמורות מאחר שמחשיפה לחשיפה נוצרים יותר נוגדנים.
נ.ב יש גם חלב שקדים, שבולת שועל ועוד כמה בבתי טבע אולי היא תואהב(שלי אהבה רק את האורז)
ריקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנעמי
ד``ר בן רנר14/05/2009זה פחות מסןבך ממה שזה נראה.סביר שהייתה רגישות לחלב גם בבדיקה הראשונה .ייתכן והתגר בוצע עם כמות קטנה מדי של חלב וייתכן וסף הרגישות היה גבוה.היום סף הרגישות ירד וקבלת תגובה חיובית.אין לתת חלב בכל צורה שהיא למרות שיש כמויות שהילד מסוגל עדיין לעכל.המנעות תגרום לרגישות לחלוף ביתר קלות מאשר גירוי תמידי.ע"מ ללמוד יש אין סוף מאמרים וסקירות ברשת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה תינוק בן 7 חודשיםמרינה12/05/2009
שלום רב,
לבני בן 7 חודשים יש פריחות למזון .. חלב , סויה, קישוא, דלעת, אבוקדו . עשינו טסטים לאלרגיה הכל יצא שלילי , אבל הילד פורח מכל דבר , בנוסף יש לו כבר חודשיים לחיים אדומות שזה גם נראה כמו אלרגיה . שאנחו בשמש,בקניונים ממוזגים, הרבה פעמים גם בבית או שהוא בוכה או מתאמץ הוא נהיה אדום . האודם פעם היה רק בלחיים , עכשיו זה גם מסביב לעיינים . האם זה גם קשור לאותה אולרגיה?
מה הסיבות האפשריות לפריחות ואדמומיות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרינה
ד``ר בן רנר14/05/2009נסי מרפאה אחרת במידה ולא קבלת מענה.תבחינים זה לא הכול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעוץ - ד"ר בן ורנר
מרינה15/05/2009האם אפשר להגיע אליך ליעוץ, אנחנו חברי מכבי וגרים בחיפה. האם אתה מקבל דרך מכבי או דרך מגן זהב בהרצליה?
מאוד אשמח לקבל מענה בקשר לאלרגיה של בני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לקטוןלי11/05/2009
שלום
אני אלרגית לקטון אך יש לחומר הזה כל כך הרבה שמות .השאלה היא האם כל מה שמתחיל בMETHYL או מסתיים בPARBEN הוא גם קטון .
האם METHYLISOTHIAZOLINE ןETHYLPARBEN זה גם קטון?בבקשה תעשה לי קצת סדר . אני מפחדת לגעת במשהו .
תודה לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לקטון
ד``ר ולרי טפליצקי12/05/2009שלום רב,
PARABEN זה לא קטון, זה חומר אחר, משאלרגי לקטון לא צריך להזהר ממנו.
METHYLISOTHIAZOLINE זה כן קטון. לא להשתמש במוצרים שמכילים אותו.
בדקתי לא מעט מוצרים לנוכחות קטון CG, מה מכיל ומה לא.
ראי בהודעות הקודמות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש כלבים היפואלרגנים?אור10/05/2009
אני והבן שלי ארלגיים . בני אלרגי לחתולים ובוטנים. אני אלרגית לאבק הבית ולברוש . רצינו לאמץ כלב. האם באמת יש סוגי כלבים שניתן לגדל שלא יגרמו לאלרגיה?ידוע לי שאנשים שיש להם אלרגיה, יש להם נטיה לפתח אלרגיות לדברים נוספים.ואם יש כלבים כאלו, איזה סוגים? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אור
ד``ר בן רנר10/05/2009אין חיות כאלה אבל זאת לא אומרת שתפתחי רגישות לכלבים.בהנחה שאתם טיפוסים אלרגים הייתי נמנע מאימוץ חיות בית שלא לפתח כדבריך אלרגיה חדשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהישנם כלבים כאלה
נעמי13/05/2009שלום, לםי מה שידוע לי כלבי יוקשייר הם "היפואלרגניים" כלומר יש להם שיער ולא פרווה ולכן לא ניתן לפתח אלרגיה לפרווה שלהם. בנוסף אילו כלבים שלא מנשירים את שיערם. (בעצם הפרווה שלהם היא כמו שיער אדם). אני בטוחה שיש עוד סוגים אך איני מכירה. לגבי היוקשיירים הם כלבים מדהימים אך מאוד יקרים. בהצלחה, נעמי (אמא לילדה אלרגית)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנעמי
אור20/05/2009אפשר ליצור איתך קשר, לקבלת פרטים והתייעצות?? חשוב לנו מאוד לגדל כלב. אור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכך גם היא חשבה... אבל אם כך- איזה?
ליאור18/05/2011האם כדאי לי לאמץ יורקשייר טרייר?
לדעתי הוא האופציה היא טובה אבל האם היא לא תסבול מאלרגיה לידו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיהטל09/05/2009
אני מתאמנת מס' שנים בחדר כושר.לאחרונה חלה אצליתופעה מדאיגה, כשאני חוזרת מהאימון מופיעות גבשושיות אדומות ומגרדות על חלקים נרחבים באזור הרגליים.
בפעם האחרונה התופעה החמירה וכל רגליי כוסו בגבשושיות. האימון נעשה בעמידה ע"ג הליכון.
אודה לעזרתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורטיקריה אחרי מאמץ גופני
ד``ר ולרי טפליצקי10/05/2009על פי תיאורך את סובלת כנראה מאורטיקריה אחרי מאמץ גופני. זאת תופעה ידוע, סוג "אלרגיה למאמץ או זיע".
זה מתפתח לפעמים ללא כל הזהרה או מחלה נוספת.
למניעת התופעות ניתן להוריד אוצמה ומשך המאמץ. ניתן גם לקחת לפני מאמץ תרופה אנטיהיסטמינית.
בהרבה מקרים עם הזמן הגוף יפתח חסינות ותופעה תחלוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה
טל10/05/2009גם אם אני מתעמלת כ-6 שנים ולא סבלתי בעבר מתופעה כזו?
האם זו אלרגיה שיכולה להופיע פתאום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורטיקריה
ד``ר ולרי טפליצקי12/05/2009כן, זה יכול להתחיל מתישהו בחיים ולהימשך זמן רב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי טיפול בתינוק.אורי07/05/2009
שלום.
אני אם לתינוק בן ארבעה חודשים.אתמול אבחנה אצלו הרופאה דלקת עור אטופית.
היא נתנה לי את הטיפולים הדרושים, אך עם זאת טענה כי יש לשנות את החלב שהוא שותה על מנת "לחסל" את המחלה.
התינוק שותה סימילאק, והיא ביקשה להעביר אותו לחלב שנקרא : "nutramigen".
האם עלי לעשות זאת? האם אכן שינוי החלב הוא זה שיפסיק את חזרת הפצעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת עור אטופית וקשר למזון
ד``ר ולרי טפליצקי10/05/2009דלקת עור אטופית אינה קשורה בד"כ למזון , לא קשורה לאלרגיה למזון ולא לרגישות אחרת למזון.
רק לעתים רחוקות מוצאים בגיל זה רגישות לחלב פרה אצל ילדים כאלה.
לכן אין המלצה גורפת להפסיק מזון חלבי. רצוי לפני כן לבצע טסטים אלרגיים ולבדוק נוכחות אלרגיה לחלב פרה. ניתן לבצע טסטים כאלה אצל אלרגולוג או על ידי בדיקת דם שמכונה ר.א.ס.ט. לחלב פרה.
בינתיים במרה ומצב עור קל ולא קשה, מומלץ לא לשנות את הדיאטה ולתת טיפול תרופתי עם טיפות פניסטיל ושמן עור ומשחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטורופתיה ואלרגיהלילי06/05/2009
שלום ד"ר טפליצקי
ביקשת הסבר על שיטת הטיפול שלי:
הטיפול הוא טיפול משולב תזונתי ואנרגטי ( לא חודרני ולא בעזרת "תרופות פלא" ) - שלד הטיפול מתבסס על קינסיולוגיה ( מבחן שריר ) וכל טיפול הוא אינדיבידואלי בהתאם להסטוריית המטופל ובהתאם לתוצאות מבחן השריר שלו. מבחינה תזונתית על פי תוצאות מבחן השריר עוברים לאלימינציה של מזונות בודדים בצורה מבוקרת, ירידה במשקל (BMI גבוה למשל מחמיר אסתמה ), עוברים למזונות שאינם מעודדים דלקת,מזונות שאינם מייצרים ליחה ולתזונה עשירה בנוגדי חימצון ועובדים על הקטע הפסיכוסומטי שעלול להחריף אלרגיות מסויימות כמו אסתמה למשל. ועוד ועוד... יש לי מספר מקרים של הצלחות (אני לא הרבה זמן במקצוע) ולכן אני נלהבת להעמיק בנושא.
ועוד קצת על עצמי: אני בעלת רקע מדעי (תואר שני במחשבים - סיימתי בהצטיינות) ולאחר הסבה מקצועית סיימתי, לפני שנה, 4 שנים נטורופתיה בהצטיינות.
כיום אני נטורופתית ומטפלת באייפק ומתמקדת בטיפולים באנשים עם אלרגיות בכלל ובאסתמה אלרגית בפרט.
אני מעוניינת לפתח שיתוף פעולה עם רופא MD בנושא זה כי אני מאמינה שיש לשיתוף זה ערך מוסף
אשמח לשמוע את דעתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטורופתיה ואלרגיה
ד``ר ולרי טפליצקי12/05/2009שלום רב,
אשמח לקבל כרטיסי ביקור שלך או להיפגש אצלי בקליניקה. תתקשרי בבקשה לאחד הטלפונים שרשומים באתר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)