פורום אלרגיה, טיפול באלרגיות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עקיצה מוזרה מיתוש
    ניר עפרון
    06/05/2009

שלום רב שמי ניר בן 27 ממרכז הארץ לפני כשנה לערך נעקצתי בידי הימנית מיתוש לא מוכר ף העקיצה גרמה לידי להתנפח כמו " בלון " שזה הרגע נפחו אותו - המקרה היה סמוך לביתי בעת הליכה לתחנת האוטובוס רצוי לציין שלייד התחנה קיים עץ נוי יפיפה בתחילה לא חשתי בניפוח היד רק לאחר דקות מספר ידי החלה להיות נפוחה לגמרי כ " בלון " מפה לשם פיניתי את עצמי למיון שם קיבלתי שתי זריקות של אנטי אסטמין מה שהקל על ידי והחזיר את תפקודה . אושפזתי למשך 5 שעות בב"ח לאחר שרופה מומחה אישר שידי חזרה לתפפקוד מינימלי יחסי . לאחר יום המקרה ניגשתי אל הרופה שלי לדווח על המקרה שיתועד בתיקי הרפואי - כחוק הוא מצד אחד שאל שאלה נכונה האם אני אלרגי לעקיצות עניתי בשלילה כי לא זכור לי מקרה שכזה מעולם .
    שאלתי היא למרות האני לא אלרגי לעקיצות כלל !!! מה הוביל לאירוע שכזה
    והאם אני פיתחתי תוך כדי האירוע עצמו אלרגיה לעקיצות לחרקים מסויימים ???
    אשמח לקבל תשובה מכם בנייד : 0524084556
    או במייל הנלווה להודעה זו
    בכבוד רב,
    ניר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עקיצה מוזרה מיתוש

הוספת תגובה

• עקיצת חרק

ד``ר ולרי טפליצקי
    06/05/2009

שלום רב,
    תגובה במקום העקיצה בלבד אינה נחשבת לתגובה אלרגית גם אם היא גדולה.
    כנגד תגובה כללית לעקיצה עם פריחה במקום מרוחק ממקום העקיצה, או קשי נשימה, התקף אסטמה או התעלפות כן נחשבים לתגובות אלרגיות ודורשות בירור אלרגי וטיפול בהתאם.
    כיום קיים טיפול חיסוני כדי לפתח חסינות ועושים אותו רק עקב תגובה כללית ורק נגד עקיצות חרקים דבורנים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסתבר שאני סופר אלרגית
    נוני
    06/05/2009

היי. אני בת 30 ובריאה. אף פעם לא היו לי תגובות אלרגיות לכלום. לפני שנה וחצי עברתי לרמת הגולן ולפני 4 חודשים חטפתי את התקף של קוצר נשימה בפעם הראשונה בחיי. התקף אחד הוביל לאחר ואני כבר תלויה במכשיר אינהלציה על מנת להסדיר נשימה.
    קוצר הנשימה שאני סובלת ממנו, לטענת רופא המשפחה שלי, קשור לעונות מעבר - דבר שמעולם לא השפיע עלי, עד עכשיו, ואחרי בדיקת דם גילינו שאני סופר אלרגית. הרופא שלי טוען שזה קשור לרוחות של רמת הגולן ולפריחה באזור.
    זה מפתיע כי טיילתי ברמה לפני שעברתי לגור בה ולא היו לי התקפים ומה עוד שההתקפים הגיעו אחרי שנה וחצי של מגורים באזור.

אני מסתובבת ימים שלמים עם אף סתום (מה שממש מקשה עלי בשינה) וכל השינויים האלה בסדרי הנשימה שלי משפיעים על היציאות שלי ועל המצב רוח שלי. אני ממש בדיכאון מזה.
    אז קיבלתי משאף מנע וכדורי מנע וטיפות אף אבל עד מתי? מה אפשר לעשות כדי לא להיות תלויה בכימיקלים האלה?

לא עשיתי בדיקה אצל מומחה לאלרגיה על מנת לקבוע למה אני אלרגית. לעשות בדיקה כזו? זה משנה? מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    מסתבר שאני סופר אלרגית

הוספת תגובה

• הפרעה כרונית בנשימה אפית

ד``ר ולרי טפליצקי
    06/05/2009

הפרעה כרונית בנשימה אפית זה דבר שקשור לאלרגיה בד"כ. קיים גם ריניטיס כרוני לא אלרגי והרפעה במבנה האף.
    כדאי לבצע בדיקה אצל רופא אלרגולוג כדאי לאבחן במדויק. וגם לפנות לרופא אף אוזן גרון לבדיקת מבנה האף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לאנטיביוטיקה
    ענץ
    05/05/2009

שלום רב,

בני בן השנתיים אלרגי לפניצילין ול-azithromycin. עקב דלקת אוזן קיבל cefdinir שאינה פועלת. אילו סוגי אנטיביוטיקה נותרו לנו?

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לאנטיביוטיקה

הוספת תגובה

• ענץ

ד``ר בן רנר
    05/05/2009

רגישות לפניצילין ואזניל בגיל שנתיים נדירה.אני בספק אם קיימת רגישות לילדכם .רגישות לפניצילין ניתן לבדוק בבדיקה מתאימה.בצעו אותה ואחר כך ניתן להגיע למסקנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לחלב - אמא דואגת
    שרית
    05/05/2009

שלום,
    יש לי תינוק בן 11 חודשים. מגיל חודש "אובחן" כאלרגי לחלב מכיוון שהקיא את התמ"ל שניסיתי לתת לו. עד גיל 9 חודשים אכל נוטרומיגן. בגיל 9 חודשים הרופאה ביקשה שאביא מעדן חלב לקופ"ח ואאכיל אותו שם. לא קרה דבר הילד לא הקיא במשך 48 שעות וההקנו שזה בסדר לתת לו סילמילאק ושאר מוצרי חלב. במשך החודשיים האחרונים הילד חולה המון ומקיא הרבה ובשבוע האחרון ממש הקאות רציניות בקשת. בייחוד אחרי שמסיים סימילאק אבל לא רק.

עשיתי לו בדיקת דם לאלרגיה לחלב והיום קיבלתי תשובה שהוא כן אלרגי לחלב. השאלה שלי האם ניתן לתת לו מעדני סויה או שעדיף לחכות 3 חודשים לבדיקת דם הבאה. כדאי ללכת ולראות רופא מומחה לאלרגיה? איך אני מתקדמת מכאן? לא נותנת שום מוצרי חלב לא גבינה לא מעדן? כשהייתי נותנת לו גבינה עם ביצה או מעדן לא היה מקיא.

מה עליי לעשות? נא תשובתכם

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לחלב - אמא דואגת

הוספת תגובה

• שרית

ד``ר בן רנר
    05/05/2009

למרפאה אלרגית צריך היה לפנות מזמן ולא לבצע מבחני תגר במרפאה שלא מיועדת לכך.פני בדחיפות למרפאה אלרגית והמנעי בינתיים מחלב לחלוטין.הבעיה הגדולה שלנוטרמיגן הילד לא יסכים לחזור בגלל הטעם הנורא.סטטיסטית 90% מהילדים הרגישים לחלב מבריאים עד גיל 3 שנים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה מפחידה
    מירית
    05/05/2009

אני בת 37 בריאה נוטלת אטרוקסין 100 מ"ג כל יום. במשך 3 השנים סבלתי 4 פעמים (האחרונה בשבת האחרונה) מהתקפת אלרגיה שמגיעה ללא הזהרה או מאכל מסוים(עשיתי בדיקת אלרגיה שגרתית ולא יצא שום דבר) ההתקפה מתחילה בעיקצוץ בשפתיים גירוד בכפות הידיים, אודם בפנים וחום נוראי בכל הגוף. כל זה מתלווה להרגשה רעה של חוסר אונים , צלצול באוזנים והרגשה של איבוד הכרה. אחרי כמה דקות ההרגשה הרעה עוברת ופורצת פריחה מגרדת בבית השחי ,מפשעות ,בטן וצאור רופאת המשפחה נתנה לי 2 כדורי פרדניזון וזילרג'י לקחת במקרה וזה קורה. זה עוזר רק לעוצמת ומהירות התהליך אבל יש אותם סימפטומים. כל פעם שזה קורה אני נלחצת מזה ומפחדת. יש לי השערה שהגורם יכול להיות אנטיביוטיקה ,אבל בפעם האחרונה שזה קרה לא לקחתי אנטיביוטיקה כבר חודשים , מה שכן לפני ההתקף הארון שמתי משחה על פצע ליד הפה ובטעות טעמתי אותה קצת(משחה נגד חצ'קונים) אולי זה מה שגרם להתקף?
    ההיתי רוצה לדעת איזה בדיקה יותר מעמיקה אני יכולה לערוך כדי לדעת למה אני אלרגית.ואיזה תרופה שתעזור לי ברגע התקף שתהיה יותר חזקה בניטרול הסימפטומים.
    תודה
    מירית

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה מפחידה

הוספת תגובה

• מירית.

ד``ר בן רנר
    05/05/2009

לפי התאור מדובר בהתקפי חרלת (אורטיקריה).מחלה זו קשורה להפרעות בבלוטת התריס והגורם להתפרצות לא ידוע.התבחינים לאלרגנים נפוצים שלילים בד"כ .גשי למרפאה אלרגית בקשי הסבר ואני בטחו שימצאו דרך להקל עליך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטורופתיה
    לילי
    03/05/2009

שלום רב
    אני נטורופתית ומטפלת אייפק ומתמקדת בטיפולים באנשים עם אלרגיות בכלל ובאסתמה אלרגית בפרט. אני מעוניינת לפתח שיתוף פעולה עם רופא MD בנושא זה.
    אשמח לשמוע את דעתך ?

לקביעת תור
    סגירה
    נטורופתיה

הוספת תגובה

• נטורופתיה

ד``ר ולרי טפליצקי
    04/05/2009

שלום רב,
    את יכולה להרחיב את ההודעה שלך, שיטות, התרשמויות. גם הכהל יכול להגיב כאן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטורופתיה ואלרגיה

לילי
    04/05/2009

הטיפול הוא טיפול משולב תזונתי ואנרגטי ( לא חודרני ולא בעזרת "תרופות פלא" ) - שלד הטיפול מתבסס על קינסיולוגיה ( מבחן שריר ) וכל טיפול הוא אינדיבידואלי בהתאם להסטוריית המטופל ובהתאם לתוצאות מבחן השריר שלו. מבחינה תזונתית על פי תוצאות מבחן השריר עוברים לאלימינציה של מזונות בודדים בצורה מבוקרת, ירידה במשקל (BMI גבוה למשל מחמיר אסתמה ), עוברים למזונות שאינם מעודדים דלקת, ולתזונה עשירה בנוגדי חימצון ועובדים על הקטע הפסיכוסומטי שעלול להחריף אלרגיות מסויימות כמו אסתמה למשל. ועוד ועוד... יש לי מספר מקרים של הצלחות (אני לא הרבה זמן במקצוע) ולכן אני נלהבת להעמיק בנושא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטורופתיה ואלרגיה

לילי
    04/05/2009

ועוד קצת על עצמי: אני בעלת רקע מדעי (תואר שני במחשבים - סיימתי בהצטיינות) ולאחר הסבה מקצועית סיימתי, לפני שנה, 4 שנים נטורופתיה בהצטיינות.
    כיום אני נטורופתית ומטפלת באייפק ומתמקדת בטיפולים באנשים עם אלרגיות בכלל ובאסתמה אלרגית בפרט.
    אני מעוניינת לפתח שיתוף פעולה עם רופא MD בנושא זה כי אני מאמינה שיש לשיתוף זה ערך מוסף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לצבע שיער
    מלי
    03/05/2009

אני צריכה לעשות בדיקת אלרגיה לצבע שיער ואני לוקחת רואקיוטן, האם זה בעיה?

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לצבע שיער

הוספת תגובה

• מלי

ד``ר בן רנר
    03/05/2009

אין מניעה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה אצל תינוק בן עשרה חודשים
    מעיין
    03/05/2009

יש לנו תינוק בן עשרה חודשים. מהרגע שהוא נולד הוא מגרד את הפנים כל הזמן. בעיקר את העיניים אבל גם את האף והאוזניים. מידי פעם זולגות לו דמעות ויוצאת לו נזלת מיימית מאוד ושקופה. בהתחלה חשבנו שאולי זה נובע מעייפות אבל זה קורה לאורך כל היום ואנחנו מתחילים לחשוד שמדובר באלרגיה. יש לנו בבית 2 כלבים. האם זה יכול להיות אלרגיה לכלבים ?
    קיבלנו הפנייה לארגולוג ורצינו לדעת איך מתבצעות הבדיקות.
    המון תודה וכל טוב.

הוספת תגובה

• מעיין

ד``ר בן רנר
    03/05/2009

יש שתי דרכים.היעילה והאמינה ביותר היא דרך תבחיני עור והשניה בבדיקת דם.במרפאה האלרגית ישקלו איך מתי ומה לבצע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטמה של העור לתינוק
    מורן
    02/05/2009

שלום,
    בני בן ה-4 חודשים אובחן כסובל מאסטמה של העור. כטיפול קיבלנו 2 משחות סטרואידיות (לגוף ולפנים: אפלומיצין ואלוקום) ומשחה נוספת שלא סטרואידית לטיפול בגירויים (atopiclair).
    בנוסף הומליץ הרופא לתת באופן קבוע טיפות פניסטיל 3 פעמים ביום.
    לשם מה צריך את הטיפות אם אני מורחת לו את המשחות להקלת הגירודים? למה באופן קבוע ועד מתי צריך להמשיך עם זה?
    האם לתינוק בגיל כזה מומלץ בכלל לתת את הטיפות האלו או שניתן להסתדר גם בלי זה?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    אסטמה של העור לתינוק

הוספת תגובה

• אסתמה של העור לתינוק

ד``ר ולרי טפליצקי
    02/05/2009

אסטמה של העור (אטופיק דרמטיטיס) זה מצב ממושך עם דרגו קושי מקל עד קשה. המאפיינים הם פריחה וגרד.
    הטיפול תלוי בחומרת המצב. קודם כל משחות וקרמים ובמקרה וקיים גרד חזק גם טיפות פניסטיל. פניסטיל זו תרופה מאוד בטוחה ומאוד יעילה נגד גרד וניתן להשתמש גם קבוע כמצב הפריחה יותר חמור וגם לפי הצורך כשמצב הפריחה הוא קל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה! עוד שאלה בבקשה

מורן
    03/05/2009

אבל אין צורך להשתמש בהן באופן קבוע גם כשהפריחה נעלמת (לאחר טיפול במשחות)?
    וכאשר אני רואה שלא מציק לו/ מגרד לו בגוף, אני גם יכולה לא לתת לו אותן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטמה של העור

חופית
    20/09/2009

לשתי בנותיי יש אסטמה של העור ולאחרונה קיבלתי משחה מבית מרקחת "נצח ישראל" בת"א (אפשר להשיג את הטלפון בדפי זהב)
    מרחתי את המשחה עם ספק גדול היות ומאסתי כבר במשחות הומופאטיות אבל להפתעתי תוך שתי מריחות בלבד נעלה כל האסטמה.
    אני עדיין מתקשה להאמין אבל אין כלום!!! פשוט כאילו לא היה!!!
    תזמיני 20 גר' זה בערך 30 ש"ח וחבל על הזמן.

תעשו מצווה ותפרסמו את הפתרון למי שאפשר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הייי

יולי
    26/08/2010

מה שם המשחה???
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה אני מטעטשת אחרי שאני אוכלת?
    לו
    01/05/2009

שלום רב,

אני בת 28.

אשמח לדעת מדוע לאחר אכילת יתר (לא מאכלים ספציפיים אלא כל דבר) אני מתחילה להתעטש. יש את התופעה גם לאחי ולאמי ונראה לי שבתי גם כן מתחילה עם זה (היא בת שנה וחצי). זה די מבדר - האם זה ידוע ברפואה ?

תודה ויום טוב

לובה.

הוספת תגובה

• למה אני מטעטשת אחרי שאני אוכלת?

ד``ר ולרי טפליצקי
    02/05/2009

תופעה זו קיימת אצל אנשים מסויימים והיא יכולה להחמיר עקב חשיפה לאוכל מתובל, גם דבר הריח וגם דרך האכילה. במקרה וזה ממש מפריעה ניתן לנסות לטפל עם טיפול אנטי-אלרגי. ממולץ גם לעשות טסטים אלרגים לאלרגנים נשאפים כמו אבק ואבקנים בגלל שהאלרגיה הסמויה הזאת עלולה לגרום לרגישות של האף והתעתשויות וגירוי תמידי של האף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לכלבים
    נטלי
    01/05/2009

שלום לכם
    יש לי שאלה, לי לבעלי ולבת הבחורה שלנו יש אלרגיה. עברנו טסט והובחנו כי לי יש אלרגיה לפריחה, לבעלי ולבת שלי אלרגיה ל אבק ו לדשה. שאלנו איזה חיית מחמד אנו נוכל להחזיק, ו נאמר לנו ש בודעות תהיה לנו אלרגיה לחתולים אך לא לכלבים. בדקנו באינטרנט וגילינו כי ישנם כמה סוגים של כלבים שהם אנטיאלרגניים. ראינו שוייט טרייר הוא כלב שלא גורם לאלרגיות. לכן רכשנו לילדינו גור של וייט טרייר. אך לאחר כמה ימים הופיע אצל בעלי גירוד באף, מעבר לזה גם בת שלנו הטעטשה כמה פעמיים. בנוסף לכן ברצוני לציין כי הדירה שלנו היא קטנה יחסית ולא מעובררת מספיק, וכמו כן מכיוון שלקחנו גור לא מחוסן הוא היה אמור לעשות את צרכיו בבית במשך חודש. יכול להיות שהגורמים האלה הגבירו את האלרגיה?
    בסופו של דבר לאחר שבוע נעלצנו להחזיר את הגור וזה גרם לכולנו לעצב רב. האם יש סיכוי כלשהוא כן להחזיק כלב בבית. אנו רוצים לעבור לדירה אחרת, מעובררת יותר, עם מרפסת האם זה יכול לשנות את המצב? והאם ניתן להיפתר מאלרגיה לכלבים
    תודה מראש
    נטלי

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לכלבים

הוספת תגובה

• אלרגיה לכלבים

ד``ר ולרי טפליצקי
    02/05/2009

דבר ראשון ההחלטה מתקבלת על פי התוצאה של התבחין האלרגי. מהמכתב שלך לא היה ברור האם התבחין האלרגי (הטסט) הראה רגישות לכלבים. אם כן לא כדאי להחזיק כלבים. אם לא, כן מותר בלי הגבלה של גזע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לכלבים

נטלי
    03/05/2009

תודה על התגובה
    אני רוצה לציין כי הטסט הראה בוודעות כי אין לאף אחד מבני המשפחה רגישות לכלבים, אך ה סימפטומים האלרגיים בכל זאת הופיעו אצל בעלי, לכן אנו נמצאים בהתלבתות קשה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לכלבים

ד``ר ולרי טפליצקי
    04/05/2009

תבחיני עור אלרגיים הם מאוד רגישים וסגוליים ואמינים. יתכן והחמרת הנזלת אצל בעלך לא קשורה לכלב אלא לקרדית אבק בית.
    צריך להוציא מהבית שטיחים, לשאב עם שואב אבק מיטה, מזרן וכרית מדי שבוע ועוד...
    ניתן לקחת כלב היפואלרגני למשל פודל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה ?
    יפה
    29/04/2009

שלום,
    אני בת 28. בשנתיים האחרונות הופיעו לי במספר פעמים (כ-4 פעמים בפרקי זמן שונים) פריחה חזקה בכל הגוף אדמומית מגרדת, נפיחות בעיניים ובגוף ובצקות וקשיי נשימה. זה קרה אחה''צ והלכתי במהרה לביקור רופא שם קיבלתי זריקה וסטרואידים. ולאחר שעתיים הסימנים עברו. אני לא פניתי עד היום לרופא ואני לא יודעת מה לעשות. יש לציין שזה קרה לי תמיד שהיתי יחסית במתח. אולי יש קשר ? אציין שאני מתחתנת בקרובה ואני חוששת שמא זה יחזור על עצמו. האם יש משהו למניעה. בקציור מה עושים ?

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה ?

הוספת תגובה

• יפה

ד``ר בן רנר
    29/04/2009

נראה לי שאת סובלת מתופעה הנקראת חרלת.זו תפרחת מלווה בבצקות המגיבה לאנטיהיסטמיניקה וסטרואידים ובעלת מהלך כרוני.גשי למרפאה אלרגית במקום מגוריך לברור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליחה כרונית שקופה
    שלמה
    28/04/2009

אני סובל מליחה שקופה בחלק העליון של הגרון.
    הייתי רוצה לדעת האם זו בעיה אלרגית .
    אני מטופל ע"י רופא א.א.ג שנתן לי כדורים ואינם עוזרים לי.

לקביעת תור
    סגירה
    ליחה כרונית שקופה

הוספת תגובה

• שלמה

ד``ר בן רנר
    29/04/2009

את התשובה תקבל במרפאה אלרגית,שם יבוצעו תבחינים לגורמים אלרגים סביבתיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיות- בדיקת RAST
    אירנה
    27/04/2009

שלום רב,
    בעקבות מספר אלרגיות שיש לבני בן ה-2.5 הפנו אותנו לבדיקת RAST.
    להלן התוצאות:
    Egg White F1 9.5 KU/L
    Milk F2 0.2 KU/L
    Wheat F4 0.6 KU/L
    Soybean F14 2.1 KU/L
    Peanut F13 7.0 KU/L
    Codfish F3 19.7 KU/L
    Chicken F83 0.1 KU/L -מ ןטק
    Orange F33 3.9 KU/L
    Apple F49 6.4 KU/L
    Banana F92 6.3 KU/L
    Tomato F25 3.3 KU/L
    Avocado F96 4.3 KU/L
    Strawberry F44 1.4 KU/L
    Rice F9 0.5 KU/L
    Corn F8 1.5 KU/L
    Almond F20 0.8 KU/L
    Pecan F201 0.4 KU/L
    Sesame Seed F10 2.4 KU/L
    Carrot F31 0.6 KU/L
    Peach F95 4.1 KU/L
    Chick Pea F309 1.6 KU/L
    Kiwi Fruit F84 4.4 KU/L
    Mango F91 0.5 KU/L
    Salmon F41 1.3 KU/L
    Trout F204 5.6 KU/L

כמובן שנפנה עם התוצאות לרופא המטפל, אבל עד אז אני בלחץ.
    האם כל הערכים שיצאו מעל ה-0 מצביעים על אלרגיה?
    דווקא הוא אכל תפוח ובננה ללא שום תופעות. איך ייתכן?

המון תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיות- בדיקת RAST

הוספת תגובה

• אירנה

ד``ר בן רנר
    29/04/2009

בדיקות הRAST חייבות להיעשות רק ע,י אלרגולוגים המומחים בפיענוח התוצאות..גשי למרפאה אלרגית לקבלת עזרה.לגופו של עניין הערכים מעל 0.7 (היצרן קובע 0.35)חיוביים.במקרה של בנך כמעט הכול חיובי דבר בלתי סביר.יש לבצע תבחיני עור ויתכן גם מבחני תגר(כמו שעשית למעשה עם הבננה והתפוח)לבדיקה ללא תגובה וקשר קליני אין ערך
    .חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופהמקבילה לקרונאז
    דני
    27/04/2009

שלום
    השתמשתי במשך כמה חודשים בטיפות של התרופה קרונאז והתרופה מאוד עזרה לי לאלרגיה
    ולהקטין את הריריות .
    עכשיו נודע לי שהתרופה לא משווקת יותר דרך קופת חולים כללית או שהיא בכלל לא משווקת
    האם יש תרופה חלופית ?
    השתמשתי באלגרו וגם בפלקסונאיז והן לא עזרו לי כמו קרונאז
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    תרופהמקבילה לקרונאז

הוספת תגובה

• דני

ד``ר בן רנר
    29/04/2009

לקרונאז לא מוכר לי.אולי CLARINASE? אם כך היא קיימת בכול קופות החולים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה