מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תבחיני עורתומר24/05/2009
שלום, רציתי לשאול אילו רגישיות למזון ניתן למצוא בתבחין עור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תומר
ד``ר בן רנר24/05/2009כל מרפאה והתמהיל שלה .בעיקרון מזטנות בסיסים נפוצים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה בעפעפיים ובברכייםגיא24/05/2009
שלום
לבתנו בת השנה נפיחות ואודם בעפעפיים מזה חודשיים. טופלה בELOCOM אולם התופעה חזרה כבר מספר פעמים,גם בברכיים יש שלפוחיויות בעור.
מטופל בשמן.
הרופאה אמרה אסתמה של העור אבל אין מקור ואין טיפול יעיל
האם התופעה מוכרת ? ומה הטיפול?
בברכה
גיא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיא
ד``ר בן רנר24/05/2009האבחנה נראת מתאימה.אבל אני לט יכול להתרשם מתמונה בודדת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הטיפול
גיא24/05/2009אם זו אלרגיה מה הטיפול?
ואלרגיה למה?
בברכה גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיא
ד``ר בן רנר01/06/2009על מנת לטפל דרושה אבחנה מדויקת ממצא שאין לי.במידה ואכן מדובר באסטמה של העור ניתן לטפל באנטיהיסטמיניקה ומשחות (אבל לא בפנים)אעדיך חוות דעת של ר' עור או אלרגולוג שיבדוק את הילד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסתמה של העור
דניאלה01/06/2009גיא שלום,
אם הילדה אובחנה ע"י רופא עור יש הרבה דברים שממולץ לעשות, אין אפשרות לרפא.
למרוח קרם רפואי ללא בושם כל יום, בגדים רק 100% כותנה , מקלחות קצרות ועוד..
ממליצה להגיע למרפאת אלרגיות לילדים שם תקבלו הרבה מידע חיוני.
בבת שלי טיפלתי בטיפול הומאופתי רק הוא הצליח להרגיע את התופעה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדניאלה
ד``ר בן רנר01/06/2009הומאופטיה וטיפול אלטרנטיבי אינם הנושאים של פורום זה המתמקד בטיפול רפואי מוכח ומאושר בלבד .אני מסכים איתך שיש הרבה דברים שעוזרים אבל במקרים של חוות דעת הסימוכין חיבים להיות רפואים גרידא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לחלב ומוצריו,ביציםמלי24/05/2009
בוקר טוב,
הבן שלי בן שנה ו-3 חודשים, עד לפני שבועיים היה אוכל סימילאק חלבי ומעדנים חופשי , ביצעו לו טסטים עוריים והתגלה אלרגיה לחלב ומוצריו ולביצים ברמה גבוהה.
לא הייתי רגועה ונראה לי מוזר שהוא פתאום אלרגי לחלב אז ביצענו לו לפני כמה ימים שוב פעם טסטים עוריים , התוצאה היתה שהוא אלרגי לביצים אבל לחלב לא .
שאלתי היא מה הצעד הבא .... איך אני יודעת אם הוא כן אלרגי או לא ( בבדיקה הקודמת המקום התנפח ובבדיקה הנוכחית לא התנפח בכלל בחלב)
מאוד קשה לי , כי הוא לא אוכל לי מוצרים צמחיים ותחליפים אחרים והוא רוב הזמן שותה המון מים.
אודה לכם מראש על תשובה מהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענבל.
ד``ר בן רנר24/05/2009אם התינוק אוכל חלב סימן שאינו אלרגי לחלב.מדוע בוצען תבחינים אם אין לו בעיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מלי24/05/2009לפני חודשיים טעימה מעוגה מקופלת (שרובה עשויה מביצים וחלב) אחרי 10 דקות הילד שלי פיתח אלרגיה , השפתיים שלו התנפחו והעיניים דמעו והוא היה באי שקט ולכן הרופא הפנה אותנו לרופא אלרגיה ורק בטסטים עוריים יצא שהוא אלרגי לחלב (כמו שציינתי שבמשך שנה שתה חלב ואכל מוצריו ולא קרה שום דבר) ולפני מספר ימים יצא שאין לו אלרגיה..... אז עשינו לו בדיקות דם והינה התוצאות:
Ig-E TOTAL 1325
Egg White 67.10 - IV-V
Milk 1.08 - II
בבקשה אם אפשר להסביר לי האם הוא כן אלרגי לחלב או לא
תודה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענבל
ד``ר בן רנר27/05/2009הרגישות לחלב נמוכה אך גדולה לביצים וזו הבעיה כנראה ולא החלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לאלרגיה
מלי27/05/2009אז לפי תוצאות המעבדה ... אני יכולה לחזור לתת לו חלב?
תודה וסליחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה אני ממתינה לתשובה
מלי31/05/2009האם לפי התוצאות אני יכולה לחזור לתת לו חלב?תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנא תשובה אני אובדת עצות
ענבל02/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נתניהמרינה24/05/2009
שלום רב,
לבתי בת 3.5 חודשים מאז שהיא נולדה היו נקודות אדומות בפנים באיזור הלחיים וגבות. יש תקופות שכמעט ולא רואים אדמומיות אבל העור עדיין מחוספס ויבש ויש ימים שזה חוזר. היום זה מופיע גם באיזור האוזניים וקצת במצח. האם זו אלרגיה? (אני מניקה ולאחרונה התחלתי לתת תוספת מטרנה).
בתודה מראש
מרינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה
ד``ר ולרי טפליצקי24/05/2009פריחה מלידה היא כנרא לא אלרגית. יתכן סוג של כתמי לידה או אקזמה או סבוראיה.
במקרה של החמרת הפריחה ניתן להתייעץ עם רופא ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לחלב ולסויה -תזונת אמא מניקהHila23/05/2009
שלום,
היות והתינוק שלי (בן 4 וחצי חודשים) נמצא רגיש לחלב ולסויה, רציתי לדעת אם שמן צמחי במוצרי פרווה מבוסס על שומן סויה.
התינוק ניזון רק מחלב אם.
תודה,
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HILA
ד``ר בן רנר23/05/2009הרגישות לחלבון ולא לשמן.שמן צמחי יכול להיות כל שומן מהצומח.סויה קנולה תירס ואחרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרדאליה22/05/2009
ביומיים האחרונים יש לי גרד בידיים וברגליים ובאף וקצת בעיניים.
עלי להדגיש כי הגרד קל ללא פריחה.
מה לעשות? האם יש מקום לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אליה
ד``ר בן רנר23/05/2009מספר ימים אין צורך לדאוג יכול להיות מאין ספור גורמים.ניחתן להקל ע"י לורסטין ודומיו שניתן לקנות ללא מרשם(כדור פעם ביום)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא ידועאסי אושר22/05/2009
מאז ומתמיד כל פעם שנגמר החורף ומתחיל האביב יש לי במרפקים מלא פצעים כאלה
זה מגעיל וזה מעצבן וזה מגרד ואין לי מושג ממה זה נגרם
אני רק יודע שזה כל אביב בכל שנה אז בטוח זה אלרגיה לפרחים או משהו בסגנון
מה זה יכול להיות? והאם יש דרך להעלים את זה? משחה או משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסי
ד``ר בן רנר23/05/2009מחלות עוא צריך לראות.בכל מקרה אם התופעה באביב ומרכבת מפפופלות קטנות לבנבנות ורודות בולטות במרפקים זוהי מחלה אלרגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חזקיםלריסה21/05/2009
שלום, אני בחודש חמישי להריוני (הריון ראשון) ויש לי כאבים מאוד חזקים. מן התכוצויות חזקות בבטן התחתונה עם הקרנה לגב, הכאבים הללו מופיעים כל יום במשך כל היום. בזמן ההצכווצות הבטן ממש קשה ויכולה להימשך כמה דקות רצוף ללא קשר לפעילות כלשהי. אודה לכם מאוד אם תענו לי ותגידו מה עליי לעשות ומה הכאבים הללו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לריסה
ד``ר בן רנר21/05/2009בעניני היריון יש לפנות לרופא הנשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק שעומד להיוולד לאחות שהייתה אלעינת21/05/2009
שלום רב,
בתי בת 3 וחודשיים ולפני חודש עברה לה האלרגיה לחלב שבאה לידי ביטוי בהקאות שעה/שעתיים-ארבע לאחר החשיפה למוצר החלבי. היא קיבלה נוטרמיגן. בעוד חודשיים עומד להיוולד לנו תינוק נוסף. איני מתכוונת להניק והשאלות שלי הן:
1. מה מומלץ יהיה לתת לו: נוטרמיגן או תמ"ל חלבי?
2. אם נוטרמיגן, מתי יהיה מומלץ לחשוף אותו לתמ"ל חלבי או מוצרים חלביים (גם לאור ההמלצות החדשות של משרד הבריאות לחשיפת מזונות לתינוקות)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עינת
ד``ר בן רנר21/05/2009אם אינך עומדת להניק הבחירה בידך .ייתכן ולא תהיה רגישות לתמ"ל כלל.נוטרמיגן יקר מאד ורבים בוחרים בסויה .לסכום אם אינך רוצה "להסתכן "עשי כפי שמצפונך אומר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לחלבמיטל21/05/2009
שלום
בני בגיל שבעה חודשים נמצא אלרגי לחלב אחרי שנה עשינו לו טסט שעבר בהצלחה לאחר מכן הוא היה באשפוז יום שם ניתן לו כמויות קטנות של חלב כל כמה זמן ועבר בהצלחה.
באותו שבוע נתנו לו תחליף חלב אם חלבי העלנו כמויות בהדרגה ולאחר שלושה ימים הוא כבר אכל שני בקבוקי 180 ביום ואז התחלנו לשלב מוצרי חלב.
לאחר שלושה ימים התחיל לו חום נמוך ויום למחרת הוא הקיא את הבקבוק חלב,
יום אחרי כל מגע של דברי חלב בגוף עשה לו פריחה אדומה
ולמחרת הוא הקיא שוב את הבקבוק תחליף חלב מלווה בחום נמוך.
להבנתי האלרגיה לא עברה והפסקנו לתת לו דברי חלב.
שאלתי היא האם יכול להיות שנתנו לו מהר מדי כמויות גדולות מדי וזה הסיבה שזה חזר?
האם זה אומר בודאות שהוא עדיין אלרגי לחלב?
מה הסיכוי שזה יעבור ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיטל
ד``ר בן רנר21/05/2009האם בוצעו תבחיני עור לחלב. ואם כן מה התשובה?מכיוון שמגיב לחלב סימן שעדיין רגיש!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טסט אכילת חלב - תינוקמרינה20/05/2009
שלום רב,
בני בן 7 חודשים , לפני כחודשיים אחרי שקיבל מטרנה חלבית הייתה לו פריחה בכל הגוף שעברה בבוקר. עכשיו בגיל 7 חודשים עשינו לו טסט עור לחלב וסויה שיצאו שלילי . אתמול היינו בבית חולים ונתנו לילד לשתות חלב בהדרגה, בערב הופיעה פריחה חזקה בסנטר ובצוואר . הרופא אמר לנו לחזור על הטסט ממש למחרת ובעוד כמה ימים , הוא אמר שאם ילד אלרגי לחלב עכישיו זה יקרה הרבה יותר מהר. שאלתי: האם חייבים לעשות טסט שני, האם זה נהוג ? האם לא עדיף לחכות עד גיל שנה או לפחות 9 חודשים ולעשות טסט חוזר ? האם זה לא מסוכן חעשות טסט שני מיד? (אגב, הילד אלרגי להרבה מאכלים שכנראה זה אטופיק דרמטיטיס- זה מה הרופא אמר לנו ).
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא
ד``ר בן רנר21/05/2009הטסט לא מסוכן וניתן לבצע ללא חשש.אם פרח מהחלב סימן שעדיין רגיש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאה של בדיקת דםקרן20/05/2009
רציתי לדעת תוצאה של בדיקת דם
מה אומר ig-e total 665?
ומה צריך לעשות?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרן
ד``ר בן רנר21/05/2009ige הוא נוגדן המצביע על קיום תהליך אלרגי כל שהוא .הערך הנורמלי הממוצע הוא 100 אך ערכים גבוהים יותר ללא תסמינים אלרגים אינם אומרים דבר..בערך לכשעצמו אין מה לטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד מאבחנים אלרגיה לזיעהלימונית19/05/2009
ד"ר שלום,
אני מאובחנת כבר שנים כסובלת מאטופיק דרמטיטיס.
עברתי תלאות רבות וכל הזמן יש לי מקומות בגוף המלווים באלרגיה וכל הגוף מגרד נורא.
המקומות המגורים הם בדרך כלל אדומים מאוד, עור מעובבה, הרבה פעמים קשקשת, לפעמים עם שלפוחיות ולפעמים לא, ולעתים יוצאת גם מוגלה. כמו כן, העור שלי כל הזמן יבש מאוד.
בכפות הידיים - עברתי המון המון טיפולים משחתיים במשך שנים, שלא עזרו, עד שעברתי אח"כ סדרת טיפול בקרני לייזר, ולאחר מספר שנים סדרת טיפול בקרני UV.
אבל בשאר הגוף אני כל הזמן עם אזורים נרחבים של אלרגיות.
בעבר, בבדיקות הפאצ' טסט הסטנדרטיות - נמצאתי אלרגית מאוד לכל מרכיבי המתכות, ניקל (הכי), פלדיום וקובלט.
לאחר מכן נעשתה בדיקה למוצרים בהם אני משתמשת, והייתי אלרגית לחלק נרחב מהמוצרים.
אני מנסה להימנע ככל האפשר מבשמים ישירים על הגוף ודאודורנטים וככל האפשר ממגע עם מתכות.
כבר שנים אני ללא שום תכשיט, וגם בבגדים אני נזהרת מאוד שלא יהיו אביזרי מתכת כלשהם.
אלרגית גם לכל מיני בדים.
השאלה שלי: איך מאבחנים אלרגיה הקשורה לגוף עצמו ? אני חושדת שאני אלרגית לזיעה שלי, ורוצה לדעת איך ניתן לאבחן זאת? ובמידה ויימצא חיובי - מה ניתן לעשות בנדון?
כמו כן, למי ניתן לפנות בעניין - לרופא עור או לארגולוג?
סליחה על האורך,
ותודה מראש על המענה,
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת מידע
לימונית19/05/2009שכחתי לציין שאני סובלת מהזעת יתר. כך שזה גורם לכך שהבעיה תישאר כל הזמן.
בנוסף, מכיוון שיש לי חזה גדול מאוד, אזור זה כל הזמן מזיע ושם הבעיה היא תמידית - מתחת לחזה ועל הבטן עצמה.
לאחרונה - ההחרפה היתה דווקא באזור הצוואר, שהוא נחשב לחשוף.
כמו כן, במסגרת הרקע הכללי של העניין, סובלת גם מנזלת אלרגית (עברתי ניתוח אף לפני כ-19 שנה שלא כל כך עזר).
כמו כן אלרגית לאבק.
שוב בתודה מראש,
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימונית
ד``ר בן רנר19/05/2009רגישות לזיעה לא קימת.יש תפרחות המופיעות בחום והזעה כתוצאנ מגירוי המערכת הפרה סימפטית בגוף אך אלרגיה לזיעה לא קימת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך....
לימונית20/05/2009שלום לך ד"ר ברנר,
ראשית, תודה על התשובה.
אבל... אני לא בטוחה שהצלחתי להבין. אם זו לא אלרגיה, אז מדוע כל התופעות האלו בעור? איך אתה קורא לזה? - אם אתה יכול - תנסה לפרט לי קצת יותר.
ובכל מקרה, משחות לא עוזרות לי, וגם כשזה נעלם, זה מיד חוזר שוב.
מה ניתן לעשות? למי לפנות?
מחפשת פתרון אחר מאשר משחות.
בתודה מראש,
לימונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה חזקה לעקיצת יתושעינת19/05/2009
ביתי בת ה - 4 נעקצה לפני חודש מיתוש באזור הפנים ליד העיין. לאחר יומיים - העין התנפחה בצורה משמעותית (עד כמעט חוסר יכולת לפתוח אותה) . הרופא טען שמדובר הזיהום פנימי והיא קיבלה אנטיביוטיקה + טיפות פניסטיל . לפני 3 ימים נעקצה שוב ע"י יתוש בכף הרגל ולאחר יומיים - שוב הרגל התנפחה בצורה משמעותית . נהייתה בצקתית ואדומה. שוב - הילדה קיבלה טיפול באנטיביוקה.
האם יש דרך שלדעתך ניתן לטפל בילדים ברגישים כ"כ לעקיצות מבלי שנצטרך לתת לה כל חודש טיפול אנטיביוטי. אני במיוחד דואגת עכשיו בקיץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה חזקה לעקיצת יתוש
ד``ר ולרי טפליצקי24/05/2009עקיצת יתוש לא גורמת בד"כ לתגובה מקומית גדולה,
בנוסף תגובה מקומית גדולה איננה בד"כ בגלל האלרגיה.
יתכן גם שהתופעות שאת מתארת הם לא בגלל עקיצה אך כן זיהום או מחלה אחרת.
תני לרופא להחליט על הטיפול המתאים.
יש להשתדל למנוע עקיצת יתוש עם צפצפן או אמצעים אחרים למניעת היתושים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי לעקיצותקרן18/05/2009
בני בן השלוש נעקץ שבוע שעבר. לאחר התייעצות עם רופא המשפחה הוחלט על קבלת אנטיביוטיקה צפורל בשל מראה העקיצה, האודם שלה ונפיחות הרגל. בליל שישי בני נעקץ שוב ע"י יתושים באוזניים וברגל השנייה. לאחר כ-10 שעות העלה חום אשר ירד במהלך שיום ואמש שוב העלה חום (לאחר שכל היום היה ללא חום). כמו כן ביומיים האחרונים נראה כאילו עין ימין שלו מעט סגורה יותר מעין שמאל. האם יתכן שהחום והעין הם תופעות לוואי של העקיצה? האם יתכן שהתפתח זיהום למרות האנטיביוטיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרנית
ד``ר בן רנר18/05/2009התגובה היא תגובה אלרגית הכוללת נפיחות וחום מקומי ואודם. לא מדובר בזיהום ולכן אין לטיפול אנטיביוטי כל ערך.יש לתת אנטיהיטמיניקה (שלדאבוננו לא יעיל) ובמידה והתגובה קשה ניתן להוסיף סטרואידים לזמן קצר.לעיתים יש גם חום סיסטמי(כללי)שחולף מהר אך במקרה של חום יש לבדוק מקור אחר.זהום מקומי לא יופיע בזמן כה קצר.גשי למרפאה אלרגית להסבר נוסף ודרכי טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)