מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלרגי לביציםאירית ברקן06/07/2009
בני תינוק בן שנה
בכל פעם שאכל אפילו כמות מזערית מחביתה הקיא והרגיש בחילות עזות במשך מספר שעות.
מתי זה בדרך כלל עובר?
האם יש חיסון חלופי שעושים לגיל שנה במקום החיסון שמכיל חלבון ביצה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברקן
ד``ר בן רנר06/07/2009אין חיסון חליפי והחיסון המשולש (או מרובע)אינו מכיל חלבון ביצה כלל .הבלבול ואי הדיוקים בנושא רב .ניתן לתת ללא חשש למרות הרגישות לביצים.דרך אגב יש להוכיח רגישות זו בתבחין עור במרפאה אלרגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקטוז וסויהג'ניה05/07/2009
שלום,
אני בת 21 לפני חצי שנה פלוס גילו שיש לי אי סבילות ללקטוז שזה גורם לי לשלשולים גזים וכאבי בטן נוראים אז הפסקתי לאכול דברי חלב שיש בהם לקטוז מרוכז כגון חלב, חמאה, יוגורטים חלביים, גבינות.. ועברתי לחלב סויה, אקטימל וכל מה שפרווה.
לאחרונה שמתי לב שלאחר אכילת חלב עם סויה עם דגנים [לרוב אחרי שעה וחצי] אני סובלת מכאבי תופת בבטן גזים ושלשולים מכאיבים.
היתכן שיש לי אי סבילות/רגישות גם לסויה?
אשמח לתשובה ולהסבר רב..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקטוז וסויה
ד``ר ולרי טפליצקי06/07/2009קודם כל אין לקטוז בסויה.
רגישות לסויה זה דבר נדיר,
אלרגיה לסוה זה גם נדיר, ניתן לשלול את זה בטסטים אלרגיים אצל אלרגולוג כמוני.
יתכן מאוד שיש לך מחלת מעיים שאינה קשורה למזון, לדוגמה דלקת כרונית של מעי גס או מעי דק, מחלת מעי רגיז וחולי. תפני לרופא גסטרואנטרולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טלפסטדניאל03/07/2009
שלום,
אני נוטל טלפסט (ורואקוטן). האם מותר לי ליטול באותו זמן את סוללת התרופות שמשמשת לטיפול בהליקובקטר פילורי (אומפרזול, קארין, מוקסיפן, פלגיל ולוסק)?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלפסט
ד``ר ולרי טפליצקי03/07/2009שלום רב,
לא צפוים הפרעות משילוב טלפסט עם תרופות אחרות.
לגב רואקוטן תשאל את רופא עור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך
דניאל04/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצרי קמיל בלו סנסיטיב ורגישויותסולי02/07/2009
אני אלרגית לקטון CG וקראתי שישנם מוצרים שנקראים סנסיטיב שעברו מבחני בדק לעור רגיש.
האם אני יכולה להשתמש במוצרים אלו?מה זה בדיוק המילה סנסיטיב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצרי קמיל בלו סנסיטיב ורגישויות
ד``ר ולרי טפליצקי03/07/2009אני ממליץ לא להסתמך על הגימיקים אך להסתקל על המרכיבים של המוצרים ולחפשIsothiazolinone שזה שם נוסף לקטון CG.
יש בפורום זה מספר התיחסויות לאלרגיה לקטון CG, כולל רשימת מוצרים עם ובלי חומר זה. נא להסתקל בדפים קודמים.
בימים הבאים אני אשתדל לבדוק מה המרכיבים של "סינסיטיב" והאם יש בהם קטון CG.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצרי חלב, תירס ושינהליאת02/07/2009
בני בן שנה וחצי, בחודשים האחרונים השינה שלו מאד מופרעת - מתעורר כמה פעמים בבכי, חוזר לישון ומתעורר שוב. הרגלי השינה שלו מצוינים (נרדם בקלות במיטתו, והלך למיטה בלי התנגדות, לא אוכל בלילה וכו'). היה ניכר כי משהו פיזי מפריע לו ונשללו דלקות אוזנים, שיניים וכו'.
לאחר המלצה להוריד לחלוטין מוצרי חלב מהתפריט, חל שינוי דרמטי ושנתו השתפרה ללא הכר. עם זאת. עדיין נותרו אירועים של התעוררויות כאלה (שאני מבדילה אותם מהתעוררות "נורמלית" אצל ילדים ותינוקות, כי ניכר שמשהו פיזי מפריע לו). שמתי לב שהיתה החמרה כשאכל גרעיני תירס.
כרגע, לא אוכל מוצרי חלב ותירס.
חשוב לציין שאין לו תופעות חריגות כשכן אוכל מוצרי חלב ותירס, למעט ההפרעות בשינה ולדעתי גם יותר גירוד של העיניים והפה. הוא לא מקיא, משלשל וכו'.
שאלתי היא:
האם במצב כזה, שניכר שיש איזו רגישות אבל די חלשה, יתכן שהילד רגיש גם למוצרים שמכילים חלב או תירס בכמות מועטה או בצורה מאד מעובדת? למשל אם אוכל דגני צ'יריוס שיש בהם עמילן תירס, או אוכל עוגית תינוקות (מטרנה) שמכילה אבקת חלב?
האם יש דרך לבדוק למה רגיש ולמה לא, כשלא מדובר באלרגיה של ממש? (למעט ניסוי ותהיה)?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצרי חלב, תירס ושינה
ד``ר ולרי טפליצקי03/07/2009הפרעות שינה בלבד אינן קשורות למחלות אלרגיות כשאין לילד פריחה או גרד או נפיחות או נזלת והפרעת נשימה.
במקרה וכן קיימות אחד או יותר מתופעות הנ"ל או במקרה של ספק יש לפנות לאלרגולוג לביצוע טסטים אלרגיים למזון ואלרגנים נשאפים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 10 חודשים -אנטי היסטמנייםלירון פלס01/07/2009
הי,
לבני אובחנה אסתמה של העור בגיל חודשיים בדרגה בינונית. כיום הוא בן 10 חודשים .
בחצי שנה האחרונה אנחנו נותנים לו אנטי היסטמיניים לטיפול בסימפטומים
האם יש השלכות לטווח הרחוק בשימוש קבוע לאורך זמן באנטי היסטמיניים?
תודה ,
לירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן 10 חודשים -אנטי היסטמניים
ד``ר ולרי טפליצקי03/07/2009שלום רב, לא צפוים השלחות שלילית מטיפול ממושך באנטיהיסטמינים גם אצל תינוקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה והורמוניםנטע01/07/2009
שלום רב
אני נמצאת בטיפולי פוריות מזה שלושה חודשים. מאז השימוש בהורמונים התחלתי לחוש ( בעיקר לקראת ערב) תופעות אלרגיות כמו: גרד בפנים (בעיקר אזור הסנטר), גירוי וגירוד בחיך, נזלת מימית, ושיעול לפעמים גם מעין ציפצופים. .
האם ייתכן שנגרמה לי אלרגיה עקב השימוש בהורמונים ? או שאין קשר בין הדברים (רופא הפיריון טוען שאין קשר בין הדברים)
השתמשתי 3 ימים באנטי היסטימנים - וחלה הטבה מסוימת במצבי. נאלצתי להפסיק עם הטיפול בגלל האפשרות שההני בהריון.
מה עליי לעשות ? אני סובלת מאוד והמצב הולך ומחמיר
כמו כן, יש לי תור למרפאת אלרגיה.
האם יש תרופה כלשהי שאני יכולה לקחת ותקל על התופעות
אני מודה לכם מראש על התשובה
יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה והורמונים
במרפאת אלרגיה יבדקו לך נוכחות של אלרגיה בעזרת טסטים מיידיים,
בינתיים מותר לקחת אנטיהיסטמינים גם בהריון אך באישור של מרכז טרטולוגי, למשל של בה"ח הדסה 02-6243663.
העיניין ההורמונלי אינו קשור באופן ישיר, אך יתכן וקשור באופן בלתי ישיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן חודשיים וחציליאת קדוש01/07/2009
שמי ליאת ,אני אם לתינוק חמוד בן חודשיים וחצי עם אטופיק דרמטיטיס ברקע מגיל חודש .
קבלתי מרופא עור הנחיה להשתמש בדרמקול על בסיס יומיומי לשימון העור ומניעת פריחה ואני באמת משתמשת בקרם (צטרמקרוגול) פעמיים ביום על כל הגוף והפנים מזה כחודש ומאד מרוצה ממנו ומההשפעה שלו על העור שעכשיו שמן ונעים למגע. רציתי לשאול אם נכון להשתמש בו על בסיס יומיומי קבוע גם כשיש הטבה כמו היום ואם אין סכנה בשימוש יתר בקרם הנ"ל. (יוצא לי לסיים שפופרת בשבוע...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן חודשיים וחצי
אין סכנה בקרם צטומקרוגול, זה קרם לחות בלבד, לא צריך להגזים בכמות, למרוח על עור רטוב אחרי אמבטיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחות חוזרות בזמנים שונים ומקומותמעיין01/07/2009
שלום, שמי מעיין ואני בת 23, אני מאובחנת ומטופלת באלרגייה שמתבטאת בנזלת כרונית, עיטושים, ובשנה האחרונה גם נוסף על זה פריחה חוזרת ונשנית בכל הגוף, אני מטופלת בחיסונים אך הם לא משפיעים לי, לפני כחודשיים התחלתי טיפול ברפואה הלטרנטיבית, ושינית את תזונתי, אני נמנעת מאכילת מוצרי חלב, גבינות, קמח לבן וחמאת בוטנים, אך אני כבר מתוסכלת מהכל כיוון שהפריחות לא נעלמו לי, כל מה שאני עושה כדי למנוע את זה לא עוזר, כל יום בשעה שונה יש לי פריחה במקום אחר, הדבר מתבטא בגירוד ואדמומיות, אולי יש סיכוי שאני או הרופאים שלי מפספסים משהו שיכול להיות?
אשמח אם תתיחס לתשובתי תודה רבה מעיין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחות חוזרות בזמנים שונים ומקומות
ד``ר ולרי טפליצקי03/07/2009שלום רב, יתכן ומדובר באורטיקריה או חרלת או סרפדת - שמות נרדפים לאותה מחלה.
אורטיקריה בד"כ אינה קשורה לשום גורם חיצוני, אלא לגרום פנימי: סוג של נוגדנים עצמיים. מטפלים בא עם תרופות אנטיהיסטמיניות בודדות או בשילובים.
כצת מדאיג אותי שזה קורה לך בעת קבלת טיפול חיסוני אלרגי. האם זה מחמיר ביום של החיסון? תדברי עם האלרגולוג שלך בנוגע לקשר בין החיסון והפריחה. במקרה של חשד לקשר זה צריך לשקול לשנות מינון של החיסונים.
אפשרות נוספת שמדובר בפריחה מסוג אטופיק דרמטיטיס הקשןרה לאלרגיה לאלרגנים נשאפים ולא תמיד מושפעת מהחיסונים.
במקום להימנע ממזונות שונים כדאי לעשות טסט אלרגי למזון, לשלול את האלרגיה למזון ולחזור לאכול באופן רגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לחלב?מירי30/06/2009
שלום,
בני כבן 8.5 חדשים.עד גיל שלושה וחצי חדשים ניזון ממעט הנקה ומטרנה חלבית.לאחר שהקיא במשך שבוע הקאות מלוות במעט דם, פנינו לחדר מיון ושם הרופא המליץ לעבור לתמ"ל צמחי. ואכן מאז הוא ניזון מסימילאק איזומיל ולא מקיא.יש לציין שבביה"ח לא בדקו האם הוא אלרגי לחלב.
ידוע לי שבגיל 9 חדשים ניתן לשלב מוצרי חלב. שאלתי היא, מה עלי לעשות?האם לתת לו מוצרי חלב או שעלינו לבדוק אם הוא אלרגי לחלב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לחלב?
ד``ר ולרי טפליצקי03/07/2009שלום רב, לבירור אלרגיה לחלב יש לפנות לאלרגולוג, ולבצע במקום טסט אלרגי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה עקב עקיצת חרקסימה29/06/2009
בתי בת ה- 4 סובלת רוב ימות השנה מפצעים מרובים בגופה אשר מגרדים ומציקים מאוד. לעיתים הפצעים מוגלתיים - בלתי נסבל ! מביופסיה שעשו לה אמרו לי שהיא אלרגית לעקיצת חרקים. אנו עושים הכל בכדי להגן עליה ולנסות למנוע עד כמה שניתן מחרקים להתקרב אליה (דוחי יתושים למיניהם). מורחים לה משחות אנטיביוטיות, שותה סירופ אנטי היסטמינים ועוד.. האם אין פתרון לבעיה המציקה הזו? אנא האר את עיננו ואמור לנו מה עוד אפשר לעשות? יש מישהו שיכול לעזור לבתנו הסובלת ביום ובלילה? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה עקב עקיצת חרק
ד``ר ולרי טפליצקי01/07/2009ישנם מחלות אלרגיות של עור בילדות: אטופיק דרמטיטיס, אורטיקריה.
צריך לבצע איבחון אצל אלרגולוג ולהתאים טיפול.
ברוב המקרים ניתן לשפר את המצב באופן משמעותי ביותר.
לגבי אלרגיה לעקיצות חרקים: בד"כ זאת לא הסיבה לפריחה כרונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובחנתי עם קוצר נשימה בילדות ללא תרופותאורח29/06/2009
אני בת 21 נולדתי עם בעיות קלות בנשימה(אובחנתי עם קוצר נשימה בילדות ללא תרופות)
בגיל מאוחר יותר בסביבות 16 עד היום אני משתמשת במשאפים רק אחרי מאמץ פיזי(לעיתים רחוקות)
לאחרונה עברתי לדירת מרתף שכורה ואני סובלת מבעיות נשימה קשות שמאלצות אותי להשתמש במשאפים כמעט באופן יומיומי אחרת קשה לי לתפקד
האם זה יכול להיות קשור לתחב הקיים בירה מעצם היותה דירת מרתף(מתחת לפני הקרקע)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשי נשימה במרתף
ד``ר ולרי טפליצקי01/07/2009ככל הנראה את סובלת מאסטמה. במרתף לפעמים ניכרת השפעה של עובש ואבק על האנשים האלרגיים.
מומלץ לקבל טיפול קבוע לאסטמה עם משאף מסוג טיפולי כמו בודיקורט עם פליקסוטייד ולא עם וונטולין בלבד. אחרת מצב יכול להחמיר עוד יותר.
כדאי גם לפנות לאלרגולוג ולעבור אבחון אלרגי כדי לזהות למה את רגישה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש דלקות חוזרות בעיניים לבן 3מאיה28/06/2009
שלום, בני החל לאחרונה במס' חודשים האחרונים לסבול מאדמומיות חריפות ודלקתיות בעיניים
הייתי רק אצל רופאי עיניים 3 במס', וכול פעם טיפות שונות, אני מרגישה שהסיבה היא סבון, אף רופא עיניים לא נתן לי תשובה ממה זה, איך אני יכולה לפתור את העיניין ולדעת אחת ולתמיד ממה הוא אלרגי , והאים יתכן שאלרגיה מתפתחת פתאום ככה אחרי שנתיים וחצי שלא היה שום בעיות בעיניים?
אני מאוד רוצה תדרוך נכון, אז אודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאיה
ד``ר בן רנר28/06/2009בבעיות עיניים יש לפנות אך ורק לרופא עיניים.קימים רואי עיניים המומחים ברפואת עיניים בילדים ורצוי לשאול לדעתם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום.28/06/2009
שלום!
לאחרונה ביצענו בגינתנו שינויים וכל פעם שבאתי במגע עם דשא נתקפתי בגירוד קשה שלא התבטא באדמומיות או נפיחות אך היה לי קושי קל בנשימה (הרגשה שהאוויר לא מספיק).
כמו כן, במהלך השינויים גם ערכנו סדר בית וכאשר באתי במגע עם אבק התסמינים היו זהים.
פניתי לרופאה בקופת החולים שלי שמטפלת בי זה כמה זמן והיא הפנתה אותי לאלרגיולוג ונתנה לי משחה עם סטרואידים למקרה שהתופעה תחזור על עצמה. אכן המשחה עוזרת.
השאלה שלי היא כזאת- האם אלרגולוג יוכל לעלות על האלרגיה בבדיקות שהוא עושה אם כפי שאמרתי אין לי נפיחות או אודם רק גירוד חריף וקשה??
תודה רבה!.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד``ר ולרי טפליצקי28/06/2009בדיקת עורית מגלה אלרגיה לאבק בית ומרכיביו, אבקנים של עצים ודשא, חתול , כלב ועוד דברים וזה
ללא קשר לתופעה אלרגית ספציפית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיהגל28/06/2009
אני בת 16 יש לי לעיתים קרובות אלרגיות שמאופיינות בגרד בעיניים ואף אדמומיות ומעט נפיחות, התעטשויות, גירוד באף. במצבים חמורים אני לוקחת לורסטין אך זה לא תמיד עוזר.
אני לא בטוחה למה אני אלרגית, כנראה לאבק. השאלה שלי היא מה ניתן לעשות מעבר לנטילת תרופה?? כי לפעמים אני פשוט לא יכולה לסבול יותר את האלרגיה הזו! אני רוצה לציין גם שאני שומרת על ניקיון הבית מפני אבק ואוורור הבית.
ועוד שאלה- מאתמול אני אחותי ועוד מישהו שאני מכירה סובלים ברמה קיצונית של אלרגיה. האם אנחנו נמצאים עכשיו בתקופה של הרבה אלרגיות או שזה צירוף מקרים? (אולי בגלל חילוף עונה, פריחה של צמח מסויים...)
אודה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה
ד``ר ולרי טפליצקי28/06/2009שלום רב, בימים אחרונים בגלל לחות וחום יש התעצמות תופעות אלרגיות אצל אנשים אלרגיים לקרדית אבק בית, אשר אוהבת תקופה זאת של השנה.
ישנם טיפולים יעילים לאלרגיה: טיפול תרופתי, סביבתי וגם חיסוני.
לא להתייש, לפנות אלינו, אלרגולוגים, לקבלת טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקלה על אלרגיה לאבק
אייל30/06/2009שלום
כבר כתבתי את זה פה
אני סובל מאותה בעיה
לפני כחצי שנה רכשתי מע' ניקוי ריינבו rainbow שמננקה את כל הבית ואבק בסינון דרך מים
היא מנקה מזרונים ומשטחים שהאבק נתפס בהם וגורם לאלרגיה
כדאי לנסות
אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)