מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חורים באף עקב ניקוי פנים אצל קוסמטינילי24/11/2010
קובי שלום, שמי נילי ולפני כחצי שנה עברתי טיפול פנים רגיל לניקוי הפנים אצל קוסמטיקאית. בפעולת הניקוי היא השתמשה באיזה אביזר שעזר לה להוציא את השחורים על האף שלי שבתמיד היה חלק.אחרי שהפנים החלימו, נדהמתי לגלות שנשארתי עם חורים בולטים באף דבר שאני לא מצליחה להשלים איתו ורואה אותו כל בוקר במראה.
האם ניתן לתקן בדרך טבעית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חורים באף עקב ניקוי פנים אצל קוסמטי - תגובה
ד''ר קובי שמיר24/11/2010נילי שלום.
התשובה הינה בדרך כלל כן וזה התהליך ואלה מקצת החומרים הדרושים לשיקום הבעיה.
1. חומצה היאלורונית- הגורם למתיחה וחיוניות
2. פפטידים- עובד על פעילות סיבי קולגן ואלסטין, מונע היווצרות חטטים ופועל על עומק מירקם העור, חומצות אלפא ובתא וטריפל הידרוקסיות- ממיס את הדבק הבין תאי, מזרז תהליכי חידוש ושיקום העור, מבהיר ומאפשר ספיגה מוגברת של חומרים לעור.
5. חומצה רטינואית- נגזרת של רטינול מבהיר ומחדש את העור .
כמובן שאיבחון הבעייה הינה אינדוודואלית.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המפורטת
נילי25/11/2010קובי תודה רבה, אני מאושרת שיש פתרון,האם אתה יכול להנחות אותי מה הצעד הבא,אני רוצה לפתור את זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המפורטת - תגובה
ד''ר קובי שמיר26/11/2010נילי שלום
תוכלי לפנות אליי טלפונית ואראה במה אוכל לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנת מי גוף לגירודים בעור,פסוריאזיסעדי23/11/2010
הייתי מעוניינת להכין למטופלת שלי מי גוף מים מזוקקים עם שמנים אתריים שטובים לקרקפת ולעור לאנשים שסובלים מאסטמה של העור,פסוריאזיס,גירודים..
ועדיין שיוכלו להיחשף לשמש כלומר לא משהו קיצוני אלא הליכה יומיומית שגרתית.
**האם יש אישור של משרד הבריאות ???
נניח ואני קונה ממקום מוכר כמו ראן צמחים וכו..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנת מי גוף לגירודים בעור,פסוריאזיס - תגובה
ד''ר קובי שמיר24/11/2010עדי שלום.
בשימוש פנימי:
תוספי תזונה מומלצים:
חומצות שומן חיוניות מסוג אומגה 3- מפחיתות מעוצמת הדלקת והיובש.
ויטמין E- נוגד חמצון חזק, המעלה את רמת האנזים גלוטתיון פראוקסידאז. אנזים זה הוא בעל פעילות מנטרלת רעלים ומסייעת בטיהור הכבד.
בשימוש חיצוני:
קלנדולה ,לבנדר,גרניום,קמומיל רומאי.
כמובן שהאיבחון והטיפול בבעיה הינו פרטני.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצטברות שומן סביב העינייםב.20/11/2010
היי,
כיצד ניתן לטפל בהצטברות שומן סביב העיניים ( באזור הקרוב לאף ) באופן כמה שיותר טבעי ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצטברות שומן סביב העיניים - תגובה
ד''ר קובי שמיר24/11/2010שלום.
השמנוניות של עור הפנים נגרמת מהפרשה מוגברת של חלב (סבום) מהנקבוביות, והסיבה לכך יכולה להיות עונתית, תורשתית או הורמונלית. יש הטוענים כי גם מתח גורם להפרשה מוגברת של חלב מהבלוטות.
אזור המועד ביותר לשמנוניות יתר הוא אזור ה – T (סביב העיניים, אף וסנטר) מכיוון שבו יש הכי הרבה בלוטות חלב. הנקבוביות באזור זה הן בדרך כלל מורחבות וגדושות בתאים מתים, ובקיץ הבעיה מחמירה מכיוון שהחום הופך את החלב לנוזלי ולבולט יותר.
השמנים האתריים המתאימים לטיפול בעור שמן הם: שמן המור, סייפרס , ברגמוט, לימון, קמומיל ושמן עץ התה.
השמנים מאזנים את הפרשת הסבום, מזרזים הוצאת פסולת מהעור, ומטהרים את העור.
גם שמן ה"אילנג אילנג" בעל הריח הנפלא מאזן את הפרשת הסבום, זהו שמן נהדר לטיפול בעור, הוא טוב לעור שמן עם נקבוביות פתוחות ומרגיע את העור.
שמן הלימון, הוא שמן שמחטא את העור ומסייע בטשטוש כתמים וצלקות.
גם שמן ה"לבנדר" ידוע כאנטי דלקתי ומסייע לחיזוק המערכת החיסונית, כמו בעל אפקטים יעילים מאוד במישור הנפשי.
בשל ריחם הנפלא, השמנים היוו מאז ומעולם בחירה ראשונה לטיפוח העור וטיפוח היופי, ובשל תכונותיהם והשפעתם המופלאה על הגוף והנפש כאחד, הם הוכיחו עצמם יעילים בצורה מרחיקת לכת לטיפוח העור, להזנתו ולשמירה על בריאותו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום,אני מחפשת מסיכת פנים לעור מעורמ19/11/2010
מעורב..
מחומרים שיש בבית..
העור שלי גם שמן וגם יבש
יש הצעות?
ומה לגבי מסיכת שיער? אותו רעיון- שיער שמנוני אך יבש..
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום,אני מחפשת מסיכת פנים לעור מעור - תגובה
ד''ר קובי שמיר24/11/2010שלום מושיתה.
מסיכה לעור מעורב , המסיכה הבאה מכילה אחוזים גבוהים של ויטמינים ומעט שמנים, והיא משלימה את צורכי העור בצורה טבעית.
2 פלחים של אפרסק
2 תותים
כפית דבש
יש לערבב את החומרים יחד (אפשר במעבד מזון), ולמרוח על הפנים לכ-10 דקות.
יש לשטוף היטב לאחר השימוש.
חומצות הפרי המצויות באפרסק ובתותים ירחיקו תאים מתים וינקו את השכבה העליונה של העור. הוויטמינים המצויים בפירות יזינו את העור בחומרי מזון החסרים בו, וזאת מבלי להגביר את השמנוניות הטבעית של העור.
מסיכה לעור שמן
עור שמן בעייתי מאוד, והוא נוטה לפתח פצעונים שונים ואפילו אקנה (פצעי בגרות) כואבים. מסיכת פנים המיועדת לעור שמן תכיל בתוכה חומרים מייבשים, המקטינים את כמות השומן בעור, ומנקים את התאים המתים מעל שכבת הפנים העליונה.
תפוח עץ מבושל
כפית דבש
שתי כפות שיבולת שועל טחונה
יש לערבב את המרכיבים יחד לתערובת אחידה, ולמרוח על הפנים לכ-10 דקות.
יש לשטוף היטב לאחר השימוש.
שיבולת השועל מרגיעה את העור הדלוק (במקרה של פצעים) וסופגת את עודפי השומן המצויים על פני העור וגורמים לדלקות. החומצות המצויות בתפוח העץ מסירות את העור המת ומנקות את הנקבוביות. הדבש פועל במקרה הזה כחומר אנטי-בקטריאלי, המשמיד חיידקים העלולים לגרום לזיהומים ופצעים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוזיצאהע.19/11/2010
אובחנה אצלי רוזיצאה ע"י רופא עור.
כל הקרמים שניסיתי עד היום,
(וניסיתי הרבה, כולל קרם הגנה לפנים של ד"ר עור
וקרם בשם אקווס לבן של חב' FLORIS ),
גרמו להחמרה (אדמומיות מוגברת ופצעונים),
חלקם לאחר מספר שעות וחלקם האחר , לאחר כמה שימושים.
האם יש קרם לחות לפנים ,טבעי,שיכול להקל על תחושת היובש, הגירוד והחספוס של העור,
מבלי לגרום לכל אותן תופעות?
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוזיצאה - תגובה
ד''ר קובי שמיר25/11/2010שלום.
הייתי ממליץ במיקרה שלך לפנות לטיפול ואיבחון .
רקע כללי אודות - רוזציאה
רוזציאה הינה בעיה עורית שכיחה אך לא מוכרת, המתבטאת בעיקר בפנים. תופעה זו אינה מוכרת לציבור הרחב ולכן, למרות ששכיחות הרוזציאה עולה, רוב האנשים אינם מזהים אותה. התופעה יכולה לחקות סבוראה או אקנה. רוזציאה מופיעה בשני המינים, אך היא שכיחה פי 3 בנשים, ובעיקר מופיעה בגילאים 30-50
רוזציאה מתבטאת ב:
-אדמומיות בלחיים, סנטר ומצח הדומה לכווית שמש
-כלי דם נראים לעין בפנים
- פצעונים וגבשושיות על הפנים
- עיניים דומעות או מגורות
הסיבה לרוזציאה אינה ידועה. מכיוון שהיא מופיעה יותר בגזע הלבן, יש סברה כי קיימת נטייה תורשתית למחלה. אין טיפול קונבנציונאלי יעיל לרוזציאה. הטיפול העיקרי הוא במניעת החמרת התופעה על ידי סוגים שונים של משחות. חשיפה מוגברת לשמש, אלכוהול ומזונות מסוימים עלולים להחמיר את התופעה. בהרבה מהמקרים הטיפול התרופתי הינו אנטיביוטיקה, שעוזרת חלקית בחלק מן המקרים.
על מנת לטפל בשורש הבעיה, יש להבין מהי הסיבה להופעת הרוזציאה. נעשו מחקרים רבים שניסו להבין את הקשר בין הופעת הרוזיצאה לבין מצבים שונים ומגוונים, מאלכוהליזם עד לתופעות גיל המעבר. נראה כי הקשר העובדתי הרציני ביותר הינו הקשר בין רוזציאה לבין אי סבילות למזון, התפשטות פטריית הקנדידה ו\או חוסר איזון במערכת העיכול. במסגרת הטיפול הנטורופתי, לאחר תשאול מעמיק, מאבחן הנטורופת אם יש אלרגיה למזון , התפשטות הקנדידה או היפוכלורידריה, ובונה תכנית טיפול בהתאם. לכל אחת מהתופעות סימפטומים ספציפיים בנוסף לרוזציאה, המאפשרים אבחון מדויק:
בכל אופן אלה הינם חלק מהחומאים שהייתי מישתמש הם לטיפול:
אנג'ליקה, בנזואין, לבנדר, עץ התה, אילנג אילנג, יסמין, מנטה, נרולי, ארז, סנדלווד, פטיט גריין, פטשולי, קמומיל.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמי שמששלי18/11/2010
שלום, לפני כחודש שמתי לב כי בשני לחיי הופיעו כתמים {אחד בכל לחי}. רופא עור קרא להם כתמי פיגמנטציה. לאחר ביקור בחנות טבע, המליצה לי המוכרת על "שמן הרוזווד". ברצוני לשאול האם ניתן למרוח אותו ישירות על הכתם? ואם כן, בשעות הלילה?, האם ניתן למרוח אותו באזור העיניים כטיפול לכהות?
המוכרת אמרה כי מריחה בשמן הרוזווד תבהיר את הכתמים.
אשמח לקבל תשובות מכם טרם השימוש. תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמי שמש - תגובה
ד''ר קובי שמיר25/11/2010שלי שלום.
אלו הם השמנים שאני הייתי אולי לאחר איבחון מישתמש לבעייה.
לימון, נענע, גוניפר, בנזואין, הדס, גוניפר, ורבנה, טגטס, מנדרין.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתמי שמש - תגובה
זילי אורבך06/12/2010שלום שלי,
אני ממליצה לך לפנות לרופא עור לקבל מרשם לקרם הבהרה שיסייע בהבהרת הכתמים בפנים.
כתמי עור נובעים ממקורות שונים:
פעילות הורמונלית, נטילת גלולות למניעת הריון, כתמים שלאחר זיהומים, כתמצים עקב נטילת תרופות, אלרגיות לתמרוקים כמו בשמים וחשיפת יתר לקרני השמש.
יעילות התכשירים לטיפול בכתמי עור, משתנה מאדם לאדם.
טיפול בכתמי עור הוא עניין לטווח ארוך, שמהלכו אין לגרות את העור ולא לחשוף אותו לשמש.
הזהרי משפשוף יתר של העור, זה עלול להחמיר את הכתם.
השימוש בקרם מסנן שמש עם מקדם הגנה גבוה הוא חיוני ביותר.
נסי את השימוש בקרם הבהרה שאת המרשם עבור תקבלי מהרופא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יבלות שטוחות בפניםיטא18/11/2010
היי,
אני סובלת מיבלות שטוחות ויראליות באזור הפנים בצד שמאל, יש טיפול טבעי נגד זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יבלות שטוחות בפנים - תגובה
זילי אורבך18/11/2010שלום חטא
תחילה יש לפנות לרופא עור לקבלת אבחנה והצעה לטיפול.יש טיפול הומיאפתי עם תכשיר שנקרא thuja. 9c. בצורת טיפות לשתיה או גרגירים למציצה.
תכשיר נוסף לשימוש חיצוני מבוסס על שני צמחים thuja ו chelidonium, בתמצית צמחית למריחה על היבלות . את התכשירים ניתן להשיג בבתי מרקחת הומיאופתיים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוטיב, מנוטיבזיוה17/11/2010
אני בת 45, סובלת עד היום מחוסר איזון הורמונלי (עור פנים מצולק עקב פעילות יתר של בלוטות החלב בעיקר בפנים). מתופעות קדם ווסתיות שגובלות במועקה ומירידה בתשוקה המינית. קראתי על תוספי מזון כמו ביוטיב, מנוטיב אליגוטיב שלפי דברי המפרסם יכולים לפתור לי את כל הבעיות. כיוון שמדובר במוצרים יקרים יחסית למצב שלי רציתי לברר קודם עם מי שמכיר אם אכן כצעקתה. אם ארכוש את הויטמינים/תוספי המזון הללו, האם אחוש בשיפור, שינוי משמעותי?
בתודה מראש
זיוה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוטיב, מנוטיב - תגובה
זילי אורבך18/11/2010שלום זיוה,
התכשירים שציינת הם תוספי מזון כלליים לבעיה.הם לא אמורים לתת תוצאה משמעותית לבעיה כה מורכבת של אי איזון הורמונלי.
אני ממליצה לפנות לרופא עור ולגניקולוג ולבצע בדיקות ולקבל אבחנה מקצועית.
במקביל את יכולה לשפר את אורח החיים שלך בתחום התזונה,ובתחום הקוסמטיקה.
המנעי מצריכת מזונות העשירים בשומן רווי ,כמו שוקולד.גבינות שמנות,בורקס,עוגות שמנת,קרמים וכדומה.
את יכולה לרכוש אבץ שמאוד טוב גם למערכת ההורמונלית וגם לעור. מיצוי צמחים של שיח אברהם מאוד טוב לתסמונת טרום מחזור.גם חומצות שומן מסוג אומגה 6 מועילות לתסמונת קדם ווסתית,יש אותם בזרעי פשתן,בזרעי נר הלילה,בזרעי בוראג׳ ובזרעי פטל שחור.
שמרי על תזונה עשירה בירקות דגנים וקטניות.
שתי מים והמעיטי בצריכת סוכר לבן ומזונות מעובדים.
שמרי על הגיינת הפנים על ידי ניקוי טוב של השומנים וייבוש הפצעונים.
אני ממליצה לקרוא את הרכיבים של אותם תכשירים שאת רואה בפרסומות ועלונים .
תופתעי כמה מזון מאוזן ופשוט יכול לתרום לאיזון בעיות רפואיות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזון הורמונלי
זיוה22/11/2010תודה רבה על האינפורמציה. כבר ניסיתי רופאי עור וחוץ מלתת לי רואקוטן (כשהייתי צעירה היו נותנים לי אנטיביוטיקה), אף אחד לא הסביר לי מעולם מה עוד יכול להקל עליי כפי שעשית את עכשיו. האם הזרעים יקרים? באיזה אופן משתמשים בהם? באוכל? שתיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרם סמני מתיחהמיטל14/11/2010
שלום,
האם הקרם לסמני מתיחה של מאמי קר - STRIAE נחשב למוצר טבעי?
האם הוא בטוח לשימוש בהריון?? האם אפשר למרוח פעמיים ביום?
האם ידוע אם מוצרים אלה עושים פעולתם?
תודה מראש
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרם סמני מתיחה - תגובה
זילי אורבך15/11/2010שלום מיטל,
סימני מתיחה נקראים סטריאות. הם מתפתחים מהתרחבות ומתיחת העור, ושכיחים ביותר במצבים בהם יש עליה מהירה במשקל ולאחריה ירידה מהירה, כמו שקורה בהריון.
כנראה שהעור המתוח מדי אינו מסוגל לחזור למצבו הקודם.
כיום אין שום דרך להסיר סימני מתיחה. ישנם טיפולי לייזר העשויים לשפר את המצב במקצת ולטשטש מעט.
מומלץ לשפר את גמישות העור לפני המתיחה המהירה בעזרת שמן עיסוי המבוסס על שמן נבט חיטה בתוספת שמן לבנדר ושמן מנטה בריכוז נמוך.
לגבי המוצר הקוסמטי, בדקי ברשימת הרכיבים מה הוא מכיל. המוצר יכול לשמש כקרם גוף רגיל. בדקי אם רשומים התוויות נגד לשימוש בהריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פילינג סוכרשרון14/11/2010
שלום
אני מעסה את פני בכל ערב עם סוכר
העור ממש קורן וניראה בריא
מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פילינג סוכר - תגובה
זילי אורבך15/11/2010שלום ליאת,
גרגרי הסוכר משמשים כפילינג ומסירים תאי עור מתים.אם זה עושה לך טוב לעור ולא מגרה אותו, לא נראה לי שיש בעיה.
המשיכי בזהירות. לא חייבים לשפשף את העור מדי יום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרום או קרםשרון14/11/2010
שלום
מה עדיף סרום או קרם
מה ההבדל בינהם
ומה מומלץ לאזור העיניים
האם אפשר להשתמש בסרום לפנים גם לעניים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרום או קרם - תגובה
זילי אורבך15/11/2010שלום ליאת,
סרום הוא תכשיר נוזלי המעניק לחות לעור . הסרום יכול להכיל ויטמינים וחומרים ביולוגים כמו קולגן, אלסטין, חומצה היאלורונית. ניתן למרוח סרום מתחת לעיניים ומעליו אפשר למרוח קרם לחות או קרם הזנה.
הספיגה של ויטמינים מהסרום טובה יותר מאשר מתוך קרם.
ניתן למרוח סרום על כל הפנים ומתחת לעיניים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרם הזנה לשפתייםמיכל12/11/2010
שלום רב. אני מעוניינת להכין קרם הזנה לשפתיים יבשות .. אשמח לדעת מה המתכון המדוייק.. אני יודעת שעדיף חמאת שיאה .אבל האם כדאי להוסיף גם שעוות דבורים? האם חוץ משמנים אתרים כגון ורדים.פלמה רוזה ניתן להוסיף עוד שמנים אתרים?
אשמח לדעת מה המתכון המדוייק ואופן הכנתו
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרם הזנה לשפתיים - תגובה
זילי אורבך15/11/2010שלום מיכל,
מרשם מומלץ למשחת שפתיים :
חמאת שיאה - 30%
שעוות דבורים - 10%
שמן דקל 30%
ויטמין 10%E
שמן שומשום או שמן חוחובה - 20%
אפשר להוסיף שמנים אתריים כמו שמן לבנדר, שמן גרניום, שמן לימון, שמן רוזווד
בריכוז כולל של 2%.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין Eרחל08/11/2010
שלום
1) איך עלי להשתמש בויטמין E? ובאיזו צורה קונים אותו?
2) האם אנטי אוקסידנטי משמעו בין היתר מונע קמטים?
אשמח לקבל הסבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין E-בשביל טיפול פנים.
רחל08/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמין E - תגובה
זילי אורבך15/11/2010ויטמין E, נמצא בכמות גדולה בשמן נבט חיטה. ניתן לרכוש ויטמין E נקי ולערבב אותו עם שמן נבט או שמן בסיס אחר.
אנטי אוקסידנט, פרושו נוגד חימצון.
הויטמינים האנטיאוקסידנטים כמו ויטמין E, C, A, וכו' מגינים על העור מנזקי חימצון של הרדיקלים החופשיים, שהן מולקולות הנוצרות מזיהום אויר וקרינה אולטרא סגולית.
אנטי אוקסידנטים בקוסמטיקה, יכולים לסייע בהאטת תהליך הזדקנות העור ובטשטוש קמטים.
גם למסנני הקרינה יש הפשעה על האטת הזדקנות העור.
את הויטמין E ניתן לרכוש בתי מרקחת ויכול להיות שגם בבתי טבע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנת קרם רפלקסולוגיה טבעידנה04/11/2010
שלום,
אולי תוכלו לייעץ לי איך להכין קרם רפלקסולוגיה טבעי?
המוצרים הטבעיים שנמכרים לרפלקסולוגיה מבוססים על שמנים ולא על קרם ולא נוח לי לטפל איתם. בעבר ערבבתי חמאת שיאה עם ג'ל בסיס, ויחסית אהבתי את התוצאה אבל הייתי שמחה למרקם קצת יותר "קרמי"
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנת קרם רפלקסולוגיה טבעי - תגובה
ד''ר קובי שמיר07/11/2010דנה שלום
בבקשה.
מרכיבים
1/2 כפית שמן מקדמיה
1/2 כפית שמן חוחובה
1 כפית חמאת שיאה
1/2 כפית חמאת קקאו
1/2 כפית שעוות דבורים
1/2 כפית פרחי קמומיל מיובשים
אופן ההכנה
בסיר כפול ממיסים את שמן המקדמיה, שמן החוחובה, חצי מכמות השיאה וחמאת הקקאו עד לקבל נוזל אחיד.
מוסיפים את פרחי הקמומיל ובוחשים בעדינות במשך 10 דקות. מסננים את התערובת דרך מסננת עדינה אל תבנית זכוכית חסינת אש, ומנקים היטב את הסיר הכפול (יש לוודא שהוא יבש לחלוטין).
מעבירים את התערובת המסוננת חזרה אל הסיר ומוסיפים את יתרת כמות השיאה ואת שעוות הדבורים. מחממים ובוחשים עד שמתקבל נוזל אחיד, מסירים מהאש. מעבירים לכלי לאחסון.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות רעות לאחר פילינגרועי04/11/2010
שלום רב
עברתי טיפול פנים במכון קוסמטיקה רפואית
הטיפול כלל סוגי פילינג, מסיכה חריפה ואור כחול
אני כשבוע לאחר הטיפול והבחנתי שקבוצות שיער לא צומחות לי
וזה נראה כאילו הסירו לי את העור ועושה רושם כאילו זה צלקות.
אנא הסבירו לי מה יכול לגרום לדבר כזה לקרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות רעות לאחר פילינג - תגובה
ד''ר קובי שמיר07/11/2010רועי שלום.
פנה לאיבחון מיקצועי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)