פורום קוסמטיקה טבעית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ורד
    לימור
    25/12/2010

אני מעוניינת לרכוש סרום או קרם הבהרה למניעת פיגמנטציה במהלך ההרין
    רציתי לדעת אילו ויטמינים המצויים בקרמים השונים אסורים למריחה בהריון ?

האם יש משחה טבעית שניתן להכין בבית או לרכוש ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ורד

הוספת תגובה

• ורד - תגובה

ד''ר קובי שמיר
    31/12/2010

ורד שלום.
    לא מומלץ לטפל בחומרים פעילים במהלך ההריון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי תוספי תזונה
    שלי
    25/12/2010

שלום.

אני מתעניינת בתוספי תזונה
    כדורים בשם אימדין
    ותוספי תזונה של סבוקלם

אני בת 30 עוד מעט עדיין אין לי ילדים
    עור פנים קצת כהה
    קיימת אצלי קצת פגמנטציה

ברצוני לדעת אם ישנן תופעות לוואי לכדורים האלה??
    נכסתי לאחד האתרים של החברה
    ורשום לזה אמור למנוע פיגמנטציה.?

מעוניינת בחוות דעת מקצועית.

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי תוספי תזונה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי תוספי תזונה - תגובה

ד''ר קובי שמיר
    31/12/2010

שלי שלום.
    את שאלותייך לגבי החברות הנ"ל פני ישירות אליהם לגבי אינפורמציה פרטנית.
    איין פיתרון לפיגמנטציה בלקיחת תוספים.
    פיגמנטציה והבהרת כתמים בעור
    כתמי עור נוצרים בעור עקב סיבות שונות: כתמי שמש - הנוצרים בעקבות חשיפה לא מבוקרת לקרני השמש, צלקות אקנה - כתוצאה מהופעת פצעי אקנה בעבר, כתמי פיגמנטציה - עקב פיגמנטציית יתר של העור, כתמי מלזמה - בגלל שינויים הורמונאליים בגוף, כתמי גיל – כתוצאה מתהליך ההזדקנות הטבעי של הגוף בכלל ושל העור בפרט, ועוד.
    הטיפול משלב בין התאמת הטיפול המקצועי בקליניקה לבין התאמת חומרים אישית למטופל/ת לטיפול המשך בבית על מנת לתמוך ולשמר את התוצאות.

1. סדרה של פילינגים מיוחדים להמסת העור, לדיכוי המלנין ולהבהרת העור. הטיפולים מתבצעים כסדרת טיפולים במשך שישה עד שמונה שבועות. לאחר מכן יש לבקר במירפאה אחת לששה עד שניים עשר שבועות כדי לשמור על התוצאות.
    2. בנוסף לדיכוי תאי המלנין והעלמתם, מסייע הטיפול להמריץ את ייצור הקולגן - החלבון הבונה את תאי העור, משפר את חילוף החומרים של העור ומעודד את תהליך תיקון התאים הפגועים.
    3. החדרה לעור של חומרים מנקים וחומרים נוגדי חימצון בתום סידרת הפילינגים.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיגמנטציה
    רונית
    22/12/2010

שלום,
    יש לי בעית פיגמנטציה במצח שנגרמה עקב פצעי אקנה שהתעסקתי בהם ויש לי את זה כבר כמה שנים.
    שמעתי על משחה מיוחדת ובאה במן בקבוקון כזה שיצאה עכשיו לשוק בשם-
    even better clinical dark spot corrector
    יש לי כמה שאלות עליה שמקווה שתתנו לי תשובות:
    כמה היא עולה?
    האם היא מטשטשת את הכתמים או מעלימה אותם לגמרי?
    מתי צריך למרוח אותה? ואם אני שמה אותה בלילה אני יכולה לישון איתה? (בגדול אני צריכה שתכתבו לי על אופן השימוש ,איך ומתי שמים..)
    כמה כמות צריך למרוח?
    ותוך כמה זמן זה אמור להיעלם? אני שמעתי על 12 שבועות, כ"כ הרבה?

לקביעת תור
    סגירה
    פיגמנטציה

הוספת תגובה

• פיגמנטציה - תגובה

זילי אורבך
    23/12/2010

שלום רונית,
    אין אפשרות לתת מידע על מוצר מסחרי. שאלי נציג של חברת התמרוקים.
    לגבי פיגמנטציה עקב פצעי אקנה, מנסיוני אני רואה שיש בלבול באבחון.
    כתמים של פצעי בגרות הם לא בהכרח כתמי עור. לעיתים זה הצבע של הפצע שמבצבץ מתוך בלוטת החלב המודלקת ולא צבע של מלנין שנוצר עקב חשיפת יתר לשמש ,עקב פעילות הורמונלית ועוד.
    רצוי לטפל בפצעים עם התכשיר המתאים וכמובן להתייעץ עם רופא עור בענין הכתמים.
    לא לאבחן פיגמנטציה לבד ולקנות מוצר קוסמטי ללא אבחנה רפואית מאי שמקצוע.
    ועוד, אף אחד אינו יכול להבטיח לך שכתמים יעלמו. רב התכשירים מסייעים להבהרת כתמי העור אך אינם מעלימים אותם. יש להימנע מחשיפה לשמש ולמרוח קרם מסנן קרינה כל בוקר. במקרה שלך, קרם מסנן קרינה על בסיס מים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן אבל..

רונית
    23/12/2010

היתי כבר אצל רופא עור הוא אמר לי שזה פיגמנטציה
    (לא היתי כ"כ טיפשה לכתוב תגובה כזאת אם אלה היו חצקונים אני יודעת איך הם נראים..) אבל אלה ממש כתמים חומים כאלה שנוצרו עקב התעסקות בחצקונים ונשאר לי מהם צלקת וכרגע הם כתמים.
    על המוצר שכתבתי יכול להיות שהוא רק מבהיר את הכתמים והכתמים שלי הם חומים בהירים כאלה לא קריטי.. יכול להיות שאם זה יבהיר לי אותם אני יגיד לצבע עור שלי לא? (כי הם יתבהרו לצבע עור שלי)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן אבל.. - תגובה

זילי אורבך
    23/12/2010

שלום רונית האם הרופא שאצלו בקרת הציע קרם הבהרה לטיפול בכתמים שעל פנייך?
    בכל מקרה, את יכולה להשתמש בקרם שרכשת ולראות אם זה מבהיר את הכתמים.
    אם לא מתפתחת תגובה אלרגית לקרם הוא לא יכול להזיק לך. מרחי בערב לפי ההוראות שעל האריזה, בבוקר שטפי ומרחי קרם הגנה מהשמש , רצוי עם מקדם של לפחות 15-30.
    התייעצי שוב עם הרופא לגבי קרם הבהרה שאפשר לרקוח לך עם מרשם רופא בלבד.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה על החפירה..

רונית
    23/12/2010

כן הוא הציע קרם משהו בשם "טין קרם" ועוד איזה משו לפניו לאדמומיות העור.. כמובן ששתיהן לא עזרו וניסיתי אותם זמן רב לראות שינוי..
    בגלל זה שאלתי על המשחה החדשה שאפשר לקנות בסופר פארם או כל חנות דומה ורציתי להתייעץ לפני שאני קונה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיגמנטציה - תגובה

ד''ר קובי שמיר
    24/12/2010

רונית שלום.
    טיפול יעיל וטבעי לפיגמנטציה.
    פיגמנטציה והבהרת כתמים בעור
    כתמי עור נוצרים בעור עקב סיבות שונות: כתמי שמש - הנוצרים בעקבות חשיפה לא מבוקרת לקרני השמש, צלקות אקנה - כתוצאה מהופעת פצעי אקנה בעבר, כתמי פיגמנטציה - עקב פיגמנטציית יתר של העור, כתמי מלזמה - בגלל שינויים הורמונאליים בגוף, כתמי גיל – כתוצאה מתהליך ההזדקנות הטבעי של הגוף בכלל ושל העור בפרט, ועוד.
    הטיפול משלב בין התאמת הטיפול המקצועי בקליניקה לבין התאמת חומרים אישית למטופל/ת לטיפול המשך בבית על מנת לתמוך ולשמר את התוצאות.

1. סדרה של פילינגים מיוחדים להמסת העור, לדיכוי המלנין ולהבהרת העור. הטיפולים מתבצעים כסדרת טיפולים במשך שישה עד שמונה שבועות. לאחר מכן יש לבקר במירפאה אחת לששה עד שניים עשר שבועות כדי לשמור על התוצאות.
    2. בנוסף לדיכוי תאי המלנין והעלמתם, מסייע הטיפול להמריץ את ייצור הקולגן - החלבון הבונה את תאי העור, משפר את חילוף החומרים של העור ומעודד את תהליך תיקון התאים הפגועים.
    3. החדרה לעור של חומרים מנקים וחומרים נוגדי חימצון בתום סידרת הפילינגים.
    4. שינוי הרגלי האכילה - התאמת תפריט.
    5. התאמת תוספי מזון.
    בבהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תדר גבוה
    לי
    17/12/2010

שלום,
    רציתי לדעת מה תפקידו של תדר גבוה לטיפול פנים
    ואם הקוסמטיקאית מלבד טיפול פנים יכולה לעבור לי על הפצעים עם התדר.
    מה בדיוק אמור התדר לעשות, אם הקוסמטיקאית שלי עוברת לי על הפנים רק עם תדר בלי טיפול מלא

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    תדר גבוה

הוספת תגובה

• תדר גבוה - תגובה

ד''ר קובי שמיר
    20/12/2010

פני לפורום המתאים לשאלתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חצקון פנימי
    משה
    16/12/2010

שלום שהיתי בערך בכיתה ו' יצא לי פצע בגרות בידיוק באמצע האף התעסקתי איתו יותר מידיי כנראה והוא נשאר כמו חצקון פנימי כזה (אני חושב שזה צלקת) מה אני יכול לעשות? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    חצקון פנימי

הוספת תגובה

• ושכחתי להוסיף אני עכשיו כיתה י''ב

משה
    16/12/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חצקון פנימי - תגובה

ד''ר קובי שמיר
    20/12/2010

גש לאיבחון מיקצועי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חצקון פנימי - תגובה

זילי אורבך
    23/12/2010

שלום משה,
    חצ'קון הוא זיהום מוגלתי בבלוטת החלב, הוא נקרא גם אבסס או פורונקל. אפשר לנקז מוגלה מבלוטת החלב על ידי משחה מיוחדת בשם איכטמול. להשאיר כשעה שעתיים ולנגב עם מי חמצן או לשטוף עם סבון ולחטא את האזור .

אני ממליצה לגשת לרופא עור לאבחון רפואי , על מנת לוודא שאכן מדובר בחצ'קון ולא בצלקת.הוא גם ימליץ לך על הטיפול הרפואי בנדון.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה..
    ירדן
    16/12/2010

היי..
    אני רוצה למרוט גבות עם חוט. עכשיו, רציתי לדעת אם יש חוט מיוחד למריטת גבות, או שזה פשוט חוט רגיל שיש בכל בית, הכוונה חוט לתפירה?

תודה רבה..
    שבת שלום

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה..

הוספת תגובה

• שאלה.. - תגובה

ד''ר קובי שמיר
    20/12/2010

פני לפורום המתאים לשאלתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה.. - תגובה

זילי אורבך
    23/12/2010

שלום ירדן,
    רצוי להשתמש בחוט תפירה עבה יותר מהרגיל. גשי לחנות לכלי תפירה והתייעצי עם המוכרת, היא כבר תדע מה לתת לך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מילוי קמטים
    יפית
    11/12/2010

שלום לקובי וזילי
    אני בת 37 אחרי שתי לידות בחמש שנים אחרונות , מרגישה שעור הפנים התקמטט , קרמים לא ממש עוזרים , אמא שלי סיפרה לי על מילוי קמטים בחומרים טבעיים , טיפול שהשפעתו נמשכת כשנה . שמעתי על רסטילן אשמח לקבל חוות דעת ,אילו אפשרויות קיימות ומה באמת כדאי ? מה יכול לתמוך בטיפול כזה שיכול להאריך את השפעתו או לעכב את הופעת החריצים החדשים , כשמחייכים מכל הלב....?
    תודה מראש
    יפית

לקביעת תור
    סגירה
    מילוי קמטים

הוספת תגובה

• מילוי קמטים - תגובה

ד''ר קובי שמיר
    11/12/2010

יפית שלום.
    חומרים טבעיים
    מזה שנים רבות נעשה שימוש בחומרים טבעיים לטיפול בקמטים סטטיים. החומרים הטבעיים הנחשבים לבטוחים ולאפקטיביים ביותר הם:
    חומצה היאלורונית - זוהי חומצה הנמצאת בגוף האדם ואחראית לגמישות העור וחיוניותו, אך עם השנים נעלמת. מילוי קמטים באמצעות חומצה היאלורונית, הידועה גם בשמות המסחריים: פרלן, רסטילן או ג'ובידרם, טוען את מצבורי החומצה הטבעיים בעור ומשיב את הלחות והגמישות שאבדו. החומצה ההיאלורונית נמצאת בשימוש כבר שנים רבות בכל רחבי העולם ומאושרת על ידי משרד הבריאות האמריקני (FDA), האירופאי וכן הישראלי.
    רדיאס - חומר מילוי טבעי נוסף המורכב מסידן ומשמש חלק עיקרי מעצמות גופנו. רדיאס הוא אחד מחומרי מילוי הקמטים הפופולריים ביותר בעולם בשל העובדה שהוא מעודד באופן טבעי את ייצור הקולגן.

חומרים ביולוגים
    אלו הם חומרים הנמצאים באופן טבעי בגוף האדם כגון קולגן. עם השנים כמות הקולגן שהגוף מייצר באופן עצמאי פוחתת וכתוצאה מכך העור מתדלדל. מילוי קמטים באמצעות קולגן מפצה על החסר שנוצר ומשיב לעור את נפחו ואת מראהו הצעיר.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

יפית
    12/12/2010

תודה רבה מאד מעודד . נשמע לי שרדיאס אפקטיבי ליותר זמן היות ומעודד את ייצור הקולגן . לאן לפנות , מקום בטוח אם תוכל להמליץ . אמרו לי שגם בקופת חולים כללית עושים זאת האם בשיטה הזאת ?
    אשמח אם תוכל לכוון.
    יפית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - תגובה

ד''ר קובי שמיר
    12/12/2010

יפית שלום
    תוכלי ליצור עימי קשר טלפוני ואראה לאן להפנות אותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בזקיק השעירה
    יהודית
    08/12/2010

שלום,
    לאחר גילוח בעיקר בצוואר יש לי שערות הצומחות מתחת לעור או דלקת סביב שעירה הגדילה רגיל. האם יש פתרון?

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בזקיק השעירה

הוספת תגובה

• דלקת בזקיק השעירה - תגובה

זילי אורבך
    09/12/2010

שלום יהודה,הפתרון לשערות הצומחות כלפי פנים, הוא לשטוף את הפנים היטב עם סבון עם PH חומצי עד 5.5(הסתכל על התוית )ומים פושרים.
    כמו כן,מומלץ במקרים אילו לשנות את שיטת הגילוח.לא לגלח נגד כיוון גידולן של השערות, לא לגלח סמוך מדי לעור, בייחוד באזור הצוואר, להשתמש בסכין חדה, להתגלח לעתים קרובות יותר, אבל לא כל כך יסודי ועמוק.
    התייעץ עם רופא עור לגבי הדלקת לקבלת טיפול רפואי.
    נסה לנקות הפנים עם ספירט סליציל 2%, (ניתן לרכישה בכל בית מרקחת) הוא מסייע בניקוי שומניות סביב השערה.
    ניתן לעשות הרטבות ממיצוי פרחי קלנדולה ופרחי קמומיל או תמצית אלכוהולית של הפרחים. לקלנדולה (ציפורני חתול) ולפרחי הקמומיל תכונות חיטוי טבעיות לבעיות עור.
    גם הרטבות עם מי קוואקר בתוספת חומץ ישמשו לחיטוי וניקוי זקיקי השיער בפנים.
    לסיכום: אין פתרון מושלם לפתרון הבעיה של צמיחת שערה לתוך העור פנימה .
    נסה חלק מהדרכים המוצעות לעיל, ו " אין חכם כבעל ניסיון".
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשירת שיער
    מירי
    06/12/2010

ערב טוב זילי,

אינני מצליחה לפתוח את התשובה שלך האם יש אפשרות שתעבירי לי את התשובה למייל

בתודה מראש

מירי

לקביעת תור
    סגירה
    נשירת שיער

הוספת תגובה

• נשירת שיער - תגובה

זילי אורבך
    09/12/2010

שלום מירי,
    נסי לקרוא את תגובתי שנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• dont know what to do
    נעטלי
    05/12/2010

שלום, אני בת 24...
    אני נאה בימיוחד ויש ל פנים מיוחדות... לאחרונה נהיה לי קצת פצעים כנהוג ליפני התקופה הזו של החודש. אני שוהת בחול בארה"ב לתקופה לא ידועה וממושכת. שמתי לב יום יום שהפנים שלי מיתמלאים בחורים כאלה, סדקים וחורים. כניראה בעיקבות הפצעי בגרות.
    אני שוטפת בסבונים של כלינקלייר למרות שאנני בטוחה איזה סבון אני צריכה ומה לעשות כדי לפחות קצת לעזור.
    הלכתי לקומטיקאית שעשתה טיפול מרגיע ונעים לא ניראה לי שתרמה בימיוחד למצב וגפ לא היה בנינו כללמ תקשורת היא לא הבינה אותי ואני לא אותה.
    אני מרגישה חסרת אונים ועצובה. הביטחון העצמי שלי יורד מיום ליום ולא בא לי לעשות כלום.
    בבקשה תכבנו אותי לסבון שאוכל לירכוש או משהו טיבעי או כל דבר.
    בבקשה.

לקביעת תור
    סגירה
    dont know what to do

הוספת תגובה

• dont know what to do אקנה- תגובה

זילי אורבך
    05/12/2010

שלום נטלי,
    טיפול בפצעי בגרות ובעור שומני ומעורב אינו מסובך כלל וכלל.
    כדי להקל על המצב חשוב להקפיד על מספר כללים, כגון:
    ניקוי עמוק ויסודי של העור בוקר וערב.
    ניקוז בלוטות החלב מהשומן והמוגלה בעזרת משחה מתאימה.
    ייבוש הפצעונים והסרת הסימנים המתלווים לבעיה בעזרת פילינג מתאים.
    הקפדה על תזונה נכונה, להימנע ממזון מטוגן ושמן, שומן רווי ומוקשה, אלכוהול, סוכר לבן, צריכת יתר של חלב, מרגרינה וכדומה.
    שימוש בצמחי מרפא והומיאופתיה יכול לסייע רבות.
    תוספי מזון כמו אבץ וויטמיני B' יסייע אף הם לשיפור העור.

התייעצי עם רופא עור מומחה, יש היום פתרונות יעילים לבעיה שלך.
    אין סיבה להתעצב ולהתייאש. עזרי לעצמך על ידי פניה למטפל מקצועי בבעיה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• on macabim
    שם
    03/12/2010

שלום
    מה דעתכם על מוצרי החברת On macabim?
    אשמח לקבל חוות דעת

לקביעת תור
    סגירה
    on macabim

הוספת תגובה

• on macabim - תגובה

זילי אורבך
    05/12/2010

לא ניתן לתת חוות דעת על מוצרי חברות תמרוקים. יש לפנות לחברה עצמה לקבלת מידע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רציתי לדעת..
    מורן
    29/11/2010

שלום,
    אני חדשה בפורום ועיינתי בשקיקה אחר שאלות החברות והשתהיתי מן התשובות המקצועיות,הסבלניות והנהדרות שלכם-יישר כוח!!!
    ולשאלותיי:1)אני פדיקוריסטית רפואית במקצועי,שמעתי שניתן לרכוש טיפות הומופאטיות בבתי מרקחת ייחודיים,אשר מטפלות עניינית ובאופן ישיר ב"יבלת שורש" וממיתות את השורש לאחר שלב מסויים.האם יש כדבר הזה?ואם כן היכן ניתן לרכוש?אשמח לקבל פרטים מדוייקים של המקום.
    2)אני בחורה בת 35 בעלת מראה עור זוהר ויפה,בשנתיים האחרונות התגלו אצלי קמטי הבעה\חריצונים באיזור העיניים והמצח.רציתי לדעת האם יש תכשיר מסויים היכול למנוע הדרדרות נוספת וכמו כן לטפל בבעיה ולשפר את המראה.
    תודה רבה על תשובותיכם.

לקביעת תור
    סגירה
    רציתי לדעת..

הוספת תגובה

• רציתי לדעת..יבלות - תגובה

זילי אורבך
    05/12/2010

שלום מורן,
    הטיפול ההומיאופתי ב"יבלות שורש" הוא על ידי תכשיר הנקרא THUJA 9CH. אפשר לרכוש אותו בצורת כדורונים או בצורת טיפות. שותים ממנו 10 טיפות פעמיים ביום או מוצצים 4-5 כדורונים פעמיים ביום.
    כמו מכן יש מיצוי צמחים אלכוהולי בשם תויה-כלידוניום למריחה חיצונית על היבלת. מורחים בעזרת קיסם מידי יום.
    לגבי קמטי הבעה, מומלץ למרוח סרום על בסיס קולגן ואלסטין, או סרום עם ויטמינים E-C,או קרמים המכילים ויטמינים אנטיאוקסידנטים להאטת תהליכי ההזדקנות של העור.
    בנוסף, מומלץ למרוח קרם יום עם מקדם הגנה 15-50, להגנה מזנקי קרינת השמש.
    מומלץ פילינג עדין לזירוז חידוש תאי העור ושיפור מראה העור.
    לא לשכוח את התזונה הנבונה, וכמובן שתיית מים ואכילת פירות,ירקות, דגנים, קטניות, חומצות שומן חיוניות וחלבונים איכותיים .
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה זילי..

מורן
    08/12/2010

רציתי לדעת היכן ניתן להשיג את התכשירים ליבלות.והאם מקובל לקחת או את הכדורים, או את התכשיר החיצוני?או שזה במקביל?
    ולכמה אחוזים מהסובלים הפסיקה התופעה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשירת שיער
    מירי
    26/11/2010

בוקר טוב זילי,

ראיתי את התוכנית של ד"ר קרסו שבה דיברת על נשירה ונתת מתכון טבעי אבל לא כל כך ניתן לך הזמן להמשיך לדברבנושא זה שמאוד עניין אותי ולכן הייתי רוצה לשמוע את דעתך.

אני בת 40 ומלפני כשנתיים שמתי לב שמתחילה לי נשירה שיער לא שיגרתית פניתי לרופא עור שנתן בדיקות וויטמינים זה לא כל כך עזר לשפר את המצב הייתי אצל רופאת נשים שגם היא נתנה בדיקות והפנתה לרופא עור וככה זה נמשך.....יש לציין שברוב שנות חיי השיער שלי היה מלא ושופע.

צורת הנשירה מתבטאת בחלק היקדמי של הראש (מעל המצח) בין השיער שעדיין נמצא
    יש לי קרחות קטנות ואני מאוד חוששת שזה הולך לכוון יותר גרוע.
    בחודש האחרון - פניתי לחוו"ד של עוד 2 רופאי עור ושניהם טענו לדעתם זה מצב גנטי ואין הרבה מה לעשות והטיפול שהציע לי אחד מהם לקנות את חומר שנקרא ריגיין שצריך לטפטף שש טיפות בוקר וערב לדעתו אם תהיה תוצאה זה טיפול לכל החיים
    וציין שאם זה לא יעזור והמצב יחמיר כדי שאחשוב בעתיד על השתלה.

אני רוצה לציין שאני בנאדם דיי לחוץ ביום יום והתזונה שלי לא מאוזנת האם יש לכך קשר.

האמת שאני מתחילה להילחץ מאוד מהמצב שנוצר.

תודה רבה וכל טוב,

לקביעת תור
    סגירה
    נשירת שיער

הוספת תגובה

• נשירת שיער - תגובה

זילי אורבך
    06/12/2010

שלום מירי,
    לנשירת שיער גורמים רבים כמו תורשה, גינטיקה, חוסר איזון הורמונאלי במיוחד אי סדירות בפעילות בלוטת התריס, מתח נפשי, חוסרים תזונתיים, דיאטות קיצוניות לא מאוזנות ברכיבי תזונה חיוניים, הרעלת מתכות, הפרעות בזרימת דם לקרקפת, דלקות בקרקפת, בעיות במערכת העיכול ועוד.
    מאוד חשוב לבצע הבחנה מבדלת ומדוייקת של הגורמים לבעיה.
    מומלץ לבצע בדיקות דם על מנת לשלול חוסרים תזונתיים חיוניים כגון חוסר ברזל, בעיות בבלוטת התריס, המצאות טפילים במיעיים וכו'.
    הקפידי על תזונה מאוזנת,( אני אוהבת את התאמת התזונה לפי סוג הדם) חלבונים, פחמימות מורכבות, שמנים חיוניים, פירות ירקות,נבטים,אצות, אגוזים, פרוביוטיקה, מים. להימנע מסוכרים ופחמימות מעובדות ומשומן מוקשה.
    לשמור על הגיינת השיער.
    יש טיפול הומיאופתי, טיפול בצמחי מרפא ותוספי תזונה.
    הצמחים המומלצים לשתיה לנשים הם אנג'ליקה סיננסיס(דונג קוואי) ושבטבט.
    חומצות שומן מסוג אומגה 3 המצוי בשמן דגים או בזרעי פשתן. אומגה 6 היא חומצה גמא לינולנית המצויה בשמן בורג', בשמן נר הלילה ובזרעי פטל שחור.
    תוספי תזונה כוללים : MSM-מתיל סולפוניל מתן שמכיל את מינרל הגופרית שמסייע להתפתחות השיער.
    צורן-סיליקה, מינרל שמחזק שיער. ביוטין מקבוצת ויטמיני ה B שחיוני לשיער(מצוי בחלמון ביצה).
    אבץ הוא מינרל חיוני להתפתחות השיער.
    חוסר בויטמין B12, עלול לגרום לנשירה.מומלץ להשתמש בטבליות למציצה.
    צמחי מרפא חשובים לשיער הם סרפד, רוזמרין, שן הארי, לי פטל אדום ועוד.
    ניתן לשתות אותם ואף לשטוף את השיער עם חליטת צמחים.
    מומלץ לעסות את השיער עם שמנים ארומטיים כמו שמן רוזמרין, שמן אכיליאה בתוך שמן בסיס כמו שמן שקדים. העיסוי משפר את זרימת הדם לקרקפת ומסייע בטיפול בנשירה.
    אפשר להוסיף לשתי כפות שמפו 5 טיפות רוזמרין, כדי לשפר את זרימת הדם לקרקפת.
    הפגת מתחים בכל מיני שיטות, צמחי מרפא, פעילות גופנית, פרחי באך, עיסוי, מדיטציה, יוגה ועוד, תסייע אף היא לטיפול בבעיה.
    שינה חשובה להתחדשות השיער, נסי לישון לפחות 7 שעות מדי לילה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סבוריאה דמרמיס
    לאה
    26/11/2010

יש לי סבוריאה קשה שמחמירה עם בוא החורף.
    בעיקר בפנים (לחיים, ובקרקפת). הפנים נראות אדומות.
    בקרקפת קשקשת.

אני מטופלת במשחה סטרואידית - שעושה את העור דק.

אילו פתרונות אתם יכולים להציע לי.

לקביעת תור
    סגירה
    סבוריאה דמרמיס

הוספת תגובה

• סבוריאה דרמטיטיס - תגובה

זילי אורבך
    05/12/2010

סבוריאה דרמטיטיס היא דלקת עור חלבית מתבטאת במצב דלקתי בשכבות העור העליונות, הנובע מהפרשה מוגברת של חלב - SEBUM, ומתבטא בהופעת קשקשים יבשים או שומניים בעיקר בקרקפת, בפנים, מאחורי האוזניים, לאורך קו השיער, על הגבות, מסביב לאף ועל החזה.
    דלקת זו מתגלה לעיתים כתופעה משפחתית ומזג אוויר קר ומתח נפשי מחמירים את הסמפטומים.
    הטיפול המומלץ הוא חיצוני, על ידי מריחת קרם לחות לא שומני, יש קרם עם צמחי מרפא המקל על האדמומיות והקילוף. מומלץ שימוש בסבון עדין שיסייע בהסרת השכבה השומנית.
    כמו כן, מומלץ טיפול פנימי המשלב תזונה, צמחי מרפא לניקוי הכבד והדם כמו סרפד, שן הארי, תלתן אדום, דבקה זיפנית, קמומיל,ברבריס ועוד.
    ישנו טיפול הומיאופתי בסיסי לטיפול במחלות עור כרוניות ובהרגעת המתח הנפשי.
    מתוך תוספי המזון מומלץ בעיקר הביוטין וכן ויטמיני B ואבץ.לויטמיני ה B, השפעה טובה על מערכת העצבים והעור .אבץ חיוני לתפקודו התקין של העור.
    פרוביוטיקה: חיידקי פלורה :ידידותיים" נחוצים לתפקוד תקין של מערכת העיכול ולעיכוב התרבות פטריות ורעלנים המשפיעים על מראה העור.להשתמש בתכשיר המכיל לפחות 4 ביליון חיידקים ידידותיים כמו לקטוביצילוס ואצידופילוס וביפידוס .
    אומגה 3-6-9 להוסיף לתזונה אומגה חומצות שומן חיוניות 3-6-9 המפחיתות את הדלקתיות בעור.
    יש להקפיד על תזונה נבונה, מומלץ להימנע מצריכת יתר של סוכר לבן, משקאות אלכוהוליים,שומנים רוויים ומוקשים, מזונות מעובדים, מוצרי חלב עם אחוז שומן גבוה וכדומה.
    לסיכום: בטיפול בסבוריאה יש לשלב אורח חיים בריא, תזונה נבונה, פעילות גופנית, הפגת מתחים, שימוש בתכשירים עדינים לשימוש חיצוני וניקוי רעלים מהגוף.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרם גוף
    שרה
    25/11/2010

אני בת 51 , רציתי המלצה לקרם גוף טבעי - שמעתי עם שמן נבט חיטה

האם אין קרם גוף קנוי עם כל המרכיבים הטבעיים?(לא קל לי לרקוח ולהכין לבד את הקומפלקס הזה)

לקביעת תור
    סגירה
    קרם גוף

הוספת תגובה

• קרם גוף - תגובה

ד''ר קובי שמיר
    26/11/2010

שרה שלום.
    פני לזילי הרוקחת שמנהלת איתי את הפורום לדעתי תוכלי אצלה למצוא את מבוקשך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרם גוף - תגובה

זילי אורבך
    05/12/2010

שלום שרה,
    יש קרם מוכן על בסיס שיאה. הרכיבים בו טבעיים ללא תוספת חומרים משמרים.
    כמו כן יש שמן גוף עם שמן נבט חיטה, אותו אפשר למרוח על הגוף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה