פורום קוסמטיקה טבעית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרם הזנה לשיער
    מירב
    08/07/2010

אני כשנה וחצי לאחר לידת ביתי,
    מרגשיה שהשיער שלי איבד את החיוניות / הברק וכו'
    הנשירה הולכת ופוחתת בחלוף הימים...
    הייתי רוצה לרקוח בעצמי "קרם" מזין לשורשי השיער לברק והחזרת החיים אליו
    לאחר כל הנזקים שצבר עם השנים
    .

תודה רבה
    מירב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרם הזנה לשיער

הוספת תגובה

• קרם הזנה לשיער

ד''ר קובי שמיר
    08/07/2010

מירב שלום.
    בבקשה מספר אפשרויות פשוטות ויעילות בהכנה ביתית עבורך.
    מסכת הזנה טבעית לשיער, לשיער רך ומבריק כמו של דוגמנית:
    טורפים בקערה 2 חלמוני ביצה, חצי כפית חומץ בן יין וכפית אחת מיץ לימון, ומוסיפים בהדרגה כוס שמן זית. מערבבים היטב עד לקבלה מעין מיונית סמיכה, מורחים בנדיבות על השיער ומעסים היטב את הקרקפת. ממתינים עשר דקות, שוטפים היטב וחופפים בשמפו הוואי. השיער הופך למשיי, חלק ומבריק.

מסכה לחיזוק שורשי השיער, טובה במיוחד לשיקום שיער שעבר הרבה טיפולים כימיים:
    ממלאים צנצנת בעלי רוזמרין ומכסים אותם בשמן זית. מחכים בסבלנות שבועיים – שלושה, כשמדיי יום מנערים פעמיים את הצנצנת. בתום ההמתנה, מסננים את השמן וסוחטים את העלים. את החומר שנשאר מורחים על השיער ומעסים לתוך הקרקפת. ממתינים שעה וחופפים כרגיל. חוזרים על הטיפול פעם- פעמיים מדי שבוע.

מסכה לשיער דק , דליל וחסר חיים, למראה מלא ועשיר יותר:
    מערבבים ביצה אחת עם כפית דבש ו-2 כפות שמן זית. מורחים את העיסה שנוצרה על הקרקפת, עוטפים את הראש בניילון, ממתינים עשר דקות, שוטפים וחופפים כרגיל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרם הזנה לשיער

זילי אורבך
    09/07/2010

שלום מירב,
    מצ"ב מרשם נוסף למסכת שיער טבעית ,מעניקה ברק ומ חזקת את שורשי השיער:
    שמן בסיס : שקדים, שומשום או קוקוס- 40 מ"ל או 3 כפות
    שמן נבט חיטה 10 מ"ל או כף
    שמן רוזמרין 5 טיפות- לזרימת דם לקרקפת ולשיער
    שמן גרניום 5 טיפות - לריכוך השיער ומניעת היובש
    שמן לבנדר 5 טיפות - לחיטוי והזנת השיער
    שמן אקליפטוס - 5 טיפות - לשיפור זרימת החמצן לשיער
    מכינית את תערובת השמנים, ומורחים לאחר החפיפה למשך 10 דקות ויותר ולאחר מכן לשטוף שוב את השיער.
    אם אין לך את כל השמנים האתריים, אפשר סוג אחד מהם.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סחוס אף עקום בטיפול אצל קוסמטיקאית
    מנש
    07/07/2010

י בן 15 ויש לי סחוס אף עקום בגלל תאונה. (רק הסחוס, האף לא שבור או משהו)
    בכל מקרה האף שלי מלא פשוט מלא בפצעים שחורים ובכתמים ולכלוכים והוא ללא ספק דורש טיפול אצל קוסמטיקאית -
    אבל מה שכן, בשביל להוציא את אלה, הקוסמטיקאית תלחץ חזק על האף שלי בכל מיני כיוונים וצדדים.
    בכל מקרה רציתי לדעת האם יש סיכוי שהסחוס יפגע ויתעקם עוד?

כי אני מפחד שמכל הלחיצות החזקות (יש לי אף עם מלא פצעים ושחורים) הסחוס יתעקם עוד..

האם יש סכנה או שאין ממה לחשוש?

הוספת תגובה

• סחוס אף עקום אצל קוסמטיקאיות

זילי אורבך
    07/07/2010

שלום אביתר,
    קוסמטיקאית לא תפגע בסחוס האף כשהיא מוציאה שחורים. הלחיצות עדינות. נכון שלאחר הוצאת השחורים יש אדמומיות באזור, אך היא חולפת. אין מה לחשוש.
    ללא קשר לטיפול הקוסמטי, מומלץ לשמור על הגיינת העור, לשטוף עם סבון חומצי שמחטא ומקלף קצת את תאי העור השומניים ומסייע במידה מסויימת בהפחתת הפצעונים והשחורים.
    כמו כן יש להשלים את הטיפול עם תכשירים לפצעי אקנה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חצ'קונים
    רומי
    06/07/2010

אני בת 24 ומגיל 20 בערך סובלת מאקנה - פניי היו חלקות כל גיל ההתבגרות... אני לא רוצה לקחת גלולות, מה הטיפול היעיל עבורי? אני מורחת את הפנים במלפפון טרי פעמיים ביום ,מנקה אותם בסבון טבעי של שמן עץ התה ומורחת קרם של ד"ר עור לעור בעייתי... כלום לא עוזר, גם אם העור נרגע,הפצעים לא מפסיקים לצאת...
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חצ'קונים

הוספת תגובה

• חצ'קונים

ד''ר קובי שמיר
    06/07/2010

רומי שלום.
    קצת רקע עבורך.
    אקנה- "פצעי בגרות"
    האקנה, כידוע, מהווה מטרד וגורם לסבל רב בכל גיל. הפצעים המוגלתיים על עור הפנים או הגב מכאיבים, מציקים ויוצרים מראה לא אסתטי המשפיע על הדימוי העצמי והביטחון האישי של כל אחד. חשוב להבין כי אקנה אינו נגרם ע"י זיהום. התופעה קשורה בפעילות יתר של בלוטות הגוף, שנובעת מכמה גורמים. אצל נערים ונערות בגיל העשרה (14-18), ומאוחר יותר, בגילאים 35-40, בעיקר אצל נשים, התופעה קשורה לרמות שונות של הורמונים, לתורשה, לתזונה לקויה ולמתח נפשי.

תופעת האקנה קשורה למספר גורמים:
    1. הפרשת חלב מוגברת ובלוטות מוגדלות.
    2. סתימה בנקבוביות העור.
    3. התרבות חיידקים.
    4. דלקת הנובעת מהתרבות חיידקים. התפתחות הדלקת קשורה בהרס הנקודות השחורות ובשחרור תוכן בלוטות החלב אל הרקמה שמסביב. בדרך כלל, החיידקים המעורבים באקנה הם חלק מהאוכלוסייה הטבעית של העור.

הטיפול הינו בעל חשיבות קריטית. חוסר טיפול נכון בזמן הנכון יותיר אחריו צלקות וכתמים. יש להקפיד על טיפולים בתדירות של פעם בשבוע בהתחלה ולרווח אותם בהתאם לשיפור. הטיפול מתרכז בהמסת שכבות העור הקשה ובייבוש נקודתי של פצעים. ההמסה חשובה במיוחד באקנה ציסטי (פצעים עמוקים וללא ראש מוגלתי). חשובה ההקפדה על ניקוי נקודות שחורות והחדרת חומרים מרפאים. יש לסיים במסכות מחטאות ומרפאות. כשהעור נרגע יש לחזור על סדרת ההמסות כתהליך מאיץ ריפוי.

טיפול נכון בעור השמן/בעייתי יתקיים תוך כדי שמירה על תנאים הגיינים, כשבראש ובראשונה שמירה/הימנעות מנגיעה בפצעים למניעת הדבקה חוזרת וזיהום חיצוני.
    ניקוי העור בסבונים שאינם מייבשים ושלהם רמת חומציות נמוכה (PH נמוך) ייתרמו למניעת התפתחות פלורה בקטריאלית בעור, כמו כן שימוש יומיומי קבוע בקרם לחות המיועד לסוג העור יהווה הגנה לעור ושימור מרכיבי ה-NMF הטבעיים.
    שימוש שבועי בפילינג AHA עדין לצורך הנשלת תאי העור המתים ויצירת אזור עור נושם (אירובי) יביא את העור למצב של רגנרציה ומטבוליזם תקין, שיפור זרימת הדם והמרצת מנגנון הלחלוח בעור.

ולסיום מסכה מאזנת, סופחת, או כזו המכילה אנטיביוטיקה-לעור מודלק, תהווה השלמה טובה לטיפול ותביא את העור למצב מאוזן, כמו כן שימוש בחומצות אלפא הידרוקסית וחומצות אמינו שהוכחו כיעילות לטיפול באקנה.

ניקוי עמוק וניקוז קומודונים עקבי תוך הקפדה על חיטוי וסביבה סטרילית, ייתרמו לשיפור מצב העור, יפתחו וישחררו מהנקבוביות שאריות לכלוך וחלב ויפתחו אותן לנשימה תאית תקינה, דהיינו מצב אופטימלי לשחרור שומן וזיעה מהגוף.
    בנוסף תזונה נכונה עשירה בסיבים, בויטמינים, באבץ ובפחות שומנים בלתי רוויים וכן בשתייה מרובה מועילים ואף משפיעים לטובה על מצב העור.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ,איפה להשיג?

רומי
    06/07/2010

תודה רבה על התשובה המקיפה,
    היכן אוכל להשיג את כל המוצרים? האם צריך מרשם רופא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד''ר קובי שמיר
    06/07/2010

תוכלי לפנות אלי טלפונית ואראה במה אוכל לעזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חצ'קונים

זילי אורבך
    06/07/2010

בנוסף למה שנאמר לך בנושא אקנה, ברצוני להוסיף שלטיפול הפנימי יש חשיבות גדולה.
    יש פורמולות הומיאופתיות וצמחי מרפא המטפלים בפעילות יתר של בלוטות החלב שגורם לפצעונים החוזרים ונשנים. הטיפות מזרזות ומסייעות בטיפול במוגליות ובפצעים.
    כמו כן בתכשירים לשימוש חיצוני אנו משלבים ניקוי מוגליות, חידוש תאי עור על ידי פילינג בדרגות משתנות, יבוש וחיטוי הפצעונים בעזרת תכשיר צמחי ומייבשון, מריחת סרום ויטמיני C נגד צלקות וסימנים, סבון חומצי וקרם לחות מסנן קרינה על בסיס מים להגנה מקרני השמש במשך היום.
    גם לתזונה יש השפעה על עור שמן ובעייתי, ישנם מאכלים הגורמים להחרפת הפצעונים כגון: שוקולד, עוגות קרם,שמנת,גבינות שמנות, אלכוהול, אוכל מטוגן כמו צ'יפס, פיצה, בורקס. מרגרינה, חמאה וכו'.
    למידע אישי יותר יש צורך באבחון אישי .

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול טבעי באקנה - ייעוץ
    רזי
    29/06/2010

היי,
    שמי רזי, אני בן 24 ואני סובל מאקנה קלה - בינונית כבר המון זמן, עוד מגיל ההתבגרות.
    אף פעם לא באמת ידעתי שניקיון הפנים יכול לעזור לאקנה וכשכגיליתי זאת התחלתי לקנות תכשירי קוסמטיקה לטיפול בעור הפנים, ככל שחלף הזמן כך קניתי יותר ויותר קרמים אבל שום דבר לא באמת עזר, היה שיפור מינורי אבל זה לא פתר לי את הבעיה כמו שצריך.
    לפני כמה חודשים הייתי בחו"ל ונתקלתי בקרם בשם QUINODERM שמכיל BENZOYL PEROXIDE.
    הקרם מכיל את החומר הפעיל במינון של 10 אחוזים.
    השתמשתי ועודני משתמש בקרם ובסבון הפנים הנוזלי של אותה חברה, אני מנקה את הפנים בוקר וערב ובקרם אני משתמש פעם ביום לפני שאני הולך לישון.
    להפתעתי חל שיפור ניכר במצב האקנה על פניי, למעט תחושת יובש קלה אבל התוצאה החיצונית הייתה מספקת מאוד ולראשונה מזה המון זמן הסתכלתי במראה והייתי מרוצה מאד.
    מסוקרן מההצלחה רציתי למצוא קצת פרטים על החומר הפעיל במשחה (BENZOYL PEROXIDE), נכנסתי לאינטרנט ובדקתי, גיליתי שמדובר בכימיקל שהוא לא כל כך מומלץ לשימוש ארוך טווח וגם באופן כללי אני מעדיף שלא להשתמש בכימיקלים בפרט כשמדובר בעור הפנים שלי.
    רציתי להתייעץ ואולי אף לקבל פרטים על החומר הנ"ל וכן האם יש אלטרנטיבות טבעיות!!! לבעיית האקנה שלי, הייתי מאוד רוצה לשמוע על מוצרים או חברות שפותרות את הבעיה בצורה טבעית!

תודה מראש וערב טוב
    מחכה לתשובה.
    רזי

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול טבעי באקנה - ייעוץ

הוספת תגובה

• טיפול טבעי באקנה - ייעוץ

ד''ר קובי שמיר
    30/06/2010

רזי שלום.
    בנזיל פרוקסיד: panoxyl, benzac, oxy , akneroxid

היא המשחה הנפוצה ביותר לטיפול באקנה. היא מופיעה בדרך כלל בצורה של ג'ל שקוף ובחלק מהמקרים עם צבע המשמש גם להסתרת הפצעונים (oxy tinted).

מנגנון פעולה:

הפעולה העיקרית שלה היא בהרס החיידקים בבלוטת החלב.

תופעות לוואי:

החיסרון העיקרי של הבנזיל פרוקסיד היא בזה שהיא גורמת לגירוי בעור. ברוב האנשים יובש אודם ויובש של האזור המטופל. בחלק קטן יכולה להופיע ממש אלרגיה לחומר. שימוש יתר בחומר ים אלו עלולים להביא ליובש קשה בעור גירוי ואפילו להחרפה באקנה.

ישנם מספר טיפולים המוצעים כיום, כגון: הטיפולים הקוסמטיים והטבעיים שהינם פחות אלימים ולהם פחות תופעות לוואי מהטיפול הרפואי הקונבנציונלי.

הטיפול הקוסמטי הקונבנציונאלי (בדגש על תכשירים טבעיים),יציע תכשירי ניקוי בעלי PH נמוך הידועים ביכולתם להרחיק פלורה בקטריאלית מהעור, משחות המווסתות ומאזנות את הפרשת הסבום מבלוטות החלב, תכשירים על בסיס רטין A העוזר בהתמיינות תקינה ואיזון בלוטות החלב, מסכות סופחות ולחויות קלילות על בסיס פאזה מימית המכילות מסנני הגנה.
    ייבוש יתר של העור יגרום להפרשה מוגברת של בלוטות החלב ויחמיר את המצב.

טיפול משולב עם תוספי מזון הינו אידיאלי כיוון שפועל גם במישור החיצוני וגם במישור הפנימי (המערכת החיסונית ומערכות נוספות הקשורות בהופעת הפצעים). ישנם תוספי מזון שאינם דורשים מרשם רופא כגון: ויטמינים ומינרלים שהראשון מביניהם הינו האבץ (שמהווה מאין אנטיביוטיקה טבעית ומחזק את המערכת החיסונית), ויטמין A (הפועל לשחרור הפקק) וויטמין B3,B5,B6.

תשומת לב נוספת לנושא התזונה הינו הרגלי תזונה נכונים כגון: מזונות המכילים ויטמינים, מינראלים, ומזונות המכילים סיבים תזונתיים וכמובן שתייה מרובה. מאידך חשוב גם להמנע ממזונות שומניים, מטוגנים, משקאות קלים ומזונות המכילים צבעי מאכל.

לפי בקשתך ומהכרות אישית תוכל לפנות למעבדות תפוח טכנולוגיות טבעיות(העזר במנוע חיפוש)
    הם ישמחו להמליץ לך על תחלופות טבעיות.[
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה.

רזי
    30/06/2010

עוד שאלה קטנה: האם שמעת על SEBOCALM?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול טבעי באקנה

זילי אורבך
    30/06/2010

שלום רזי,
    הסיבה העיקרית לפצעי אקנה היא פיעלות מוגברת של בלוטות החלב עקב גירוי הורמונלי, לחץ נפשי, טמפרטורה, זיעה, לחות גבוהה,תזונה עתירת סוכר ושומן וכדומה.
    ייצור מוגבר של חלב גורם לעומס וסתימה בצינורית בלוטת החלב וזקיק השערה. לכך מתווספים תאי עור מתים, חיידקים ולכלוך ונוצר פקק בתוך זקיק השערה המתבטא בפצעונים, שחורים, ראשים לבנים ועוד.
    כדי להקל על הבעיה יש להקפיד על מספר כללים כגון: ניקוי עמוק ויסודי של העור על ידי סבון חומצי, לייבש את הפצעונים עם תכשירים מייבשים. להקפיד על תזונה נכונה, להימנע ממזון מטוגן שמן וממתקים כמו אגוזים שוקולד, עוגות קרם, שמנת שומן טרנס וכדומה.
    אני ממליצה על מחטאון על בסיס קלנדולה, על ספירט סליציל , על פילינג עדין . נסה למרוח שמן עץ התה ישירות על הפצע זה גם עוזר. כמובן שרצוי להתייעץ עם רופא עור , הוא יכול לרשום לך מרשם לתכשיר אנטיביוטי חיצוני בזיהומים חריפים.
    הגיינה מאוד עוזרת למנוע הצטברות שומנים על פני העור. אז שמור עליו.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלקת קמטים
    rozey
    29/06/2010

אני בת 53 ויש לי קמטים רבים בפנים, וגם כתמי שמש,
    רציתי בבקשה את עזרתכם בטיפול טבעי להחלקת הקמטים, ולהעלמת הכתמים
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    החלקת קמטים

הוספת תגובה

• החלקת קמטים

ד''ר קובי שמיר
    30/06/2010

רוזי שלום.
    טיפולי פנים פילינגים טבעיים להצערת עור הפנים והצוואר יעילים לקמטוטי עור וכתמי עור.
    קמטי וכתמי העור נובעים מפגיעה מצטברת בסיבי הקולגן והאלסטין שבעור, ועל מנת לשמור על עור בריא. יש להקפיד ולשמור על רמת לחות נכונה, שימוש בסרום לאחר ניקוי העור, שימוש בקרם הגנה בעל מקדם יעיל המנטרל רדיקלים חופשיים, וכן להימנע ככל האפשר מחשיפה לקרינת השמש.
    על מנת לתחזק את העור ולשמור על צעירותו, מומלץ להשתמש בפילינגים טבעיים, המעניקים פעילות מחודשת לתאים היוצרים סיבים בעור.

המסת הקמטים(ניגזרת של פילינג), מתאפיינת בזירוז תהליכים טבעיים ומחדשים בגוף, המאפשרים חידוש אמיתי של עור הפנים. תכשירי המסת עור אינם משווקים לצרכן הסופי, אלא מותאמים באופן פרטני לכל מטופל או מטופלת על ידי מומחים, לאחר סדרה של בדיקות ואנליזות.
    התהליך אורך בין ארבעה לשמונה טיפולים המתמשכים כ-שעה בכל פעם, מידי חודש, והוא מיועד בעיקר לאלו הסובלים מהזדקנות מוקדמת של העור המלווה בפיגמנטציה והתקמטות יתר של העור.
    התכשירים מורכבים מחומרים טבעיים, המאפשרים את המסת קרטין בעור הישן ומחומרים האחראים על זירוז של התחדשות עור צעיר תחתיו.

המסת קמטים איננה פילינג עמוק, ורק אסטתיקאים בכירים יכולים לבצע את ההליך החדיש הזה. החומרים הביולוגים הטבעיים לטיפול והמסת בקמטים הינם:
    גופרית- (SULFUR) חומר ממיס קרטין, חומר אנטיספטי (נוגד דלקת) ופעיל כנגד קשקשים בעור.
    חומצה סליצילית המופקת מכהלים של צמח הלבנה, ובעלת תכונות אנטיספטיות.
    אנזימים ממיסי חלבון הפועלים בתאים העליונים של העור. האנזימים הינם מהצומח: ארפסין מופק מהמלפפון, ברומאלין מהאננס, פפאין מהפפאיה ופיצין מהתאנה.

חומצות אלפא וביתא הידרוקסיות, המופקות מפירות וצמחים: חומצה לקטית - שמקורה בחלב או אוכמניות, חומצה ציטרית שמקורה בפרי הדר, וכן חומצות שמקורן בענבים,תפוחים, וקני סוכר.
    פילינגים מכניים על בסיס גרגרי משמש גרנולה או קריסטל, שבבי צמחים יבשים פתיתי אלמוגים ומלח ים. לכך נוספות גם תמציות ארומאטיות שמעורבבות עם זרעי פשתן, בוצת חוחובה, בוצת גפר, זרעי ענבים טחונים, סוכר . מלחים, צמחי מרפא ועוד .
    החדרה לעור של חומרים מנקים וחומרים נוגדי חימצון בתום סידרת הפילינגים.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, אך

rozey
    30/06/2010

איך אני מגיעה לטיפולים האלה?
    מה העלויות פלוס מינוס?
    מאוד הייתי רוצה לעשות את הטיפולים,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך אני מגיעה לטיפולים האלה

ד''ר קובי שמיר
    30/06/2010

רוזי שלום
    תוכלי ליצור עימי קשר טלפוני ואשמח לעזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלקת קמטים

זילי אורבך
    30/06/2010

שלון רוזי,
    קמטים בגילך הן אובדן קולגן ואלסטין ברקמות העור. הטיפול בקמטים כולל פילינג בעוצמות שונות. פילינג ביתי מורכב מחומצות פירות, הוא נועד לעודד קילוף תאי עור מתים, חידוש תאי עור רעננים והאטת תהליכי הזדקנות העור. גם רטינול מסייע בסילוק קמטים.
    אני ממליצה על שימוש בסירום המעודד יצירת קולגן ואלסטין וסירום קולגן אלסטין, על סירום המכיל ויטמינים אנטיאוקסידנטים כמו ויטמין E-C-Q10 ושמנים אורומתיים כמו גרניום, ילנג, סנדלווד ועוד לשיקום העור. כמובן שחשוב למרוח קרם הזנה בלילה וקרם יום מסנן קרינה להגנה מקרני השמש שגם להם השפעה על קמטים. על תשכחי שעישון מזרז קמטים וכתמי עור. קפה מייבש מאוד וכדאי להקטין.
    לשתות מספיק מים להרוות את רקמות העור המקומטות. ויטמין C נחוץ ליצירת קולגן וחשוב לצרוך אותו מפירות וירקות או לבלוע תוסף מזון. חומצות שומן כמו אומגה 6 המצוי בשמן בורג' או שמן נר הלילה מאוד עוזר.
    לגבי קמטים, יש תכשירי הבהרה למריחה על העור תפקיד קרם ההבהרה למנוע יצירת מלנין (צבען) ולהפחית במידה משמעותית את כמות הפיגמנט. להימנע מחשיפה לשמש שהכתם לא יחמיר.
    התייעצי עם רופא עור לגבי שומות או כתמים כדי לקבל אבחנה מדויקת. יש אנשים שמגדירים שומות ככתמי עור ותכשירי ההבהרה לא תמיד פותרים את הבעיה.
    הקפידי על תזונה נבונה, שתיית נוזלים, פירות וירקות, דגנים מלאים, אגוזים, וזה יקרין על עורך מבפנים החוצה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתכון טבעי להסרת שיער
    סיגל
    28/06/2010

הבנתי שפורום הסרת שיער עוסק בלייזר ומיכשור מתקדם, ולכן אני מפנה את השאלה לפורום הזה.
    אני יודעת על מתכון שכולל סוכר, לימון, מים וכו'- אבל לא ידועים לי הפרטים המדויקים של המתכון, כולל המינונים המדויקים.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מתכון טבעי להסרת שיער

הוספת תגובה

• פני לפורום שעוסק בשיער.

ד''ר קובי שמיר
    30/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתכון טבעי להסרת שיער

זילי אורבך
    30/06/2010

שלום סיגל,
    מתכון סוכר להסרת שיער מבוסס על הכנת ג'ל גמיש מסוכר ומים.
    שמים בסיר 1 כוס סוכר ו1 כוס מים וכפית מיץ לימון, מביאים לרתיחה, מבשלים עד לקבלת סירופ חום. טמפרטורת הנוזל צריכה להגיע ל 125 מעלות על מנת לקבל סירופ שלאחר התקררותו הוא ג'ל רך וביק.
    לשים את הג'ל מניחים על השיער ומורטים בזהירות.
    שימי לב, לזמן הבישול והטמפרטורה והצבע של הסירופ חשיבות בהצלחת המתכון. הכיני כמות קטנה בהתחלה והתנסי עד שתצליחי.
    לידיעתך, קרמל בהיר נוצר בטמפרטורה של 141 מעלות והוא כבר קשה כמו סוכריה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסיכת לחות בהריון
    דקלה
    28/06/2010

האם מותר מסיכת חימר של ים המלח בהריון?
    יש לי גם מסיכת לחות עם חומר של טיטניום דיאוקסיד וחומצה אלפא ליפואית, האם מותר?
    מה עם פילינג פפאיה, אני בשבוע 11 ובינתיים השתמשתי בחומרים האלו? האם בסדר או לא? אשמח לתשובתכם המהירה, מדקלה

לקביעת תור
    סגירה
    מסיכת לחות בהריון

הוספת תגובה

• מסיכת לחות בהריון

ד''ר קובי שמיר
    30/06/2010

דיקלה שלום
    מיצטער על העיכוב בתשובה עקב עומס בעבודה.
    תישתדלי להישתמש עד לאחר ההריון בתכשירים טבעיים ללא החומרים שציינת וללא חומצות.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסיכת לחות בהריון

זילי אורבך
    30/06/2010

שלום דקלה,
    אם יש לך עור שמן מסיכת חימר של ים המלח תתאים לך. היא תייבש ותספוג עודפי שומן אך לא תעניק לך לחות.
    טיטניום דיאוקסיד הוא מרכיב במייק אפ, הוא גם מייבש אות העור והוא לא מעניק לחות.
    ח' אלפא ליפואית היא נוגדת חימצון בעוצמה חזקה, היא חלק מרכיבי תכשירים קוסמטיים, כמו סרום או קרם, כך שאין בעיה למרוח אותה. פילינג פאפיה מכיל אנזימים לקילוף תאי עור מתים מהשכבה הקרנית של העור. מורחים אותו לדקה או יותר משפשפים ושוטפים ואין בעיה בהריון.
    המנעי מתכשירים המכילים ויטמין A, הם אסורים בהריון.
    אני מציעה לך להקפיד על תזונה נבונה, מים ונוזלים, תוספי תזונה להריון כמו ברזל חומצה פולית ומינרלים, חומצות שומן שנמצאות בזרעים, אגוזים ושמנים צמחיים. המנעי מחשיפה לשמש כנגד כתמי עור שעלולים להופיע על העור. המנעי מעודף קפה ומעישון . מרחי קרם לחות על הפנים ועל הגוף ושמרי על עצמך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פילינג טבעי
    עינב
    25/06/2010

שלום,
    אני בת 21 , עם עור פנים רגיל ולא בעייתי.
    אשמח לקבל מתכון לפילינג טבעי.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    פילינג טבעי

הוספת תגובה

• פילינג טבעי

ד''ר קובי שמיר
    26/06/2010

שלום
    להלן מספר אופציות קלות עבורך להכנה ביתית.

פילינג רימונים
    הפילינג גורם לחידוש וריכוך העור, להסרת תאים מתים ולהבהרה ומאפשר לו לקלוט טוב יותר חומרי לחות.
    כותשים חצי רימון בבלנדר (ללא הקליפה) ומוסיפים:
    • שתי כפות מיץ רימון
    • שתי כפיות דבש
    • שתי כפות שמן שקדים
    מערבבים שוב הכל בבלנדר. מורחים את התערובת על עור הפנים ומעסים בתנועות סיבוביות. משאירים למשך 10 דקות ושוטפים עם מים פושרים.

מתכון נוסף.(לאמבט).

לעור יבש, ניתן למצוא בתערובת הזאת: קמח שיבולת שועל, תמצית וניל וסודה לאפייה. שימי בממחה (בלנדר) קומץ נדיב מכל אחד מהחומרים, עד שתתקבל עיסה חלקה. הוסיפו את העיסה לאמבט, בעוד המים הזורמים ממלאים את האמבט. הדבר מומלץ גם כטיפול לעור מגורה ויבש.

לעור יבש, לרענון העור מערבבים כף דבש, 2 כפות שקדים טחונים וחצי כפית מיץ לימון. משפשפים בעדינות את הפנים מספר דקות ושוטפים במים פושרים.

מי פנים, ( לעור רגיל עד יבש),ניתן להרתיח עלי רוזמרין ברבע ליטר מים מזוקקים ובכף ברנדי. יש למרוח על הפנים בעזרת צמר גפן.

מי פנים, לעור רגיל ,מערבבים 40 גר' מי ורדים, 40 גר' תמצית פרחי תפוז, 40 גר' מים מזוקקים, 5 גר' כוהל, 20 גר' מי קולון פשוטים ו5- גר' גליצרין. התוצאה – מי פנים המעניקים לעור הפנים חיוניות ותחושת רעננות.

מסכת לחות ביתית, לעור רגיל עד יבש ,מרסקים למחית בננה ופפאיה או בננה ואפרסק. מורחים על הפנים, משאירים ל- 20-30 דקות ושוטפים במים פושרים.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה :)

עינב
    27/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פילינג טבעי

זילי אורבך
    28/06/2010

פילינג הוא תכשיר המסייע לקילוף תאי עור מתים.
    ישנם מספר סוגים:
    1} פילינג על בסיס קרם גרגרים, הקילוף של תאי העור המתים מתבצע ע"י שפשוף העור בעדינות ושטיפה.
    אפשר להוסיף לכל קרם ביתי גרגרי סוכר, או גרגרי מלח ים, או גרגרי זרעי פשתן.כפית ל 50 גרם קרם.

2) פילינג על בסיס חומצת פירות.שילוב של מיץ לימון, או מיץ פירות הדר, או מיץ תפוחים מדולל עם כמות שווה של מים וניגוב העור בעזרת צמר גפן. ה PH של העור הוא 5-5.5, כמורחים על העור תכשיר עם PH נמוך יותר גורמים לעור להתקלף. נסי בזהירות כדי לאט לגרום לגירוי בעור. המנעי מחשיפה לשמש לאחר קילוף העור ומרחי קרם מסנן שמש בבוקר.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חצקון פנימי
    לידור6767
    23/06/2010

מה עושים זה כבר המון שנים וזה באמצע האף ולא יורד :( ?

לקביעת תור
    סגירה
    חצקון פנימי

הוספת תגובה

• חצקון פנימי

זילי אורבך
    24/06/2010

שלום לידור,
    תחילה יש לאבחן באיזה פצעון מדובר, האם זה ראש מוגלתי, אבסס? האם זה משחורים? האם זה חלק מפצעי בגרות ועור שומני? ממליצה להתייעץ עם רופא עור בנדון.
    המלצות כלליות:
    ברב המקרים הבעיה היא בלוטת חלב סתומה, שהזדהמה והפכה לפצעון.
    מומלץ לשטוף היטב בסבון חומצי, יש משחה שחורה שמנקזת מוגליות וגם מי חמצן 3% מסייע רבות בניקוז מוגלה. ספירט סליציל 3% אף הוא מומלץ לקילוף ויבוש קל של הפצעון ומשחה מיבשת פצעי בגרות. יש מחטאון צמחי על בסיס קלנדולה ושמנים אתריים המסייע רבות לריפוי פצעים. ניתן למרוח שמן עץ התה או שמן לבנדר ישירות על הפצעון, זה מחטא ומזרז ריפוי של פצעים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

לידור6767
    24/06/2010

זה כבר מעל 4 שנים בהתחלה הוא היה פיצעון רגיל ואז ניהיה כמו נפיחות כזאת שאי אפשר לפוצץ או משו כזה רק תיגיד לי מאיפה אני יכול לקנות את כל התרופות האלו וכמה הם עולים תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חצקון פנימי

זילי אורבך
    25/06/2010

שלום לידור,
    את התכשירים שציינתי ניתן לקנות ברב בתי המרקחת. אם תהיה לך בעיה צור איתי קשר אישי ואשמח לעזור.
    אני מאוד ממליצה לעבור אבחון מקצועי אצל רופא עור.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול לעור פנים שומני
    מיכל
    20/06/2010

שלום,
    הומלץ לי ע"י קוסמטאית מוסמכת שימוש בניקוי פנים פעיל וג'ל טיפולי משקם עור הפנים; אולם התכשירים שהוצעו על ידה הם תוצרת חו"ל והם נורא יקרים לי, נא המלצותיכם לחומרים אלו תוצרת ארץ.

תודה רבה מראש,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול לעור פנים שומני

הוספת תגובה

• טיפול לעור פנים שומני

ד''ר קובי שמיר
    20/06/2010

מיכל שלום.
    תוכלי לפנות למעבדות תפוח טכנולוגיות טבעיות והם ישמחו להפנות אותך לקוסמטיקאית באזור מגורייך שמישתמשת עם תכשירי המעבדה שמיוצרים בארץ.
    ממליץ מהכרות אישית.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצעי זיעה
    שני
    15/06/2010

לדר קובי שמיר שלום וברכה
    אני בשבוע ה15 להריון וסובלת מתחילתו מפצעי זיעה (חררה) רבים מאוד על הפנים הגב והצאוור
    רופא העור רשם לי אקנתרים שזו תמיסה אנטיביוטית וזה לא עזר
    שמעתי על החימר הירוק כאופציה מועילה ושאינה מסכנת את העובר
    באחת ההודעות בפורום זה כתבת שאינך ממליץ על החימר בהריון מדוע?
    ואיך זה יכול לסכן את העובר אם זה חיצוני בלבד?( הרופא נתן לי למרוח אנטיביוטיקה ואמר שאין עם זה בעיה אז איך יכולה להיות בעייה עם חומר טבעי?)
    וגם מהו הטיפול המומלץ בעינך בהריון לפצעי החררה ?
    אשמח לתגובתך
    שני

לקביעת תור
    סגירה
    פצעי זיעה

הוספת תגובה

• פצעי זיעה

ד''ר קובי שמיר
    16/06/2010

שני שלום רב.
    כעיקרון מסכות חימר ירוק מכילות בדרך כלל(צריך לבדוק פרטנית), חומרים מגרים כגון: מנטול ,אקליפטוס ,קמפור קאולין ,שמנים צימחיים ועוד ולכן לא מומלצות בהריון.
    מה שכן מומלץ הוא חיטוי האזור במי חמצן בריכוז נמוך ומריחה של פורמולה המבוססת על דבש מלכות (פרופוליס טהור)בתוספת קלנדולה ,אזוב,וכן צמח סיני בשם :
    VISCUM ALBUM .הבסיס יהיה בשמן נשא מזרעי ענבים.
    תוכלי להעזר בבית מרקחת שמיתמחה בנושא כדי שירקחו לך את המישחה הנ"ל.(תוכלי לפנות אליי ולקבל המלצה לבתי מרקחת מומחים לנושא).
    לגבי המישחה האנטיביוטית כדאי שתתיעצי עם הרופא שנתן לך את המירשם.
    כל טוב ובהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצעי זיעה

זילי אורבך
    17/06/2010

שלום שני,
    מאחר ואת בהריון עלייך להקפיד למרוח מוצרים טבעיים על העור.
    אני מציעה לך לבדוק את התזונה שלך. ייתכן ואת צורכת מזונות אלרגניים שמופרשים דרך הזיעה לעור ומגרים לך אותו. נסי להתאים את התזונה לסוג הדם שלך. צרי איתי קשר ואשלח לך את הרשימה.
    כמו כן אפשר לעשות קומפרסים ממי קוואקר וכוסמת. מבשלים כוס קוואקר וכוסמת בליטר מים, מקררים, מסננים ומרטיבים את העור. גם תמצית פרחי קלנדולה (צפורני חתול), או קרם מקלנדולה מאוד מועילים. יש מחטאון צמחי המורכב מקלנדולה שאת יכולה למרוח על החררה. מותר גם תבליל קלמין שמייבש חררות, ניתן לרכוש אותו בכל בית מרקחת. המנעי מאכילת סוכר לבן, משקאות קלים ממותקים, ופחמימות ריקות. הקפידי על איזון בצריכת פירות וירקות צבעוניים, בעיקר ירוקים העשירים בכלורופיל שייסעו לך לנקות את הדם ולסלק רעלים שאף הם מופרשים דרך העור. שתי מים שאף הם מנקזים רעילות .וכמובן השלימי חוסרים תזונתיים דרך תוספי מזון המתאימים להריון.הקפידי על הגיינה של העור, שטפי את העור בסבון חומצי לנקות את ההפרשות השומניות מבלוטות החלב. לפי התרופה שקבלת מהרופא אני מבינה שיש לך סוג של אקנה, הפרשת יתר של חלב מבלוטות החלב, שנסתמות ומזדהמות, להורמונים בהריון יש השפעה בנדון.
    יש גם טיפול בתכשירים הומיאופתים שניתן לשתות והם מותרים בהריון.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד ? קטנה

שני
    17/06/2010

תודה רבה על תשובתכם המפורטות
    רק שאלה קטנה יש לי חימר ירוק נקי ללא שמנים רק חימר
    האם כשהוא במצבו הטיבעי הוא בטוח לשימוש בהריון?
    ושוב רוב תודות

שני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש בחימר ירוק בהריון.

ד''ר קובי שמיר
    20/06/2010

שני שלום.
    קצת רקע.
    חימר ירוק - סוג של עפר, סופח רעילות ואת החלב העודף שהעור מפריש, מצוין למסיכות ניקוי לפנים. נגזר משכבות וולקניות, העשיר ביותר בתרכובות מינראליות והמושך ביותר מכל החימרים הזמינים. החימר הטוב ביותר. עשיר בסידן, מגנזיום, אשלגן ונתרן. מעניק אנרגיה לרקמת החיבור. מחטא ומרפא. ממריץ בעדינות ויעיל בהגברת הזרימה הלימפתית ומחזור הדם, מאפשר חמצן והגברת קצב סילוק הפסולת. חימר ירוק הוא בעל תכולה מינרלית גבוהה.

אם החימר נקי ללא חומרים נוספים אין לדעתי מניעת שימוש בהריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך שומרים על ציפורניים בריאות.
    מורן
    15/06/2010

שלום לד"ר קובי שמיר.
    אני קוסמטיקאית ופדיקוריסטית ומאוד אוהבת את המוצרים שלך כבר הרבה שנים הייתי מעוניינת לקבל קצת טיפים ללקוחות שלי בנושא בריאות ושמירה על הציפורניים ואיך מאבחנים ציפורניים בריאות וכן בעיות בציפורניים.
    תודה רבה מראש ואני מקווה שלא שאלתי יותר מידי שאלות.
    שוב תודה רבה מראש.

הוספת תגובה

• איך שומרים על ציפורניים בריאות.

ד''ר קובי שמיר
    16/06/2010

מורן שלום.
    ציפורניים בריאות
    הפגיעות בציפורניים הן או מולדות או מתפתחות במשך החיים, קשורות למחלות עור, מחלות כלליות או עקב חבלות. פטרת הינה מחלה שכיחה ופוגעת בציפורני הידיים והרגליים (DERMATPHYTY CAUDID) .

BRITTLE NAIL – ציפורניים שבירות:

סיבות כלליות – הפרעה בהספקת דם מקומית, חוסר ברזל.

סיבות מקומיות – מגע ממושך במים + חומרים כימיים, אלפאלים.
    סימנים- הציפורניים דקות, מתפצלות, יש פסים לאורך, נשברות בקלות רבה.

מחלות הקשורות לשיער, כמו נשירת שיער מלוות גם בבעיות של שבירת ציפורני-הידיים, עיקר ההפרעה באנזים מסויים. שימוש ממושך בלקה צבעונית עלול לגרום לשבירות הציפורניים. במקרים של ציפורניים שבירות בודקים אפשרות חוסר ברזל בדם, בעיה בבלוטת המגן, חלבונים בדם, שוללים פטרת ע"י בדיקה לפטרת.

טיפול - ע"י מניעת מגע רב עם מים וחומרים כימיים. טיפולים חיצוניים לחיזוק הציפורניים אמורים לעזור לבעיות שבירת הציפורניים.

הפרעות שונות בציפורניים נגרמות ע"י בעיות בבלוטת המגן בעיקר הפרעות של פעילות יתר.גם מחלה נפוצה כמו הפסוריאזיס גורמת לפגיעות שונות בציפורניים ולשבירתן.דלקות עור קשות באזור האצבעות כמו אקזמה, פוגעות גם בשלמות הציפורניים. כמו-כן גם גידולים שפירים משפיעים על שלמות הציפורניים.

בין הסיבות המקומיות יש למנות חבלות, דימומים טראומטיים, חבלות קטנות או חוזרות – אכילת ציפורניים (NAIL BITING) , נזקים ע"י חומרי קוסמטיקה כגון אצטון, חומרים לניקוי הלקה, לקות, פורמלין, בניית אקרליין לציפורניים. ציפורן מעוות ניזוקה או בצבע שונה, מהווה בעיה קוסמטית ומכנית רבת חשיבות לקהל המטופלים.

שלמות הציפורן מופרעת ע"י מספר גורמים המשקפים את גילו של החולה, עיסוקו, תחביביו, מחלות הרקע שלו, נטילת תרופות ושורת מחלות ספציפיות של הציפורן עצמה.

חשיבות עליונה קיימת לאבחנה מדויקת של פגימות בציפורן הנגרמות מכל המתואר לעיל ולהבדיל מפטרת הציפורניים, שהינה הבעיה השכיחה ביותר בשורת בגורמים המביאים לשינוי צבע או מבנה הציפורן.

על-מנת להבחין בגדול בין קבוצות הנזקים הנגרמים ע"י פטריות לבין השאר, יש צורך בבדיקת הציפורניים ע"י מומחה לרפואת עור ושגם בעין בלתי מזויינת מבחין בטיב השינוי ובמקורו ולעיתים קרובות מסתייע גם בבחינת מעבדה פשוטה המוכיחה או שוללת זיהום פטריתי .

לגבי זיהומים פטריתיים , הרי שהטיפול היעל ביותר עדין תחום במסגרת נטילת תרופות ססטמינית (דרך הפה) למשך תקופה ארוכה, אם-כי קיימים בשוק תכשירים ושיטות שונות שיעילותם פחותה.

הציפורן התקינה- הינה שקופה פחות או יותר, דרכה רואים את הגוון הורדרד של מיטת הציפורן אשר נעשית לבנה כל אימת שקיים ניתוק של הציפורן, אפילו באופן מזערי, מיטת הציפורן – הכפל האחורי של הציפורן – הקרוי קוטיקולה – חייב להיות צמוד לציפורן ומשמש מחסום לחדירת מים וגורמים מזהמים.העור מסביב לציפורניים, באופן רגיל שלם, אינו מקולף ואינו סדוק.

מחלות ציפורניים עשויות לפקוד את הציפורן עצמה ו/או הרקמות מסביב לציפורן. ההפרעות אשר פוגעות בציפורן עצמה יכולות לשנות את מבנה הציפורן, צורתה או להוביל לשינוי בצבע.השינויים השכיחים הינם:

1. פסים מאורכים.

2. פסים רוחביים.

3. פיצול רוחבי.

4. עיבוי הציפורן.

5. הפרדה של הציפורן.

6. שינוי בצבע הציפורן.

7. דלקת בקפל הציפורן.

8. שקערוריות של הציפורן.

9. ציפורניים רגישות.
    כל טוב ובהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטריות
    משה
    13/06/2010

שלום
    יש לאימי פטריות בציפורניים היא ניסתה שמן עץ התה ולא עזר לה איזה אפשרויות טבעיות יש לטפל בבעיה?
    תודה520

לקביעת תור
    סגירה
    פטריות

הוספת תגובה

• פטריות

זילי אורבך
    13/06/2010

לפטריות בצפורניים נדרש טיפול ממושך ב 2 מישורים: הרפואי הקונבנציונאלי בו נותנים טיפות ומשחות למריחה חיצונית וטבליות נוגדות פטריות דרך הפה כנגד מרשם רופא ובדיקות דם כל חודש על מנת לבדוק את תפקודי הכבד.
    הטיפול הטבעי כולל שמנים ארומתיים, לא רק שמן עץ התה, ספירט נוגד פטריות,תמציות צמחים, ומשחה נגד פטריות.
    בשימוש פנימי, בשתיה, יש טיפות הומיאופתיות נגד פטריות, וצמחים לניקוי הכבד שיש לו קשר לציפורניים.
    מאוד חשוב ללכת לפדיקור, לנקות ולשייף את הצפורן החולה ואז למרוח את התכשירים.
    נדרשת סבלנות והתמדה בטיפול.
    לסיכום: לטיפול בפטריית הצפורן נדרש טיפול משולב, סבלנות והתמדה לפחות 6 חודשים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטריות

זילי אורבך
    14/06/2010

שלום משה,
    מאחר ואני לא מעונינת לפרסם שמות של מוצרים בפורום, אשמח לתת לך אינפורמציה באופן אישי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטריה בציפורן

ד''ר קובי שמיר
    13/06/2010

משה שלום.
    ישנו תכשיר טבעי שניקרא" שיקומית" שהינו תכשיר טיפולי נוזלי לפטרת בציפורני הידיים והרגליים. מכילה מרכיבים טבעיים לטיפול מקיף ויעיל בבעיה.
    מועשר בריכוז גבוה של טימול המכונה גם "אנטיביוטיקה מן הטבע" מכיל חומר טבעי פעיל בעל תכונות אנטי דלקתיות, מחטא ויעיל ביותר.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרום
    משה
    09/06/2010

שלום
    1.האם סרום של רימון יעיל בהחלקת קמטים עדינים?
    2.האם סרום רטינול של חברת תפוח יעיל לכתמי פיגמנטציה כתוצאה מאקנה?
    3.האם רטינול יכול להחליק קמטים בעומק מסוים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סרום

הוספת תגובה

• סרום

זילי אורבך
    09/06/2010

סרום הוא תמצית מרוכזת של נוזל המכיל ויטמינים וחומרים המסייעים לשמירת הלחות על העור. הוא מעין לחות לעור אך בצורת נוזל. כל חברת תמרוקים מוסיפה לו את החומרים המזינים שנקבעו בהרכב. רצוי לקרוא את התווית שעל גבי התכשיר ולדעת.
    לאחרונה יצא גם שמן רימון, שעשיר בחומרים מזינים ואנטיאוקסידנטים, כלומר נוגדי נזקי רדיקלים חופשיים, הוא משמש כסרום עם ויטמינים שתורם לחות והזנה.
    רטינול הוא נגזרת של ויטמין A' הוא ויטמין אנטיאוקסידנט, מצוי בפירות וירקות עם צבע כתום, אדום או צהוב. ידוע בהשפעתו על הזדקנות העור, חידוש העור, זירוז יצירת קולגן, והקטנת קמטים.
    יש הבדל בין מריחת שמן ויטמין A רגיל לבין חומצה רטינואית שעבורה דרוש מרשם רופא.
    חומצה רטינואית גורמת לקילוף של העור ותורמת רבות להאטת הזדקנות העור ולקמטים.
    בתעשיית התמרוקים הרטינול הוא ויטמין A. הוא מזין את העור .
    לכתמי פיגמנטציה ולקילוף עמוק של קמטים יש לגשת לרופא לקבלת קרם הבהרה מתאים. לעיתים כתמי אקנה הם זיהום בבלוטות החלב מתחת לעור, לכן יש לטפל בפצעונים, וכשהפצע מגליד הכתם מובהר. כדאי לקבל אבחון מדויק לכתמים מרופא עור.
    סרומים קוסמטיים נועדו ללחות והזנה כללית, ולא לטיפול בבעיות מורכבות של פצעים , קמטים עמוקים וכתמי עור.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרום

ד''ר קובי שמיר
    09/06/2010

משה שלום.
    צריך לבדוק ממה הסרום עשוי ומה ריכוז תמצית הרימון בתכשיר.
    שמן זרעי רימונים הינו מצרך נדיר ויקר להפקה, נדרשות כמויות גדולות מאד של זרעי רימונים על מנת להפיק טיפת שמן אחת שאותה מפיקים מקליפת זרע הרימון.
    ייחודו של השמן המופק מזרעי רימונים היא הנוכחות הגבוהה של חומצת השמן חומצה פיוניקית (62% - 82%) הידועה כחומצת שומן חיונית רב בלתי רוויה.
    השמן מסייע להשבת הגמישות הטבעית של העור, מעניק לחות לעור יבש, לעור מבוקע מגורה וסדוק, כמו כן התהליך של מניעת התחמצנות של תאי העור מוריד את תופעת כתמי העור. מסיבות אלה ניתן להוסיף את שמן זרעי הרימונים במריחה חיצונית על העור.
    לשאלתך השניה התשובה חיובית מומלץ

בשילוב שאר מערכת ההבהרה לתוצאות יעילות ביותר.

לשאלתך השלישית.
    השימוש ברטינול ויטמין A משפר את האלסטיות של העור, מסייע בשמירת רמת הלחות שלו, מאיץ את קצב התחדשות התאים ומונע התחמצנות שלהם, וכך בעצם מונע את הזדקנותם המוקדמת. בצורתו הפעילה כחומצה רטינואית (המוכרת יותר בשמה הפופולרי רטין A) הוא מפורסם כאויב הגדול של האקנה: ממגר פצעים, מחליק את העור ובורא עור חדש ובריא. החומצה הרטינואית נקשרת לחומצות גרעין התא ומשפיעה על יצירת החלבונים בתא ועל מנגנון ההתחלקות וההתמיינות שלו. במילים אחרות, היא עושה פילינג לעור. אגב, נגזרות נוספות של ויטמין A הן רטינול (שנמצא בעיקר בתכשירים לטיפול באקנה ובעור יבש) ורטיניל פלמיטאט (שהוא הצורה השכיחה ביותר במוצרי קוסמטיקה). גם הן מסייעות לעור להיות מתוח, חלק ורך יותר.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

משה המ
    09/06/2010

1.אז סרום רימון שמכיל punicic acid (~80%) : palmiticacid (4.8%), stearic acid (2.3%), oleic acid (6.3%), linoleic acid (6.6% יכול לטפל בקמטים?
    2.האם סרום זה יכול להפחית כתמי פיגמנטציה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרום המשך

זילי אורבך
    09/06/2010

אינו יכול לטפל בקמטים באופן דרמטי, אלא רק להזין בחומצות שומן חיוניות מקבוצת אומגה 6.
    סירום אינו מפחית פיגמנטציה באופן ישיר, אלא אם יש מקדם הגנה גבוה מפני קרני השמש.
    אי חשיפה לשמש משפרת את הטיפול בכתמי עור אך לא מעלימה אותם.
    ישנן דרכים יעילות יותר לטיפול בבעיה.
    התייעץ עם רופא עור ואסטטיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודעות מסחריות ימחקו.

ד''ר קובי שמיר
    10/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

משה
    11/06/2010

ד"ר קובי מה דעתך בנוגע לשאלותיי?
    .אז סרום רימון שמכיל punicic acid (~80%) : palmiticacid (4.8%), stearic acid (2.3%), oleic acid (6.3%), linoleic acid (6.6% יכול לטפל בקמטים?
    2.האם סרום זה יכול להפחית כתמי פיגמנטציה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרום המשך

ד''ר קובי שמיר
    11/06/2010

משה שלום.
    כן, אפשרי לקבל תוצאות יפות בהרכב הנ"ל, כדאי להוסיף גם להרכב חומצה קוג'ית ולקבל תוצאות טובות יותר,גורמים רבים מזיקים לעור וגורמים לקמטים כתמים וחוסר ברק, בהם עישון, קרינת שמש, מתח נפשי, חוסר במינרלים ועוד, גורמים אלו נקראים 'רדיקאליים חופשיים'. חומרים אנטי אוקסידנטים, הנקראים גם נוגדי החמצון, תורמים לשיפור מראה העור.
    לדוגמא למשל:,

בשמן זרעי רימון אורגני למשל קיים ריכוז של 80% לפחות של אנטיאוקסידנטים. התכונות האנטי אוקסידנטיות של הרימון הינן הודות להרכבו הייחודי של זרע הרימון המכיל בין השאר:

punicic acid (~80%) : palmiticacid (4.8%), stearic acid (2.3%), oleic acid (6.3%), linoleic acid (6.6%).

ומה זה אומר?

הודות לפיוניקיק אסיד, punicic acid (~80%), שהיא חומצת שומן דחוסה בעלת תכונות ריפוי רבות המהווה את רוב תכולת שמן זרעי הרימון והודות לחומצות שומן האחרות הנמצאות בסינרגיה איתה, עשוי השימוש בהן להאט תהליכי הזדקנות, בשל פעילות אנטיאוקסידנטית חזקה ולשפר ולשקם את מראה העור.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשירת שיער
    שילה
    08/06/2010

מה אתם ממליצים נגד נשירת שיער?

לקביעת תור
    סגירה
    נשירת שיער

הוספת תגובה

• פני לפורום שעוסק בשיער

ד''ר קובי שמיר
    08/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשירת שיער

זילי אורבך
    09/06/2010

אני ממליצה לבדוק תחילה את הגורמים לנשירת השיער.
    הגורמים הם חוסרים תזונתיים כגון ברזל וויטמין B12, לחץ וחרדה המכלים את מלאי ויטמיני B ו C.
    אי איזון הורמונאלי, בעיות בבלוטת התריס, קשקשים ושומן בקרקפת,חוסר זרימה מספקת לקרקפת, רעלים, עצירות, אלרגיות למזון, אכילת ג'נק פוד ועוד.
    ישנם ויטמינים לשיער, צמחי מרפא וסוגי שמפו לשטיפה חיצונית, מי שיער למריחה חיצונית לעידוד זרימת הדם בקרקפת ותכשירים הומיאופתיים לבעיה.
    מומלץ לצרוך חלבונים כגון ביצים המכילים ויטמינים חשובים לשיער, שמרי בירה כמקור לויטמין B , פירות ירקות, דגנים קטניות ואגוזים לתזונה בריאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה