מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צבע לשיער ללא PPDמיכאלה03/08/2010
נודע לי לאחר טסט בעור, כי אני אלרגית לPPD שיש בצבע שיער .
האם ישנם צבעי שיער בלי החומר הזה בארץ?
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צבע לשיער ללא PPD
זילי אורבך04/08/2010שלום מיכאלה,
PPD- הוא פארא פנילנדיאמין, חומר שמוסיפים לצבע שיער וגם לחינה שחורה שאיתה עושים קעקועים.
זהו אלרגן חריף שגורם לאלרגיות וגירויי עור קשים אצל אנשים שרגישים אליו.
ישנם צבעי שיער על בסיס טבעי ללא החומר הזה. נסי למצוא אותם בכל רשות הפארם.
הקפידי לקרוא את המרכיבים על האריזה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה ל- PPD ואמוניה
שושה סבאג היל18/05/2014אני מנסה כמעט חצי שנה להשיג צבע ללא אמוניה ואני לא מוצאת בשום סופר פארם או בחנויות צבע.
אשמח מאוד אם תואיל לומר לי היכן כן אוכל לרכוש. ...
אני גרה בירושלים ואין לי בעיה להגיע לכל מקום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמישהו מכיר צבע ספציפי בלי PPD?
מיכאלה05/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מצאתי אפילו צבע שיער אחד ללא PPD
מיכאלה08/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצבע שיער ללא PPD
זילי אורבך03/09/2010קוראים מתקשרים וטוענים שאינם מוצאים ברשתות השונות בארץ צבע שיער ללא PPD.
ניתן להזמין צבע ללא PPD
הצבע של חברת GOLDWEL
מסדרת EKUMEN
הצבע מיוצר בארהב
ניתן להזמין באמצעות אתר דואר ישראל
USHOPS* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצב צמיחת השיער (לא יודע לאן להפנותאלדר03/08/2010
שלום, רציתי לשאול אם הורדת שיער משפיעה על התפתחות השיער, כלומר אם ניקח למשל 2 אנשים: X,Y אשר שניהם זהים לחלוטין בכל דבר בגופם והשיערות שלהם בגוף אמורות להיות תואמות.
אם למשל Y יוריד כל יום את השיער ואילו X לעולם לא יוריד, השאלה שלי היא האם השיער של Y ייתפח יותר מהר משל X ואצל Y ייראו שיערות יותר מוקדם מאשר אצל X? או האם השיער של Y יהיה שונה מהשיער של X בגלל הורדות השיער שהוא עשה? (בעיקרון אני רוצה לדעת אם למשל יש לי פס בבטן ואני עושה שעווה כמה פעמים ואחריי נניח שלושה חודשים פתאום הפס משתנה [יותר שיערות, צורה אחרת] אז האם זה בגלל שהורדתי שיער או שמלכתחילה זה היה אמור להיות ככה?])?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצב צמיחת השיער
זילי אורבך04/08/2010שלום אלדר,
השיטות שתארת להורדת שיער הן בעלות השפעה זמנית על צמיחת השיער.
מחקרים מדעיים חדשים מראים, שכל השיטות הזמניות להרחקת שיער מיותר, כמו, מריטה, שעווה, גילוח וכדומה, אינן משפיעות על צמיחת השיער משום שאין להן כל השפעה על שורש השערה, שהוא זה שקובע את מבנה השערה. בשיטות אפילציה ולייזר הורסים את שורש השערה בקרקעית הזקיק, ולהן יש השפעה על צמיחת השיער או אפילו הסרתו לצמיתות.
בחירת השיטה להסרת השיער תלויה באופי השיער, איזור הצמיחה וכמויות השיער, והעדפה אישית.
השיער שמעל העור הוא בעיקרו רקמה מתה ואין לו כל השפעה על החלק הגדל והצומח של השיער.
המחקרים האלה מציינים, שהרושם המתקבל כאילו הרחקת שיער זמנית מעבה את השערות, הוא מוטעה.
הסיבות לשיעור יתר הן רבות. ברוב המקרים זו תכונה העוברת בתורשה.ישנן מקרים שהשיעור נגרם מהפרעות בבלוטות, או עקב תופעות לואי של תרופות, חוסר איזון בהפרשות ההורמונים.
הסרת שיער בשעווה, עשויה לגרות את העור , וייתכן שגירוי זה גרם לפס בבטן.
אם מתעוררת בעיית עור עקב הסרת השיער, מומלץ לפנות לרופא עור.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
אלדר08/08/2010התכוונתי לפס בבטן, לפס של שיער, משהו טבעי שיש לרוב הגברים...
הכוונה הייתה שאם אני אמשיך להוריד אותו ופתאום השיער יישתנה, ייתעבה וכל דבר אחר, אז האם מלכתחילה זה היה אמור להגיע למצב הזה מתישהו , או שההורדה גרמה לזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אילו תוספיםאילה03/08/2010
הם לוכדי לחות
בוני קולגן
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספי מזון לוכדי לחות ובוני קולגן.
ד''ר קובי שמיר03/08/2010אילה שלום.
סידן נוזלי המכיל: סידן זמין, מגנזיום, אבץ וויטמין D .
קריאטין מונו הידרט.
קרוטנואידים (כמו: בטא קרוטן וליקופן) אן - אציטיל -אל - ציסטאין (nac), סלניום וחומצה אלפא ליפויאית.
חומצות אמינו כמו: מטיונין וציסטאין, ותה ירוק.
לשתות מיים.
הרשימה עוד ארוכה.
ההתאמה והמינונים היא כמובן ספציפית בהתאם לאיבחונים .
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספי מזון לוכדי לחות ובוני קולגן
זילי אורבך04/08/2010שלום אילה,
קולגן הוא חלבון שמהווה מרכיב עיקרי של סיבי רקמות החיבור. הוא אינו גמיש, יש לו יכולת מתיחה והוא משולב עם חלבון סיבי נוסף האלסטין שמעניק גמישות לרקמות החיבור.
הקולגן מורכב משתי חומצות אמיניו פרולין וגליצין. חומצות אמינו נמצאות בחלבונים.
ויטמין C חיוני לתהליך הביוכימי של יצירת הקולגן ולבניית רקמות החיבור.
גם גופרית דרושה ליצירת קולגן והיא מצויה בחומצות אמינו ציסטאין ומתיונין.
ביופלבונואידים המצויים בויטמינים שומרים על הקולגן, מחזקים אותו ומונעים את פירוקו על ידי אנזימים.
תוסף שעשיר בביופלבונואידים הוא הפיקנוגנול. הוא מופק מקליפת עץ האורן וידוע ביכולתו לחזק ולהגן על סיבי הקולגן.
חומצה אורטו סיליצית המיוצבת על ידי כולין- נבדק במחקרים קליניים המראים את השפעתו החיובית על השיער, העור והציפורניים צעל ידי חיזוק סיבי הקולגן ברקמות החיבור.
לוכדי לחות:
חומצות שומן חיוניות מסוג אומגה 3 המצויות בזרעי פשתן, בדגי ים צפוניים.
וחומצת שומן מסוג אומגה 6- מצויה בשמן בוראג', שמן זרעי פטל שחור ובשמן נר הלילה.
חומצה אלפא ליפואית
קואזים קיו 10
ויטמין E
אבץ.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרם לחות טבעי עממי, יש דבר כזה?lir8601/08/2010
ברור שאני לא מדבר על וולדה וכל הקרמים שעולים 60 שקל ויותר ל 30 מל (!)
הפנים שלי מתייבשות לאחר השימוש בסבון מתוק (שנראה שעזר לי עם הסבוריאה)
ושמתי לב שזה קורה בעיקר לאחר המקלחת כשאני מותח את עור הפנים (מרים גבות, מותח את הפה וכדומה)
כשהידיים שלי יבשות אני משתמש בחמאת שיאה טבעית שאמנם לוקח לה קצת זמן להיספג אך היא עושה את העבודה!
אני חושש שעל הפנים היא תהיה לי 'כבדה' מדי
עור הפנים שלי מעורב ואני צריך קרם, נקי ככל האפשר מכל הזבל שמכניסים היום למוצרים, שנספג יחסית מהר
שיהיה ידידותי לנקבוביות ושלא יעודד ראשים שחורים ופצעונים
כבר המליצו לי על אלוורה מהגינה אבל זה לא פרקטי ליום-יום לצערי
הדבר הראשון שרופא עור או דרמטולוג יציע לעור מעורב הנוטה לפצעים הוא לבחור בקרם דל שומן או ללא שומן בכלל.
ועם זאת, נראה שהרבה מהדברים הטובים מתרכזים בשיטת הארומתרפיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרם לחות טבעי
זילי אורבך01/08/2010שלום,
כשמורחים קרם על בסיס חמאה כמו שיאה, חסרה הפזה המימית, כלומר חסר מים בקרם.
סוג עור יבש סופג את המשחה השומנית, אך לעיתים, במזג אויר חם ולח, המשחה לא נספגת.
אני ממליצה לקחת מעט קרם חמאה ולהוסיף לו מעט מים חמים, צלולים ומטוהרים, בהדרגה, ליצור קרם פחות שומני שייספג ביתר קלות.
ניתן להעשיר את הקרם בשמנים כמו ויטמין E, שמן גרניום (טוב ליובש), שמן לבנדר, שמן אומגה 3, אומגה 6.אם יש בבית כמוסות ויטמינים, דוקרים כמוסה וסוחטים אותה לתוך הקרם.
להכנה ביתית חיי מדף קצרים. רצוי לאחסן במקרר לזמן קצר.
לגבי ג'ל, אחוז המים בו הוא כ 90%, לכן לעיתים הוא מימי מדי, הוא מתאים לעור מעורב ולמצבים בו יש צורך בקירור העור, עמו גרד וכוויות. אפשר להעשיר אותו במעט שמן לפי סוג העור.
לבעלי עור מעורב ושמנוני מומלץ להשתמש בקרם על בסיס מים עם אחוז נמוך של שומן
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי זילי, קצת בילבלת אותי
lir8601/08/2010כמו שאמרתי, עור הפנים שלי מעורב (שומני באיזור האף בעיקר)
אז עלי לבחור בקרם על בסיס מים ואחוז שומן נמוך
הבעיה היא שקרמים מסחריים על בסיס מים מכילים משמרים ומה לא
וקרם חמאת שיאה עם מעט מים חמים הנשמר מעט במקרר כפי שהצעת לא יתאים לעור מעורב על פי ההסבר שלך
או שלא הבנתי אותך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעור שמן ומעורב באזור האף
זילי אורבך04/08/2010שלום
אם אזור האף הוא שומני, לא חייבים למרוח קרם לחות. מה שחשוב זה לשטוף עם סבון, על מנת למנוע הצטברות שומן שעלול לגרום לפצעונים.
נכון, בקרמים המסחריים יש חומר משמר, אך הוא לא מזיק. אלא אם יש לך רגישות ידועה מראש לחומרים משמרים מסוימים.
הסברתי לך איך אפשר להפחית את השומניות מחמאה על די הוספה של מים ללא תוספת חומר משמר.
נסי על כמות קטנה וראי אם זה מתאים לך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שחזרת אלי, שאלה נוספת ברשותך
lir8604/08/2010איזור האף הינו שומני אך לאחר מקלחת ושימוש בסבון סוכר לניקיון הפנים הוא מתייבש מעט ביחד עם שאר הפנים (העור מרגיש לא אלסטי ומשתנה ללבן כשמותחים אותו)
לגבי חמאת שיאה ומים, מה יקשר בין הפאזה המימית לשומנית?
והאם התערובת הזאת היא בעצם קרם על בסיס מים עם אחוז שומן נמוך המתאימה לעור מעורב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר קובי שמיר04/08/2010הבורקס וגם הגליצרין מקשרים בין פאזה מימית ושומנית. שניהם מקשרים ושניהם בטוחים וללא תופעות לוואי. . לגבי מינונים -
בקרם בסיס 1 ג' בורקס ל100 ג' אז יתכן כי אפשר לתרגם את זה גם לסבון
לגבי גליצרין - 10 מ''ל ל100 מ''ל פאזה מימית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעור שמן ומעורב באזור האף
זילי אורבך04/08/2010אין צורך בחומר מקשר בין המים לשיאה.
אפשר להוסיף מים חמימים לתוך השיאה בהדרגה תוך ערבוב איטי עד ליצירת קרם, כמו שעושים טחינה.
התערובת שיש להכין היא עם כמות קטנה של שיאה ויותר מים, והיא אכן מתאימה לעור מעורב בו אין צורך בהרבה שומן.
אפשר להתחיל ביחס של 1:5 ולבדוק על העור.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלזילי היקרה
lir8604/08/2010העצות שלך מאד מסקרנות אותי ואני מוכן לנסות
אם כי לא ברור לי איך אני מפרש יחס של 1:5 לחמאת שיאה ומים, אשמח אם תתני דוגמא
תודה תודה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרם לחות לעור שמן על בסיס שיאה
זילי אורבך04/08/2010הכוונה ביחס 1:5 היא:
חמאת שיאה 10 גרם
מים- 50 מ"ל
מחממים את המים מעט, מתחילים להוסיף לחמאה תוך כדי ערבוב עד שהם נספגים ונוצר קרם.
כמובן שאפשר להוסיף לקרם כפית שמן ויטמין E ו 10 טיפות שמן לבנדר אם רוצים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזילי
lir8605/08/2010האם אוכל להשתמש במים חמימים ממתקן תמי 4 או שכדאי עם מים מזוקקים כמו למגהץ?
ואם מים ממתקן הם בסדר, מה דעתך על חליטת קמומיל במקום ליצירת הקרם?
כמה זמן מחזיק במקרר, פחות או יותר? (עם וללא ויטמין E)
או האם יופיעו סימני אזהרה כמו ניחוח שונה או פירוק הקרם במידה והוא מתקלקל?
אלו כל השאלות שלי בנושא כרגע,
את וקובי מנהלים נהדרים ואני מאחל לכם טוב כמו שאתם נותנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמקרה שפספסת את התגובה מעל, יום טוב
lir8610/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרם לחות טבעי
ד''ר קובי שמיר01/08/2010שלום.
אלה החומרים שיתאימו לך.
שמני הנשא יהיו זרעי ענבים וזאת הפורמולה עבורך.
קמומיל רומאי, אלמוות הכסף, סנדלווד, ברגמוט, גרניום, גוניפר, ארז, מרווה , אילנג אילנג.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי קובי
lir8604/08/2010אני בטוח שהפורמולה הזאת נהדרת ואני מתחבר מאד לארומתרפיה ושמנים אבל לא יהיה חכם מצידי להתיימר לדעת לרקוח מתכון כל כך מורכב.
זילי ציינה שאפשר לערבב בהדרגה מים חמים במעט חמאת שיאה עד לקבלת קרם קל יחסית לספיגה ולא כבד לפנים,
השאלה שלי אליך היא מה יקשר בין הפאזה המימית לשומנית?
אמולגטור הוא לא מרכיב טבעי על פי הבנתי
והחשש שלי הוא אם אשתמש במספר טיפות שמן אתרי אני בעצם פותח לו מעבר למחזור הדם יחד איתם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר קובי שמיר04/08/2010אמולגטור הינו חומר מחליב
זה החומר המשמש באמולסיבה [תחליב]
כמקשר בין הפזה השומנית לפזה המימית
דהינו בין החומרים השומניים לחומרים המימיים
בכדי שהאמולסיה תהיה הומגנית ואחידה
אמולגטור טבעי למשל הוא הליציטין המאפשר קשירה בין מים לשמן .
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקובי
lir8604/08/2010אתה חושב שאוכל לדלל את חמאת השיאה הטהורה והכבדה במצוי נוזלי של קמומיל לדוגמא ולקבל קרם עדין יותר לפנים ואפילו נוגד דלקת גם ללא צורך בלציטין או גליצרין?
או שהם פשוט לא יתמזגו ללא מרכיב מחבר?
תודה, אני נהנה מהתשובות שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספי תזונה קוסמטייםאליקים רוז31/07/2010
שלום,
אשמח לקבל מידע על תוספי תזונה קוסמטיים, אשר נועדו לטפל בבעיות שונות בעור הפנים וכן למניעת הזדקנות.
תודה רבה,
אליקים רוז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספי תזונה קוסמטיים
זילי אורבך01/08/2010שלום רוז,
תוספי תזונה לעור כוללים ויטמינים אנטיאוקסידנטים, נוגדי חמצון , המסייעים בהגנה על העור מנזקי קרינת שמש, מנזקי זיהום אויר, מנזקי רדיקלים חופשיים ןכו'.
להלן דוגמאות:
ויטמין E
נוגד חמצון, יעיל בתיקון נזקי עור, כוויות שמש ואפילו גידולים סרטניים.מינון 200-400 IU ביום.
ויטמין C
מנטרל רדיקלים חופשיים, דרוש ליצירת קולגן החיוני ליצירת רקמות חיבור וריפוי פצעים. מינון 500-1000 מ"ג ליום
אבץ , חינוי לעור, חיוני בייצור הורמונים, פעיל נגד זיהומים, הגלדת פצעים וחידוש תאי עור.
ויטמיני B - תורמים לבריאות מערכת העור ומערכת העצבים.
פרוביוטיקה, חיידקי פלורה ידידותיים, הנחוצים למערכת עיכול נקייה מרעלנים ופטריות, המשפיעים על העור.
פיקנוגנול, מופק מקליפת עץ האורן הצרפתי, נוגד חמצון ומסייע בשמירה על עור חלק וייצור קולגן.
אומגה 6 ואומגה 3- הן חומצות שמומן חיוניות הפעילות במלחמה בדלקות בעור, חיוניות לשמירה על עור בריא ומניעת יובש וקמטים.
מינרל סיליציום, צורן, חיוני לחיזוק רקמות חיבור, קולגן ואלסטין. נמכר בכמוסות.
מינרלים סידן ומגנזיום, חיוניים לבריאות העצמות השרירים והלב.
בטה קרוטן, מקור לויטין A, ויטמין חיוני לעור, לאקנה, מזרז ריפוי פצעים וזיהומים.
כמו כן ממולץ לקבל תוספי תזונה מהמזון, מירקות צבעוניים, מפירות, אגוזים וזרעים, דגנים וקטניות , מביצים וממוצרי חלב פרוביוטיים. לשתות מים לשמירה על העור מפני התייבשות ולהימנע מחשיפה לשמש .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספי תזונה קוסמטיים.
ד''ר קובי שמיר01/08/2010אליקים שלום.
צמח האסטרגלוס , (ממשפחת הג'ינסנגים), . מוכר מהרפואה הסינית ופועל לחיזוק מערכת החיסון . הפרופוליס (נמצא גם בכמוסות),הוא השרף הנאסף על ידי דבורים ומצוי באבקת הפרחים. בגוף הדבורה הוא נהפך לפולן על ידי אנזימים. הוא עוזר לגוף להתמודד במצבים של היחלשות המערכת החיסונית, מכיוון שהוא עשיר בויטמינים A,B,C ו-E, חומצות אמינו, פלבנואידים, ובמינרלים - נחושת, ברזל, מגנזיום ואבץ. שילוב של צמחים נוגדי חמצון אלו מסייע מאוד בשמירה על שלמות העור ובריאותו.
אז מה היה לנו פה?
אסטרגלוס ופרופוליס בכמוסות נותנים פיתרון יעיל.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות שחורות באףבת חן26/07/2010
אני סובלת מנקודות שחורות באף,
כל חודש וחצי אני עושה טיפול פנים אצל קוסמטיקאית והיא מנקה לי אותם אך תוך שבועיים הם חוזרים לי שוב....כל יום אני גם שוטפת את הפנים עם סבון פילינג אך זה לא מועיל כלל.
האם יש לך רעיון או פיתרון לזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות שורות באף
זילי אורבך27/07/2010נקודות שחורות נוצרות כתוצאה מכך שהנקבוביות או תעלות על העור נסתמות מעודף פעילות של בלוטות החלב, המייצרות את השומן. השומן משחיר עם המגע באוויר עקב חימצון וכן בגלל המצאותן של תאי פיגמנט עור שנקרא מלאנין.
הטיפול בשחורים הוא על ידי תחזוקה והגיינה יומיומית. המשיכי לרחוץ את האזור הנגוע לעיתים תכופות במים וסבון שיש לו אפקט מייבש ומקלף.
השתמשי בקרמים על בסיס מים לעור שמן ומעורב.
את יכולה לרכוש פילינג על בסיס חומצה אלפא ובטא הדרוקסי, הפילינג מסייע בניקוז השחורים החוצה ובחידוש תאי עור.את הפילינג מורחים כל ערב, לא משפשפים וסוחטים את השחורים בכוח, כדי לא לפגוע בתאי העור הסמוכים.
יש גם פילינג לדקה המבוסס על פאפאין- אנזים של פרי הפאפיה. מורחים , מחכים דקה שיתייבש ומשפשפים בעדינות.
אין ריפוי לשחורים. מומלץ לא לגרות את העור, לא לפצוע ולסחוט בכוח, זה רק מחמיר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איפור בצבע מאכל -מסוכן או מותר?טבעית24/07/2010
שלום ד"ר,
1.האם מותר לי למרוח על השפתיים צבע מאכל (סוגים שונים - כמו צבע המופק מסלק/פפריקה/ליקופן/פלפל וכו'..) מידי יום או שזה יכול להזיק/לסרטן מאחר ולא כמו בשפתון קנוי בחנותשיש לו מרקם "סמיך", צבע המאכל הוא מיימי והוא חודר לשכבת העור של השפתיים..
2.יש צבעי שפתיים שנקראים מכתימי שפתיים והם מכילים צבע מאכל וגליצרין וחומר משמר והם גם מיימים ונראים כמו צבע מאכל.. האם גם הם יכולים להזיק/לסרטן/לגרום לאלרגיה?
3. האם ייתכן שתגובה אלרגית לצבע מאכל תתפתח עם הזמן ולאו דווקא בתקופה של שבועות או חודשים אלא פתאום אחרי תקופה תתפרץ לה אלרגיה לחומר שלא הראה סימנים של אלרגיה?
ואם למשל אני אוכלת סלק/פפריקה כבר שנים ואני לא אלרגית להם באכילה, אזי ייתכן שאני אלרגית להם בעור כי זו אלרגיה שונה בין מה שאוכלים לבין מה שמורחים על העור?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איפור בצבע מאכל
זילי אורבך26/07/2010שלום,
את צריכה להיות ערה לתכשירים המכילים חומרים אליהם את אלרגית,.לא בטוח שמוצר שאת אלרגית אליו באכילה, יהיה אלרגי גם במריחה, בצעי בדיקה, מרחי וראי את התגובה לאחר 12-24 שעות. אם התפתחה תגובה אלרגית אזי לא כדאי להשתמש במוצר.
לגבי השפעה מסרטנת של מוצרים אילו ואחרים, אין בדיקה בטוחה. חומרים ידועים כמסרטנים אסורים בשימוש על ידי משרד הבריאות. אם הצבעים הם מירקות, אזי אין בעיה, למעט תגובות אלרגיות.
ובאמת " אין חכם כבעל ניסיון" בכל הקשור לאיפור.
אני ממליצה להשתמש בתכשירי איפור היפואלרגיים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה בציפורן בידגלית23/07/2010
שלום,
יש לי פטריה בצפורן מין נקודה שחורה ירוקה.
האם יש תרופה טבעית לטיפול לאישה בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה בציפורן ביד
זילי אורבך26/07/2010שלום גלית,
הטיפול הטבעי בפטריות ציפורניים בתקופת ההריון הוא על ידי שמנים ארומתיים כמו שמן עץ התה, שמן לבנדר, השמנים מעורבבים בתוך שמן בסיס במינון של 3 טיפות מכל שמן בכפית שמן בסיס כמו שמן שקדים.
את השמן המוכן מורחים בוקר וערב על הציפורן הבעייתית.
שאר התכשירים לטיפול בפטריות ציפורן אינם מומלצים בתקופת ההריון. מומלץ לעשות את הטיפול לאחר ההריון.
בינתיים אפשר לעשות פדיקור טוב, לנקות את הציפורן החולה,לשייף אותה ןלמרוח השמן.
לאחר שתלדי, בשעה טובה אשמח לתת לך מידע על ערכה טבעית לפטריית ציפורן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפטריה בציפורן
ד''ר קובי שמיר29/07/2010גלית שלום
יש תכשיר שניקרא "שיקומית" המיוצר ע"י מעבדות תפוח טכנולוגיות טבעיות על בסיס צמח האורגנו והוא יעיל מאד לבעיות של פטרת הציפורניים.
ניתן להשיג אותו בבתי המירקחת או בפארמים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבון נוזליגלי20/07/2010
ראשית, יישר כוח על האתר המצוין שלכם !
מנסה אני להכין סבון נוזלי טבעי בביתי לעצמי .
ושמעתי שרצוי להוסיף בורקס וגליצרין נוזלי
רציתי לדעת האם אתם ממליצים להוסיף או עדיף שלא ?
ומה המינונים של כל אחד מהם ? ומתי מוסיפים כל אחד מהם?
תודה גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבון נוזלי
ד''ר קובי שמיר20/07/2010גלי שלום.
שמים מים, בורקס וגליצרין בקערת זכוכית חסינת חום, מניחים את הקערה בתוך מיכל עם מים רותחים עד שהבורקס מתמוסס אל הנוזלים האחרים. מסירים מהחום. מערבבים עם בחשן או עם קש קשיח כדי להבטיח אחידות של התערובת,ומוסיפים לשאר החומרים.
מומלץ ובהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבורקס וגליצרין
גלי21/07/2010ומה המינונים של כל אחד מהם לכל 100 מ"ל תמיסה כוללת לפני הערבוב של הכל?
או למשל למתכון כזה ( להיות יותר ספציפים )
כמות חומר
127ג' שמן קוקוס
226ג' שמן חמניות
136ג' מים מזוקקים
73ג' פוטסים הידרוקסיד
-756-946מ"ל מים מזוקקים לדילול
בכל מקרה המון תודה רבה , עזרתה לי מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינונים
ד''ר קובי שמיר21/07/2010גלי שלום.
שמני נשא(בסיס).
מהילה בשלושה חלקים שווים .
להכנת 90 מ"ל ,10 מ"ל מים מזוקקים .
פוטסיום הידרוקסיד הוא הPH של התכשיר ולכן המינונים בהתאם לצרכים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי
גלי21/07/2010מצטערת לא הבנתי
הנסח שוב את שאלתי
1. את הגליצרין הנוזלי יחד עם הבורקס מערבבים במים על סיר כפול .
השאלה היא מתי להוסיף אותם לעיסה הכללית ? האם לפני השימוש בבלנדר או אחרי או ברגע הסופי שמוסיפים את מים לעיסה היבשה ?
2. לגבי המינונים של גליצרין נוזלי ושל בוראקס :
למשל למתכון כזה
כמות חומר
127ג' שמן קוקוס
226ג' שמן חמניות
136ג' מים מזוקקים
73ג' פוטסים הידרוקסיד
-756-946מ"ל מים מזוקקים לדילול
השאלה היא כמה גרם של בורקס להוסיף , וכמה מ"ל של גליצרין נוזלי ?
תודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר קובי שמיר21/07/2010גלי שלום.
זו הדרך.
שמים מים, בורקס וגליצרין בקערת זכוכית חסינת חום, אחרת. מניחים את הקערה בתוך מיכל עם מים רותחים עד שהבורקס מתמוסס אל הנוזלים האחרים. מסירים מהחום. מערבבים עם בחשן או עם קש קשיח כדי להבטיח אחידות של התערובת.
משתמשים במערבל ידני חשמלי ומתחילים בערבול השמנים והשעוות. מוסיפים בזילוף עדין את תערובת הנוזלים ומקציפים במהירות בינונית עד שהקרם מתגבש (כ- 6-10 דקות).
מעבירים את הקרם לצנצנת נקייה ואוטמים אחרי מספר דקות. את הקרם יש לאחסן במקרר .
תתחילי עם שני גרם גליצרין ובורקס.
תמיד תוכלי להיתאמן ולהוסיף עוד.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקובי אתה גדול
גלי22/07/2010עזרתה לי מאוד , תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי שמניםסילי3319/07/2010
ד"ר קובי שלום רב.
האם תוכל להמליץ לי בבקשה איפוא ניתן לרקוח עבורי שמנים טובים באמת.
תודבה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי שמנים
ד''ר קובי שמיר19/07/2010שלום לך.
תוכלי לפנות לזילי הרוקחת הנחמדה והמיקצועית שמנהלת איתי את הפורום אני משוכנע שהשמנים יהיו איכותיים ביותר.
הפרטים נימצאים בפתיח לפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בושם משמנים אתרייםנירית18/07/2010
נכנסתי לשוונג הכנת קרמים....ימים אחדים לפני הלידה הממשמשת ובאה...
הייתי מעוניינת לקבל מתכון להכנת בושם שומני כמו שמוכרים בחנויות. טבעי המבוסס על שמנים טבעיים כזה הנמכר בכמויות מזעריות.
בברכה,
נירית פרידלנדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתכון להכנת בושם משמנים אתריים
ד''ר קובי שמיר18/07/2010נירית שלום ומזל טוב.
כלים וחומרים :
1. עלי ורדים, עלים מעץ הלימון, עלי יסמין, עלי לבנדר , עלי גרניום, ואם יש אז גם עלי אפרסמון,מור ולבונה.
2. כוהל.
3. מבחנה עם פקק.
משורה.(כלי מדידה).
5. מכתש ועלי.
העבירי את העלים החתוכים שבמגשך למכתש.
מדדי בעזרת משורה 10 מ"ל תמיסת כהל, הוספי למכתש וכתשי היטב כמספר דקות.
מדדי בעזרת משורה 10 מל' מיים חמים והוסיפי למכתש, המשיכי לכתוש היטב ובזהירות כ- 5-10דקות נוספות עד לקבלת תמיסה צבעונית.
סנני דרך פד גזה והעבירי למבחנה עם פקק.
והנה לך בושם עם ניחוח טבעי ונעים ביותר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבושם משמנים
נירית19/07/2010ממש תודה רבה לכם אני כל כך שמחה על התשובות ואני אצה רצה לנסות לפחות את האפשרות השנייה עם השמנים(נראה לי יותר פשוט...)
בהזדמנות זו רוצה לומר לכם תודה רבה על הפורום הנפלא! המועיל והמלמד. רואים שאתם עושים מכל הלב ובאהבה.
חזקו ואמצו!
בברכה,
נירית פרידלנדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבושם משמנים אתריים
זילי אורבך19/07/2010שלום נירית,
בנוסף לשיטה עם מיצוי הצמחים עם אלכוהול במכתש לפי המרשם של ד"ר קובי שמיר,
יש אפשרות להשתמש בשמנים אתריים מאותם פרחים כמו: שמן גרניום, שמן לבנדר, שמן וניל, שמן פטשולי, שמן אילנג אילנג, שמן סנדלווד, שמן יסמין וכדומה.
פשוט בחרי לך את השמנים הנדיפים שמוצאים חן בעינייך, זה יכול להיות שמן אחד או יותר.
סך הכל 10 טיפות מכל השמנים יחד לכפית שמן בסיס
דוגמא לבושם אינטימי לאישה:
1 כפית שמן בסיס כמו שמן חוחובה ( כ 5 מ"ל )
2 טיפות שמן יסמין
2 טיפות אילנג אילנג
3 טיפות שמן פצ'ולי
3 טיפות שמן סנדלווד.
לערבב הכל ביחד
למרוח על שורש כף היד, מאחורי האוזן ועל הצוואר.
אם את רוצה תערובת לא שומנית, החליפי את השמן בתערובת של מים ואלכוהול בריכוז 10%.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבון סלק (מתוק) לסבוריאה וחפיפהlir8618/07/2010
הסבוריאה קלה ועלתה ההצעה להחליף לשמפו טבעי אך נראה שגם הם לא חפים מכימיקלים מזיקים אז קיבלתי את העצה לנסות לחפוף עם סבון סלק סוכר ובאותו מעמד לסבן את הפנים ולא לשכוח מאחורי האוזניים.
נראה כי מדובר בסבון מיבש מאד ולכן אצטרך קרם לחות טבעי.
הפנים שומניות באיזור ה T. נוטות לפצע כאן ושם
השגרה מסתכמת בעירבוב אבקת חימר ירוק בחליטת קמומיל לקבלת משחה וניקיון של הפנים כפעם בחודש. (שוב, מייבש. זועק ללחות)
אנא יעצו לי האם להשתמש בסבון מתוק למטרות הנ"ל והמליצו לי על קרם לחות שאינו שומני ואינו רעיל.
כמו כן אשמח להיפטר משאר הדטרגנטים להלן סבון הרחצה וסבון הידיים (אולי להחליף בסבון מוצק טהור?) וג'ל הגילוח (ראיתי קרם של וולדה)
אקח כל עצה,
שבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבוריאה וחפיפה
זילי אורבך18/07/2010סבוריאה היא דלקת עור חלבית, מצב שבו בלוטות החלב(שומן) של העור מייצרות כמות עודפת של חלב (שומן).היא מאופיינת מצד אחד בשומניות של העור ומצד שני בקילופי עור ויובש מסביב לזוויות האף , בין הגבות, מאחורי האוזניים, בקו הגבול בין המצח והשיער , בסנטר ועוד.
מומלץ לשטוף את הפנים בג'ל ניקוי או בסבון עדין שאינו מייבש, על מנת לווסת את השומניות. מומלץ להשתמש בקרמים על בסיס מים, המעניקים לחות קלה ומ רגיעים את האדמומיות.
כל הקרמים הקיימים בשוק מתחילים בשם סבו.........SEBO.
כל קרם לחות קל על בסיס מים, לעור מעורב יתאים. כמו כן אפשר למרוח שמן לבנדר או שמן עץ התה שיש להם תכונות אנטידלקתיות המטיבות עם בעיה זו.
יש קרם וג'ל צמחים על בסיס פרחי ציפורני חתול (קלנדולה) שמאוד מרגיע את האדמומיות.
אני ממליצה לקחת 1 כדור ביום של ביוטין, שהוא סוג של ויטמין B, שמאוד מיטיב עם הסובלים מבעיות סבוריאה.
כשמתפתחת דלקת חריפה, לעיתים עקב פטרייה, מומלץ להתייעץ עם רופא עור לקבלת מרשם בהתאם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי זילי
lir8618/07/2010כמו שאמרתי, הסבוריאה קלה יחסית על פי אבחנת רופא עור שכמובן רשם לי ניזורל
קיימת מעט אדמומיות בצידי האף ורוב היובש ממוקם לאורך הלסת, מאחורי האוזניים וכנראה גם בקרקפת (קשקשים קטנטנים ולבנים)
איני יודע מה הוא ג'ל ניקוי\סבון עדין שאינו מייבש. ניסיתי את סבון הקלנדולה המוצק של וולדה המותאם לעור עדין והוא מייבש
קרמים על בסיס מים מכילים משמרים, לא? בכל אופן הסבוקלם לדוגמא לא טבעי במיוחד
למרוח לבנדר ועץ התה על הפנים? אני חושש שהבעיה היא לא נקודתית משהו
אשמח לקבל המלצה אישית אם קיימת לסבון וקרם או ג'ל טבעיים בפרטי אם חוקי הפורום מונעים ממך לציין מוצר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסבוריאה
זילי אורבך18/07/2010איני יכולה לפרסם שמות של תכשירים.
מותר למרוח שמן לבנדר ושמן עץ התה ישירות לעור.
מומלץ לשטוף את הפנים עם חליטת ציפורני חתול ושמן מרווה.
מומלץ לשמור על תזונה מתאימה בנדון. להימנע ממזונות עתירי שומן רווי, כמו: עוגות דרם, שמנת,גבינות שמנות מאוד, אוכל מטוגן, פיצות, בורקס, מרגרינה, שוקולד חלב,ממתקים וכדומה.
מומלץ לבלוע 1 כדור ביום ביוטין.
לשמות של תכשירים מסחריים , צור איתי קשר אישי ואשמח לעזור.
בהצלחה זילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזילי, שאלה
lir8618/07/2010האם מדובר על ביוטין 600 מק"ג, טבלית ליום עם הארוחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז קניתי קומפלקס בי 50
lir8618/07/2010האם באמת כדאי ליטול תוסף תזונה ללא הכוונה מקצועית?
או שמא מדובר בויטמין שעל כל מקרה עודף שלו כבר ימצא את הדרך החוצה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניקוי פנים לסבוריאה
ד''ר קובי שמיר18/07/2010טיפול חיצוני ניקוי יסודי של הפנים מספר פעמים ביום חשובה מאד כמו כן חפיפה יום יומית של השיער. זאת כדי להרחיק את שכבת השומן מהעור. סבון פנים לסבוריאה 100 מ"ל סבון צמחי ללא SLS , ולאחר מכן למרוח את התערובת הבאה: שמן רוז היפ עם השמנים האתריים הבאים: גוניפר, אזוביון,העור היבש בדרך כלל עדין ורגיש מאוד, לכן השמנים הטובים לטיפול והזנה הם הבבונג, גרניום, לבנדר, עץ האלמוג, יסמין, פרחי תפוז והוורד וכן. לבנדר וגרניום. סבוריאה יבשה לנקות את המקום עם פילינג גרעיני פסיפלורה ולאחר מכן למרוח את התערובת הבאה: שמן נר הלילה מעורב עם שמן מקדמיה עם השמנים האתריים הבאים: לבנדר, גרניום ואלמוות הכסף. לטיפול בקרקפת 50CC שמן שומשום 10 טיפות שמן לימון 10 טיפות שמן ג'ינגר לעסות היטב את הקרקפת. להשאיר שעה ולחפוף.
כמו כן מומלץ בשימוש פנימי נטילה של של אבץ, מינרל זה מסייע בוויסות הפרשת הסבום (החומר השומני שהעור מפריש), משפר ריפוי ומונע צלקות בעור. צורת הפיקולינאט (הצורה האורגנית) מבטיחה ספיגה והטמעה יעילות במיוחד.
מחסור בחומצה לינולאית ובחומצה גמא-לינולנית מעורב בחלק גדול מבעיות העור, לרבות הסבוריאה; וזאת מאחר שהבעיה קשורה לייצור לקוי של חומצות השומן. ראוי לציין כי לחומצה גמא-לינולנית השפעה אנטי-דלקתית והיא מונעת יובש בעור.
מומלץ לצמצם את החשיפה לחומרים כימיים הגורמים לגירוי בעור, כמו בושם, סבונים ודטרגנטים אחרים, טמפונים או תחבושות מבושמים, נייר טואלט צבוע או מבושם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקובי, כמה שאלות
lir8618/07/2010מה הוא סבון פנים לסבוריאה 100 מ"ל סבון צמחי ללא SLS?
אני מצאתי סבון מתוק מסלק סוכר, האם ניתן לנקות איתו את הפנים והשיער?
האם ליטול כמוסת אבץ פיקולינט אחת ליום, אם כן מתי? ושל כמה מ"ג?
איך ניתן לבדוק מחסור בחומצה לינולאית ובחומצה גמא-לינולנית והיכן אוכל למצוא אותם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר קובי שמיר18/07/2010SLS – סודיום לאוריל סולפט SLS – SODIUM LAURYL SULFATE ו- Sodium Lauryl Ether Sulfate, SLES הם דטרגנטים קוסמטיים הנפוצים בשימוש בערך ב – 90% ממוצרי השמפו המסחריים, כולל שמפו לתינוקות "אל-דמע", במשחות שיניים, בתכשירי שמפו, קצף גילוח וקצף אמבט, סבון, ג’ל רחצה ועוד... (נמצא ב-17 מוצרי קוסמטיקה וטואלטיקה). הם בעלי יכולת הסרת שומן ולכלוך משיער ומעור ויכולת הקצפה מצוינת, אך עלולים לגרום לגירוי בעיניים ובעור. כאשר משתמשים בתכשירים המכילים SLS, שכבת השומן מוסרת במהירות. הגוף מפעיל את המנגנון המפריש מחדש את השומן שנלקח ממנו - ואז נוצרת תחושת חוסר נקיון, שמעוררת צורך להתרחץ או לחפוף שוב. כך נוצר מעגל קסמים אכזרי, שמוביל לצורך מלאכותי של הגוף ברחיצה יותר תכופה ובחפיפה יומיומית.
הוא המרכיב המסוכן מבין התכשירים הקוסמטיים לטיפוח העור והשיער. הוא חודר דרך מערכת הדם לעיניים, למוח, ללב ולכבד ומצטבר שם. ה-SLS גורם לשינויים ברקמת העין אצל ילדים ומונע את התפתחות העין ועלול לגרום לקטרקט. גורם לנשירת שיער ע"י יבוש השורשים, פוגע בשורשי השיער וגורם לקרחות, הוא חודר ללב, לכבד, לריאות, לעיניים ולמוח בעקבות חדירתו לעור. כימיקל זה גם פוגע במערכת החיסון. זהו חומר מוטוגני, ז.א. שלכימיקל זה יש יכולת לגרום למוטציה ובכך להגביר הסיכון לסרטן. כמו כן הוא יכול להתרכב עם כימיקלים אחרים וליצור ניטרטים הידועים כגורמי סרטון. ה-SLS משמש מרכיב לשטיפת רצפות מוסכים, הסרת כתמי שמן, ניקוי מנועים ועוד. ככלל אם מרכיב כלשהוא מופיע במקום הראשון הרשום בין המרכיבים, הדבר מעיד על כך שהוא המרכיב הנפוץ ביותר באותו מוצר.
לשאלתך השניה התשובה חיובית.
לשאלתך השלישית.
אבץ נחוץ לתפקוד תקין של מערכת החיסון ולמניעת זיהומים. חשוב לפעילות תקינה של הורמוני הרבייה ולמניעת הגדלה של בלוטת הערמונית (פרוסטטה). מסייע בטיפול באקנה, מזרז ריפוי פצעים ושומר על בריאות העור. מונע נשירת שיער ושומר על המראה
הבריא שלו. הקשירה של אבץ לחומצה פיקולינית, משפרת את ספיגת האבץ והטמעתו בגוף. מתאים במיוחד לאנשים מבוגרים, שאצלם חלה ירידה ברמת חומציות הקיבה, מאחר ואבץ פיקולינט נספג גם בתנאים של תת-חומציות.
כל כמוסה מכילה: אבץ פיקולינט 50 מ"ג
קשירת האבץ לחומצה פיקולינית, מקנה לו ספיגה ויעילות מירבית.
הצעה לשימוש: 1 כמוסה ביום, רצוי לפני הארוחה.
לשאלתך השלישית.
שמן נר הלילה המופק מצמח ה Oenothera biennis מכיל בין 2-16% של GLA (חומצה גמא-לינולנית), 65-80% חומצה לינולאית,(ישנם כמוסות על הבסיס הנ"ל ואפשרי למצוא בבתי מרקחת או טבע).
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה נהדר. שאלה נוספת ברשותך
lir8618/07/2010באשר לאבץ וחומצה פיקולינית
נמצא אצלי חשד לריפלוקס בצורת ליחה תמידית, האם יש להימנע מלקחת את התוסף במקרה כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה נהדר. שאלה נוספת ברשותך
ד''ר קובי שמיר18/07/2010איין בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. פורום מקסים
lir8618/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנת קרם בסיסנירית17/07/2010
שלום,
הכנתי קרם בסיס על פי מתכון שלמדתי, אך הוא לא יצא לי אחיד. יש לציין שערבבתי במיקסר במהירות גבוהה את החומרים(שמני נשא,שעוות דבורים ג'ל בסיס) ובהמשך הוספתי לציטין נוזלי (שהתגבש בינתיים) לציטין גרגירים ויטמין E ובורקס. עירבבתי 2 דקות. יתכן שלא עירבבתי מספיק ולכן צף לו השמן למעלה? האם ניתן לשפר לאחר שהכנסתי אותו בינתיים למקרר ועברו כמה שעות בינתיים?
אודה על תשובתך,
שבוע טוב,
נירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנת קרם בסיס
זילי אורבך18/07/2010שלום נירית,
את צריכה להפריד בין הפזה השומנית לפזה המימית ולעשות התאמת טמפרטורות.
המיסי את השעווה , גרגרי הלציטין והשמנים מעל קערת מים רותחים (שלא ישרפו ויתחממו יתר על המידה) לטמפרטורה של 70 מעלות בערך. הוסיפי את ג'ל הבסיס בהדרגה תוך כדי ערבוב לקבלת משחה חלקה. צריך לערבב לאט לאט כדי שהקרם לא יתפרק.
במקום ג'ל אפשר להוסיף נוזל.
את ויטמין E הוסיפי לאחר שהקרם מוכן.
אני מקווה שהכמויות והרכיבים של המרשם שיש לך הם נכונים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
נירית18/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמויות
נירית18/07/2010שאלה נוספת ברשותך: על כוס וחצי שמני נשא, 300 מ"ל ג'ל בסיס, כף וחצי שעוות דבורים,כף חמאת שיאה:
כמה לציטין נוזלי להוסיף? (האם גם גרגירי לציטין יעילים?)
וכמה בוראקס להוסיף?
האם 2 קפסולות ויטמין E נוזלי מספיקות?
תודה רבה על התיחסותך,
בברכה,
נירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכנת קרם בסיס
ד''ר קובי שמיר18/07/2010נירית שלום.(מינונים מדויקים ואופן הכנה).
תנסי אולי להתחיל עם הפורמולה הזאת(יהיה לך יותר קל להתחלה.)
קרם על בסיס ג'ל לא מבושל.
להכנה של 80 גרם קרם.
80 גרם ג'ל גרניום לימוני.
30 מ"ל שמנים נוזליים(שמן זית,שמן זרעי ענבים וכ"ו.).
20 טיפות שמן ארומטי
2% ויטמין E
קפסולה של ליצטין.
כלים:
מסורה,קערה ,כף עץ,מערבל מוט,צינצנת לקרם.
אופן ההכנה:
מערבבים בהדרגה את השמנים הנוזליים לתוך הג'ל,ניתן לערבב עם מערבל מוט או עם כף עץ.
במידה והמירקם דביק מידי ניתן להוסיף עוד שמן.
במידה שיש יותר מידי שמן הקרם מיתפרק,נוסיף עוד ג'ל עד למירקם הרצוי.
הוספת ליצטיןשמנים ארומתיים וויטמין E .
חיי מדף 1-3 חודשים.
בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
נירית18/07/2010מעריכה מאוד תשובתך ד"ר שמיר. אנסה ואעדכן.
בברכה,
נירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנת מי גוף אורגניים לעור רגישמישל15/07/2010
לאחרונה נחשפתי למוצר בשם "מי גוף" של חברות שונות (לא טבעיות ואורגניות) שזה מעיין מים מעורבבים עם חומרי בישום וכדומה. מלבד זה שהמחירים על מוצרים אלה מופרזים לחלוטין אני גם מעוניינת לדעת בדיוק מה אני שמה על הגוף שלי.
יש לי עור מאוד רגיש ובגלל ההזעה נהיים לי גירויים בעור (מעיין חררה, חספוס בעור, אדמומיות וגירוד) והייתי מעוניינת להכניס תמציות מרגיעות לעור וגם כאלה שאפשר לערבב במים מזוקקים או משהו כזה ולהשפריץ על הגוף וכל ביגוד ללא חשש.
איך אכין מוצר כזה ועם אילו חומרים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנת מי גוף אורגניים לעור רגיש
ד''ר קובי שמיר15/07/2010מישל שלום.
החומרים:
========
50 סמ"ק מים מזוקקים או מי צמחים
10 סמ"ק אלכוהול 95%
חצי כפית סודה לשתיה
2 סמ"ק שמנים אתריים (לבנדר עם גרניום ולמון גראס או לבנדר עם יסמין או רוז)
אופן ההכנה:
============
מערבבים היטב יחד את כל החומרים ומעבירים לבקבוק ספריי נקי.
השימוש:
======
מומלץ להשתמש ישר לאחר המקלחת.
לא מומלץ להוסיף תמציות הדרים, מאחר ואלה עלולות לגרום לפיגמנטציה של העור, בגלל הרגישות לשמש.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד תוספת
מישל15/07/2010נתקלתי באנשים שמתיזים מהמי גוף על הביגוד והגוף תוך כדיי עבודה בחום לשם ריענון.
זה אפשרי עם ההרכב או שהכוהל יהרוס את הבגדים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה הם מי צמחים ואיך משיגים אותם?
מישל15/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה הם מי צמחים ואיך משיגים אותם?
ד''ר קובי שמיר15/07/2010תוכלי ליצור קשר עם הרוקחת הנחמדה שמנהלת איתי את הפורום היא תישמח לעזור לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי צמחים לגוף
זילי אורבך18/07/2010שלום מישל,
מי צמחים הם למעשה חליטה של צמחים, פרחים וחלקי צמח שונים במים רותחים, להכנת תמצית תה.
לבעיות עור אנו נוהגים להשתמש בפרחי ציפורני חתול, פרחי לבנדר, פרחי בבונג, בעלי סרפד, ועוד.
למי הצמחים אין חיי מדף ארוכים, ניתן לאחסן במקרר.
לגבי המרשם למי גוף, יש בו כמות קטנה של אלכוהול שמשמש כמשמר, הוא אינו מזיק. השמנים האתריים כמו לבנדר, גרניום, מאוד מרגיעים את העור.
נסי את המרשם שקבלת מד"ר קובי שמיר, הוא מצויין. במקום מים השתמשי בחליטת צמחים.
המרשם מתאים להכנת דאודורנט טבעי. את יכולה לצפות ב אופן ההכנה שלו , כפי ששודרה בתוכנית "בריאות 10" , באתר שלי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר קובי שמיר15/07/2010לא מומלץ על ביגוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימני מתיחה בעורסתוית14/07/2010
לד"ר קובי שמיר שלום וברכה.
ראיתי השבוע בערוץ הבריאות את ההסבר שלך לגבי שיקום העור בחומרים טבעיים בכלל ובפרט בבעיה של סימני המתיחה לאחר ההריון ומאוד היתרשמתי, האם בבקשה בגדול תוכל לתמצת את אופי הטיפול בבעיה.
אני לאחר הריון שלישי ורק לפני מספר חודשים החלו להופיע אצלי הסימנים בעיקר באזורי הירכיים.
מודה לך מראש ותודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימני מתיחה בעור
ד''ר קובי שמיר15/07/2010סתוית שלום.
סימני המתיחה הנם קווים הנוצרים בעור כתוצאה מקרעים בשכבה התחתונה של העור. בתקופת ההיריון, או בעקבות עליה משמעותית במשקל, הגוף גדל במהירות והעור אינו מספיק לייצר רקמות עור חדשות, כתוצאה מכך, נוצרים קרעים בשכבה התחתונה של העור.
בתחילה הקרעים נראים כפסים אדומים כחולים, ומאוחר יותר, נוצרת בין הקרעים רקמת עור (קולגן) שונה במבנה ובצבע מהרקמה המקורית שהייתה, רקמת עור זו צבעה לבן.
המונח המקצועי לרקמה הזו הוא STRIEA. ה STRIEA מופיעה גם אצל העוסקים בפיתוח גוף.
מי שיש לה כבר סימני מתיחה, סביר שיופיע לה סימני מתיחה נוספים במהלך היריון או עליה המשקל.
סימני המתיחה יכולים להיווצר בכל אזור הגדל בגוף: בטן חזה, מותניים, רגליים וכו. הטיפול משלב:
1. קרמים המיועדים למניעת סימני מתיחה ולא להזנה של העור, קרמים אלו חודרים לשכבה התחתונה של העור ומגמישים אותו ובכך מונעים את סימני המתיחה.
2 שיטות המסות עור וחידוש הקולגן והאלסטין במקביל נעשה ע"י שימוש בחומצות טבעיות בריכוזים שונים.
3. רקיחת משחות לשימוש ביתי למניעת תופעות לוואי לתחזוקת הטיפול ולשימור ושיפור התוצאות .
פרוט החומרים וריכוזם הינו פרטני ואינדוודואלי ונעשה עם בדיקת כל מדדי העור ונירקח במקום .בהתאם לנתונים .
בברכה ובהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)