מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נשירת שיערשמרית14/09/2010
מה מומלץ למניעת נשירה ולשיער עבה יותר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער
זילי אורבך15/09/2010שלום שמרית,
השיערה בנויה מחומר קשיח שנקרא קרטין, והשיערות צומחות מתוך שורשי השיער שנקראים זקיקי השיער, לכל זקיק מערכת אספקת דם ומזון משלו, לכל זקיק מחוברת בלוטת חלב ששופכת חומר שומני על השיער . כל אדם מאבד שיער באופן טבעי, 50-100 שערות ביום נחשב נורמלי. מעל 100 שערות זה נחשב לבעייתי.אובדן שיער מתבטא בשיער דליל. צמיחת השיער מושפעת מהפרשת הורמונים, בעיקר ההורמון הגברי טסטוסטרון.
ישנם סיבות רבות לנשירה כגון: גורמים תורשתיים, שינויים הורמונאליים, גיל מעבר, דיאטות קיצוניות,טראומה, מתח, מצוקה פיזית ונפשית,תזונת לא תקינה, טפילים במערכת העיכול,בעיות בבלוטת התריס, מחסור בברזל, הריון, גלולות למניעת הריון, תרופות, זיהומים פטרייתיים ודלקות בקרקפת, זרימת דם לקויה לקרקפת, חומציות בדם, מחלות כמו לופוס, סבוריאה, פסוריאזיס,טיפולי שיער עם כימיקלים, מתכות רעילות כמו אלומיניום, עופרת וקדמיום וכו'
לכן , כדאי לאבחן באופן אישי את הגורמים לנשירה.
להקפיד על תזונה מאוזנת, חלבונים(ביצים) ויטמינים מינרלים(אבץ, סידן, ברזל) וחומצות שומן חיוניות כמו אומגה 3-6-9.
לשמור על קרקפת נקיה. מומלץ עיסוי עדין של הקרקפת עם שמני שיער או מי שיער או מסכות שיער.
ישנם מסיכות שיער המזינות את הקרקפת. הכי טוב זה חלמון ביצה עם כף שמן זית , כף מיץ לימון ושמנים ארומטיים כמו רוזמרין, לבנדר, מרווה, קורנית. לשטוף שיער עם מיצוי עלי סרפד, עלי רוזמרין, פרחי קמומיל וכדומה.
ניקוי הכבד מסייע רבות למניעת נשירת שיער ולחידוש שיער. מומלץ לשתות צמחים לניקוי כבד כמו שן הארי, גדילן מצוי, עלי ארטישוק, סרפד ועוד.
לספק לגוף ויטמיני B ו ויטמין C, גם למערכת העצבים כנגד מתח, ולעידוד ייצור הקולגן שתורם לחיזוק השיער.
להימנע ממזונות המדללים את הרכיבים התזונתיים בגוף ומשבשים את זרימת האמרגיה והדם כמו: שומנים מוקשים ורוויים, קמח לבן, סוכר לבן ומזון מעובד.
אני ממליצה על התאמת התזונה לפי סוג הדם.
ישנם תוספי מזון שתורמים לעיבוי השיער. הם מבוססים על חומצות אמינו, ויטמינים ומינרלים לבליעה.
אורח חיים בריא, תזונה נבונה, פעילות גופנית וחוסן נפשי חשובים לבריאות הגוף כולו.
בהצלחה.
גמר חתימה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתכון לקרם פניםיעל06/09/2010
שלום,
איפה אפשר להשיג שעוות דבורים להכנת קרם פנים? ניסיתי בחנויות טבע ובסופרפארם אבל אין להם את זה. אני גרה בחיפה.
תודה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתכון לקרם פנים
זילי אורבך07/09/2010שלום יעל,
שעוות דבורים ניתן להשיג בבתי מרקחת פרטיים שרוקחים מרקחות כגון משחות וקרמים, צמחי מרפא והומיאופתיה וכו'.
בקשי CERA ALBA .
שנה טובה
ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתכון לקרם פנים
ד''ר קובי שמיר07/09/2010יעל שלום.
זה הטלפון: 03-5581411
של היבואן ושם תוכלי להשיג שעוות דבורים .
קבלי גם מתכון שיעזור לטיפול בעור .
לוקחים 50 גרם שעוות דבורים, ממסים אותה בשיטת הסיר הכפול ( כמו שוקולד בקונדיטוריות ) , עד שהיא במצב נוזלי, מוסיפים 3 כפות דבש טהור, 5 מ"ל שמן חוחובה או שקדים, מספר טיפות שמן לבנדר או גרניום, טיפה שמן קלנדולה ( ציפורן חתול ) מערבבים, יוצקים לצנצנת זכוכית ומקררים, או על השיש המטבח או במקרר ( לזירוז התהליך ).
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחת החתלה "טבעית" וקרם פנים "טבעיתגבריאלה02/09/2010
שלום! איך אפשר לדעת שהמוצרים הרשומים בקרמים "טבעיים" לתינוקות באמת טבעיים?
חומר כמו לנולין וגליצרין לא ידוע כדבר טבעי....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחת החתלה "טבעית" וקרם פנים "טבעית
ד''ר קובי שמיר02/09/2010שלום.
גליצרין צמחי הינו חומר משמר טבעי ובעל טעם מתוק לשיפור הטעם בפורמולה. ישנם שלוש דרכים להפיק גליצרין,מצמחים, נפט גולמי ,ומעצמות וסחוס של בעלי חיים. בארץ, בגלל כשרות מייבאים גליצרין צמחי וגליצרין המופק מנפט גולמי. על אף היותו זול יותר, אינני מוצא לנכון להשתמש בגליצרין המופק מנפט,ולכן כדאי תמיד לשאול את החברה המייצרת.
לגבי לנולין טהור הוא מומלץ דווקא ע"י יועצות הנקה אני אישית הייתי מערבב אותו עם שמן אובליפיחה וויטמין E למיקסום התוצאות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה" משחת החתלה "טבעית" וקרם פנים "טבע
זילי אורבך03/09/2010שלום גבריאלה,
נגעת בנושא חשוב. מהי קוסמטיקה "טבעית"? לא כל מוצר שכתוב עליו "טבעי", הוא 100% טבעי.
לעיתים יש בו רכיבים טבעיים ורכיבים לא טבעיים.
תעשיית הקוסמטיקה הקונבנציונאלית משתמשת בפטרוכימיקלים שהם תוצרי נפט , שנמצאים בחומרי ניקוי, בסיסי בדים, בחומרי הדברה סינטטיים, בחומרים משמרים, בבשמים ובמוצרי קוסמטיקה וטואלטיקה ועוד. לדוגמא, וזלין, פרפין ועוד.
תינוקות וילדים , רגישים במיוחד, מכיון שעורם רגיש יותר מעורם של מבוגרים. כיום , משרד הבריאות דורש בדיקה מיוחדת לתמרוקים שעליהם מצויין שהם מתאימים לתינוקות ולנשים בהריון. זה מצויין על גבי האריזה.
אפשר להשתמש בתכשירים המבוססים על חומרים מהצומח ולא מהחי.
קרם טבעי טהור מבוסס על משחת חמאה מאגוז שיאה, על בסיס שמן זית, שמן דקלים ושמנים צמחיים נוספים.
על מנת למנוע עיפוש של השמנים הצמחיים מוסיפים להם ויטמין E, או שמן נבט חיטה.
לנולין הוא שומן כבשים, הוא נמצא בשימוש ברב המשחות הרפואיות.
גליצרין ידוע כחומר מלחלח ומונע התייבשות. רצוי להשתמש בגליצרין ממקור צמחי.
תמיד טוב לקרוא היטב את רשימת הרכיבים בתכשיר.
התכשירים הסינטטיים הם לא בהכרח מזיקים. רב רובה של תעשיית הקרמים והמשחות הרפואיות מבוססת על בסיס קונבנציונאלי ואין בזה שום רע. אם יש רגישות לרכיבים מסויימים, נמנעים משימוש בהם.
נכון, לעיתים מערבבים רכיבים טבעיים עם רכיבים סינטטייים ורושמים על המדבקה "טבעי".
זה מטעה, אך זה לא בהכרח מזיק .
אפשר להוסיף תמציות צמחי מרפא לבסיס קרם קונבנציונאלי, או לבסיס חמאת אגוז 100% טבעית.
הבחירה היא בידי המטופל.
לסיכום: יש לקרוא את הכתוב על האריזה ולבצע בדיקת רגישות למוצר, במידה ומתפתחת תגובה אלרגית להפסיק השימוש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימני מתיחה בעורנירה02/09/2010
ד"ר שמיר שלום.
רציתי לברר מה שיטת הטיפול שלך בסימני מתיחה מה התהליך וכמה זמן עד שרואים שיפור.
האם זה יעיל גם לסימנים לאחר לידה.
מודה לך מאד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימני מתיחה בעור
ד''ר קובי שמיר02/09/2010נירה שלום.
טיפול בסימני מתיחה בעור/ צלוליט.
סימני המתיחה הנם קווים הנוצרים בעור כתוצאה מקרעים בשכבה התחתונה של העור. בתקופת ההיריון, או בעקבות עליה משמעותית במשקל, הגוף גדל במהירות והעור אינו מספיק לייצר רקמות עור חדשות, כתוצאה מכך, נוצרים קרעים בשכבה התחתונה של העור.
בתחילה הקרעים נראים כפסים אדומים כחולים, ומאוחר יותר, נוצרת בין הקרעים רקמת עור (קולגן) שונה במבנה ובצבע מהרקמה המקורית שהייתה, רקמת עור זו צבעה לבן.
המונח המקצועי לרקמה הזו הוא STRIEA. ה STRIEA מופיעה גם אצל העוסקים בפיתוח גוף.
מי שיש לה כבר סימני מתיחה, סביר שיופיע לה סימני מתיחה נוספים במהלך היריון או עליה המשקל.
סימני המתיחה יכולים להיווצר בכל אזור הגדל בגוף: בטן חזה, מותניים, רגליים וכו. הטיפול משלב:
1. קרמים המיועדים למניעת סימני מתיחה ולא להזנה של העור, קרמים אלו חודרים לשכבה התחתונה של העור ומגמישים אותו ובכך מונעים את סימני המתיחה.
2 שיטות המסות עור וחידוש הקולגן והאלסטין במקביל נעשה ע"י שימוש בחומצות טבעיות בריכוזים שונים.
3. רקיחת משחות לשימוש ביתי למניעת תופעות לוואי לתחזוקת הטיפול ולשימור ושיפור התוצאות
כמובן שהן הטיפול והן התכשירים לשימוש ביתי ניתנים ונרקחים לאחר בדיקת מדדים ואיבחונים נוספים של מצב הבעיה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהקרין30/08/2010
שלום
אני עוברת טיפולי פילינג במכון ומיד לאחריו טיפול בIPL לשם הבהרה. פוטו ריגובינישן. רציתי לשאול האם זה מסוכן לעיניים או לעור הנוטה לנקודות חן? יש לי נקודת חן בפנים ואני מניחה שהיא עוברת גם עליה . האם זה מעורר אותן? האם טיפול זה מומלץ בעינייך?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טכנולוגית IPL
זילי אורבך30/08/2010טכנולוגיית IPL, מבוססת על טיפול בקרני אור באמצעות מכשיר שמקרין אור ממוקד, בפולסים של הזקי אור, רק על הרקמות אליהן נעשה הטיפול. הטיפול מבוסס על העיקרון שבו קרני האור גורמים לחימום הקולגן בדרמיס וכתוצאה מכך לגירוי ובניה מחדש של סיבי הקולגן.
הוא ידוע כבטוח.
אם יש לך נקודות חן מסוכנות, בקשי מהמטפל לא להקרין אור על אזור זה.
בדקי שומות ונקודות חן אצל רופא עור .
הטיפול אינו מסוכן לעיניים, אם קרני האור לא באים במגע ישיר איתם.
רצוי לכסות את העיניים במהלך הטיפול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקיצות יתושיםסיגל29/08/2010
מה העצות שלכם לגבי איך להעלים עקיצות יתושים? אני מלאה וזה לא נעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקיצות יתושים
זילי אורבך30/08/2010עקיצת יתוש גורמת לתגובה אלרגית של העור ולגרד. אם יש לך בבית ג'ל כלשהו הוא עשוי להרגיע ולקרר את העור המגורה, לדוגמא ג'ל אלוורה.
אפשרות נוספת היא למרוח סודה לשתיה מעורבב במעט מים.
אפשר למרוח חומץ מכל סוג , או מיץ לימון ישירות על העקיצה.
שמן לבנדר ושמן עץ התה מתאימים למריחה ישירה על העקיצות, הם מרגיעים את הגרד והתגובה האלרגית.
מי מלח אף הם טובים, מערבבים כפית מלח בכוס מים ומרטיבים את אזור העקיצה.
נסי להשתמש בדוחה יתושים טבעי על בסיס שמן ציטרונלה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פנים שמנמנותרועי21/08/2010
היי
מה קורה?
פעם ראשונה בפורום
אשמח לעזרה
אין לי פצעים בעור רוב הזמן
אבל רוב הזמן הפנים שלי שמנמנות
מה כדאי לעשות?
יאללה ביי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנים שמנוניות
זילי אורבך21/08/2010שלום רועי,
בטח התכוונת לפנים מבריקות ושמנוניות.
עור שמנוני מאופיין בהפרשה מוגברת של בלוטות השומן, וזה מה שקורה בפנים שלך.
הטיפול המומלץ הוא שימוש בסבון מייבש מתון פעמיים או שלוש פעמים ביום, או במגבונים לעור שמנוני שיפחיתו את השומניות מהפנים. לא למרוח קרמים שומניים שיגבירו את השמנוניות. אפשר למרוח ג'ל לחות שברובו מבוסס על מים.
אפשר להשתמש במי פנים מכווצים כמו מי הממליס פעמיים או שלוש ביום, רצוי עם אלכוהול שיסייע להסיר את השומניות.
ישנן גם מסכות מכווצות שיסייעו בספיגת השמנוניות.
אם השמנוניות מאוד מטרידה, התייעץ עם רופא עור, ייתכן שהוא ימליץ על חומרים פעילים חזקים יותר הדורשים מרשם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחליף טבעי לשמפו ניזורלאורן19/08/2010
שלום רב,
בן 30 בעל שיער דליל עם סימנים של התקרחות(תורשתית).
משתמש במינוקסידיל. שמעתי ששמפו ניזורל מהווה מין טיפול משלים למינוקסידיל ויכול לעזור לעיכוב בנשירה(בנוסף הוא גם נגד קשקשים)
האם ידוע לכם על תחליף טבעי לניזורל?
הניזורל מכיל sls ועוד חומרים שהבנתי שלא בריאים כ"כ. מספיק לי המינוקסי הכימי ועוד כדורים שאני לוקח(ליריקה).
האם יש לכם המלצה כלשהי?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמפו ניזורל
זילי אורבך19/08/2010שמפו ניזורל מכיל חומר פעיל הקרוי קטוקונזול השייך לקבוצת התרופות הנוגדות פטריות.
הוא משמש כשמפו לקרקפת עם זיהום פטרייתי.(אין לו התוויה לנשירת שיער).
פטריות אוהבות להתיישב על קשקשים המשמשים להם קרקע מזון. ייתכן שלשם כך רשם הרופא את הניזורל שאגב נדרש לו מרשם רופא.
לגבי שמפו טבעי, יש סוגי שמפו שאינם מכילים את ה SLS- סודיום לאוריל סולפט. נסה למצוא ברשתות השונות.חפש שמפו לסוג השיער שלך.
אם אתה נזקק לשמפו טבעי נוגד פטריות, יש סוגי שמפו עם שמן עץ התה שיש לו תכונות אנטי פטרייתיות.
אי אפשר לקבל ממוצר טבעי את אותה השפעה רפואית נגד פטריות , כמו שיש בניזורל. במקרה זה כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל ולקבל אבחנה רפואית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקבוביות בעורשלי18/08/2010
שלום לכם,
יש לי עור שמן והעור שלי מאופיין בנקבוביות די גדולות
איך אפשר למנוע או להקטין את גודל הנקבובית??
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקבוביות בעור
זילי אורבך18/08/2010נקבוביות העור הן הפתחים על פני העור של בלוטות הזיעה, בלוטות החלב(שומן,סבום) וזקיקי השיער.
גודל הנקבוביות אינו ניתן לשינוי, וכן אי אפשר לפתוח ולסגור אותן.
נקבוביות מורחבות או מוגדלות, מהוות טירדה קוסמטית.
נקבוביות מוגדלות בולטות ביותר על האף ועל השטח הפנימי של הלחיים והסנטר, שם מרוכזות בלוטות השומן.
ניתן להשתמש במי פנים מכווצים על בסיס צמח ההממליס ואלכוהול, זה מעניק לנקבובית מראה קטן יותר לזמן קצר וגם מסייע לניקוי עודפי השומן.
מסיכות פנים למיניהן עושות את אותו דבר, מכווצות וסופחות שומן.לדוגמא מסיכות פרופוליס והממליס. מסיכת חימר ירוק וכו'.מורחים ל 20 דקות ושוטפים.
איפור פנים, שנבחר בזהירות אף הוא עשוי לעזור, יש לנסות כמה בסיסי איפור שונים, עד שימצא הבסיס המתאים ביותר.
באופן כללי, עדיף בסיס נוזלי מאשר בסיס קרם.
תכשירי הטיפול צריכים להיות מותאמים לעור שמן, דהיינו על בסיס מים ומינימום שומן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי פנים לעור שמן
שני07/10/2010שאלתי היא לגבי מי הפנים המתאימים לעור שמן שהוא זה שבדרך כלל נוטה יותר לנקבוביות פתוחות. בתגובה הומלצו מי פנים על בסיס צמח הממליס ואלכוהול. עד כמה שידוע לי לבעלי עור שמן לא מומלץ להשתמש במי פנים על בסיס אלכוהול. אם כך יש כאן סתירה אפשרית - לבעלי נקבוביות פתוחות מומלץ אלכוהול אבל אלה בדרך כלל בעלי עור שמן שלהם אסור אלכוהול. מה כדאי לעשות? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרם הגנה טבעי, להלן רשימת מרכיבים..lir8616/08/2010
אני במגמת סילוק של רכיבים מזיקים מהמזון והקוסמטיקה בביתי וכצעד נוסף רכשתי את הספר הנהדר של דר סדובסקי על תוספים במזון אשר בחלקם רלוונטיים גם לתמרוקים
עם זאת, ישנם מספר רכיבים שלא הוזכרו או העלו תוצאות משמעותיות במנועי חיפוש ומכיוון ואני ומשפחתי מתכוונים לבלות את סוף השבוע בשמש חשוב לי שנוכל להימרח בקרם הגנה, טבעי ככל הניתן וזאת כי מתחיל להתברר שטבעי לחלוטין יש רק בטבע ולא על המדפים בסופר.
וכך הגעתי למוצר אשר טוען לשימוש בקרם הגנה בעל מקדם הגנה 15 פיזיקאלי טבעי אך כאשר ניצבתי במעמד הרכישה הצלחתי לקרוא ולהבין רק חלק מן המרכיבים אשר נראו לי מוכרים וטובים
את השאר רשמתי לעצמי בתקווה שאמצא עמדה מקצועית לגביהם ואחליט אם לרכוש במועד מאוחר יותר
חלק מהמרכיבים הינם
Cetearyl Glucoside
Sodium benzoate (E211)
Cetearyl Alcohol
Caprylic/Capric Triglyceride
Gluconolactone
Sorbitan olivate
Sodium dehydroacetate or E266
משהו עם Propanediol, נדמה לי
Cetyl Alcohol
אשמח לכל התייחסות על הרכיבים, מתומצתת כמפורטת
כל פיסת מידע תעזור
תודה ושנהיה חכמים בשמש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשמחתי הצלחתי לצמצם מספר מרכיבים
lir8616/08/2010Cetearyl Glucoside התברר כסוג של סוכר שמופק מפירות
Caprylic/Capric Triglyceride כחלק משמן קוקוס
Sorbitan olivate כנגזרת של שמן זית
מה שמשאיר אותנו עם
Sodium benzoate, הנראה ששנוי במחלוקת
Cetearyl Alcohol ו Cetyl Alcohol, האם זה אותו רכיב?
Gluconolactone
ו Sodium dehydroacetate* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
lir8616/08/2010מצאתי מקור שמציין ש Cetyl Alcohol מגיע בעיקר משמנים צמחיים כמו קוקוס
וש Cetearyl Alcohol זה שילוב שלו עם Stearyl Alcohol שמגיעה מחומצה סטארית אך אפשרי גם מקקאו או חמאת שיאה
בשיחה עם נציג החברה נאמר לי שהמוצרים שלהם מאושרים על ידי אקוסרט ומסנני הקרינה הם תחמוצת אבץ , זינק אוקסיד שלא בטכנולוגיית ננו וגם חמאת שיאה עם מקדם של בין 3-4
כמו כן מצאתי תגובה של מישהי נוספת שדיברה עם החברה ונאמר לה שהסודיום בנזואט מופק מצמח הקלנדולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך, תיקון
lir8616/08/2010מסנני הקרינה הם זינק אוקסיד וטיטניום דיאוקסיד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומרי גלם
זילי אורבך17/08/2010כנראה שהעתקת את שמות חומרי הגלם מאיזשהוא תכשיר מוגמר.
חומרים מתחלבים כמו שעוות דבורים, שמנים נדיפים , שמני בסיס וחומרים משמרים לקרמים זה מה שאפשר לקנות.
כל שאר התכשירים שרשמת מצויים בשימוש של מפעלי התמרוקים ולא ניתנים למכירה חופשית. חומרי גלם אילו הם לשימוש מקצועי בלבד.
זינק אוקסיד וטיטניום דיאוקסיד הם רכיבים של מייק אפ, יש להם השפעה מסננת קרינה מסויימת.
גם הם בשימוש במפעלי תמרוקים שמייצרים מייק אפ , סמי מייק אפ וכדומה.
לסיכום: נסי רכיבים פשוטים וטבעיים, אל תסתבכי עם מרקחות שדורשות מיומנות ואחריות מקצועית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיני מנסה לרקוח משחת הגנה
lir8617/08/2010קיוויתי שתוכלו לומר לי מאילו רכיבים להישמר מכיוון ועוד לא מצאתי קרם הגנה הגון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגנה מפני קרינת השמש
זילי אורבך17/08/2010אי אפשר להגן על העור מן השמש הגנה מלאה.
אך אפשר לנקוט באמצעים להפחית עד למינימום את חשיפת היתר והנזק הנובע ממנה.
תכשירי ההגנה והאיפור נותנים מענה חלקי בהפחתת דרגת הכוויה והשיזוף.הם מסייעים בספיגת אורכי גל ספציפיים של קרני השמש שאחראיות לכוויה. כשמורחים אותם , יש לחדש את מריחתם כל שעתיים , כשהקרם נמחה או נשטף מהעור, אחרי שחיה, אחרי הזעה וכו',
הכי חשוב זה פשוט להימנע מחשיפת יתר בשעות שבהן קרני השמש האולטרה-סגולות UV, הן חזקות במיוחד ושורפות ביותר, בין השעות 11:00-15:00. מחקרים וראיות מראים שקרני השמש הללו מהוות גורם ראשי ליצירת סוגי סרטן עור.
חשוב לנצל את שעות אחה"צ והבוקר המוקדמות . לכסות את הגוף בהתאם.
קלות השיזוף או הכוויה של אנשים תלויה במידה רבה בכמות הפיגמנט בעורם. בהירי עור רגישים יותר.מידת הסבילות לשמש משתנה מאדם לאדם.
נסי לרכוש תכשירי הגנה היפואלרגיים , אם את רגישה לתכשירים הרגילים.
והכי חשוב, להגביל ולקצר את זמן החשיפה לשמש . ערכם של תכשירי ההגנה מוגבל.
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומרי גלם
זילי אורבך17/08/2010שלום,כל החומרים שרשמת הם בשימוש של חברת התמרוקים שמייצרת את המוצר הקוסמטי.
cetostearyl alcohol הוא חומר מתחלב שקושר בין הפזה המימית והפזה השומנית של הקרם.
sodium benzoate הוא חומר משמר.
הסברתי שאילו הם לא חומרים לשימוש בהכנת קרמים ביתיים.
מעבר לזה איני יכולה לעזור. נסי מרשם אחר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוצאת קומדונים בלתי מבוקרתעינת16/08/2010
שלום רב,
שמי עינת ולאחרונה (לפני מספר ימים) חברה הוציאה לי קומדון במצח בצורה ביתית ולא ממש מבוקרת. כרגע יש לי כתם אדום ונפיחות קלה מסביב למקום ואני חוששת שתתפתח שם צלקת או פצע.
מה ביכולתי לעשות כדי למנוע התפתחות צלקות או פצעים וחטטים?
בתודה מראש,
עינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוצאת קומדונים לא מבוקרת
זילי אורבך16/08/2010שלום עינת,
על מנת להימנע מהיווצרות צלקות וסימנים על העור, יש להימנע מלשחק ולהוציא קומדונים, פצעונים ומוגליות בכוח. זה קורע את סיבי הקולגן ברקמות הבריאות שמסביב לקומדון.
ישנם תכשירים המרככים ומסייעם בניקוז המוגליה מבלוטת החלב שבתוכה היא נוצרה.
נהוג למרוח משחת איכטיול, המסייע בהבשלת המוגליה וניקוזה בקלות. גם מי חמצן מסייעים.
מרטיבים צמר גפן במי חמצן ומספיגים את הקומדון.
כמו כן, יש להשתמש בסבון אנטיספטי לעור שמנוני ובעייתי. הוא מסייע בייבוש הפצעונים.
ייבוש פצעונים מסייע בהגלדתם. הפצעון מתייבש ונושר ביתר קלות ומתחתיו תתפתח רקמה חדשה.
ישנם מיצויים צמחיים הפועלים כמו יוד לייבוש וחיטוי הפצעונים.
מסכה מייבשת, על בסיס פרופוליס , אבץ וקלמין מאוד טובה. חימר ירוק אף הוא יעיל כמייבש ומחטא פצעונים.ישנם גם מי פנים לעור שמנוני ובעייתי המסייעים לייבוש הפצעונים.
אם התפתחה פריחה בעקבות ניקוז חזק של קומדון, היא בדרך כלל עוברת תוך מספר ימים.
למרוח נוזל או קרם אנטידלקתי ולא ללחוץ וליגוע.
יש שמורחים משחת שיניים להרגעת הפצעון.
צלקת מתפתחת מפצע עמוק וחתך עמוק, כדאי להיזהר . ניקוז וניקוי קלים לא יגרמו לצלקת.
לסיכום: לשמור על הגיינה של העור, לייבש פצעונים, להינע מחשיפה לשמש וכמובן לא להוציא קומדונים בכוח.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי זילי,
עינת16/08/2010ותודה רבה על התשובה המפורטת!
שאלה להבהרה: אם כבר הוצא הקומדון וכרגע יש אדמומיות קלה זו כנראה פריחה שתעבור כמה ימים וכדאי פשוט לחכות ולהמנע מלנגוע כמובן?
בתודה שוב, עינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוצאת קומדונים
זילי אורבך17/08/2010אכן כן. להימנע מליגוע . אפשר למרוח נוזל אנטיספטי מייבש. מה שיש לך בבית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבהרת כתמים במפשעותאריאלה15/08/2010
שלום,
אני אישה שחומה, סובלת מכתמים כהים במפשעות ( לא כתוצאה מדלקת או פיטרייה),
אני אשמח לקבל יעוץ לגבי קוסמטיקה טבעית להבהרת הכתמים.
תודה
אריאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרת כתמים
ד''ר קובי שמיר15/08/2010אריאלה שלום.
להלן מספר שמנים( בפורמולה),שיוכלו לעזור לך.
*קרם הבהרה....מכיל: שמן שקדים, אובליפיחה ,קלנדולה, נר הלילה,שמן בורא'ז.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתמים במפשעות
זילי אורבך16/08/2010שלום אריאלה,
כתמים באזור המפשעה הם יותר בעייתיים לטיפול, האזור מאוד רגיש והוא נמצא בקרבה לאברים אינטימיים, ולכן מריחת תכשירי הבהרה הם בעייתיים. יש להימנע משפשוף המקום, זה עלול לגרות את העור לייצר עוד מלנין (צבען).
המרשם של ד"ר קובי שמיר מצויין, נסי אותו.
במקביל, נסי להכין מי לימון, מיץ לימון בכמות שווה עם מים, ולמרוח. אפשר להוסיף שמן לימון בכמות של 2 טיפות לכפית.
נהוג להשתמש גם בויטמין C להבהרה, מצוי במיצי פרי הדר וירקות.
לדוגמא :מחית של הבפנים של הקישוא מסייעת בהבהרה.
קומפרס מיץ מלפפונים מסייע להבהרה.
גם כלורופיל , הצבע הירוק של הצמח מבהיר, אפשר לנסות למרוח מיץ ירוק על האזור.
כמובן, שכדאי ללכת לרופא עור ולהתייעץ בנדון, כדי להיות בטוחים ולשלול בעיית עור.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומרי גלם - איפה לקנות?tamara15/08/2010
שלום,
אשמח אם תוכלו להמליץ איפה לקנות חומרי גלם להכנת קרמים ארומטרפיים?
לדוגמא: קרם בסיס, ג'ל אלוורה, ג'ל בסיס, שמנים בסיסים ואתאים ועוד....
באזור המרכז.
תודה,
תמרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומרי גלם
זילי אורבך15/08/2010ניתן לרכוש חומרי גלם בבתי מרקחת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה בתי מרקחת ?
tamara15/08/2010תודה רבה על התשובה,
אפשר לשאול איזה בתי מרקחת מוכרים מוצרים אלה כי לא לכל אחד יש או שמוחרים....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומרי גלם
זילי אורבך16/08/2010כל בית מרקחת שמתעסק ברקיחה והכנה של צמחי מרפא ושמנים יכול לעזור לך.
את צריכה להגדיר את רשימת החומרים שת רוצה ואם הם לא חומרים כימיים שדורשים מרשם רופא, אלא רק חומרי בסיס טבעיים, כמו שמנים, אז אין בעיה לספק לך. חפשי באינטרנט בתי מרקחת הומיאופתים באזור מגורייך, או פשוט גשי לבית המרקחת השכונתי שלך ושאלי את הרוקח.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרם החתלהנירית פרידלנד11/08/2010
שלום זילי וד"ר שמיר,
ילדתי בשעה טובה תינוקת מקסימה, והייתי מעוניינת להכין לה קרם החתלה במקום כל הקרמים הנמכרים עם התוספות והחומרים המשמרים. אשמח לקבל מרשם להכנה.
נ.ב
הבושם שהכנתי בהמלצת זילי יצא מוצלח מאוד- תודה רבה!
בברכה
נירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרם החתלה
ד''ר קובי שמיר12/08/2010נירית שלום.
היות ומדובר בתינוק כדאי לא לעשות נסיונות בהכנה ביתית ולהישתמש בתכשירים טבעיים ברמה גבוהה שכבר נוסו ומומלצים ע"י רוקחים ונימצאים ברוב בתי המירקחת והפארמים. למשל תכשירים על בסיס קמומילה של מעבדות תפוח טכנולוגיות טבעיות שפותחו במיוחד לתינוקות (ממליץ מהכרות אישית).לשיקולך.
בהצלחה ומזל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרם החתלה טבעי
זילי אורבך13/08/2010שלום נירית,
יש אפשרות להכין משחה טבעית לתפרחת חיתולים על בסיס חמאת שיאה.
רכשי חמאת שיאה , המיסי אותה בטמפרטורה נמוכה, רצוי על אמבט מים רותחים והוסיפי לה כמות זהה של שמן שקדים או שמן זית לקבלת משחה חלקה. יש אפשרות להוסיף שמן אתרי לבנדר כשמן אנטיספטי בעל תכונות משקמות עור.
אין צורך בחומר משמר אם לא מוסיפים מים למשחה.
במידה ואין לך חמאת שיאה, תוכלי להחליף אותה בשמן קוקוס, בשמן דקלים.
אפשרות נוספת היא לערבב דבש ושמן זית ולמרוח על העור המגורה.
אפשר להשתמש בחמאת שקדים, או בחמאת שומשום בתוספת שמן זית ושמן לבנדר.
במידה ויש דלקת עור ניתן להכין חליטת צמחים לחיטוי, לדוגמא ניתן להשתמש בחליטת פרחי קמומיל, פרחי צפורני חתול (קלנדולה), פרחי לבנדר ועוד. חולטים 1 כפית גדושה של פרחים בכוס מים רותחים ומרטיבים את אזור הדלקת.
אפשרות נוספת היא להכין חליטה מקוואקר וכוסמת. מערבבים 1 כוס קוואקר עם 1 כוס כוסמת, מוסיפים ליטר וחצי מים ומרתיחים. מקררים מסננים ומקבלים נוזל חלבי שאותו אפשר להוסיף לאמבט, או לעשות הרטבות עם צמר גפן או מגבת. לקוואקר ולכוסמת תכונות אנטיבקטריאליות ומרגיעות גירויי עור.
מזל טוב
ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקוי שאריות חלב (סבום) מהפניםlir8610/08/2010
עם מה ניתן לנקות שאריות חלב (סבום) מהפנים והחזה?
אני סובל מסבוריאה ומעוניין להקפיד על ניקוי טוב כי כשאני עובר על העור עם פד קוסמטי ניתן לראות עליו "לכלוך" צהוב
רופא עור ניקה לי את הפנים עם פד וספיריט סליציל והצליח להוריד את אותו לכלוך צהוב במידה רבה אך אני משוכנע או לפחות מקווה שקיים פיתרון טוב יותר במחסני הקוסמטיקה הטבעית הנהדרת
תודה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקוי שאריות חלב (סבום) מהפנים
זילי אורבך11/08/2010עור שמן עם עודף הפרשות חלב, זה מצב בו בלוטות החלב, המחוברות לזקיקי השיער, מפרישות עודף חומר שומני לעור. הדבר מתבטא לעיתים בהופעת קשקשת יבשה או שומנית על העור.
מתח נפשי, מזג אוויר קר ופעילות הורמונלית לא מאוזנת עשויים להחמיר את המצב.
על מנת להסיר את עודף השומן מהעור יש לרחוץ את הפנים בסבון מייבש מתון, רצוי סבון עם PH חומצי מתחת ל 5.5, כמו סבון המבוסס על חומצת חלב.
ישנם מגבוני ניקוי רוויים לעור שמנוני.
ישנם סבונים עם שמן אתרי בשם עץ התה שמסייעים בניקוי הסבום.
סבונים במכילים צמחים כמו קלנדולה והממליס מאוד טובים לחיטוי עור שמנוני.
אפשר להשתמש בתערובת מיץ לימון מהול במים לניגוב שאיריות החלב.
כמו כן, יש אפשרות להכים מסכה ביתית לניקוי השומן
1 חלבון ביצה מוקצף עם כפית מיץ לימון בתוספת כפית קוואקר טחון. מורחים על הפנים ל 15 דקות ושוטפים. אפשר במקום כפית קוואקר לשים כפית אגוזים טחונים.
אפשר להשתמש במיץ מלפפונים לניקוי הפנים.
מאוד מומלץ להוסיף אבץ וביוטין כתוספי תזונה להקלה על עור עם עודף סבום.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתה הנהדרת של זילי
lir8611/08/2010חיפשתי מידע על סבון המבוסס על חומצת חלב והוא הוביל אותי לחומרים הנקראים 'חומצה לקטית' ו 'חומצה בטא הידרוקסי' שאם אינני טועה מדובר על אותה חומצה סליצילית שהרופא ניקה לי איתה את הפנים כפי שתיארתי בנושא?
האם ישנם מגבוני ניקוי רוויים לעור שמנוני על בסיס טבעי?
אם כן, אילו מרכיבים עלי לחפש?
עץ התה? בדומה לסבון שהמלצת עליו לניקוי הסבום?
האם עלי להישמר מחשיפה לשמש לאחר השימוש בתערובת והמסיכה עם מיץ הלימון?
אם כן, לכמה זמן?
מיץ מלפפונים הכוונה למלפפונים סחוטים בבית? אם כן, יש לי בדיוק את המכונה לכך.
איך להשתמש בו? האם לשטוף איתו את הפנים?
לגבי האבץ והביוטין, אני כבר בדרך לקבוע בדיקת דם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניקוי שאריות חלב (סבום) מהפנים
זילי אורבך11/08/2010חומצת חלב נקראת גם חומצה לקטית שהיא חומצה בטא הדרוקסית. זו לא חומצה סליצילית שהיא אגב גם חומצה בטא הדרוקסית. חומצה סליצילית גורמת גם לקילוף קל של העור בריכוזים מעל 3%.
ישנם מגבונים רוויים על בסיס טבעי לניקוי עור שמן.
יש סבונים עם שמן עץ התה.
לאחר שימוש בתערובת ובמסיכה עם מיץ הלימון , רצוי להימנע מחשיפה לשמש, שאגב מומלץ כאורח חיים קבוע. בבוקר יש למרוח קרם מסנן שמש על בסיס מים, לעור שמן ומעורב.
יש להשתמש במיץ מלפפונים כמו במי פנים, להרטיב עם צמר גפן ולנגב. אפשר גם לשטוף עם המיץ.
מומלץ להימנע ממזונות העשירים בשומן רווי, כגון: גבינות שמנת, מרגרינה, חמאה, שוקולד חלב, שמנת מתוקה, קצפת וכדומה. זה מעמיס על בלוטות החלב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזילי, מה לגבי חימר ירוק?
lir8611/08/2010האם הוא מומלץ כבסיס למסיכה לטיפול בבלוטות החלב והשומניות?
ומה יש במיץ מלפפונים שעוזר?
כבר שמעתי על חליטת בבונג ומי ורדים אבל המידע הזה חדש לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחימר ירוק
זילי אורבך11/08/2010חימר ירוק הוא סוג של אדמה, עשיר במינרלים, משמש כמסכת ניקוי מצוינת לעור שמנוני. מכינים ממנו מסכה על ידי הוספה של מים ליצירת תערובת חלקה, מעין בוץ. מורחים על העור למשך 15-20 דקות, ושוטפים. יש לחימר יכולת ספיחה של שומנים ולכלוך. צריך לנסות ולבדוק באופן אישי .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)