פורום קוסמטיקה טבעית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עור הפנים
    מיכל
    15/01/2011

שלום, אני בת 26, סה"כ יש לי עור פנים חלק ויפה, אך מעט כתמי שמש קטנים.. הייתי רוצה להעלימם. האם יש דרך טבעית לכך? לא בפילינג רפואי וכדומה, אלא משהו ביתי, פילינג ביתי, משחות, קרמים וכדומה...
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עור הפנים

הוספת תגובה

• עור הפנים - תגובה

זילי אורבך
    17/01/2011

שלום מיכל,
    פילינג לא מסלק כתמי עור, אלא מסייע בחידוש רקמות ומסיר תאי עור מתים.
    אני ממליצה ללכת לרופא עור ולקבל אבחון בסיסי לגבי סוג הכתמים שיש לך. יש נקודות חן מסוימות שהרופא ממליץ לצרוב, או שהוא ממליץ על קרם הבהרה מיוחד.
    הטיפים הביתיים הם:
    מיץ לימון מדולל במים ביחס של 1:4. לנגב את הכתמים מידי יום.הוא עשיר בויטמין C שמבהיר כתמים.הלימון משמש גם כפילינג עדין של העור.
    עלי תרד או עלים ירוקים אחרים( פטרוזיליה,מנגולד,מרווה,גרניום)- לשפשף בעדינות את הכתמים עם המיץ הירוק של העלים (הכלורופיל). זה מבהיר כתמי עור.
    על תשפשפי את הכתמים עם גרגרים או מסכות פילינג. זה עלול לעודד יצירת כתמים.
    מרחי קרם מסנן קרינה גבוה (SPF-30-50) כדי למנוע את התקהות הפיגמנטים והופעתם מחדש.
    מומלץ לכסות כתמי עור עם מייק אפ, גם לו יש אפקט הגנה מפני קרני השמש.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לציטין נוזלי
    ענת
    14/01/2011

שלום רב,
    איפה ניתןלהשיג לציטין נוזלי שלא ארוז בכמוסות? ושהמרקם לא יהיה סמיך מידי...
    תודה,
    ענת

לקביעת תור
    סגירה
    לציטין נוזלי

הוספת תגובה

• לציטין נוזלי

צבי
    08/06/2016

שלום
    אני משתמש בלציטין נוזלי להכנת קרמים טבעיים,

מקווה שזה עזר...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לציטין נוזלי - תגובה

זילי אורבך
    17/01/2011

ענת שלום,
    אברר אם יש לציטין נוזלי שלא ארוז ואכתוב לך.

הלציטין הוא חומר סמיך מטבעו. הוא מופק מסויה. הוא משמש כחומר מתחלב, בעל יכולת להמיס שומנים במים,בתעשיית המזון והתמרוקים.
    במזון משתמשים בחלמון ביצה כחומר מתחלב, דוגמת המיונז, הרטבים והקרמים השונים.
    כתוסף מזון הוא משמש לזירוז שריפת השומנים, לשיפור זיכרון בזכות תכולת הפוספטידיל כולין והאינוסיטול שבו.

לאיזה מטרה את צריכה אותו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לציטין נוזלי

ענת
    17/01/2011

זילי שלום,

הלציטין משמש אותי להכנת קרם פנים.

תודה רבה,
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שומנים קטנים על האף
    לידור
    14/01/2011

שלום אני בן 17 ויש לי שומנים על האף כבר כמה שנים במקלחת אפשר לגרד אותם חלקי אך הם חזורים אחרי יום.. מה עושים? תודה..

לקביעת תור
    סגירה
    שומנים קטנים על האף

הוספת תגובה

• שומנים קטנים על האף - תגובה

זילי אורבך
    17/01/2011

שלום
    שומנים על האף נגרמים מפעילות יתר של בלוטות החלב (השומן) של העור,שנמצאים בבסיס השערות.הבעיה מאוד שכיחה בגיל ההתבגרות, לכן קוראים לזה "פצעי בגרות". הביטוי יכול להיות ראשים שחורים, ראשים לבנים, פצעוני מוגלה וכדומה.
    הטיפול העיקרי הוא רחיצת הפנים בסבון אנטיספטי עם PH חומצי מתחת ל 5.5 ובמים חמים שלוש או ארבע פעמים ביום.
    ישנם תכשירים במגוון רחב של צורות לעור שמנוני לניקוי השמנוניות ולייבוש העור:
    משחות, קרמים, אבקות, מסכות, ג'ל, מקלות ניקוי, מגבוני פנים או תחליב .
    התכשירים מסייעים בייבוש השמנונית ובהפחתת מספר החיידקים על העור.
    תזונה: גם לתזונה יש השפעה על עור שמן ובעייתי.
    מומלץ להימנע מצריכת יתר של מזונות עשירים בשומן רווי כגון: עוגות שמנת, פיצה, בורקס, אוכל מטוגן, שוקולד, קצפת וכדומה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך...

לידור
    17/01/2011

האם טבעקוטן מרפא את זה? או סבון דרמקס? תודה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עור מעצבן
    אני
    12/01/2011

שלום
    אני בת 21 ,העור שלי צורב, מגרד , אדמומי ומתקלף וזה ממש מציק לי כל היום , מצד שני
    יש לי מלא נקבוביות ופצעים קטנטנים.
    כל קרם לחות שאני קונה הוא נטול שומן ואינו סותם נקבוביות אבל תחושת היובש חוזרת אחרי שעה.

קיים איזה קרם לחות שאני יכולה להכין בבית המכילים את הויטמינים :E,C ?
    אם כן איפה קונים את החומרים?
    כל הסיפור יקר?
    תודה מראש....

לקביעת תור
    סגירה
    עור מעצבן

הוספת תגובה

• עור מעצבן - תגובה

זילי אורבך
    14/01/2011

שלום,
    אם את אוהבת ורוצה להכין קרם בבית, כל מה שאת צריכה זה לרכוש את חומרי הגלם לקרם ולהכין . זה לא יקר.
    חומרי גלם טבעיים לקרם הבסיס הם:
    שעוות דבורים-10%
    חמאת שיאה - 40%
    שמן שקדים - 20%
    מי ורדים - 25%
    ויטמין אי - 5%
    לחמם את שעוות הדבורים וחמאת השיאה על אמבט מים עד להמסה, להוסיף שמן שקדים וויטמין E, ובסוף להוסיף תוך ערבוב את מי הורדים לקבלת קרם חלק. לאחר שהקרם התקרר להוסיף טיפות שמן אתרי לפי בחירה. לאחסן במקרר.

שמנים אתריים לפי בחירה אישית: שמן גרניום, שמן לבנדר, שמן לימון וכו'
    את חומרי הגלם ניתן לרכוש בתי מרקחת ובחנויות טבע.
    את יכולה לקנות ג'ל בסיס ולתוכו להוסיף טיפות של ויטמינים מכמוסות.
    אפשרות נוספת היא להעשיר קרם שיש לך בבית בויטמינים מכמוסות של ויטמין E
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר איזון הורמונלי
    ענת
    12/01/2011

בהמשך לתשובתך לפונה הקודמת, האם ניתן לקחת את "שיח אברהם" או צמחים סיניים אחרים, על מנת להקל על תופעות קדם ויסתיות (חוסר איזון הורמונלי), ביחד עם תרופות קונבנציונאליות (שלא באותו נושא)שלוקחים באופן קבוע? האם אחד לא מפריע לשני?

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר איזון הורמונלי

הוספת תגובה

• חוסר איזון הורמונלי - תגובה

ד''ר קובי שמיר
    12/01/2011

ענת שלום.
    שאלתך דורשת איבחון וטיפול מיקצועי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לתשובתך

ענת
    12/01/2011

תודה על תשובתך, כרגע השאלה היא, מי נראה לך שזה בתחומו לעשות את האבחון הנכון? נטראופט, הומופאט, מומחה ברפואה סינית? אני מניחה שזה משהו מהרפואה האלטרנטיבית ולא הקונבנציונאלית, אך השאלה, למי יש את המומחיות לשלב בין השניים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לתשובתך - תגובה

ד''ר קובי שמיר
    13/01/2011

תוכלי ליצור עימי קשר טלפוני ליותר פרטים ואראה לאן להפנותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר איזון הורמונלי - תגובה

זילי אורבך
    13/01/2011

שלום ענת,
    שיח אברהם נקרא vitex agnus castus ובאנגלית chasteberry.
    זה פרי שנמצא בשימוש שנים רבות ברפואה ופעילותו היא לשיכוך הפרעות במחזור החודשי לתופעות טרום מחזור PMS, לטיפול בצבירת נוזלים אצל נשים בתקופת המחזור, כאבי מחזור, אל-מחזור, להפרעות בגיל המעבר וכן להגברת ייצור חלב אצל נשים מיניקות.
    הוא מכיל שמן נדיף, אלקלואידים וחומר מריר בשם castine.
    הפרי אסור בשימוש בהריון.
    ניתן להשתמש בו עם תרופות קונבנציונאליות, אך לא באותו זמן. לפחות בהפרש של שעה מזמן לקיחת התרופה.
    כמובן שלא מומלץ לשלב אותו עם טיפול הורמונאלי, ועם תרופות המכילות הורמונים, כמו גלולות למניעת הריון .
    לגבי צמחים סיניים, הפורמולה בדרך כלל מותאמת לאחר אבחון סיני אצל מטפל מומחה, וצריך להכיר ולהתאים את הצמחים על מנת למנוע התנגשות עם התרופות שאת צורכת באופן קבוע.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מכינים קרם בסיס על בסיס מים?
    בת חן
    11/01/2011

שלום רב,

אני רוצה להכין קרם לחות טבעי בשל רגישות למיני מרכיבים ששמים בקרמים מתועשים (מתכות ומינרלים).
    יש לי עור דק, יבש ורגיש מאוד. עד היום הקרם היחיד שמצאתי שהתאים לי הייה הריץ קרים של סבוקאלם. לצערי הוא איננו מחדיר מספיק לחות לעור וגם בשימוש של פעמיים ביום אינו מספיק.

האם יש מתכון של קרם כלשהו שאוכל להכין שהוא על בסיס מים שיתאים לי?

המון תודה
    בת חן

הוספת תגובה

• איך מכינים קרם בסיס על בסיס מים? - תגובה

ד''ר קובי שמיר
    12/01/2011

בת חן שלום.
    על קרם הבסיס שלך תוכלי להוסיף את החומרים הנ"ל.
    בהצלחה.

קרם יום לעור דק, רגיל ויבש.
    CC40 קרם בסיס
    CC5 מי ורדים (הדרוסול)
    CC5 שמן רוז היפ
    5 טיפות ויטמין E
    5 טיפות סקוולאן
    4 טיפות אילנג אילנג
    1 טיפה פצ'ולי
    2 טיפות גרניום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מכינים קרם בסיס על בסיס מים? - תגובה

זילי אורבך
    14/01/2011

שלום בת חן,
    אם יש לך עור דק ויבש, את צריכה להשתמש בקרם לעור יבש שהוא קצת יותר שמן.
    קרם על בסיס מים מתאים לעור שמן ומעורב וכן לעור עם סבוריאה.
    לכן, כפי שהציע לך ד"ר קובי שמיר, הוסיפי לקרם בסיס טיפות של שמן ויטמין E ואת שאר השמנים האתריים, על מנת להעשיר את הקרם המימי ולהתאימו לעור היבש שיש לך.
    את יכולה להשתמש ברכיבים טבעיים כמו שעוות דבורים, שמן שקדים וחמאת שיאה כבסיס ולתוכם להוסיף את יתר השמנים והויטמינים בטיפות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לוי לבל

משה
    25/03/2014

ניתן להזמין את כל החומרים אצל "לוי לבל" בתל אביב רחוב מנחם בגין 44 חומרים הכי איכותיים שיש ובמחירים ממש זולים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המסת עור
    יפית
    09/01/2011

שלום ד"ר שמיר
    האם לאחר תהליך של המסת עור תהיה מגבלה של חשיפה לשמש (לא מדברת על אותו יום של הטיפול אלא בכלל) , האם ההגנה של העור נשמרת או שעלולה להיפגע ואז אהיה תלויה תמיד במסנני קרינה גבוהים מאד באופן קבוע?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    המסת עור

הוספת תגובה

• המסת עור - תגובה

ד''ר קובי שמיר
    10/01/2011

יפית שלום.
    איין בעיה לחשיפה לשמש.
    שימוש במסנני קרינה חשוב גם ללא טיפול.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בורקס
    מיכל
    09/01/2011

שלום

האם השימוש בבורקס הוא בטוח? כי קראתי במקום כלשהוא שהוא חשוד כקרצינוגני.
    ומה אמור להיות היחס בינו לשעוות דבורים ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בורקס

הוספת תגובה

• בורקס - תגובה

ד''ר קובי שמיר
    10/01/2011

מיכל שלום.
    הבורקס הוא מלח חומצת בור, אבקה שקופה וחסרת צבע. הוא חומר מתחלב המחבר בין מרכיבים על בסיס מים ובין מרכיבים על בסיס שמן בשילוב עם שעוות דבורים (שם אחר: דונג דבורים) והופך אותם לקרם. הבוראקס מתפקד גם כחומר משמר במוצרים הטבעיים כך שאם בחרתם במתכון שיש בו בוראקס, קרוב לוודאי שתזכו במוצר עם אורך חיי מדף של כמה חודשים. מאחר והשעוות מעט שונות מיצרן ליצרן קשה לומר בדיוק את הכמות הדרושה במוצר אבל אפשר להתחיל אם יחס של 18:1 בין שעוות הדבורים לבוראקס על מנת לקבל תחליב או קרם יציב. את הבוראקס ממיסים במים רותחים לפני שמערבבים עם הפאזה השומנית.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לימודי קוסמטיקה טבעית
    סיגל
    08/01/2011

שלום
    אני מעונינת ללמוד לימודי קוסמטיקה טבעית ורוקחות, אני גרה בדרום, אשמח לקבל המלצה על מכללה או בה"ס שמקיים לימודים אלו.

תודה סיגל

לקביעת תור
    סגירה
    לימודי קוסמטיקה טבעית

הוספת תגובה

• לימודי קוסמטיקה טבעית - תגובה

זילי אורבך
    09/01/2011

שלום סיגל,
    לגבי לימודי רוקחות, ישנם שני בתי ספר בארץ, אחד בבאר שבע ואחד בירושלים.
    לגבי לימודי קוסמטיקה טבעית, אין בתי ספר ספציפיים. ניתן ללמוד קוסמטיקה טבעית במסגרת לימודי ארומתרפיה או בבית ספר ללימודי קוסמטיקה לקוסמטיקאיות.
    בדקי אפשרויות נוספות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנת קרם- ללא הצלחה!
    מיכל
    02/01/2011

שלום ותודה על הפורום הנפלא

אני מנסה כבר כמה פעמים להכין קרם יום בבית והכל ללא הצלחה. הפעם הראשונה הקרם יצא קשה מידי. הגדלתי את אחוז הפזה המימית בקרם ואז הוא יצא נוזלי. הוספתי בהדרגה פזה שומנית והמחלב ואז פתאום זה התקזה וחלק מפזה המימית נפרדה מהתערובת הכללית. מה אני עושה לא בסדר??
    ניתן לקבל מתכון מדוייק לקרם פנים. ברשותי: שעוות דבורים, בורקס, חמאת שיאה, שמנים צמחיים ואתריים, ותרכיזי רוז היפ ואלו-ורה.
    ועוד שאלה איפה ניתן לעשות סדנה בת כמה שעות על מנת להבהיר לעצמי את הדברים?

המון תודה
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    הכנת קרם- ללא הצלחה!

הוספת תגובה

• הכנת קרם- ללא הצלחה! - תגובה

ד''ר קובי שמיר
    02/01/2011

מיכל שלום.
    הכנת קרם טבעי.
    פאזה מימית
    600 מ"ל חליטת קלנדולה או 150 מ"ל טינק . למים מזוקקים רותחים עד שמתנדף האלכוהול או מיצוי קלנדולה בגליצרין.
    פאזה שומנית
    150 מ"ל שמן קלנדולה
    150 מ"ל שמן נר הלילה
    פאזה מתחלבת
    בוראקס 10 גר'
    פאזה מקשה
    100 גר' דונאג דבורים
    אנטי אוקסידנט
    10 מ"ל שיקומית
    משמר
    5 מ"ל מור, 5 מ"ל בנזואין, 5 מ"ל מיצוי זרעי אשכוליות
    אופן הכנה:
    להכין חליטה של 30 גר' פרחי קלנדולה בתוך 600 מ"ל מים מזוקקים . לסנן. להוסיף 10 גר' בוראקס.
    להתיך את הדונג בכלי זכוכית באמבט מים רותחים. להוסיף שמן קלנדולה פושר באיטיות תוך ערבוב מתמיד.
    להוסיף פאזה מימית לדונאג.
    לקרר
    להוסיף אנטי אוקסידנטים
    להוסיף משמרים.
    מקרם הבסיס (או זה שהכנת בעצמך או שקנית מוכן) ניתן להכין קרם לחות על ידי הוספה של מרכיבים שונים כמו שמנים צמחיים, אתריים, ויטמינים, צמחי מרפא ועוד.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנת שמן תשרית מלבנדר
    רונית כהן
    01/01/2011

שלום רב,
    אני מעוניינת להכין שמן תשרית מעלי לבנדר (אין בידי מספיק פרחים ) על בסיס שמן זרעי ענבים. המטרה: שמן לעיסוי לרגליים, שרירים עייפים, עיסוי כחימום הגוף ועוד.
    האם כל מין של לבנדר מתאים להכנת שמן תשרית ?
    בגינה אצלי גדלים 2 מינים: התיאור :1:. לבנדר מנוצה _(עלים מנוצים דקים ועדינים עם פרחים סגולים קטנים)
    2. לבנדר אפור (עלים יותר רחבים לא מנוצים וגוונם אפור בהיר- והריח שלו יותר חזק מהריח של הלבנדר המנוצה.
    האם יש הבדל במינים מבחינת הכנת שמן תשרית לעיסוי הגוף ?
    האם האפור חזק מידי לשימוש לעיסוי הילד שלי בן 7 ?

לקביעת תור
    סגירה
    הכנת שמן תשרית מלבנדר

הוספת תגובה

• הכנת שמן תשרית מלבנדר - תגובה

ד''ר קובי שמיר
    02/01/2011

רונית שלום.
    אני לא רואה בעייה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול באקנה הורמונלי..
    רוי
    30/12/2010

שלום,
    אני בן 30 וסובל כמעט מחצית מחיי מאקנה ,
    מגיל 19 בערך הפסיקו להופיע לי פצעי אקנה בפנים ונשארתי
    עם "מתנה" של פצעי אקנה באיזור הגב , במיוחד באזור הגב עליון
    דבר זה הוא מטרד עיקרי בחיי ומגביל אותי רבות.
    אני אוכל בריא ומתעמל.
    מה אני יכול לעשות כדי לפתור את הבעיה???

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול באקנה הורמונלי..

הוספת תגובה

• טיפול באקנה הורמונלי.. - תגובה

ד''ר קובי שמיר
    31/12/2010

רוי שלום.
    תופעת האקנה קשורה למספר גורמים:
    1. הפרשת חלב מוגברת ובלוטות מוגדלות.
    2. סתימה בנקבוביות העור.
    3. התרבות חיידקים.
    4. דלקת הנובעת מהתרבות חיידקים. התפתחות הדלקת קשורה בהרס הנקודות השחורות ובשחרור תוכן בלוטות החלב אל הרקמה שמסביב. בדרך כלל, החיידקים המעורבים באקנה הם חלק מהאוכלוסייה הטבעית של העור.

הטיפול הינו בעל חשיבות קריטית. חוסר טיפול נכון בזמן הנכון יותיר אחריו צלקות וכתמים. יש להקפיד על טיפולים בתדירות של פעם בשבוע בהתחלה ולרווח אותם בהתאם לשיפור. הטיפול מתרכז בהמסת שכבות העור הקשה ובייבוש נקודתי של פצעים. ההמסה חשובה במיוחד באקנה ציסטי (פצעים עמוקים וללא ראש מוגלתי). חשובה ההקפדה על ניקוי נקודות שחורות והחדרת חומרים מרפאים. יש לסיים במסכות מחטאות ומרפאות. כשהעור נרגע יש לחזור על סדרת ההמסות כתהליך מאיץ ריפוי.
    טיפול ההמשך בבית הוא חשוב לא פחות ומהווה גורם משפיע בהצלחת הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שרונה
    28/12/2010

אני מעוניינת לקחת כדורי שמרים שהם בתוספת של בי 12 . רציתי לדעת אם יש מאכלים מסוימים שאסור לאכול או האם הכדורים האלו מבריחים סידן מהעצם?
    בנוסף רציתי לדעת אם אני בוחרת לקחת כדורים אלה האם אני יכולה לרסק אותם ואם לא איך אני בדיוק משתמשת באבקה?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר קובי שמיר
    31/12/2010

שרונה שלום
    אני ממליץ לך לגשת לייעוץ מיקצועי ולא לקחת תוספים ללא איבחון מקיף של הבעייה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סבון לפנים
    מיה
    27/12/2010

שלום

האם ניתן להכין סבון לפנים להסרת איפור ובמיוחד מייקאפ מחומרים טבעיים?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סבון לפנים

הוספת תגובה

• סבון לפנים - תגובה

ד''ר קובי שמיר
    31/12/2010

מיה שלום.
    הכנת סבון טבעי ניראה פשוט על פניו אבל זה לא.
    אני בכל זאת ארשום כאן את המרכיבים ואופן ההכנה.(ממליץ לך לרכוש תכשיר ניקוי שיתאים לסוג עורך בבית מרקחת.
    אז אייך איך מכינים סבון לבד ?
    סיבון הנו מונח כימי המתאר את הראקציה המתרחשת כאשר חומצות שומן המצויות בשמן או בשומן באות במגע עם בסיס חזק בנוכחות מים.
    להכנת סבונים מוצקים משמשת סודה קאוסטיק כבסיס חזק
    תפקיד הסודה קאוסטיק הוא לסבן את כל השמן שבמתכון. בסבון שהוכן כהלכה לא תישאר סודה קאוסטיק חופשית במוצר הסופי ואין כל חשש להסתבן בסבון.
    המים הם מרכיב הכרחי לפעולת הסיבון. הוספת גרגירי סודה קאוסטיק לשמן לא תגרום לסיבון נאות.
    חשוב מאוד להקפיד על יחס נכון בין כמות הסודה הקאוסטיק, וכמות השמן שבמתכון, ע"מ למנוע מצד אחד השארות של סודה קאוסטיק חופשית במוצר המוגמר ומצד שני להבטיח שכל השמן שבתערובת (או לפחות מרביתו) יסתבן.
    כמות המים שמוסיפים למתכון אינה מחושבת באופן מדויק. בד"כ נוהגים להשתמש בכמות של 30-35% מים מסך השמן שבמתכון.
    לכל שמן יש ערך סיבון שונה. במילים אחרות, לכל שמן נדרשת כמות שונה של בסיס חזק ע"מ לגרום לסיבונו המלא.

דוגמא לחישוב כמות סודה קאוסטיק הנדרשת לסיבון שמן מסוים:
    אם במתכון שלי החלטתי להשתמש ב 100 גרם שמן זית ואני רוצה לחשב את כמות הסודה הקאוסטיק הדרושה לסיבון שמן הזית בכמות זו-
    ע"פ הטבלה שלעיל, ערך הסיבון של שמן זית הוא 0.134 והחישוב יהיה כדלקמן:
    100 x 0.134 = 13.4
    כלומר, כדי לסבן 100 גרם שמן זית אני צריך 13 גרם NaOH (סודה קאוסטית)
    דוגמא אחרת, אם המתכון שלי מכיל 125 גר' שמן קוקוס, החישוב לכמות הסודה הקאוסטית הנדרשת יהיה
    125 X 0.190 = 23.75
    על מנת לסבן 125 גרם שמן קוקוס יש צורך ב 23.75 גר' סודה קאוסטית.
    במתכון שכולל 100 גרם שמן זית ו 125 גרם שמן קוקוס ידרשו 37.15 גרם סודה קאוסטית לסיבון מלא של השמן ע"פ התרגיל: 23.75 + 13.4 = 37.15.
    ...............
    הערה חשובה: כשמכינים סבון כדאי להשאיר בין 5% -10% שמן חופשי (שלא יעבור סיבון). שמן זה מוסיף לחות לסבון ומהווה אמצעי בטחון נוסף למניעת שאריות סודה קאוסטיק במוצר הסופי. בחישוב כמות הסודה נוריד בכמות 5%-10% (ע"פ כמות השמן שאנו רוצים שלא יעבור סיבון).
    אם נתיחס לדוגמא שלעיל, במקום 37.15 גר' נשתמש רק ב 35.3 גר' סודה קאוסטית (5%) או 33.4 גר' סודה (10%).
    אז מה את אומרת את עדיין רוצה להכין לבד?
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמן לפנים
    מיה
    26/12/2010

שלום
    רכשתי שמן רוז היפ לפנים ואני מעונינת לקנות עוד סוג שהכי מומלץ לפנים יבשות, מטרתי היא למרוח בלילה וגם להוסיף גרגרים קטנים של שיבולת שועל ולעסות יחד עם שמן, סבונים מייבשים לי את הפנים ואני מעונינת בניקוי טבעי.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שמן לפנים

הוספת תגובה

• שמן לפנים - תגובה

ד''ר קובי שמיר
    31/12/2010

מיה שלום.
    עור יבש מתקשה להשתקם. אם המגן הטבעי חסר, חומרים מזיקים עלולים לחדור את העור בקלות. אין להשתמש בסבונים לניקוי עור יבש. מומלץ להשתמש בחומרים המשיבים את השמנוניות לעור וכוללים מרכיבי לחות טבעיים. חומרים מסוג זה הם תחליבי רחצה נטולי סבון ושמני אמבט. לאחר הרחצה, יש לייבש את העור על ידי טפיחות קלות ולא על ידי ניגובו.
    בנוסף, גוברת המגמה של שימוש במרכיבים בוטניים לניקוי העור, שימוש בפרחים בעלי מנגנון טיהור טבעי כמו הסחלב או הלוטוס, שימוש בשמנים כמו שמן השקד המתוק או הילנג ילנג. כל אלה מעניקים ניקוי יעיל.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה