מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שבר בחוליה L1 - חבלה טרייהאלה19/07/2011
שלום, אני בת 66 ושברתי את חוליה L1 בעקבות נפילה שהתרחשה לפני 5 ימים. בהמלצת נוירוכירורג אני עם חגורת גב למשך כל שעות היום ובמנוחה בשכיבה. הכאבים התגברו היום משמעותית והכאב הוא איום!!!, בעוד שעד אתמול הכאבים היו נסבלים בהחלט.
1. האם תופעה התגברות הכאב היא בהתפלגות נורמלית?
2. תוך כמה זמן צפויה הקלה משמעותית בכאב? והאם יש לכם המלצות נוספות (מלבד משככי כאבים ושכיבה מוחלטת) היכולים להקל במצבי?
3. תוך כמה זמן מניסיונך צפוי איחוי מלא של החולייה בגילי?
4.מהן ההשלכות המוכרות כתוצאה מפגיעה כזו בהתחשב בגילי?
- ברור לי שתשובתך אינה מחליפה ייעוץ רפואי ובצדק, אולם אשמח לקבל התרשמותך מהנאמר ומנסיונך בפגיעות אלו/דומות.
אני מודה מראש,
אלה, הכואבת והמודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בחוליה L1 - חבלה טרייה - תגובה
ד``ר ליאור מרום20/07/2011שלום וברכה,שאלותייך מצוינות,אך אוכל לענות עליהם לאחר שתבדקי ואראה בעצמי את הבדיקה בעצמיט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהר' תגובה
אלה20/07/2011על סמך הנתונים האלה בלבד - אשמח לקבל מענה שאלותיי.
ברור שתשובתך אינה מחליפה ייעוץ רפואי, אך אשמח לקבל מענה שכזה בהתאם למה שפורום זה מציע ולא הפנייה לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גב עליוןאפרת19/07/2011
מזה חמישה חודשים אני סובלת מכאבים בזרוע ובאיזור הכתף שהחלו לאחר דלקת בשכמות.
10 טיפולי פיזיוטרפיה לא קידמו אותי באופן משמעותי.
מה עלי לעשות?
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גב עליון - תגובה
ד``ר ליאור מרום19/07/2011אפרת שלום,בהמלצה בטוסה ביותר היא להבדק על ידי רופא.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצות דיסק בגב S4-L5-S1משה16/07/2011
בגלל כאבי גב תחתון שלחו אותי לCT ובתוצאות היה רשום בקע דיסק דיפוזי עם לחץ על השק הטיקאלי בשני הבקעים כולל היצרות של הרצסוסים
בפגישה עם האורטופד עם התוצאות הוא אמר לי שיכול להיות שהם טעו בהבחנה
אז רציתי לשאול אם בתמונה שצירפתי מהCT שעברתי יש פריצת דיסק או שזה בלטי דיסק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצות דיסק בגב S4-L5-S1 - תגובה
ד''ר גד ולן17/07/2011בתמונה שצירפת לא רואים כלום, אבל על השאלה שלך אוכל לענות רק לאחר שאראה את כל הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באגןליז16/07/2011
שלום ד"ר,אני בהריון חודש שמיני עם תאומים.
סובלת מחודש חמישי בערך מכאבים באגן, בעיקר בישיבה על משטחים קשים.
זה רק הולך ומחריף.שאלתי את הרופא נשים שלי שאמר שאין ממש מה לעשות,זה נובע מעומס של העוברים רחם וכו..אבל בכל זאת ייעץ לי לשאול גם אורטופד.
שאלתי היא האם ניתן לעשות משהו, אולי לתת משהו לכאבים?תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים באגן - תגובה
ד''ר גד ולן17/07/2011יש לך קרוב לודאי דלקת במפרקים בין עצם הזנב לאגן, שזו תופעה מוכרת בהריון. אין הרבה מה לעשות חוץ מחגורה מותאמת ומשככי כאב .
ע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקמתשובל16/07/2011
היי, קוראים לי שובל ואני בת 17 וחצי.
מאז שאני זוכרת את עצמי אני סובלת מכאבים יומיומיים בעמוד השדרה, מספיק שאתכופף פעם אחת וישר עצם הזנב ייכאב לי במשך כמה שעות, וישיבה רגילה, עם קצת נטייה אל מסך המחשב גורמת לי לכאבים מתמשכים בצאוור, בחיבור בין הגב לצוואר.
קראתי על עקמת ויש לי הרבה מאוד סימפטומים שלה, בייחוד אי שיוויון בהרבה מקומות, כמו כתפיים, מותניים, חזה וכו'. בנוסף יש לי את צורת סימן השאלה בגב, שראיתי אצל חברים בעלי עקמת קשה.
אני יכולה להסתדר עם הכאבים, אבל הבעיה האמיתית שלי היא שהעקמת גורמת לשכמות שלי להיות נורא..גבריות שכאלה. הצורה שלהן גברית (אני לא מדברת על העצמות, אלא על כל החלק של השכמות). אם לדמות את זה לצורת סימן השאלה, אז מן הסתם החלק העליון, המתעגל בסימן השאלה - ככה נראות השכמות שלי וזה נראה מאוד מאוד מאוד מכוער, בייחוד מאחורה.
רציתי לשאול אם יש משהו שאפשר לעשות בנוגע לזה? ניתוח כלשהו אולי? טיפול מסוג אחר לגמרי?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקמת - תגובה
ד''ר גד ולן17/07/2011אפשר לפנות למנתח עמוד שדרה שיבדוק אותך וייאבחן אם באמת קיימת עקמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ע''ש צווארימוטי15/07/2011
שלום רב,
בן 49 מזה זמן סובל מכאבים בצוואר ולעיתים מעין חריקות בזמן הנעת הצוואר לצדדים.
בצילום ע''ש צווארי חזיתי וצדדי פוענח
''שינויים ניווניים קלים.
היצרות של מרווח בן חולייתי c4-c5 .
מבנה גרמי שמור.''
מה המשמעות ומה ניתן לעשות כעת מבחינה טיפולית.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ע''ש צווארי - תגובה
ד''ר גד ולן17/07/2011המשעות היא שיש לך מחלה שחיקתית בעמוד השדרה הצווארי ואפשר להקל את הכאב ע"י משככי כאב ופיזיוטרפיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיטה מתכווננתקובי15/07/2011
שלום רב.
אני סובל מבעיות גב, שתי פריצות דיסק בעברי.
אני מחפש עכשיו לקנות מיטה חדשה ובכמה מהחברות אמרו לי שמיטה מתכווננת הרבה יותר טובה לגב, אם ישנים עם הראש מוגב מעט ועם הרגליים מוגבהות מעט.
ההרגשה במצב כזה כשניסיתי באמת יותר טובה. השאלה היא האם זה באמת נכון? האם יותר בריא לישון עם הגבהה קלה של הרגלים ושל הראש במקרה ל בעיות גב או שעדיף בכל זאת להישאר עם נזרון שטוח?
תודה!
קובי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיטה מתכווננת - תגובה
ד''ר גד ולן17/07/2011הכי בריא לישון איך שנוח לך, ואם מיטה מתכווננת נותנת לך חווית שינה נוחה יותר אז זה הפתרון הבריא בשבילך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות צילום רנטגןעמית14/07/2011
אני סובל מכאבים בגב התחתון בצד שמאל והקרנה לרגל שמאל עד לברך
נשלחתי לצילום רנטגן ולהלן התוצאות:
שינויים ספונדילוטים עם גשר גרמי ביו חוליות L1-2.
עיוות של גוף חוליה D12.
מצ"ב תמונות של הצילום.
אשמח לדעת מה המשמעות של הדברים הנ"ל.
תודה מראש
עמית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום נוסף
עמית14/07/2011
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום נוסף - תגובה
ד''ר גד ולן17/07/2011יש לך שינוי בצורת חוליה ואני סבור שהשלב הבא צריך להיות בדיקת CT ע"ש מתני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקמת בגב 60 מעלותדניאל13/07/2011
יש לי עקמת (סקוליוזיס) גבית בת 60 מעלות ועקמת מותנית בת 42-44 מעלות
האורתופד הראשון שראה את צילום הרנטגן מדד 60 מעלות רק בעקמת הגבית וחשבתי עד היום שאצטרך לעשות קיבוע רק בעקמת הגבית. לאחרונה מדדו לי גם את העקמת המותנית ואמרו שזה 42-44 מעלות.
אני יודע ש 42-44 מעלות זה גבולי. האם במקרה כזה שמקבעים את העקמת הגבית, מקובל גם לקבע את העקמת המותנית?
אז אמרו לי שעושים צילומי bending ואז רואים אם העקמת המותנית היא גמישה או לא.
אבל אני לא מבין מה זה משנה. זה שהעקמת המותנית גמישה זה אומר בוודאות שהיא לא תתקדם בעתיד ותישאר תמיד על 44 מעלות?
לי זה לא נראה והייתי מעדיף לעשות קיבוע עכשיו גם לעקמת המותנית, כי מי יודע, שאם לא אעשה את זה עכשיו, יתכן שבעוד 5-10 שנים היא תחמיר ותגיע ל-60 מעלות, ואז אצטרך לעשות שוב ניתוח ופתיחת גב.
מה אתם אומרים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקמת בגב - תגובה
ד``ר ליאור מרום13/07/2011דניאל שלום,
שאלתך חשובה מאוד. ניתן לענות עליה בדיון עם מנתח עמוד שדרה ולא בדיון אינטרנאי.
אשמח להפגש כמך ולדון כל האפשרויות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
דניאל14/07/2011שלום ד"ר ותודה על התשובה המהירה
האמת שהתשובה שלך די מפתיעה אותי.
הייתי בטוח שלמרות מה שאמרו לי בחצי אמירה שהדבר תלוי במצב העקמת- אם היא גמישה או לא, הייתי בטוח שזה רק לפרוטוקול ולצאת ידי חובה, שהרי איזה מנתח יקח את הסיכון לפתיחה מחודשת של הגב וניתוח נוסף בעתיד. סה"כ לקבע עוד כמה חוליות עכשיו.
הייתי בטוח שזה בנוהל בניתוחים שכאשר עושים ניתוח לעקמת הגבית, והשנייה (העקמת המותנית) היא גבולית- אז גם את השנייה מנתחים.
האם זה לא באמת כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר ליאור מרום
דניאל20/07/2011שלום ד"ר
אני חושש שפיספסת את שאלת ההמשך שלי.
אודה לך אם תוכל לענות עליה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבליטת דיסק
heverka30/08/2016לד"ר מרום שלום רב
עברתי ניתוח קיבוע לפני חצי שנה
L5 s1 אבל צילום mri מראה ששכחו להוציא
את בליטת הדיסק מרכזי שלוחצת על חוט השדרה
האם אפשר עדיין להוציא את הבליטה הזו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבליטת דיסק - תגובה
ד``ר ליאור מרום30/08/2016אפשרי הכל,
מה הכוונה "שכחו" ????
מי שוכח להוציא ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבליטת דיסק אחרי קיבוע חוליות
heverka31/08/2016הרופא המנתח לא הוציא ולמעשה עשה רק קיבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעקמת בגב 60 מעלות - תגובה
ד``ר ליאור מרום31/08/2016שאלתך מורכבת מידי למענה באינטרנט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקהמיכל11/07/2011
בוקר טוב
בת 37 , לאחר בדיקת mri ע"ש צווארי עקב כאבים במשך חודשיים וחצי בשכמה המקרינים ליד שמאל בצורה כרונית 24 שעות ביממה
אין רואים לחץ על החוט או הפרעה למרקמו
c4 - 5 -בקע מרכזי, שינויים דיסקגוניים , אימפסיה קלה של השק ללא לטרליזיה ניכרת וללא היצרות הנקבים
c6- 7 = בקע מרכזי ,שינויים דיסקוגניים , אימפרסיה קלה על השק
שינויים דיסקוגניים במרווחים נוספים השפעתפ פחותנ
יישור הלורדוזיס
אין רואים הפרעה מסננת במרקם הגרמי
מה משמעות הממצאים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקה - תגובה
ד''ר גד ולן13/07/2011יש לך בקע דיסק בע"ש צווארי שיכול להיות שלוחץ על שורש C4 משמאל, ולכן יש לך כאב בשכמה שמאל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלתי
מיכל13/07/2011האם יש צורך להגיע לבדיקה עקב הממצאים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסק.Me10/07/2011
לחבר שלי יש פריצת דיסק. הוא הלך לעשות ניתוח ושם אמרו לו שהמצב שלו בלתי הפיך והמקרה שלו לא בגדר מה שנקרא - דחוף.
כרגע הוא מאוד סובל. קשה לו ללכת, והוא איבד תחושה בכמה מקומות בגוף.
הדבר היחיד שמחזיק אותו זה משככי כאבים מהסוג החזק ביותר.
הצעתי לו ללכת לטיפול , בדברים הכי קטנים שעשויים לעזור לו אפילו קצת:
אורטופד,רייקי , רפלקסולוגיה , אינפרה אדום וכו'..
הוא כ"כ התייאש, שהוא לא מוכן לנסות שום דבר.
כרגע, אנחנו מחכים שהוא יוכל לגשת לניתוח.
השאלה שלי היא כזאת - יש חלקים שהוא לא מרגיש בגוף, העצבים נפגעו.
לפי מה שהבנתי אין אפשרות לטפל בזה.
אבל אנחנו אובדי עצות.
אם יש טיפול שעשוי להחזיר לו את התחושה , אפילו רק קצת..
אשמח אם תספרו לי.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דיסק. - תגובה
ד''ר גד ולן13/07/2011אני לא חושב שיש טיפולים שמרניים שיכולים לעזור בעניין זה.
במידה ואכן יש ממצא בר ניתוח הרי שיש סיכוי לשיפור בתחושה לאחר היתוח אך אני לא יכול לחזות כמה שיפור יהיה בסופו של דבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאונת אופנועהילה09/07/2011
הי שמי הילה לפני כ3 שנים עברתי תאונה אם אופנוע וועפתי על הגב מאז אני הולכת רק אם קביים כירגליים שלי חלשות ואין לי שיווי משקל ואם הזמן קמתי ולא הרגשתי את הרגל התחושה ברגלחזרה חלקית אבל הקף רגל נגררת מה שמתסכל אותי שבבדיקות של ct mri,emg הכול יוצא תקין אני בת 23 והרופאים חושבים שאני משוגעת אבל מה שבפועל אני לא יכולה ללכת יש לי כאבי תופת בגב ויריחים אני מרגישה שמישהו שורף אותי מבפנים אני מוגבלת בתנועה ובהתקופפות מה דבר כזה יכול להיות אני עובדת עצות ומאוד מתוסכלת .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאונת אופנוע - תגובה
ד''ר גד ולן13/07/2011אין לי מושג מה זה יכול להיות, ורק אם תיבדקי אפשר יהיה לקבוע אם בעייתך אורגנית או שלא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניוון דיסקאני09/07/2011
ממצאי אמ.אר.אי - ניוון דיסק L5S1.
סובל מכאב גב תחתון עם הקרנה לרגליים. כאב חזק.
לא מוגבל בתנועה.
שאלתי:
האם אופייני נייון ללא הגבלה בתנועה ?
האם שאין הגבלה בתנועה נוהגים לנתח ? או שצריך להמשיך בטיפולים שמרניים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניוון דיסק - תגובה
ד''ר גד ולן13/07/2011ייתכן ניוון דיסק ללא הגבלת תנועה.
מנתחים בד"כ לאחר שטיפולים שמרניים נכשלו והכאב מספיק קשה כדי שהמטופל יירצה בניתוח קיבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב וצלעותרונית08/07/2011
לפני שבוע קיבלתי ממזור היו לי תופעות לוואי של בחילות כאבי גב הקאות כבר שבוע אני סובלת מכאבים בצלעות ובגב מה לעשות המחזור הסתיים ועדיין יש כאבים מה לעשות קשה לי לתפקד .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב וצלעות - תגובה
ד''ר גד ולן13/07/2011אם עדיין יש לך כאבי גב כיום עלייך לפנות לבדיקת רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב עם הקרנהנופר08/07/2011
שלום,
מזה כשלושה חודשים סובלת מכאבים בגב תחתון עם הקרנה לרגל והברך.
הכאב מתגבר מאוד בעת עמידה והליכה.
בבדיקת CT
שחזורים מולטי פלנריים: יישור לורדוזיס מותני
L3-L4: בלט דיסק קטן
L4-L5: בלט דיסק היקפי, בחלקו האחורי לוחץ על השק
L5-S1: זיז לטרלי משמאל נוגע בשורש העצב.
ניסיתי טיפולים שונים: עיסוי רפואי, אוסטאופטיה, כירופרקטיקה ופיזיוטרפיה.
במרפאת כאב קבלתי זריקה אפידורלית עם סלסטון ולאחר חודש זריקה תחת שיקוף עם דפומדרול 80 מ"ג + arcain 0.25-6ml .
שתי הזריקות הקלו מעט על הכאב למשך מס' ימים בלבד, אך לא העלימו אותו לגמרי.
כבר הייתי אצל 3 אורטופדים שבדקו את ה-CT וכולם אמרו שזהו מקרה שלא מצריך התערבות כירורגית.
א. אשמח לקבל את חוות דעתך על הממצאים של ה-CT?
ב. מה ההבדל בין בדיקת CT ובדיקת MRI? האם כדאי לי להתעקש לעשות גם אותה או שבדיקת ה-CT מספיקה?
ג. האם לדעתך יש מקום להתערבות כירורגית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב עם הקרנה - תגובה
ד''ר גד ולן13/07/2011אני אוכל לענות על השאלות לאחר שתבצעי בדיקת MRI ע"ש מתני ותגיעי לבדיקה.
כעת אין לי מספיק מידע כדי להציע טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי גב - המשך
מושון13/07/2011תודה,
מה ההבדל בין בדיקת CT לבדיקת MRI?
האם MRI ע"ש מותני מספיק או שכדאי גם לבקש MRI אגן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי גב עם הקרנה - תגובה
ד''ר גד ולן13/07/2011אני אוכל לענות על השאלות לאחר שתבצעי בדיקת MRI ע"ש מתני ותגיעי לבדיקה.
כעת אין לי מספיק מידע כדי להציע טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)