מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי גבמנחם31/01/2009
שאלה: בכל פעם שאני נעמד לאחר זמן ישיבה כלשהו קשה לי להתישר או איני יכול להזדקף רק לאחר פרק זמן של 2-3 דקות אני מתישר ההתישרות מלווה בכאבים קלים עדיין לא נבדקתי אצל רופא יש לציין שאני פעיל מבחינה ספורטיבית איך לפתור את התופעה האמורה מבלי להגיע לרופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: מנחם
ד``ר ליאור מרום31/01/2009אנני מכיר דרך לבצע אבחנה ובדיקה באופן וירטואלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בעקמתאירית דדון30/01/2009
שלום רב ביתי בת 14 ולפני חצי שנה גילו לה עקמת עם 22 מעלות. בצילום מעקב בימים אלו הסתבר כי העקמת עלתה ל30-36 מעלות. הרופאה בבי"ח שניידר המליצה על טיפול מידי בחגורה של 23 שעות ביממה. חווד של פרופ' אחר היתה להמתין 4 חודשים ואז להחליט לגבי חגורה. הפחד שלי שההמתנה תקפיץ שוב את העקמת. איך אני אמורה להחליט??? אשמח מאוד מאוד לתשובהוייעוץ אירית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בעקמת
ד``ר ליאור מרום30/01/2009מבלי לראות את הצילומים, ועל סמך מה שאת מציגה, מומלץ להתחיל טיפול עם חגורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היצרות תעלת ע"ש מותנייעל30/01/2009
שלום לפני כ4 חודשים עברתי ניתוח ע"ש צווארי עם קיבוע לאחרונה בסיטי התבררו לי מהות הכאב בישבני וברגלי הימנית בהליכה של מטרים בודדים והסיבה: היצרות האם יתכן שיש קשר בין הניתוח בו "הוזזו" חוליות לבעיה החדשה שנוצרה ואי לכך אתרם גופתי למדע הניתוחים עוד בחיי לניתוח שני בעמוד שדרה מותני? אודה על תשובתך יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היצרות תעלת ע"ש מותני
ד``ר ליאור מרום30/01/2009אין קשר בין הצרות צווארית למתנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסק מותניתגונה28/01/2009
מה ההבדל בין גישה נוירוכירורגית לאורתופדית לגבי טיפול/ניתוח בפתולוגיה זו? בתודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דיסק מותנית
ד``ר ליאור מרום29/01/2009אין דבר כזה !
מנתח עמוד שדרה היא ה"כתובת" לטיפול בבעיות מסוג זה.
רב רובם של מנתחי עמו"ש בארץ הינם אורטופדים בהכשרהתם הבסיסית , וחלקן עבר תת התמחות בניתוחי עמוד שדרה. אותו הדבר לגבי אותם נוירוכירורגים שחלקם עוסק בעמוד השדרה, לחלקם אין הכשרה יעודית ולחלקם יש- כך שהנושא מעט פרוץ.
כפי שכתבתי, כיום ישנם בארץ מנתחי עמוד שדרה שעברו תת התמחות מסודרת ומוכרת בניתוחי עמוד שדרה, הם עוסקים בזה כמעט 100 אחוז מזמנם, הם מנתחים אך ורק ניתוחי עמוד שדרה
( וגם לא "קצת " ניתוחי מח, ולא "קצת" ניתוחי החלפת מפרקים).
ישנם נוירוכירורגים ואורטופדים שעוסקים " על הדרך" גם בניתוחי עמוד שדרה, אולם זה לא עיקר עסוקם והם גם לא שולטים בכל מגוון הניתוחים כפי שמתחייב מהגדרת " מנתח עמוד שדרה".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה צוואריתסיגל28/01/2009
שלום אני בת 28 וכבר חצי שנה אני סובלת מחוסר נוחות ולחץ בחוליות העליונות בראש במפרק בין החוליות לראש הכל התחיל יום אחד שהרגשתי מן תיק כזה באזור מאוד חזק כאילו משהו נקרע שם עשיתי MRI פרטי הכל יצא תקין חוץ מישור לורדוזיס ואיבוד סיגנל בדיסקים סי 3 ו5 נשלחתי לפיזיותרפיה ,לפני כמה ימים מישהו סיפר לי שסבל כמוני מלחצים כאלה ומחוסר נוחות עקב קרע ברצועה בין ה2 החוליות הראשונות השאלה שלי היא האם משהו כזה נשמע לך הגיוני ,יכול להיות שהרופא פיספס כאן משהו? מה זה אומר בכלל קרע ברצועות ? ומה עושים עם זה?(יש לציין שהפיזיותרפיה לא ממש עזרה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה צווארית
ד``ר ליאור מרום28/01/2009בדיקת MRI מספיק רגישה בכדי לאבחן את מה שציינת. קשה להאמין שפוספסת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב,מיטל28/01/2009
אני 4 חודשים לאחר לידה ובמהלך ההריון החלו כאבים בעצם הזנב וחולשה ברגליים.היום,אחרי הלידה הכאבים עדיין ישנם,יש לי חולשה בשרירי הרגליים, הליכה בלתי יציבה,אין לי ריפלקסים כלל או החזרים ברגליים.(לדוגמא :אינני יכולה לעמוד על קצות האצבעות או להרים את הרגל מבלי להיעזר ביד וגם קשה לי להרים את רגליי במדרגות או לקום מישיבה).הייתי אצל הנוירולוג והוא שלך אותי לבדיקת EMG , הבדיקות יצאו תקינות (אך נבדקו ונידקרו רק השוקיים למרות שהחולשה העיקרית היא ביריכיים),לכן נאמר לי כי לא מדובר בעצב ולכן שלל את המחלה CIDP.
בנוסף לכך עשיתי בדיקות דם ורמת ה CK היא גבוהה- 288.
סיפרתי לנוירולוג כי הוריי הם יוצאי פרס , אי לכך הנוירולוג חושד כי מדובר במחלה התורשתית MYOPATHY UNS או NEUROMUSCULAR DISEASE
אני ממש מודאגת מהסימפטומים הללו, שאלתי היא האם זה יכול להיות פריצת דיסק ? למרות שאני יודעת שקשה לומר ללא אבחון אישי.
תודה מראש, מיטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: מיטל
ד``ר ליאור מרום28/01/2009כפי שכתבת, לא ניתן לאבחן מרחוק.
לצורך שלילת בעיה דיסקוגנית תזדקקי MRI מתני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
מיטל28/01/2009קודם כל תודה על התשובה,אך אני רוצה לדעת האם ניתן לעשות CT מותני במקום MRI לגילוי בעיה בדיסק.? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: מיטל
ד``ר ליאור מרום29/01/2009אפשרי בהחלט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר שלום שוב...
מיטל30/01/2009יש לי שאלה נוספת (וסליחה על ההטרדה...) האם פריצת דיסק או בלט יכולים לגרום לרמת CK גבוהה בדם ( נזק לשרירי הרגליים)? שוב תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר שלום שוב...
ד``ר ליאור מרום30/01/2009חד משמעית- לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגלית28/01/2009
שלום עשיתי צילום M.R.I ובתשובה שקיבלתי בסריקה L5-S1 כתוב" בקע דיסקלי דופוזי עם קרע anulus מרכזי אחורי שמאלי" רציתי לדעת מה זה אומר , האם זה פריצת דיסק , ומה בדרך כלל הטיפול שניתן לזה האם הוא טיפול תרופתי או ניתוח כלשהוא? תודה רבה גלית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: ריקי
ד``ר ליאור מרום28/01/2009זה אומר שיש " פריצת דיסק" , הטיפול לפי הבדיקה והממצאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גב עליוןשגיא28/01/2009
שלום! לפני כשבוע, בעקבות אימון על מקבילים בחדר כושר, החל כאב גב אשר מקרין לצלעות. בעקבות הכאב אני מתעורר באמצע הלילה ולא מצליח להמשיך לישון, אלא בעזרת כדורים נגד כאבים. במשך היום איני מרגיש כאב. אנא ייעץ במה מדובר ואיך ניתן לטפל. בברכה שגיא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: שגיא
ד``ר ליאור מרום28/01/2009לא ניתן לתת המלצות טיפול ללא בדיקה !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקמת בעמוד השדרהאבי26/01/2009
ד"ר מרום שלום, רציתי להתייעץ איתך בקשר לכאבי גב מהם סובלת בת זוגתי בת ה - 24 במהלך השנה וחצי האחרונות. כאמור, הכאבים החלו לפני שנה וחצי, כאשר לפני כחודשיים החלה גם תופעה של כאבים ביד ימין, חולשה ביד, ומדי פעם הרגשה של "יד רדומה". במהלך החודש האחרון, גם קרה לה פעמיים שלא שלטה על השתן בזמן שינה בלילה. ראשית היא נבדקה בבית חולים במחלקה נוירולוגית, ושם לא מצאו שום בעיה נוירולוגית. הסימפטומים הצביעו על כיוון של היצרות תעלת עמוד השדרה, אולם לאחר ביצוע CT לצוואר ו - MRT לגב התחתון, האורטופדית שלה שללה אפשרות זו. היום היא עשתה בדיקת רנטגן לעמוד השדרה, והתוצאה אמרה שיש לה "עקמת קלה בעמוד השדרה בצורת S". ממה שקראתי באינטרנט, אם מדובר בעקמת קלה, אזי זה לא מצב מסוכן וזו בעיה לא לגמרי נפוצה ושאפשר לחיות איתה. הבעיה שהיא סובלת מכאבים. אין לי יכולת לספק לך את הזוית של העקמת, אולם רציתי לשאול האם בכלל אפשרי שזו הסיבה לכאבים ביד ? לבעיה עם השתן היא קיבלה הפניה לאורולוג. בהנחה שזה אכן המקור לכאבים, הן בגב והן ביד, מה ניתן לעשות ? אומנם קראתי שאחוזי ההצלחה של ניתוח לטיפול בבעיה הם גבוהים, אולם מדובר בניתוח לא סימפטי, שמשאיר צלקת בגודל 30 ס"מ, מה שבחורה צעירה לא רוצה. האם קיימים פתרונות נוספים ? האם יש לך טיפים של עשה / אל תעשה, לדוגמא, האם ספורט טוב או לא, אם כן איזה ספורט הכי מתאים ? שאלה אחרונה והכי חשובה. לאור גילה הצעיר והיותה סטודנטית שרק החלה את דרכה, האם יש סיבה לדאגה ? האם היא תסבול מכאבים כל החיים ? המון תודה !! אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקמת בעמוד השדרה
ד``ר ליאור מרום27/01/2009סיכויים שואפים לאפס שזו הסיבה לכאב, עקמות ברב רובם של המקרים אינם מפיקות כאב.
בהתיחס לשאר השאלות, ראשית לא הייתי שוקל בכלל אופציה ניתוחית היות ולא נמצאה עדיין הסיבה למכאוביה או הסבר מניח את הדעת .
ניתן לשקול לבצע EMG של גפיים עליונות וכן EMG של ספינקטרים, ובהמשך MRI צווארי, הכל כפוף לשיקולים קלינים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכה בגביגיל הרמתי26/01/2009
לפני יומיים, במהלך משחק כדורסל, קפצתי מעל שחקן שביצע הטעייה והתכופף ונחתתי ישירות על הגב. הכאבים שאני סובל מאז הם חזקים והם מתמקדים בגב התחתון, ממש מעל הישבן, בצד השמאלי בלבד, שהוא גם ספג את עיקר המכה. הכאב הוא כאב מוזר שמתבטא בדקירות חזקות באזור בעת שאני עושה פעולה מסויימת כמו להתכופף או לקמר את הגב בעת ישיבה או להתהפך במיטה. כאשר אני במצב סטאטי, אני לא מרגיש כאב. האם על פי התאור מדובר לדעתך במכה שטחית שתחלוף מעצמה או יש חשש לתזוזה ומשהו יותר חמור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: יגיל הרמתי
ד``ר ליאור מרום26/01/2009כנראה שאכן זו מכה שטחית בלבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
יגיל26/01/2009לאחר כמה בדיקות שעשיתי: ברגע שאני לוחץ באמצע הגב, על האזור השמאלי, הכאב מתפשט לאורך כולו למטה ומגיע עד לישבן. כמו כן, שאני עושה תנועה סיבובית עם הרגל הנגדית יש כאב, מה שלא קורה עם הרגל באותו צד. ייתכן ומודבר בשריר? אגב, אין לי סימנים חיצוניים כגון נפיחות ושטפי דם איך להקל על הכאב בינתיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: יגיל
ד``ר ליאור מרום27/01/2009לא ניתן לבצע ריפוי ואבחנה מרחוק, מדוע שלא תלך להבדק על ידי רופא במקום לשאול שאלות מרחוק ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסקאלינור26/01/2009
שלום שמי אלינור ואני בת 26 לפני 6 שנים עברתי ניתוח דיסקטומי והשורשים L4-L5 כיום אחרי בדיקת C.T התוצאות סריקת L4-L5: בלט כללי אחורי קל של אנולוס הדיסק. הבלט נושק לשק התקאלי ולשורשי L5,ללא לחץ ברור על השורשים. סריקת L5-S1: פריצת דיסק זעירה שטוחה אחורית מימין. לחץ מינימלי על השק התקאלי. לחץ על שורש S1 מימין. לסיכום: שינויים בגובה L4-S1 FN,UTR. ד"ר אני סובלת מכאבים חזקים אני בחורה צעירה ואני פוחדת. מה התוצאות האלו אומרות? האם אני צריכה ניתוח? מה זה S1? התרופות שקיבלתי במיון ל10 ימים פרקוסט-5
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אלינור
ד``ר ליאור מרום26/01/2009התוצאות אומרות שיש כנראה פריצת דיסק בגובה נמוך יותר (L5-S1)
בכדי לתת המלצה לטיפול תזדקקי לבדיקה פיזיקאלית קפדנית ומעבר על הצילומים(CT)שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב מתמשך בסאקרוםיעל25/01/2009
שלום לכם. בחודשים האחרונים (6-8 חודשים) יש לי מדי בוקר כאבים מאוד חזקים באזור הסקרום והדבר הזה מעט מדאיג אותי,כעקרון מזה שנים אני סובלת מכאבי גב אך אף פעם לא באזור סקרום ולא ברמות כאלו.ללא פריחה וללא כאב בלחיצה נקודתית,אין אודם/נפיחות באזור והכאב במהלך היום הופך לקל יותר,מעומעם,אך לא חולף לגמרי.האם כדאי לבצע קולונוסקופיה לשלילת אונקולוגיה או בדיקת דם לשלילת מיאלומה? תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב מתמשך בסאקרום
ד``ר ליאור מרום25/01/2009לא הייתי מציע "לירות באוויר "אבחנות ללא כל בסיס.
הפתרון ההגיוני ביותר והזמין ביותר הוא יעוץ פורמלי עם אורטופד כללי בשלב הראשון.
יתכן שהברור יסתיים באנחת רווחה או שתופני לבדיקות נוספות כתלות באנמנזה ובבדיקה הגופנית שתבוצע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי צווארדנה24/01/2009
שלום, לפני כשבועיים במהלך משחק כדורסל החלו לי כאבי צוואר חזקים בצד ימין, כאבים בסיבוב הראש ימינה. לאחר מנוחה של כמה ימים היה נראה כאילו זה עבר ושוב במהלך האימון החלו כאבים חזקים, וזה התחיל לכאוב בשתי הצדדים. שוב מנוחה של מעל שבוע עם המון וולטרן וחימום מתמיד של הצוואר, עברו הכאבים ממש לגמרי. היום לאחר 25 דקות משחק חזרו בבת אחת הכאבים, אני ממש לא יכול להוזיז את הראש לצדדים. בחימום ההרגשה טובה יותר, אך זה לא ממש עוזר. האם זה שריר ? או שעלי ללכת כבר לבדוק את זה ? אם זה שריר, מה מומלץ לעשות ? וכמה זמן מנוחה ? כי בכל פעם נראה כאילו זה עבר ואיך שאני חוזר לפעילות מתחיל כאב. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: דודי
ד``ר ליאור מרום24/01/2009שאלתך לא ממש מתאימה לפורום הזה.
מציע לפנות לפורום פיזיוטרפיה וכירופרקטיקה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים עם הקרנה לרגל שמאליפה24/01/2009
שלום, בת 35 כאבים באגן צד שמאל עם הקרנה לרגל שמאל, כאבי שרירים וכף רגל רדומה. אבחון אורטופד-SCIATICA ו- TROCHANTERIC BURSITIS LEFT לקחתי באטרן 100 למשך 10 ימים שהקל על הכאב אך לאחר סיום נטילת התרופה הכאבים חזרו. מה עלי לעשות, הכאבים בלתי נסבלים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים עם הקרנה לרגל שמאל
ד``ר ליאור מרום24/01/2009להמשיך את הברור והטיפול אצל הרופא......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקלה עבור גב תפוסגבי23/01/2009
שלום, מזה מספר ימים כואב לי בחלקו האמצעי ימני של הגב. הייתי אתמול אצל רופא (כללי, לא אורטופד) והוא אבחן את הבעיה בתור שריר תפוס והביא לי משחה למריחה וכדורים נגד כאבים. עד עכשיו לא חל שיפור משמעותי בכאבים, נראה כי כואב בעיקר בשעות הבוקר לאחר שאני יוצא מהמיטה (לאחר מעט השעות שאני מצליח לישון), בעיקר בעת תנועות של התכופפות והזדקפות. 1. האם קיימים תרגילים (פיזיוטרפיסטים) כלשהם שאני יכול לבצע על מנת לזרז את תהליך ההחלמה? (מתיחות וכד') או שהדרך המהירה ביותר להחלמה היא מנוחה מוחלטת? כמה זמן אמורה להערך החלמה משריר תפוס? 2. האם ניתן לסמוך על האבחנה בתור שריר תפוס (נעשתה ללא צילומים, ולא אצל אורטופד אלא אצל רופא כללי בצבא), או שעליי להתעקש לקבל הפניה לאורטופד? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקלה עבור גב תפוס
ד``ר ליאור מרום24/01/2009הייתי ממתין עוד מספר ימים ופונה לקבל טיפול פיזיוטרפי, ובמקביל מתיעץ עם אורטופד במידה ואין הטבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)