מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי גבקארין03/07/2009
שלום,
אני בת 15 וסובלת מכאבי גב כרוניים כ3 שנים.
עד לפניי שנה שיחקתי 6 שנים כדורסל ובשל כאבי הגב הפסקתי לשחק.
עברתי צילומי CT ומיפוי עצמות ושום דבר לא נמצא.
בCT נמצא בלט אנולוס בין L3-4 משיק את השק בלט אחורי מרכזי בין S1-L5 משיק את השק וסקוליליוזיס קעורה מותני לימין.
ניסיתי טיפולי שיאצו ודיקור סיני וזה לא עזר, ועכשיו אני בטיפולי כירופרקטיה בערך 10-12 טיפולים
ושום דבר לא משתנה לצערי.
מה עוד אפשר לעשות נגד הכאבים?
קארין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: קארין
ד``ר ליאור מרום03/07/2009לא ניתן לבצע יעוץ מרחוק ללא בדיקתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיבוע סופריוןחוי02/07/2009
אימי בת 81 סובלת מהצרות ב L5 L4 הרופא המליץ לעשות לה מקבע סופיריון
האם יש סיכון? היא נוטלת גם קומדין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: חוי
ד``ר ליאור מרום03/07/2009קומדין היא תרופה לדילול הדם ויש להתיעץ עם המרדים טרם הניתוח בנוגע לכך.
האם יש סיכון ?- סיכון קיים בכל ניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין בלט דיסק לשלפוחית נוירוגניתאלונה02/07/2009
שלום רב, אני בת 31, לפני כשנה וחצי עברתי ת"ד בה נפגעתי בגב התחתון ובצוואר.
ב-CT הממצאים הבאים שקשורים לעמ"ש תחתון:
בגובה L3-L4, L4-L5 הודגם לחץ מינימלי על השק עקב בלטי דיסק והתעבות של ליגמנטום פלאבום.
מאז התאונה אני סובלת מתכיפות במתן שתן לאורך כל היום ובעיקר בלילה, לפני מס’ חודשים עברתי ברור אורודינמי שהראה שיש שלפוחית נוירוגנית ושארית שתן די גדולה, של 450 CC לאחר התרוקנות פעמיים במקום. בנוסף עברתי ציסטוסקופיה ע"מ לשלוש חסימה בשלפוחית או כל ממצא אחר שיכול לגרום לבעיה זו. והציסטוסקופיה יצאה תקינה.
מזה מס’ חודשים אני מטופלת בדטרוסיטול 4 MG עם שיפור ניכר בתכיפות השתן. אך מספי שאני לא נוטלת את התרופה יומיים (למשל אם מסתיימת לי חפיסה ואני לא מספיקה לקנות את השניה) התופעות של התכיפות חוזרות כבר ביום השני לאי נטילת התרופה.
רציתי לדעת האם יש קשר בין הבעיה בעמ"ש לבין הבעיה בשלפוחית.
אודה לתשובתכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר בין בלט דיסק לשלפוחית נוירוגנית
ד``ר ליאור מרום02/07/2009לא נראה שיש קשר משום שממצאי CT עמ"ש מתני תקינים לחלוטין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקות ...לירז01/07/2009
שלום, שמי לירז, בת 25 , סובלת מכאבי גב (הולכים ובאים) מזה כ-10 חודשים.
אציין כי הכאב התחיל באופן פתאומי ללא חבלה או דבר דומה.
בבדיקה אצל אורטופד נשלחתי ל-3 בירורים:
1- מיפוי עצמות
2- צילום -ע"ש מותני
3- ct
ולהלן הממצאים שפורטו שם:
1-מוקד קליטה מוגבר בl1 מימין הממצא בעל אבחנה מבדלת רחבה
2- סקרליזציה של l5
3- בגוף החוליה d11 מימין הודגם איזור אוסטאוליטי עם תרבקולציות בתוכו בקוטר כ-1.1 ס"מ גבולותיו סדירים.
סקרליזציה של l5
ממצא אוסטאוסקלרוטי בקוטר כ1.0 ס"מ בסקרום
לפני שנשלחתי לבדיקות הנ"ל שלחו אותי מהקופ"ח (כללית) לפיזוטרפיה שלא הועילה ולאחר הבדיקות לא הומלץ לי שום טיפול מלבד נטילת משכך כאבים בעת הצורך.
כמובן שאני לא מסופקת מהתשובה שקיבלתי. אשמח לשמוע את חוות דעתכם....
נ.ב
אהבתי מאוד את הפורום.
מודה מראש, לירז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: לירז
ד``ר ליאור מרום01/07/2009ע"מ להתקדם בהבנה של המקרה, תזדקקי לקורלציה עם תשובת מיפוי העצמות.
לאחר מכן תזדקקי לבדיקה פורמלית של מנתח עמוד שדרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חודש אחרי תאונת דרכים כאבי גב חזקיםנטע30/06/2009
ד"ר שלום רב!
בהמשך להודעה שלי לגבי כאבי גב חזקים, אמרת לי להמתין לתוצאות c.t ולפי מה שרשום בחתכים אקסיאלים- הכל תקין ואין עדות לבלט דיסק. ולפי הפלנר רשום: מודגמת עמדה לורדטית תקינה של הקטע המותני ועמדה קיפוטית תקינה של הקטע הגבי. קשרי שמורל שטוחים בלוחיות התחתונות של החוליות d11-l3.
אני עדיין עם אותם כאבים, לא יכולה לשבת , לא לעשות הליכה מרובה, לא להחזיק דברים כבדים, מוגבלת בתנועות, איך אני יכולה להמשיך מכאן אם אלה תוצאות ה-c.t.
ומה זה קשרי שמורל?
נטע (ההודעה שלי הייתה למטה על תאונת דרכים, היום אני כבר חודש אחרי עם אותו מצב שתיארתי למעלה כולל תוצאות הc.t שקיבלתי היום).
אין לי מנוחה ואני עם כאבים חזקים, כיצד עלי להמשיך מכאן?? מה המלצתכם?
נטע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: נטע
ד``ר ליאור מרום30/06/2009קשרי שמורל הם ממצא אקרעי, ללא כל חשיבות או קשר לתלונותייך.
פני ליעוץ פורמלי של אורטופד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CT גב - הסבר על הבדיקהטל29/06/2009
שלום
בני בן ה11 עומד לעבור CT גב. הייתי רוצה להסביר לו את הפרוצדרה לפני הבדיקה.
אשמח לקבל הסבר מפורט
תודה
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CT גב - הסבר על הבדיקה
ד``ר ליאור מרום29/06/2009שום דבר עקרוני- הבדיקה אורכת דקותיים עד שלוש, עליו לשכב ללא תזוזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטוזיה L5S1רונן29/06/2009
שלום ד"ר
האם ייתכן שפריצת דיסק גדולה מאוד עם לחץ ניכר על השק התקאלי בפענוח CT מלפני 7 שנים[L5 S1]
תשתנה לפרוטוזיה עם לחץ מתון על השק התקאלי[MRI 18/6/09]?
מה ההסבר לכך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: רונן
ד``ר ליאור מרום29/06/2009יתכן, כי הדיסק אצל אנשים צעירים הוא גמיש.
כמו כן תלוי במפענח ובשפתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRI מותנירונן29/06/2009
שלום ד"ר
מה ההבדל בין אקסטרוזיה דיסקלית לפרוטוזיה דיסקלית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: רונן
ד``ר ליאור מרום29/06/2009אלו הם שתי דרגות שונות בחומרתן אודות ממדי היציאה של הדיסק ממקומו הטבעי
פרוטרוזיה היא קלה יותר מאקסטרוזיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בגבעדי29/06/2009
שלום.
לפני כשבועיים וחצי עברתי תאונת דרכים - התנגשות במהירות ברכב שהיה לפני. עד אתמול לא היו שום כאבים. אתמול החלו כאבים לא חזקים בחלק התחתון יותר של הגב (בערך בגובה המותן) בשני מוקדים סימטריים - הראשון - כ 2 סנטימטר מימין לעמוד השדרה והשני באותו הגובה, רק בצד השני (2 סנטימטר לשמאלו של עמוד השדרה).
האם יש קשר לתאונה, למרות הזמן הרב שחלף? האם זה עלול לסמן התחלה של סבל ובעיות בגב? האם כדאי להמתין כמה ימים בטרם אפנה לאורתופד?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: עדי
ד``ר ליאור מרום29/06/2009יתכן מאוד קשר לתאונה. למרות שזה לא ודאי.
זה לא סימן לשום דבר. הכאב יכול לחלוף מעצמו.
פניה לאורטופד- לשיקולך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי צווארעלמה28/06/2009
בעקבות כאבי צוואר וחגורת הכתפיים (הנני בגיל 35) נשלחתי ע"י רופא משפחה לצילום.
תוצאות ע"ש גבי ישנה עקמת קלה.
צילום ע"ש צווארי מפוענח כך:
היפוך לורדוזיס צווארי.
ללא שבר, סובלוקציה או איבוד גובה.
הצרות במרווחים הדיסקליים בעיקר C5-C6 עם אוסטיופיטים קטנים קדמי ואחורי.
ללא תפיחות פרא-ורטבלית.
אני מבינה שמדובר בשלושה דברים שונים (היפוך לורדוזיס, הצרות במרווחים, אוסטיופיטים)
אשמח לדעת מה המשמעות של כל אחד, האם ניתן לטפל וכייצד, וכן אם יש לדאוג מבעיות בעתיד?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: עלמה
ד``ר ליאור מרום29/06/2009אוסטאופיטים והצרות מרווחים הינם שינויים אופניים לתהליך ההתבגרות של השלד.
היפוך לורדוזיס הינו ממצא צפייתי, לא בהכרח בעל משמעות.
מציע לך להתיעץ באופן פורמלי עם מנתח עמוד שדרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זנב הסוססאמר28/06/2009
דר שלום ,אני בן 33 סובל מפריצות דיסק בגב התחתון ב2004 עברתי לימנקטומיה רחבה 5 s1 lמאז אני סובל משלפוחית נוירוגנית ואי שליטה על פעולות המעיים ,משתמש בצנטרים לריקון השלפוחית ואימודיום להקל עלי בפעולות המעיים בנוסף לחיתולים,ההחלטה היתה שאני סובל מתסמונת "זנב הסוס" ,ב mri וב emg עדיין יש לחץ על עמוד השדרה והשורשים ופגיעה שורשית l45s1 דו צדדית,לאחרונה עברתי בדיקת מעוררים פוטנציאליים במחלקת נוירו כירורגיה שהראתה שאין פגיעה מרכזית ואין פגיעה ב"זנב הסוס" ושהכל תקין ,שאלתי היא האם אני סובל מתסמונת זנב הסוס לפי בדיקות ה mri ובדיקת EMG בנוסף לפגיעה בסוגרים ובעיית השיתוק ברגל שמאל על אף בדיקת המעוררים הפוטנציאליים?או שלא?תשובתך והסבריך מאד חשובים לי .בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת זנב סוס
ד''ר גד ולן28/06/2009ללא עיון בבדיקות עצמן עם הממצאים הגולמיים של בדיקת ה-EMG מול ממצאים גולמיים של בדיקת הפוטנציאלים המעוררים לא ניתן לענות לך.
עליך לפנות למנתח ע"ש עם הבדיקות על מנת לקבל תשובה.
בברכה,
ד"ר גד ולן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב ובעיה בתפקודבת28/06/2009
שלום רב
אבי בן 72.
במהלך שלוש השנים האחרונות נפל 3 פעמים על הפנים ברחוב ובבית. בכל הפעמים לא בוצעו לו צילומים בגב (פעם אחת רק לסי טי ראש שהיה תקין).
הבעיה היא שהוא לא אוהב להתלונן ורק לאחרונה הבנו שיש לו כאבי גב תופת ושהוא בקושי מצליח לשבת ולעמוד לאורך זמן. לקום מישיבה זה בכלל סיפור ולהיכנס ולצאת מהאמבטיה כנל.
בנוסף בשנה וחצי האחרונות שיש לו כאבים חזקים באגן בצד ימין עם הקרנה לירך ימין.
הבעיה היא שהוא הלך לאורטופד של הקופה שלא שלח לשום צילום ואמר שהכל תקין מבחינתו ונתן לו רק משכחי כאבים (אטופן). הוא היה אלרגי לאטופן (גירודים) והפסיק אחרי כמה ימים.
בנוסף לתופעות הללו הופיעה עייפות עצומה. הוא ישן 12 שעות ביום ובשאר הזמן שוכב בספה. כל אלו בשנתיים האחרונות.
בנוסף, לפני כשנה בוצע לו מיפוי עצמות בגלל האגן ונמצא שהכל תקין מלבד תמט חלקי או משהו כזה בחוליות התחתונות ושינויים ניווניים בכל הגוף.
מה עושים? ללכת לרופא מיוחד לעמוד שידרה? ואם כן - האם כדאי קודם לעשות צילומי גב שלא נלך פעמיים או שזה לא אפשרי שרופא המשפהח יפנה אותו בלי בדיקת אורטופד אבי אל מוכן כמעט לשמעו על רופאים ולכן אני לא רוצה טירטורים מיותרים)?
או ללכת לראומטולוג (כי יש לו כאבים חזקים מאוד באגן ובכל הפרקים של צד ימין)?
האם שינויים ניווניים יכולים לגרום למצב כזה?
והשאלה החשובה ביותר - איזו בדיקה יכול רופא המשפחה לשלוח לפניה אורטופד כי לרופא המשפחה אבי במילא הולך ולא מתנגד - האם צפיפות עצמות מגלה פריצות דיסק? שברים? או רק רנטגן ? או סיטי?
אני אשמח להכוונה. ברור שהאידיאלי זה ללכת לאורטופד שיאבחן וכו' אבל אבי היה אצל שניים בשנתיים האחרונות שאפילו לא קמו מהכיסא לבדוק אותו רק שאלו שאלות ונתנו משכחים. לפני השלישי אני רוצה שלפחות יגיע עם בדיקות ולא יטורטר.
ואני אשמח להמלצה על רופא טוב מאיכילוב כי י שלנו הפנייה של הקופה לשם.
תודה
הבת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב בגבר בעשור ה-8 לחייו
ד''ר גד ולן28/06/2009התשובה היא עקרונית ולא ספציפית:
יש להתייעץ עם אורתופד או נוירוכירורג העוסק באופן בלעדי בבעיות עמוד שדרה.
כדאי להגיע אליו לאחר שבוצעו צילומי ע"ש מתני, CT ע"ש מתני ומיפוי עצם. כך יוכל המנתח בייעוץ הראשון כבר להעריך את סיבת כאבי הגב ללא שייצטרך לשלוח לבדיקות נוספות ולא תטורטרו לביקור נוסף.
לבדיקת צפיפות עצם אין כל ערך בבירור סיבת כאבי הגב של אביך, ומיפוי עצם ללא צילומי ע"ש או CT גם אין ערך רב.
כיום בבי"ח איכילוב ניתן להתייעץ עם מרפאת ע"ש במסגרת מח' אורתופדית ב' או במח' הנוירוכירורגית.
בברכה,
ד"ר גד ולן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפילה וכאב בעצם הזנבלי26/06/2009
נפלתי על הטוסיק מאז כאב בקימה וישיבה בעצם הזנב.
האם בדכ עם הזמן הכאב חולף או שעלי לבצע בדיקות וכו על מנת לגלות שאין נזק רציני?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפילה וכאב בעצם הזנב
ד``ר ליאור מרום26/06/2009אם זה לא חולף כעבור 2-3 שבועות, יש להמשיך ברור במסגרת אורטופד הקופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח מסקנות מיפוי עצמותזיו25/06/2009
שלום שמי רז, בן 24
בעקבות נפילה ישירה מגובה על עצם הזנב (בחודש פברואר) הופניתי למיפוי עצמות כל גופי.
עברו 4 חודשים ועדיין קיימים כאבי גב בתנועות חדות, הרמת משקל וכדומה.
סכום ומסקנות:
חומר TC MDP
נצפה עקמת קלה בעמוד שדרה מותני
נצפתה קליטה מוגברת טרנסורסלית בD10 ומוקד קטן בD9
אשמח לקבל הסבר על המסקנות לעיל
האם קיים פתרון לכאבים?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח מסקנות מיפוי עצמות
ד``ר ליאור מרום25/06/2009תוצאות המיפוי אינם תומכות בפגיעה כלשהיא בעצם הזנב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול?
זיו25/06/2009האם קיים טיפול עפ"י מסקנות אלה שיוכל להפסיק את הכאבים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: רז
ד``ר ליאור מרום26/06/2009טיפול נעשה לפי בדיקה ולא וירטואלית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב חזקים....נטליה24/06/2009
שלום דוקטור, אני בת 28 3 שבועות לאחר תאונת דרכים (מנגנון הפגיעה:פגיעה בצד ימין של הרכב,התנגשות בעוצמה חזקה) התחילו לי כאבי גב חזקים עוד באותו ערב , הגעתי לבית חולים
עשיתי צילום עמ"ש ולדברי האורטופד החוליות במקומן אלו מכות יבשות ויקח זמן שיעברו, ואז הכאבים נמשכו יצרתי קשר עם רופא המשפחה שהיפנה אותי לאורטופד שהיפנה אותי ל-CT , כעת אני מחכה לתשובה במקביל נחתי, ועשיתי פיזיוטרפיות-זרמים להקלת הכאב שלא עזר, ,וכן אני נוטלת נגד כאבים מאדקס ועד ארקוקסיה, אינני מסוגלת לשבת יותר מחמש דק', ולא יכולה לעשות שום פעילות גופנית הקשורה לגב רוב היום אני בשכיבה, אופי הכאב:שריפה, ודקירות באיזור עמ"ש מותני.אבקש אם תוכלו לחוות דעתכם מה עוד עלי לעשות?בתודה מראש והמשך יום טוב,נטע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: נטע
ד``ר ליאור מרום24/06/2009להמתין עד ביצוע ה CT .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)