מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי גב וצוואר חזקיםעומרי21/01/2017
במשך כ-5 שנים יש לי כאבי גב עליון(במיוחד חוליות עליונות)
ב-3 שנים אחרונות הכאבי גב כמעט תמיד מלווים בכאבים בצוואר(הכאב חזק במיוחד בווריד מסויים, שאם אני לוחץ עליו הכאב מתחזק מאוד)
אולטרסאונד צוואר לא הראה כלום, האם יש פה כיוון אורתופדי ומה הבדיקות הבאות שכדאי לי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר ליאור מרום21/01/2017יתכן CT
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בגב תחתון ובעצם הזנביעל19/01/2017
שלום,
אני בת 40 והחל מלפני חצי שנה התחלתי לסבול מכאבים בגב תחתון שמורגשים בעיקר באי נוחות בלילה ובבוקר וחולפים במהלך היום. בנוסף יש לי כאבים בעצם הזנב בעת שאני קמה מישיבה ממושכת ומעין התכווצות שרירים בעכוזים המורגשים בזמן הליכה. הייתי אצל ראומטולוג שעשה לי MRI ולא ראה דלקת במפרקים.
בMRI נרשם שיש לי בלט דיסק מרכזי אחורי ב L5-S1 ושינויים מסוג מודיק 1פלטה תחתונה קדמית שמאלית, אזור שנראה מעט היפראינטנסי ב T2 ועובר האדרה לאחר הזרקת גדוליניום בסאקרום קדמי עליון בסמוך ל SIJ מצד ימין,
ובנוסף יש ציסטה שעוברת האדרה סובקורטיקלית באיליום ב SIJ הקדמי מצד שמאל.
האם עלי לדאוג מהממצאים? והאם הם מסבירים את כאבי?
הראומטולוג לא אמר לי יותר מידי מלבד להפנות אותי מומחה גב, אבל התור שלי ממש רחוק ואני די מודאגת.
תודה יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר ליאור מרום19/01/2017אין מנוס מפגישה, למרות שאת דואגת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת mri צוואריעופרה09/01/2017
שלום דוקטור
אשמח לקבל את חוות דעתך הכללית לתוצאות בדיקת mri
C3c4 בקע מרכזי ודו פורמלי קטן
C4c5 בקע מרכזי בינוני עם לחץ קל על עמוד השדרה
C5c6 בקע פורמלי ימ קטן
C6c7 בקע מרכזי קטן
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר ליאור מרום09/01/2017שלום.
הפורום לא נועד לתת חוות דעת
יש לפנות לרופא ששלח את הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה קומפרסיה חולייתית?ירוחם אסטריכר08/01/2017
שלום רב, בפיענוח בדיקת סיטי גב נכתב קומפרסייה חולייתית עליונה בגובה D12, D11 עם הקטנת גובה בשיעור 11%.
מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר ליאור מרום08/01/2017זה אומר הנמכה בגובה חוליה בשיעור הנל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דליפת נוזל מעמוד שידרהדנה02/01/2017
שלום רב.
לפני כשלושה חודשים אמא שלי עברה ניתוח לפריצת דיסק. חודש לאחר מכן עברה שוב ניתוח מכיוון שהיתה לה דליפה של נוזל csf סגרו לה את החור בעמוד השידרה שגרם לדליפה , אבל מאז הניתוח יש לה לחץ דם גבוה מידי פעם , כאבי ראש מידי פעם וסחרחורות.
לפני סגירת החור התסמינים שהיו לה זה גם כאבי ראש חולשה בחילות ...
האם בגלל שעבר חודש מאז שגילו שיש דליפה אז נגרם נזק בעקבות כך? בגלל זה הכאבי ראש עכשיו? ולחץ דם?
או אולי יש הסבר אחר למה קורים התופעות האלה לאחר סגירת דליפה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר ליאור מרום02/01/2017שאלה סבוכה למענה, לחזור על mri
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז אם אני מבינה...
דנה02/01/2017יש מצב ששוב יש דליפה? לכן צריך לחזור על mri?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר טנס לכאבי גבחן29/12/2016
שלום יש לי כאבי גב תחתון כרוניים שהתחילו לפני 3 חודשים שמקרינים לרגליים... אני לא יכולה לקחת כדורים משככים בגלל בעיות בבטן. עשיתי צילום ונראה שהכל בסדר. יש לי תור עוד שבוע לאורטופד שוב. ורציתי לשאול לגבי מכשיר טמס להקלה לכאבים? האם אתה ממליץ? יש לי בנוסף כאבי מחזור חזקים האם אתה יודע אם הוא יכול להקל גם על כאבי מחזור? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר ליאור מרום29/12/2016לנסות לא יזיק....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גב תחתון מקימה מכורסאדינה28/12/2016
שלום רב
אתמול יום שלישי אחר הצהרים קמתי רגיל מישיבה מכורסא הרגשתי כאב חד בגב תחתון ומעוצמת הכאב הרגשתי חולשה. בלילה ובבוקר למחרת לא יכולתי לקום מהמיטה בלי עזרה במהלך היום הקימה מהמיטה השתפרה אך ההליכה קשה וכואבת.
אני לוקחת 1 גלוקומין ביום ומאוזנת מבחינת הסוכר
מה לדעתך קרה והאם אני צריכה לקבל טיפול? אבל טיפול שלא מצריך סטרואידים ששמעתי שמעלה סוכר דרסטי.
אני בת 57
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר ליאור מרום28/12/2016לדעתי בעייתך אינה קשורה לתוכן הפורום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי גב תחתון המשך
דינה28/12/2016לא הבנתי לה כאבי הגב שלי לא קשורים? אם כן למה זה קשור? בבקשה לאן לפנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה ההתעלמות הזאת.........סך הכל מבקשת עזרה
דינה30/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח היצרות עמוד שדרה מותניתמי27/12/2016
לפני כחודש עברתי ניתוח היצרות תעלת השדרה, עד היום סובלת מכאבים ברגל והרדמות כפות רגליים, האם זה נורמלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר ליאור מרום27/12/2016לא מכיר את המקרה, פנה למנתח שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב כל היום בגב בשד בחזהליהי22/12/2016
היי אני סובלת כבר 10 שנים מכאב שלא מפסיק לוחץ לי על השד כאב בצלעות ובגב מקביל לשד תחושת שריפה עיקצוצים בשד . האם זה יכול להיות מפריצת דיסק מווארי שיש לי?
ד``ר ליאור מרום22/12/2016כל תשובה היא בגדר ניחוש ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב תחתון מתמשכים מצד ימיןלי20/12/2016
מזה כשלושה חודשים אני סובלת מכאבי גב תחתון בצד ימין.הרבה זמן זה היה כאב חד שתקף אותי רק לאחר שכיבה ממושכת על הגב ובזמן הנסיונות לקום.עכשיו זה כואב לי בכל תנועה כמעט בקימה מישיבה לעמידה או בניסיון להתכופף.
יש לציין שלא כואב לי כלל בזמן מנוחה.אני פשוט נמנעת מלשכב על הבטן או הגב אלא רק על הצד.
מה לעשות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר ליאור מרום20/12/2016ללכת להבדק!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי גב תחתון מתמשכים מצד ימין
לי20/12/2016זה אמיתי שככה אתה עונה לכולם?
בשביל מה הפורום הזה בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר ליאור מרום21/12/2016בראש הפורום מצוין כי הוא לא מחליף יעוץ רפואי.
לאיזו תשובה תשובה את מצפה בניסוח השאלה שלך ?
האם נראה לך הגיוני שתתקבל תשובה למה שאת שואלת ללא בדיקה ??
רק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב במשך שבוע ימיםנופר20/12/2016
שלום רב,
משבוע שעבר התחלתי לסבול מכאבי גב, ללא חבלה, באמצע הגב, בצד השמאלי ממש אחרי עמוד השידרה.
הלכתי לרופא משפחה ושלח אותי לעשות צילום בעקבות זה שלפני 3 חודשים גם סבלתי מכאבי גב, אך נתן לי כדורים בשם אוטופן וזה עבר.
בנוסף לצילום אמר לי להתחיל לקחת שוב אוטופן, עד היום אני בבית ( 7 ימים) והאוטופן לא כ"כ משפיע על הכאב.
בצילום לפי הרופא הכל תקין :
ע'ש גבי 2 צילומים
*
כאבי גב
*
ע.ש. גבי (חזיתי וצדדי )
======================
סקוליאוזיס קלה קמורה ימינה .
מבנה החוליות והמרווח הבין חוליתי שמורים .
סיבת ההפניה:
ממצאים:
ע'ש מותני 2 צילומים
*
כאבי גב
*
ע.ש. מותני (חזיתי וצדדי )
=================
מנח החוליות תקין .
מבנה החוליות והמרווח הבין חוליתי שמורים .
השאל שלי, מדוע עוד כואב לי? הרופא אומר שזה יכול להיות כאבי גב רגילים, שכולם סובלים מכאבים בגב.
אבל לא ברמה כזאת, במידה וזה דלקת מדוע האוטופן לא עוזר לי?
איך באמת אפשר לדעת מה יש לי בגב?
זה כאבים שנורא מקשים עלי בחיי היומיום.
אשמח לתשובתך המקצועית.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר ליאור מרום20/12/2016אתה לא מצפה לתשובה ללא בדיקה.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי גב במשך שבוע ימים המשך
נופר20/12/2016אני פונה אליך כי אני לא יודעת למי כן לפנות.
הרופא משפחה טוען שזה כך, לי זה לא ניראה הגיוני.
השאלה למי עלי לפנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר ליאור מרום20/12/2016אורטופד כללי בהתחלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים ניווניים בעמוד שדרה צוואריגודו18/12/2016
מזה כחודש אני סובל מכאבים עזים בצוואר , עשיתי צילום רנטגן שבו אובחן "שינויים ניווניים לאורך עמוד שדרה צווארי". אורטופד קופ"ח ( מתמחה באורטופדיית כף יד ) שראה את הצילום אמר שהוא תקין וייתכן שבעקבות לחץ או סטרס שרירי השכמות התכווצו וייקח זמן עד שהכאב יחלוף אך אינו רואה משהו לא תקין. לציין שאני עוסק בשחייה 3 פעמים בשבוע בערך ( חתירה 40 דקות) בערך שלוש שנים .בנתיים איני רואה שיפור אלה רק החרפה של הכאבים, אין לי הקרנות או תחושת נימול בידיים או משהו דומה , רק כאב עז 24/7 שאלתי: 1. האם ייתן שהשחייה היא הגורמת לבעיית הניוון ? 2. מה הטיפול המומלץ לבעיה זו ?( אמור להתחיל פיזיוטרפיה בשבוע הבא ) . 3. האם מומלץ להתייעץ עם מומחה או אורטופד נוסף 4. האם הבחנתו של האורטופד הגיונית? אני מרגיש שהכאבים הם מעבר לשריר תפוס כתוצאה מסטרס
ד``ר ליאור מרום18/12/2016אם דעתך אינה נחה מיעוץ הנ"ל, פנה לאחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים אחרי ניתוח דיסקטומי מותנימיטל18/12/2016
וקטור שלום.
ב23.11.16 עברתי ניתוח דיסקטומי מותני.
כחצי שנה כאבים מוקרנים לרגל ימין l5-s1
כמה ימים אחרי הניתוח אכן הייתה הקלה אך לאחר כשבועיים התחלתמ להרגיש מין מועקה בגב תחושות לא נעימות כמו מתיחות וצמרמורות כאב מוזר ולא רגיל.
ממה זה יכול לנבוע והאם זה הגיוני להרגיש דברים כאלו אחרי ניתוח כזה?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר ליאור מרום18/12/2016הכל יכול להיות, עדיף לפנות למנתח לבדיקה חוזרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפיענוח תוצאות ctורד13/12/2016
מה הפירוש של התוצאות ומה לעשות מכאן והלאה?
ד``ר ליאור מרום13/12/2016יש להפגש בהקדם עם מנתח עמוד שדרה ליעוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דליפת נוזל עמוד השדרהשושי12/12/2016
.
אמא שלי עברה ניתוח לפרית דיסק לפני חודש .היה גם בקע גדול שהוצאה. לצערנו בבדיקת mri לאחר הניתוח רואים שיש דליפת csf באזור הניתוח וגם נפיחות גדולה באזור הזה.
הומלץ לעשות שוב ניתוח כדי לסגור את החור כדי להפסיק את הדליפה.
1.האם זה הפתרון היחיד שיש?או שיש פתרון קל יותר
2.האם הניתוח מסוכן?
3.האם לניתוח יש אחוזי הצלחה גדולים?
4.האם זה מסוכן שיש דליפה כזאת כבר כמעט חודש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר ליאור מרום12/12/2016שאלתך טובה ומורכבת למענה.
ממליץ לבדוק את המנותחת יחד עם ההדמיה בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)