מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות MRI עמוד שדרה מתניטל23/06/2017
בשל כאבי גב בוצעה הדמיה. בין שאר התוצאות : בגוף החוליה 11T מודגם מוקד בעל אות גבוה בקוטר 0.9 ס"מ בהתאם להמנגיומה.
האם הממצא חשוד?
גיל 59* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר ליאור מרום23/06/2017חשוד למה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות MRI עמוד שדרה
טל23/06/2017לממאירות או לכל בעיה אחרת.
בעברי סרטן שד. כיום בריאה
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר ליאור מרום23/06/2017המנגיומה הוא ממצא שפיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המנגיומה l-4 יעוץ לפני ניתוחאייל ברמי22/06/2017
לאחר צילום Mri גילו שיש לי המנגיומה בחוליה l4 אשר תופסת 2/3 האחוריים של גוף החוליה הרופא ממליץ לנתח להזריק דבק לחוליה על מנת לטפל בבעיה השאלה שלי האם הניתוח מסוכן? כדי ללכת לעוד רופא לקבל חוות דעת? יש לציין שהכאבים לאחרונה החמירו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר ליאור מרום22/06/2017צריך לראות הדמיה ולבדוק אותך כדי ליעץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך אני מגיע אליך?
אייל23/06/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר ליאור מרום23/06/2017האתר אינו אתר פרסומי, לכן בצע חיפוש בגוגל ותמצא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PTS סירינגומיאליה שלאחר טראומהמאיר כהן20/06/2017
שלום רב
מתברר לי שאני חולה PTS ושרצוי שאגיע לייעוץ מקצועי ונכון
אני מבין שעלי לראות נוירוכירורג שאלתי היא באיזה בית חולים ישנה מחלקה שמטפלת בחולים עם מחלת ה"סירינגומאיליה"
לאיזה שם של נוירוכירורג נכון יותר לי לפנות?
בתודה רבה מאוד מראש
מאיר כהן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר ליאור מרום20/06/2017כל בית חולים ציבורי גדול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש לא נכון
מאיר20/06/2017ממש לא נכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות ct מצריכות ניתוחגדי בלום16/06/2017
שלום
יש לי כאבי גב כמה חודשים. האם יש סיכון בניתוח או לחלופין באי-עשייתו?
ד``ר ליאור מרום16/06/2017נחיצות לניתוח לא נקבעת רק על ידי ממצאי הדמיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 פריצות דיסק גדולותדנה14/06/2017
לפני שבוע במיון איבחנו לי 2 פריצות דיסק גדולות..חוליות 5 -6
6-7
יש לי כאבים עזים ביד ימין. לא ישנה בלילות....
מה עושים???? משככי הכאב לא מסייעים. ממתינה לבדיקת mri* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר ליאור מרום14/06/2017נוגדי כאב חזקים יותר בהנחיית רופא משפחה.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת שריפה בגב העליוןדניאל13/06/2017
שלום, אני בן 53 וסובל כבר כחצי שנה מתחושת שריפה בגב העליון מצד ימין .
בתחילה עשיתי בדיקות אורטופדיות רנטגן בגב העליון והאורטפד הפנה אותי לכירפרקט בטענה שאני לא עושה התעמלות
לאחר שרופה המשפחה אמר לי שהוא מעולם לא שמע על התחושות שאני מתאר .
בזמן האחרון הכאבים התגברו, נמשכים יותר שעות, מקרינים גם לזרוע וגם לרגליים כמין תחושות חום ואף מביאים את השכמות למצב של חוסר תחושה.
שמעתי שייתכן ויש לי דלקת בעצב- האם זה יכול להמשך כל כך הרבה שנים ואף להחמיר? אילו בדיקות ניתן לעשות? האם ישנה תרופה כלשהיא שמטפלת בתחושה שציינתי במידה ומדובר בדלקת בגיד ?
והאם זה נשמע הגיוני התיאור והאבחנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר ליאור מרום13/06/2017יש לבצע ברור מסודר נוירולוגי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בגב תחתון בישיבה וקימהאורח13/06/2017
שלום למומחה. בשנת 2008 אובחנתי בחולה בהיצרות תעלת השידרה המותנית ובלט דיסק. היו כאבים קשים ברגליים עם מגבלות הליכה ומי פעם היתה נרדמת אחת הרגליים תוך כדי הליכה. לימים לאחר סבל רב נעלמו התופעות. לפני כחודש וחצי התחילו כאבי גב תחתון. כואב לי כשאני קם מישיבה, כשאני יושב ובעיקר כשאני קם מכיסא המחשב ונכנס למיטה. לוקח דקות ארוכות עד שאני מצליח לשכב ללא כאבים. מזה לדעתך? תודה מראש.
ד``ר ליאור מרום13/06/2017דעתי ניתנת לאחר בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש לעקמת של בחור בן 39נורית12/06/2017
שלום
בתי מעוניינת להתחתן עם בחור בן 39, שיש לו עקמת. יש אי סימטריה בין שתי הכתפיים ונראה לי שהבחור צולע מעט באותו צד. א י חוששת שזהו פגם וגם מבחינה גנטית. מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר ליאור מרום12/06/2017לאיזו תשובה את מצפה ????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות צילום עו"ש צוואריפיראס11/06/2017
צילום:
עמוד שדרה צווארי + דנס
חולייתי הבין המרווחה היצרות c6-c7.
הנ"ל התקן רפואי ברווח הבין חוליתי.
יש לציין את האוסוטפיטים האחורים ב c6-c7 היכולם לגרום לבלט לתוך תעלת המוח אי סדירות בלוח הכיסוי c5
גשר גרמי c6 מתאים לשינוים ניוונים ודיסקוגנים .
לסיכום:
יש פתלוגיה
אני מראיש כאב תמידי בראש בצד האחורי .. יש לי התקפים של קוצר נשימה ללא קשר למאמץ .. במצב שכיבה אני מרגיש סחרחורות חזקות מאות בנהיגה מרגיש ש"הכביש זז" כמום נימון חזק בידיים
הבדיקה מלפני 4 חודשים בערך מה זה אומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר ליאור מרום11/06/2017זה אומר שאתה צריך יעוץ עם מנתח עמוד שדרה הלווית ההדמיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות צילום עו"ש צווארי
פיראס11/06/2017עד כמה זה חמור או דחוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לאחר ניתוח למינקטומיהגיורא10/06/2017
לפני 3 שבועות עברתי ניתןח למינקטומיה ב l2 l3 אני עדיין מרגיש תופעות של נימול חזק ברגל שמאל וכאבים במתניים לאחר הליכה של כ- 50 מטר. האם ניתן לומר שהניתוח לא הצליח?
ד``ר ליאור מרום10/06/2017ממש לא.....תלוי מה היה ומה הוסבר לפני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב תחתון עם אופי שונה מתמידאילת ג.09/06/2017
שלום רב,
בת 53, שנים סובלת מכאבי גב תחתון שבאים והולכים... הפעם כבר חודש כאבים מאד חזקים במרכז עמוד השדרה המתני בעיקר בעת קימה מישיבה או יישור הגב לאחר כיפוף, ללא הקרנה. רופא שראה את ה-CT ובדק אותי, טוען כי אין מנוס מניתוח וקיבוע של חוליות L4-5 עקב מצב הדיסק והלחץ על הפסטים שגורם לכאב. הוא אומר שגם אם אעשה בלוקים זה יהיה רק לתקופה זמנית, אם יעזור בכלל... לפני 3 שנים עברתי ניתוח קורפקטומי של C5 וקיבוע C4-6 ללא קשר לגב התחתון... מתלבטת מה לעשות... מצ"ב סיכום ה-CT. בתודה מראש על חוות דעתך.
ד``ר ליאור מרום09/06/2017התלבטות לגיטימית שיכולה להענות לאחר יעוץ פורמלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גב תחתון ותוצאות mriקובי08/06/2017
שלום רב לך ד"ר אני בן 35 וכל חיי התעסקתי בהרמת משקולות בחדר כושר בתחום הפאוורליפטינג ולא היה לי מעולם כאב גב .לפני כחודשיים עשיתי הרמה מהרצפה שנקראת דדליפט והרגשתי כאב עז בגב רק עם זריקת וולטרן יכולתי קצת לחזור לעצמי מאז הכאב פחת מאד..עשיתי בדיקת mri וגילו לי ליזיס דו צדדי ודיסק מנוון.\בולט בs1-L5. שאלתי היא האם אפשר לדעת אם הנזק נעשה לי בהרמה האחרונה או שזה משהו מילדות?ואם אני עכשיו אם פחות כאבים בגב ורוצה לחזור להתאמן בחדר כושר האם יש לי מגבלות ותרגילים שכדאי להמנע?תודה רבה..
ד``ר ליאור מרום08/06/2017כל תרגיל עם עומס אקסיאלי פסול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב גב ןתוצאות mri
קובי08/06/2017לא הבנתי את התשובה האם תוכל בבקשה יותר לפרט לדוגמא סקוואט ותרגילים על ספסל? ןהאם ניתן לדעת אם הבעיה מולדת או התפתחה מאיזה תאונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמוד שדרה צווארי ומותני MRIאבי06/06/2017
MRI צווארי ומותני עמוד שדרה שלום רב ד״ר. לאחר תאונת דרכים קשה ,שאלתי היא מה הפירוש עיבוי של הרצועה הרוחבית c1-2 קומפלקס דיסק-אוסטיאאופיס עם איפרסיה קלה על שק הטקאלי היצרות קלה של הנקבים c-3-4 אותו דבר היצרות קלה של הנקב הימני c-4-5 אותו דבר היצרות קלה של הנקב הימני perineural cyst מימין c-5-6 אותו דבר היצרות קלה של הנקב השמאלי c-6-7 , ובלט דיסק קל היפרטרופיה פצטלית היצרות קלה של הנקב הימני ללא לחץ שורשי l-4-5 l-5-s-1 בברכה אבי
ד``ר ליאור מרום06/06/2017מדובר על שינויים ניווניים בצואר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתשובה
אבי06/06/2017תודה על תשובתך ד״ר שאלתי היא ומה לגבי עמוד שדרה מותני מה ששאלתי?
בברכה אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעניין בדיקת MRI עמוד שדרה צווארי ומותני
אבי10/06/2017תגובה לתשובתך האם בלטי הדיסק והשינויים המחוונים בעמוד שדרה צווארי ומותני הם כתוצאה מתאונת הדרכים שעברתי כפי שציינתי במכתבי אליך אודה לך מקרב לב על תשובתך ד״ר בברכה אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש ממה לחשוש?נתי06/06/2017
בת 39, ברקע שלושה ניתוחים בעקבות אנדומטריוזיס וניתוח כריתת כיס מרה בעקבות אבנים.
לפני עשרה חודשים כאבי גב עליון צד ימין בשכמה הימנית קו בית השחי. הכאב הוא רק ביום, לא מעיר בלילה.
בדיקות דם תקינות, כירורג שד - בדיקה תקינה, אורתופד הפנה לפיזותרפיה...
האם יש ממה לחשוש?? למרות שאין כאב בלילה?? הכאב ותחושת החולי בגב רק כשאני מתעוררת.
האם יש סטרס??
הכאבים הם לסירוגין. יכולים להיעלם לחודש חודשיים ואז לחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר ליאור מרום06/06/2017איך בדיוק את מצפה לתשובה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגביי עמוד השדרהויקטור05/06/2017
שלום,
בת זוגתי עברה ניתוח בעמוד השדרה באזור L5-S1+ כריתת הדיסק וקיבוע באזור זה.
מאז הניתוח וזה הניתו השני שלה, יש לה כל הזמן כאבים בגב התחת וזה מקרין לכאבי רגליים/מפרקים/רחם ועוד.
היא לא רוצה לעבור ניתוח נוסף אך אי רוצה לעבוד, לעשות ספורט לטייל וכו' כמו כל בן אדם , רציתי לשאול מה עליי לעשות ואיך לעוזר לה בבית להתגבר על הכאבים ואיך לשפר את מערכת הגוף שלה ליותר חזרה בשביל עמוד השדרה ואם עליי לפנות לרופא דחוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר ליאור מרום05/06/2017פנה למנתח ליעוץ חוזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגביי עמוד השדרה
ויקטור05/06/2017עליי לפנות למנתח שניתח אותו?
או שאפשר ךפנות לכל אורטופד שייעץ לנו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)