מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בקע דיסקחנה19/09/2012
שלום,
אני בחורה צעירה בת 28. לפני כ3 חודשים עברתי תאונת דרכים עם פגיעת "צליפת שוט" (לציין כי ההתנגשות היתה בעוצמה מאד חזקה). מאז אני סובלת מכאבים בצוואר ובאזור השכמה הימנית. עברתי טיפול פיזיותרפסטי, ללא שיפור. עקב כך נשלחתי לבדיקת CT ע"ש צווארי. בבדיקה נמצא שיש לי בלט דיסק בין חוליות C3-C4 הלוחץ על השק הטקלי.
רציתי לדעת האם זה מצב רוורסבילי ומה הטיפול המקובל במקרים הנ"ל.
תודה ושנה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע דיסק - תגובה
ד''ר גד ולן20/09/2012זה יכול להיות הפיך.
הטיפול המקובל הוא מנוחה, משככי כאב ופיזיוטרפיה בשלב ראשון.
בהמשך אפשר לנסות טיפול במרפאת כאב.
אם חצי שנה של טיפול זה אינו עוזר אפשר לשקול במקרים מסוימים ניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסק L5-S1יהודה19/09/2012
שלום רב,
לאחר בדיקת CT נמצא שיש לי פריצת דיסק ב L5 S1.
מבחינת הכאבים, יש כאב מסויים באיזור האגן וברגל ימין.
הכאב קיים כבר מספר שנים. הייתה החמרה מסויימת בחודשים האחרונים אך הכאב נסבל יחסית. רופא מנתח המליץ מיד על דיסקטומיה בגישה זעירה.
האם מומלץ לנסות טיפולים שונים לפני שניגשים לניתוח?
האם דחיית הניתוח עלולה להחמיר את המצב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דיסק L5-S1 - תגובה
ד''ר גד ולן19/09/2012אני בדעה שהזמן הנכון לניתוח הוא כשהכאב כל כך גדול שהוא גובר על הפחד מניתוח.
אתה מתאר כאב שהוא ניסבל בעיניך, ולדעתי אין שום סיבה לנתח אם הכאב ניסבל.
אתה יכול לנסות כירופרקטיקה והתעמלות לפי שיטת פלדנקרייז.
דחיית הניתוח עלולה להחמיר את המצב אבל אז הכאב יהיה בלתי נסבל וזה הזמן הנכון להינתח.
בכל מקרה, כדאי שתתייעץ טוב לגבי הטיפול הזעיר פולשני שהוא מאד אופנתי אבל יעילותו פחותה מניתוחים פתוחים רגילים, והוא טיפול נישתי שלא מתאים לכל אחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסה כל מה שלא נוגע לניתוח!
אוסתיאופט27/09/2012בין היתר תראה בגוגל INVERSION TABLE. נראה שכבר יש גם בארץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסה כל מה שלא נוגע לניתוח! - תגובה
ד``ר ליאור מרום27/09/2012שוב פעם השטויות של שולחן היפוך.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה
יפעת05/09/2014אחי מטופל של ד״ר גד ולן ממליצה בחום לגשת אליו ליועץ
רופא מדהים!!!!!
מקצועי ביותר!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- l5-s1חנה16/09/2012
חג שמח בסיכום בדיקת emg ניכתב לי. בבדיקה ניצפו סימנים של פגיעה שורשית l5-s1 דו צדדית ללא סימני דנרביציה פעילה. לא ניצפתה עדות חשמלית לפולינוירופתיה. מה זה אומר בבקשה ואיך מתקדמים מכאן? תודה וחג שמח חנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר l5-s1 - תגובה
ד''ר גד ולן18/09/2012זה אומר שיש לך פגיעה בעצב היוצא בין החוליה המתנית החמישית ובין עצם העצה. אם אין לך כאב הקורן תחת הברך אז לבדיקה אין כל השלכה טיפולית כרגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסתיידות חוליות הצוארמיטל בראל15/09/2012
שלום רב,
הייתי רוצה לקבל מידע מפורט ככל האפשר בנוגע להסתיידות ב חוליות הצואר כולל השלכות לעתיד בגיל 57 ממוצא תוניסאי ותורכי, האם גנטי וכו'. האם מחמיר או נשאר סטטי, האם קיים טיפול?
בתודה מראש ושנה טובה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתיידות חוליות הצואר - תגובה
ד''ר גד ולן18/09/2012בד״כ הסתיידות חוליות הצוואר היא תהליך ניווני נפוץ. יש לה בסיס גנטי ביפנים וקוריאנים אך לא בילידי אירופה והמזה״ת.
במקרים לא שכיחים הסתיידות גורמת ללחץ על חנט השדרה המצריך ניתוח, ברוב המקרים הטיפול תרופתי בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע דיסקאמיר13/09/2012
שלום דוקטור ,
מה ההבדל בין בקע דיסק לפריצת דיסק ?
בברכה ,
אמיר .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע דיסק - תגובה
ד''ר גד ולן18/09/2012זה כמו ההבדל בין באגס בני שקוע בקיר כך שרואים אותו אבל הקיר עדיין שלם לבין באגס באני שעבר לגמרי את הקיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול נעלי אפוס מומלץ?אליאור13/09/2012
יש לי כאבי גב תחתון חזקים כבר שנה שהחלו אחרי סחיבה של הנכד המתוק שלי. אובחן לי בלט דסק - והמליצו לי ניתוח. אני לא בטוחה שצריך ורופאת המשפחה שלי המליצה לי לנסות קודם נעלי אפוס. מישהו ניסה פה - מכיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול נעלי אפוס מומלץ? - תגובה
ד''ר גד ולן18/09/2012לנסות לא יזיק אבל עד כה לא הוכח שיש בנעליים האלו כדי לפתור בלט דיסק הסימפטומטי בעמוד השדרה.
כל עוד אין לך חולשת שרירים ברגליים ובריחת שתן וצואה ניתוח הוא אופציה בלבד ואת תמיד יכולה לבחור בהמתנה להתקף שיחלוף וזה כמעט תמיד קורה. שזה רק יכול להימשך חודשים ארוכים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזק מצטבר אחרי ניתוחי גבRonen12/09/2012
שלום, עברתי 3 ניתוחי דיסק בהפרש של כמה שנים האחד מהשני.
1) L5-S1 דיסקטומי רגיל
2) L5-S1 דיסקטומי פולשני זעיר
3) L3-L4 ו L4-L5 דיסקטומי פולשני זעיר.
רציתי לדעת:
1) האם העובדה שעברתי כבר כמה ניתוחים מעלה את הסיכוי\סיכון לניתוח נוסף?
2) האם קיים נזק מצטבר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזק מצטבר אחרי ניתוחי גב - תגובה
ד''ר גד ולן18/09/2012כל מה שנשאר להסיק זה שכנראה ניתוחים זעיר פולשניים לא מתאימים לך... אתה צריך להתייעץ עם מנתח עמוד שדרה באיזור מגוריך לגבי פיתרון ניתוחי שכן יעבוד לטווח ארוך.
תמיד עדיף ניתוח אחד שפותר את הבעיה על פני סדרת ניתוחים שעירים שנים נותנים מענה.
אין כל מניעה מניתוח נוסף בתנאי שהוא אכן מתאים לפתרון הבעייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חריקות בעמוד השדרהיוסי10/09/2012
ד"ר שלום.
כשאני עומד ומכופף את הגב ימינה ושמאלה כשהוא ישר נשמעות חריקות שקטות, מעין שפשופים שמגיעים מעמוד השדרה. ממה זה יכול להגרם?
יש לציין שמדובר בבחור בן 24 שעומד הרבה וסובל זמן רב מכאבים בחלק העליון של הגב שמקרין על החזה ולעיתים גם בקימור של עמוד השדרה התחתון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חריקות בעמוד השדרה - תגובה
ד``ר ליאור מרום10/09/2012יוסי שלום,תצטרך להבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי טיפול במניפולציות לחוליותיוסי08/09/2012
שלום
אני סובל מספר חודשים מכאבי צוואר (בצילום נמצאו שינויים ספונדילוטים עם הצרות מרווחים בין חוליתיים ואוסטיאופיטים קדמיים)
הטיפול בפיזיותרפיה לא עזר.
השאלה לגבי טיפול במניפולציות- מה הסיכונים ואיך ניתן להקטין הסיכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי טיפול במניפולציות לחוליות - תגובה
ד''ר גד ולן18/09/2012לא ניתן להמליץ לך על מניפולציות לתואר בלי לבדוק אותך ובלי הערכה של בדיקת MRI של עמוד השדרה הצווארי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מייל לדר מרוםיהודית08/09/2012
פעמיים שלחתי לך מייל לרמבם
אשמח אם תענה לי
תןדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מייל לדר מרום - תגובה
ד``ר ליאור מרום08/09/2012לא זכור שקבלתי מייל כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח ctמתעניינת08/09/2012
דוקטור שלום,עברתי תאונה קשה לפני כחודשיים וכתוצאה מכך מדברות לי בין היתר 4 חוליות בגב...ממצאי הct :שברי דחיסה בגופים חוליות d11-l2 ללא מעורבות האלמנטים האחוריים. רטרופולסיה קלה בגובה l-d12 ללא היצרות משמעותית.של התעלה. הנמוכה של לוחיות עליונות בגופי חוליות d7-10 יתכנו שברי דחיסה. כרגע מטופלת על ידי מחוך. השאלה שלי היא- האם הכאב יחליף כשהחוליות יתאחו. והאם יהיו הגבלות לעתיד? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח ct - תגובה
ד``ר ליאור מרום08/09/2012דנה שלום,ף
עקרונית אם לא תהיה הטבה, יתכן ותזדקקי לניתוח.
בכל מקרה החלטה צריכה להתבצע על סמך יעוץ עם ההדמיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות CTשירה07/09/2012
בתוצאות CT מלפני שנתיים נכתב: "שינויים קשים בעמוד השדרה לקורלציה אנמנסטית" למה הכוונה? יש לציין כי אף רופא לא הפנה את תשומת ליבנו להערה זו עד כה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות CT - תגובה
ד``ר ליאור מרום07/09/2012הערה זו משמעותההקשר למצבך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות CT
שירה08/09/2012אין שום תלונות על כאבי גב או בעיה אחרת שעלולה להיות קשורה לעמוד השדרה. האם יש צורך לעשות משהו בנידון??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות CT - תגובה
ד``ר ליאור מרום10/09/2012אם אין בעיות אז אין דאגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףף.. האם להיכנס לניתוח או לבצעלילך07/09/2012
מזה כחצי שנה אני סובלת מכאבי גב תחתון עם תחושת נימול עד הקרסול, בשבוע האחרון נותרה הירדמות בכף הרגל עם צליעה, היום חשה נימול באצבעות 3,4,5. כחודשיים וחצי לאחר ניתוח שרוול, מטופלת בארקוקסיה, מקבלת אלטרוקסין ואומפרדקס.
בבדיקה נמצא שיש לי חולשת גסטרוקנמיוס ימין4/5 וירידה בתחושה בטריטורות S1 ימין.
בCT שביצעתי L5 S1 דיסק מנוון בולט עם םיגמנט פרוץ לימין, לוחץ על השק ומוצא השורש.
התייעצתי עם שני רופאים: ד"ר אלי אשכנזי המליץ ניתוח דיסקטומי דחוף וכמה שיותר מהר בכדי להימנע מנזק בלתי הפיך.
דר" נחשון קנולר המליץ לא למהר לבצע ניתוח, שלח אותי לMRI (שיתבצע רק בעוד שבוע)והפנה אותי למרפאת כאב לטיפול בזריקה תחת שיקוף ולבצע מתיחות ופיזיוטרפיה לגב ולכף רגל ימין.
הרופא המרדים שאמור לבצע את ההזרקה הוא ד"ר גרינפלד אדריאן (לא מצאתי פרטים, המלצות או כל מידע אחר עליו באינטרנט), האם יש המלצה על רופא מסוים?
אני אובדת עצות... האם כדאי לנסות את ההזרקה? האם כדאי להיכנס לניתוח??, אחרי הכל ד"ר אשכנזי נטע בי פחד לנזק בלתי הפיך ברגל...
האם ההזרקה תימנע ניתוח בעתיד או שלא יהיה מנוס מכך?
אני בת 36, רווקה, בכוונתי להיכנס להיריון בעתיד, איך הדבר אמור להשפיע?
אודה לתשובתך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוףףף.. האם להיכנס לניתוח או לבצע - תגובה
ד``ר ליאור מרום07/09/2012לילך שלום,
כפי שברור לך, לא תקבלי בפורום אינטרנטי תשובה כיצד לנהוג מבלי שנבדק על ידי, בדיוק כמו שנבדקת על ידי הרופאים שהזכרת את שמם.....
אישית ,איני נוהג לנתח ללא MRI,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.
לילך08/09/2012תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה צריך ללמוד לחיות נכון ואז הכאב
רפי עשת18/09/2012אם אתה יושב לא נכון, לדוגמא, אז נוצר לחץ על החוליות, שמחזק את הפריצה.
ראה דוגמא לגבי קימה נכונה מישיבה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהDds500 מנע ממני ניתוח נוסף
יואב26/09/2012הייתי צריך להיכנס לניתוח של פריצת דיסק. מאוד פחדתי מהצעד הזה, אבל הרופא אמר לי שזה ניתוח די שגרתי עם אחוזי הצלחה גבוהים. האמנתי לו. ובאמת הכול היה טוב ויפה יותר מחצי שנה. בעיה של פריצת הדיסק נעלמה לגמרי והרגשתי בסדר גמור. פתאום, אני קם בבוקר ויש לי כאב עמום בגב. כבר אז נדלקה לי נורה אדומה, אבל קיוויתי שזה שום דבר. עם הזמן הכאב התגבר וכבר הבנתי שאני צריך לעשות עם זה משהו. חזרתי לאותו הרופא והוא אמר לי שאולי הניתוח הראשון לא הצליח כמו שחשבנו ושצריך לחזור עליו. אפילו שרציתי לעבור ניתוח חוזר, לא הייתה לי אפשרות כזאת. הניתוח הראשון הוציא ממני את כול המיץ. לשמחתי הרבה, איתרתי טיפול טוב וגם זול dds500. עשיתי את הטיפול רק פעם אחת וזה ממש עבד. אחרי הניסיון הזה הבנתי שלא תמיד טיפול יקר הוא טיפול הכי טוב ושלא צריך למהר לעשות ניתוח גם אם הרופא שלך מאוד ממליץ עליו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
שמחון השמח26/09/2012תפסיק לבלבל את המוח עם ה DS שלך !!
תפסיק לשגר לכל שאלה את אותה התגובה, אתה משטה באנשים !!
הודעותיך תחסמנה לאלתר כי נפנה למערכת האתר !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאת הניתוח הייתה ידועה מראש- חוסר
פיני28/09/2012שלום, אדוני. למה אתה מתרגז? כדאי שתשמור על העצבים שלך.אגב, רוצה לשמוע מה קרה לי? אני לא מאחל לאף אחד לעבור את מה שעברתי. אחרי ניתוח פריצת דיסק הגב שלי ממש קרס. במקום שיפור קיבלתי מצב חירום. בטוח יש רופאים שבאמת מנסים לעזור לחולה, אבל אני נפלתי על אחד שניסה להוציא ממני כמה שיותר כסף. אני לא סתם אומר את זה. הייתי תמים כשהסכמתי לעבור ניתוח, האמנתי שאין דרך אחרת. למעשה, הרופא גרם לי לחשוב ככה. הוא לא אמר לי אף מילה על זה שניתוח לא פותר את הבעיה. רק אחר כך אני מצאתי מאמר באינטרנט שמספר על מצב חולים שעברו ניתוח בגב. הניתוח לא השפיע לטובה. המחקר הזה מאוד ידוע ורופא שניתח אותי ידע עליו במאה אחוז! אבל בחר לשתוק...בסוף אני הייתי זה שגילה אופציה הרבה יותר טובה. שיטה דינמית DDS-500 הייתה בשבילי כמו אור בקצה המנהרה. זה היה טיפול פשוט אבל גאוני שנתן תמיכה אמיתית לגב שלי. הוא שיקם את השרירים ושיחרר את הכאב. גם התפטרתי מפריצת דיסק וגם קיבלתי גב בריא וחזק. בעבר אפילו לא יכולתי לחלום על זה ואחרי הטיפול זה הפך למציאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאת הניתוח הייתה ידועה מראש- חוסר - תגובה
ד``ר ליאור מרום29/09/2012בהצלחה רבה וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוףףף.. האם להיכנס לניתוח או לבצע - תגובה
ד``ר ליאור מרום29/09/2012
הפורום לא מחליף יעוץ פורמלי של מנתח עמוד שדרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב של אטופן וסוויס רליף ספריימשה06/09/2012
שלום דר נכבד,
חוליות צוואר וגב תחתום עושות בעיות מזה שנים,
לפני 21 ימים קבלתי זריקה תחת שיקוף בחוליה תחתונה s, בנוסף לפני ארבע ימים התחלתי לקחת כדורי אטופן 600 xl למשך 20 יום (בגלל כאבים בצוואר), מרגיש יותר טוב ומתפקד, חוץ מחוליית הצוואר שמקרין את הכאב לראש,(אני עושה תנועות שמשפיעות על חוליות הצוואר וזה מקרין לתוך הראש).
ספריי סיווס עושה לי טוב,
האם אני יכול להשתמש בספריי (פעם פעמיים ביום) לטיפול מקומי בחוליות הצוואר בנוסף לאטופן ולזריקה שקבלתי לפני שלושה שבועות ?
תודה וחג שמח,
חיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב של אטופן וסוויס רליף ספריי - תגובה
ד``ר ליאור מרום07/09/2012משה שלום,
סוויס רליף ניתן לשימוש ללא חשש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRIאבי06/09/2012
אני בן 45 ,
ב 1995 עברתי תאונת דרכים ,בה שברתי את חוליה D11 D12
בנוסף בעבודתי אני טכנאי קופות רושמות ובמשך השנים סחבתי עשרות קופות במשקלים גבוהים (50 ק"ג)
בשנים האחרונות כאבי גב המקרנים לרגלים,ללא יכולת הליכה מעבר למספר דקות .
תוצאות MRI
L1-L2 בלט דיסק דיפוזי הגורם ללחץ על השק הדורלי ולסילסול ודילול של השורשים ,מלווה
בהפרטרופיה של המפרקים הפצטליים וגורמים להצרות תעלה הספינלית
L2-L3 בקע דיסק עם סדק אנולרי אחורי צדדי מימין הגורם ללחץ על השק הדורלי ,כמו כן בלט דיסק
דיפוזי והפרטרופיה של המפרקים הפאצטליים הגורמים להצרות תעלה הספינלית
L3-L4 בלט דיסק דיפוזי ואנטרא פורמינלי עם לחץ על השק הדורלי ,ללא לחץ על השורשים
L4-L5 בלט דיסק דיפוזי ואנטרא פורמינלי עם לחץ על השק הדורלי ,ללא לחץ על השורשים
L5-S1 בלט דיסק אחורי הגורם ללחץ על השק הדורלי
לסיכום הצרות התעלה הספינלית L1-L2 L2-L3
אשמח להסבר על הממצאים
והאם יכול להיות קשר בין מצבי היום ,לאופי עבודתי ,והתאונה בה שברת את
שתי חוליות D11 D12
האם מומלץ רכיבה על אופנים מומלצת כספורט במצבי.
תודה מראש
אבי
תודה מר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI - תגובה
ד``ר ליאור מרום07/09/2012אבי שלום,
בעיתך אינה נתנת לפתרון ע"י ד"ר אינטרנט ותזדקק לבדיקה פורמלית עם מנתח עמ"ש לדיוק כיצד לנהוג במידה ותרצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)