מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קיבועורד12/11/2012
שלום
לפני 11 חודשים עברתי ניתוח לקיבוע חוליות L5-S1 עקב חולשה ברגל ו DRPO FOOT, כאבים חזקים ועיקום הגוף בכלל.
מיד לאחר הניתוח , הכאבים והנימול עברו והכוח חזר לרגל. ולאחר מס' חודשים אחרי טיפולי הידרוטרפיה, הגוף התיישר.
היו לי כאבים במהלך התקופה רק אחרי עבודה מאומצת או התכופפויות.
לאחר 11 חודשים, הכאב ברגל חזר, הנימול בכף רגל ובאצבעות התגבר, הרגל חלשה ולא יכולה להרים את כף הרגל ברמה זהה לשניה.
האם יכול להיות מצב כזה של הרעה? הרי בניתוח העצב השתחרר, וראינו שהוא לא ניזוק, איך עכשיו זה קורה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיבוע - תגובה
ד``ר ליאור מרום12/11/2012ורד שלום,
אם את מתארת מצב של הרעה, הרי שזה יכול להיות....
לכל שאר שאלותיך- תזדקקי ליעוץ מסודר עם הדמייה מתאימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות מיפוי עצמות ע"ששירה11/11/2012
בעלי כבן 60 לאחרונה אחרי עמידה ממושכת על הרגליים מתחיל לכאוב לו מאד הגב. תוצאות המיפוי שעשה הוא: "קליטת יתר בע"ש באזור T8 - T7 בגופי החוליות.
הדגשה בקליטת החומר בברכיים באזור הפטלרי ובמדור מדיאלי ברך שמאל ובקרסול ימין. קליטת יתר בטרסוס דיסטלי כף רגל ימין.
סיכום: קליטות בע"ש. יכול להתאים לשינויים ניווניים או תמט חלקי באזור T8 לקורלציה רנטגנית. קליטות במפרקים. יכול להתאים לשינויים ארתריטיים.
אבקש לדעת מה דעתך על הנ"ל? מה מצאו אצלו האם זה יכול להסביר את הכאבים?? תודה רבה רבה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות מיפוי עצמות ע"ש - תגובה
ד``ר ליאור מרום11/11/2012חיה שלום,
יתכן ומדובר על שברי דחיסה. גשי לברור בהקדם עם מנתח עמו"ש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת
שירה12/11/2012א. האם זה מאד דחוף כי רק כשהוא עומד זמן ממושך במקום אחד אז כואב לו אחרי זה הגב?
ב. מה הסיבה שהוא רוב הזמן מזיע מאד בגב גם כשהוא לא בפעילות גפנית כלל?
תודה רבה רבה על העזרה המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת - תגובה
ד``ר ליאור מרום12/11/20121) דחוף הוא מצב מציל חיים, היות ולא בדקתי אותו- לשיקולך.
2) לא קשור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRIאו CTרותם11/11/2012
לפני כשנה התגלה אצלי בבדיקת CT בלט דיסק ובקע דיסק הנושק לשק ההטקלי בL4-L5 לפני כחודש עשיתי MRI ולא נמצאו ממצאים השאלה אם זה יכול להעלם או הפיענוח של הMRI לאתקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRIאו CT - תגובה
ד''ר גד ולן11/11/2012בד"כ בדיקת MRI יותר אמינה מבדיקת ה-CT.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיבוע L4 L5דייזי11/11/2012
עשיתי כבר 3 צריבות אצל ד"ר גיפשטיין, הצריבה הראשונה הקלה עלי 3.5 שנים והשני והשלישי לא עזרו לי בכלל. הוחלט לעשות לי קיבוע ב L4 ו L5 כי הדיסק נשחק 100% האם כדי לעשות את הניתוח הנ"ל או שיש דרך אחרת בלי ניתוח למנוע את הכאב אודה לתשובתכם דייזי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיבוע L4 L5 - תגובה
ד''ר גד ולן11/11/2012אם הדיסק נשחק אז הגיוני לבצע ניתוח קיבוע. רצוי קיבוע מסוג TLIF.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיבוע L4 ו L5
דייזי18/11/2012הייתי כבר אצל 3 רופאים וכולם אומרים שאני צריכה לעשות קיבוע שאלתי היא אם אני לא עושה האם זה יגרום נזק יותר חמור ממה שיש כבר. כי אני פוחדת מהשלכות הניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיבוע L4 L5 - תגובה
ד``ר ליאור מרום11/11/2012דייזי שלום
לפני שנגשים לבצע ניתוח, תזדקקי לבדיקה של מנתח עמו"ש יחד עם הבדיקות שלך.
לא כל "שחיקה של דיסק " מחייבת ניתוח !!!
צריך לוודא היטב מה מקור הכאב לפני החלטה כיצד נוהגים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת MRIמוטי10/11/2012
להלן תוצאות בדיקת MRI שקיבלתי:
ממצאים:
ללא עדות לתמטים , תזוזות או שינויים הרסניים בחוליות.
L1 המאנגיומה בגוף החוליה
ללא עדות למסות פרה או פרא ורטברליות.
תעלה הספינלית גרמית ברוחב תקין.
חוט השדרה בעובי ובעוצמת אות תקין.
ללא עדות לאותות חריגים. L1 הקונוס בסיומת
בהסתכלות ספציפית על המרווחים הדיסקלים:
בגדר הנורמה. - L1-L2
בגדר הנורמה. -L2-L3
בלט דיסק דיפוזי ואינטרה פורמינלי דו"צ הגורם ללחץ על השק הדוראלי ולהיצרות קלה של פורמינות -L3-L4
נוירליות משני הצדדים.
בלט דיסק דיפוזי קל וכן אינטרה פורמינלי קל הגורם ללחץ על השק הדוראלי ולהיצרות קלה של -L4-L5
פורמינות נוירליות משני הצדדים.
בגדר הנורמה. -L5-S1
.L3-L4,L4-L5 התרשמות: בלטי דיסקים דיפוזים ואינטרה פורמינלים קלים.
מה המשמעות עבורי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת MRI - תגובה
ד''ר גד ולן10/11/2012בלי לדעת את גילך, עיסוקך, הסיבה לביצוע הבדיקה וכמובן לבדוק אותך אני לא יכול לענות על השאלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CT עש מותני, תוצאות.Edi09/11/2012
שלום לחברי הפורום היקר,
שמי אדי ואני חייל שסובל מבעיות גב, בעל גיבנת וקשיי שינה היות ויש לי כאבים.
הרופא יחידה שלח אותי לאורטופד, האורטופד ערך בדיקה וטען ל"חשד לפריצת דיסק".
נשלחתי לעשות CT, והינה הרי התוצאות -
מרווח L1 / L2 - קוטר תעלת השדרה תקין ואין עדות לבקע הדיסק.
מרווח L2 / L3 - בלט דיסק אחורי דיפוזי קל.
מרווח L3 / L4 - בלט דיסק אחורי דיפוזי קל.
מרווח L4 / L5 - בלט דיסק אחורי דיפוזי, קל עד בינוני עם לחץ קל על קדמת השק הדורלי.
מרווח L5 / S1 - בלט דיסק אחורי דיפוזי קל.
----
את התוצאות קיבלתי ביום חמישי הזה, יקח לי שבועיים-שלושה עד שאראה אורטופד שוב ואין לי מושג מה התוצאות אומרות ולכן אני צריך את עזרת המומחים כאן.
חשוב לי להדגיש, חלק מתפקידי הצבאי הוא להרים משאות די כבדים בכמויות רבות.
אשמח לקבל עזרה,
תודה רבה ושב"ש,
אדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CT עש מותני, תוצאות. - תגובה
ד``ר ליאור מרום09/11/2012אדי שלום,
בדיקת ה CT סך הכל בנורמה.
"בלטים" יש לכולם....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת,
Edi09/11/2012תודה על המענה המהיר,
אבל בכ"ז עדיין יש לי כאבים. איזה עוד המשך טיפול יכול להיות? והאם בסופו של דבר אין לי פריצה?
השאלה שלי היא גם האם אני אוכל להמשיך בתפקיד או שזה יכול רק להזיק לי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת, - תגובה
ד``ר ליאור מרום10/11/2012תצטרך להבדק, אין לי את היכולת לעשות אבחנה דרך אינטרנט.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמוד שדרה צואריתמירה09/11/2012
שלום לך,
הופנתי לצילום ע"י רופא המשפחה , מכיון שיש לי כאב חזק במרפק שמאל שמקרין על כל היד במיוחד בשכיבה וישיבה , כמעט ולא בהליכה , ואצבעות יד שמאל נרדמות.
אני בת 56 ומקפידה לצעוד 4 פעמים בשבוע , שעה כל פעם.(קצת יותר מ 5 ק"מ)
תוצאות הצילום הן:
היצרות מירווחים בין חוליתיים C 5-6-7
הנמכת גובה קלה של מירווח בין חוליתי C 45
שינויים ראטרותיים במיפרקים פסטליים משמאל.
שאלותי הן:
1. האם המצב הפיך?
2. האם יש פתרון?
3. איך אפשר להקל במיוחד שהתור לפיזיוטרפיה ואורטופד הוא רק בעוד חודש?
תודה
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עמוד שדרה צוארי - תגובה
ד``ר ליאור מרום09/11/2012תמירה שלום,
איני יודע אם "המצב הפיך" מבלי שנבדקת.....
תרופות נוגדי כאב יעילות ברב המקרים.....
פתרון כנראה שיש, אך הוא יכול להנתן לאחר בדיקת מומחה עמו"ש, ע"ס בדיקות הדמיה יותר מדויקות ורגישות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר גד ולןיוסף08/11/2012
איך אני מגיע ליעוץ אצלך בבאר שבע טלפון להזמנת תור בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר mri
יוסף11/11/2012אין עדות לתמט או תזוזה.תעלה ספינלית ברוחב תקין בגובה L4.L5 מודגם בלט דיסק דיפוזי עם לחץ על השק הדוראלי ,קיימים שינויים ניווניים במוח עצם חולייתי סביב המרווח.חוט שדרה בסיומת תקין . האם זה מחיב ניתוח עם קיבועים . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גבאני07/11/2012
שלום דוקטור,
הנני בת 33 בריאה בדרך כלל. לפני כשלוש וחצי שנים בחודש השביעי להריוני הותקפתי בכאבי גב נוראיים לא יכולתי לזוז "ניתלתי" כארבע שעות על השיש במטבח בעזרת ידיי עד שהגיע אבי והעביר אותי למיטה אין מילים לתאר את עוצמת הכאבים.
ככה שכבתי ללא אפשרות תזוזה מינימלית עד כ5 ימים לאחר מכן שאז פינו אותי באמבולנס.
יומיים לאחר מכן הוזרקה לי זריקת סטרואידים לעמוד השידרה מה שאפשר לי שוב תנועה והליכה אומנם עם כאבים אך הרבה יותר ניסבלים. מאז יש כאב קבוע בגב שמתחזק ומשליך לי לרגל ימין כאבים בירך ובשוק. צילומי סי טי הראו על בלט דיסק היקפי l4 l5 t9 והיצרות תעלה.
אני סובלת מאוד ומוגבלת מה ניתן לעשות על מנת לחזור לתפקוד נורמלי?? עברתי פיזיוטרפיה . בעיה נוספת שאינני יודעת אם היא קשורה לכך היא שאינני מרגישה תחושה של צורך להטיל מימיי... רק לאחר שהבטן מתנפחת וכואבת לי אני נזכרת ששעות שלא "התרוקנתי" וממהרת להגיע לשירותים. עברתי טיפול של מתיחות מה שהחזיר את תחושת השתן אומנם לזמן קצר. מה ניתן לעשות?? אני מטופלת בזריקות וולטרן שלא עוזרות דיקורים אטופנים ארטופנים פרקוסט 5 אופטלגינים בזמנו ניסינו ליריקה אך זה הופסק עקב נקודות אדומות על רגליי אודה לך על עצתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב - תגובה
ד''ר גד ולן08/11/2012את צריכה לבצע CT או MRI ע"ש מתני ולהיבדק בידי מנתח עמוד שדרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבר עשיתי ct רשמתי את התשובה
אני08/11/2012שהתקבלה בלט דיסק היקפי l4 l5 t9 והיצרות התעלה מנתח העמוד שידרה שהייתי אצלו הפנה אותי שוב להזרקות... ההזרקות מקילות מעט ולתקופה קצרה.לא הייתי רוצה לחשוב שזה הפיתרון היחיד שקיים.. לא הגיוני לחיות מהזרקה להזרקה אין טיפול שיכול לסדר את זה פעם אחת ולתמיד?? דיי מלחיץ לחתום כל פעם על מסמך שאומר כי קיים 2 % שאהייה משותקת..
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבר עשיתי ct רשמתי את התשובה - תגובה
ד''ר גד ולן08/11/2012אם ההזרקות מקילות רק לתקופה קצרה אז כדאי שתתייעצי עם עוד מנתח...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי התשובות המלומדות תנסי עוד משהו
אוסתיאופט09/11/2012שינויים ספונדילוטיים הוא מונח כללי המתאר שינויים שחיקתיים בחוליות. שינויים שכאלו אנו רואים אצל כל אחד מעל גיל מסויים ולעיתים קרובות, כאשר שינויים אילו מתקיימים הדבר ילווה בכאב. שמות נוספים לאותה התופעה כוללים דלקת פרקים שחיקתית, אוסטיאוארטריטיס, דלקת פרקים ניוונית ועוד. פריצות דיסק אינן ניתנות לתיקון אבל בהחלט להעלמת הכאב לתמיד! התופעה שכיחה ולגמרי תקינה ומלווה את כולנו ככל שאנו מתבגרים. כדי להימנע מהחרפה עד כדי כאבים ופריצות דיסק-הדרך הטובה היא מניעה בעזרת מכשיר הפועל נגד כח הכובד בשיטת INVERSION TABLE ונקרא גב BACK.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צווארורד06/11/2012
שלום,
אני בת 36, אחרי ניתוח קיבוע בע"ש תחתון.
בזמן העבודה מול המחשב בצורה מאומצת יותר מהרגיל (בתקופת פרויקט), החלו כאבים בצוואר, עם הגבלה בתנועה, שהחמירו בימים הבאים, והתלוו אליהם סחרחורות, כאבים בזרוע השמאלי, ונימול 2 אצבעות 4-5.
ב CT להלן הממצאים:
יישור של הלורדיזיס צווארי עד להיפוכו C3 4 5 6
יתר לחץ מתון על קדמת השק הדורלי והצרות קלה בתעלת השורש דו"צ יותר בצד שמאל.
השאלות:
האם יכול להיות שהעבודה מול המחשב גרמה לבעיה בצואר, בדומה לעובד שמרים משהו כבד ופוגע בע"ש?
האם היישור הזה שבתשובה, ניתנת לטיפול, וכך להחזיר את העקומה?
ומה הממצא אומר בשפה פשוטה באופן כללי?
תודה רבה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צוואר - תגובה
ד''ר גד ולן06/11/2012יש לך בעיית דיסק בע״ש צווארי והטיפול הוא כמו בדיסק מתני.
אי אפשר לקבוע קשר לעבודה ע״ס המידע שנתת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה חומרת המצב?
ורד21/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה חומרת המצב? - תגובה
ד''ר גד ולן21/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול קובלציהאבי06/11/2012
שלום רב, אני בן 46 ומועמד לטיפול קובלציה (צריבת דיסק) בשל בלט דיסק דיפוזי במיקום L5-S1 שמקרין לרגל שמאל. מה אחוזי ההצלחה והכישלון של טיפול קובלציה? מה הסיכונים האפשריים (ובאילו אחוזים בהתאמה) עקב הטיפול הזה? כמה זמן לאחר הטיפול מותר לחזור לפעילות ספורטיבית (הליכה, ריצה)? תודה רבה והמשך יום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול קובלציה - תגובה
ד''ר גד ולן06/11/2012סיכויי ההצלחה בטיפול אחרי גיל 40 הם כ-60% מבחינת הקלת כאבי הרגל והרבה יותר נמוכים מבחינת כאבי הגב.
הסיכון העיקרי כאן הוא זיהום והשני הוא פגיעה בשורש העצב הסמוך למעבר המחט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה ועוד שאלה
אבי06/11/2012ד"ר ולן, קודם כל תודה רבה. לגבי הסיכונים שהזכרת, אשמח לדעת מה הסיכויים הסטטיסטיים להתרחשות של כל אחד מהשניים ומה המשמעות של כל אחד מהסיכונים מבחינת פגיעה עתידית בתפקוד במיוחד של הפגיעה בשורש העצב הסמוך למעבר המחט? אשמח לדעת כמה זמן בדרך כלל לאחר הטיפול מותר לחזור לפעילות ספורטיבית (הליכה, ריצה)? תודה אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה ועוד שאלה - תגובה
ד''ר גד ולן06/11/2012מדובר בשעור נמוך פחות מ-1%.
אפשר לחזור להליכה אחרי יממה ובהמשך לריצה תוך מספר ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושאלה
אבי07/11/2012איזו השפעה תהיה על התפקוד העתידי במקרה ותהיה פגיעה בשורש העצב הסמוך למעבר המחט עקב התהליך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושאלה - תגובה
ד''ר גד ולן08/11/2012זה מאד כואב וגם יכול לגרום לחולשה של שרירים ברגל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול קובלציה
אבי10/11/2012המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בגב התחתון עם הקרנה לרגל שמאלמשה05/11/2012
שלום,
מזה 3 חודשים אני סובל מכאבים בגב התחתון השמאלי ובאזור הישבן שמקרינים לרגל שמאל. האורטופד שקופת החולים הפנתה אותי אליו טוען שמדובר במתיחה שרירים. אני לא רופא אבל לדעתי מתיחה אמורה להשתחרר לאחר כמה ימים. הכאבים הם בעיקר כאשר אני עומד ללא תנועה וגם בהליכה ממושכת וגם שאני משתעל או צוחק במיוחד באזור של הרגליים שהרבה פעמיים אני מרגיש שהם נרדמות.
האורטופד הפנה אותי לפיזותרפיה שם נאמר לי לעשות תרגילים שעוזרים לי רק באופן זמני. ובפגישה השנייה שלי איתו לאחר שהתעקשתי נתן לי הפנייה לסי טי גב שהתור אליו רק בעוד שבוע. הכאבים משפיעים על אורח החיים היום יומי שלי שכן אני לא יכול לעשות שום ספורט או להרים דברים כבדים ואני בן 25 ומרגיש כמו בן 80. ממה הדבר יכול לנבוע ומה יכול להיות הטיפול ?
תודה רבה והמשך יום נעים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בגב התחתון עם הקרנה לרגל שמאל - תגובה
ד``ר ליאור מרום05/11/2012משה שלום,
ראה את תשובתי מקודם- הפורום לא נותן תחליף לרופא.
אין טעם לספר לנו סיפורים ולצפות מאתנו שנענה לך בצורה וירטואלית וללא בדיקתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח ממצאי MRI וCTשמואל05/11/2012
ביצעתי MRI לפני שבוע לעמוד שדרה מותני התוצאות : הלורדוזיס הפיזיולוגית מוגברת, סיגנל שמור מלשד החוליות המנגיומהקטנה בגוף חולייה L4,סיגנל שמור מנוקלאוס הדיסקיות,הקונוס המודולרי מודגם שמור בגובה המרווח D12-L1, שינויים דגנרטיבים במפרקים פצטלים דו צידי בין L4-L5,L5-S1 ,ספונדילוליזיס ב L5-S1 דו צידי ,ספונדילולסטזיס מינמלית
בסריקה:בכל הגבהים L1-L2,L2-L3,L3-L4,L4-L5,L5-S1 בכולם אין עדות לבקעי דיסק ובכולם הפורמינות חופשיות בנוסף ב L3-L4 עיבוי של ליגמנטום דו צידי
בבדיקת CT של עמוד שידרה מותני שביצעתי לפני כשנה :שינויים ניוונים קלים במבנה הגרמי בגובה L3-L4 בלט דיסק דיפוזי גורם ללחץ קל על השק הטיקלי היצרות של
בגובה L4-L5 בלט דיסק אחורי גורם ללחץ קל על השק הטיקלי , בגובהL5-S1 ספונדולוליזיס דו צדדי בגובהL5
שאלתי היא: האם יש החמרה בבדיקת הMRI האחרונה שביצעתי לעומת הCT לפני שנה
האם כאבי הגב העזים והכרונים מהם אני סובל הם מום מולד או החמרה עקב תאונת עבודה שאירעה לי האם כדאי טיפול משמר [שלא כל כך עזר עד היום ]או לאור הממצאים עדיף התערבות ניתוחית לטיפול בבעייה ומה בדיוק אומרות התוצאות של הבדיקות בשפה עממית
מודה מראש על התייחסותכם \שמואל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח ממצאי MRI וCT - תגובה
ד``ר ליאור מרום05/11/2012שמואל שלום.
הפורום לא יכול לתת מענה לכך. לך ליעוץ פורמלי עם מנתח עמוד שדרה,שאלתך
מעבר למטרת הפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזקוק לתשובה דחוףףףף
ינאי10/11/2012עשיתי לפני כ שבועיים בדיקת mri והדיסק פענוח נעלם לי האם ניתן לשחזר את התוצאה ללא צורך בבדיקה נוספת ? אולי יש ארכיון האם התוצאות שמורות לתקופה או שלאחר שניתן תקליטור התשובה נמחקת מהמערכת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזקוק לתשובה דחוףףףף - תגובה
ד''ר גד ולן10/11/2012תפנה למכון בו ביצעת את הבדיקה והם ידפיסו לך דיסק חדש, הם בד"כ גובים על זה סכום כלשהו...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה שאלוהים יברך אותך
ינאי11/11/2012תודה רבה שאלוהים יברך אותך ואת קרובייך בבריאות ובכל טוב!!! לעד איש יקר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשת עזרה לפענוח בדיקת MRIמוטי05/11/2012
שלום רב
בעקבות ת.ד שעברתי לפני שלושה חודשים אני סובל מכאבים עזים באגן וברגל ימין ובעמ"ש התחתון עם הקרנה על צד ימין וקשיי דריכה על רגל ימין
נשלחתי ל 2 בדיקות MRI על מנת לברר את מקור הכאבים
אבקש את עזרתכם האדיבה בפיענוח תוצאות הבדיקות
תוצאות הבדיקה הראו כדלקמן:
בדיקה ראשונה MRI עמ"ש מותני עם חומר ניגוד :
" L4 - L5 בקע דיסק אינטרא פורמינלי עם סדק אנולרי מימין הגורם להצרות פורמן הנוירלי מימין"
בדיקה שנייה MRI אגן עם חומר ניגוד:
המבנה הגרמי והמפרקי שמור פרט לפסוידוציסטות קטנות במפרק הסקרואיליאקלי
מימין ובראש פמור שמאל היכול להתאים ל PIT HERNIATION.
יש סיגנל מוגבר ב T2 האדרה קלה ונפיחות בחלק הקדמי של השריר ה QUADRATUS FEMORIS כעדות לקרע חלקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשת עזרה לפענוח בדיקת MRI - תגובה
ד''ר גד ולן05/11/20121. יש לך בקע דיסק ב-L4-5 שגורם לכאב מוקרן ברגל ימין.
2. קרע בשריר קדמי בירך גורם לכאב מקומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- mriאלון04/11/2012
שלום רב דוקטור בן 30 אחרי תאונת דרכים מרגיש כאבים חזקים בגב ובצוואר עשיתי MRI . התהליך בגוף האחורי פידקל וגופ אחורי שמאלי של D7 נראה בהמאנגיומה בT1 נראה מעט שומן בתוכו וגבולותיו סדירים עם קורטקס שמור . עובר האדרה כצפוי להמאנגיומה . מדובר כנראה בשתי המאנגיומות בגופ ופדיקל משמאל של חוליה D7 הנגע בגופ בעל קוטר של 1 ס"מ הנגע בפידקל 6 מ"מ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר mri - תגובה
ד``ר ליאור מרום04/11/2012זו הפינה, מה השאלה ......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)