מיואשת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיואשת
    ורו
    01/07/2011

היתי מאושפזת במחלקה להפרעות אכילה למבוגרים בתל השומר כמעט חודשיים ובערך מהשבוע השני לאשפוז הרגשתי וחשבתי שאני לא צריכה להיות במקום הזה ושעשיתי טעות שחזרתי בפעם השנייה....ושאני צריכה לשחרר את עצמי אבל משום מה לא עשיתי עם זה כלום עד שלב מסויים.
    העליה במשקל היתה לי מאוד קשה כי היתי תקופה די ארוכה במשקלים מאוד נמוכים והיה לי קשה לקבל את העליה במשקל והשינוי קידומת במשקל והבצקות שהיו לי ויש לי עדיין לא תרמו להרגשה שלי...וגם ההרגשה שהצוות לא מאמין בי ובזה שאני יכולה להחלים...כמעט כל וועדה ביום רביעי היו שואלים אותי מה אני הולכת לעשות לאחר השחרור תמיד היתי עונה שאני הולכת לחזור לשירות הלאומי וכל פעם הצוות היה אומר לי שאין לי שום סיכוי לשרוד בלי בית שיקומי בשל ההיסטוריה של המחלקה שלי ואני תמיד התעקשתי שאני כן יכולה בלי זה וסירבתי בכל תוקף ללכת לבית שיקומי כי זה לא המקום שמתאים לי...ואני אומרת מניסיון כי כבר היתי בבית שיקומי אומנם לתקופה קצרה וכשהיתה הנהלה אחרת אבל עדיין זה לא המקום בשבילי באחת הוועדות האחרונות שוב שאלו אותי מה אני הולכת לעשות לאחר השחרור ועניתי את התשובה הרגילה ואז אחד מאנשי הצוות זרק הערה שמאוד פגעה בי: "ורוניקה חיה בסרט שהיא תחזור לשירות לאומי והכל יהיה בסדר" מאז המשפט הזה התחלתי לחשוב ברצינות רבה על זה שאני חייבת לשחרר את עצמי ושאין לי סיבה להיות במקום שאנשים לא מאמינים בי ובדרך שלי....ובשבוע שעבר אחרי הוועדה ביום רביעי התחלתי לחשוב שאני חייבת לעוף מהמקום הזה כי זה קשה לי מכל בחינה, גם מהבחינה שעליתי במשקל ואני לא מוכנה לקבל את המספר שאני רואה על המואזניים וגם לא מוכנה לקבל את הגוף שלי כפי שהוא נראה וגם שאני לא מוכנה יותר לשמוע את כל ההערות של הצוות שאין לי סיכוי בלי בית שיקומי וכל הדברים האלה וגם היה לי נורא קשה שלא יצאתי המון זמן הביתה...בקיצור בסוף שבוע האחרון כרגיל נשארתי שבת במחלקה והתחלתי לחשוב עם עצמי האם באמת כדאי לי להשאר באשפוז ועד כמה האשפוז הזה עוזר לי...והגעתי להחלטה שאני חייבת לשחרר את עצמי כי אני כבר לא מסוגלת...הודעתי לאמא שלי ביום שבת בערב שתגיעה עם סבתא לקחת אותי הביתה כי אני לא מסוגלת יותר כמובן שהיא בכלל לא היתה מרוצה מההחלטה שלי אבל כרגיל היא לא מסוגלת לשנות את דעתי בעצם אף אחד לא יכול לשנות את דעתי כשאנימחליטה משהו אם אני מחליטה משהו לא משנה אם יתהפך העולם ככה זה יהיה בסוף....ביום שני האחרון הגעתי לתחנת אחיות לאחר ארוחת הצהריים ואמרתי לאחות שאני רוצה לשחרר את עצמי והיא כמובן ניסתה לשכנע אותי להישאר ולחשוב שוב אבל אמרתי לה שאין לי מה לחשוב כי ההחלטה כבר התקבלה דיברתי עם ד"ר גור והוא אמר לי שאם זה רצוני אין לו מה לעשות בנידון והשתחררתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיואשת

הוספת תגובה

• מיואשת-המשך

ורו
    01/07/2011

אחרי שלושה ימים בבית אני מתחילה להבין שאולי עשיתי טעות שאני אצטער ואשלם עליה מאוד ביוקר בעתיד אבל ההחלטה כבר התקבלה ואין לי שום דרך חזרה....כשהיתי עוד במחלקה הכל נראה לי כ"כ ורוד ושאני אגיע הביתה והכל יהיה אחרת אבל בפועל שום דבר לא אחרת ולא קל בכלל ההפך הוא הנכון בבית קשה לי פי אלף עם המשקל והכל ואני מוותר לעצמי באוכל עושה ספורט ופשוט חוזרת להרגלים הישנים לפני האשפוז אני פשוט לא אמינה שפעם אחרי פעם אני עושה את אותה הטעות ולא לומדת מזה שום דבר.
    ביום שלישי הבא אני מגיעה לפגישת סיכום עם הפסיכולוגית מקווה שיהיה בסדר....אני צריכה לצלצל למרפאה לרמבם לקבוע מעקבים וכ"כ לא בא לי לחזור לשם בפעם המי יודע כמה נמאס לי שאני מוותרת לעצמי מצד אחד מצד שני אני ממשיכה לוותר ושוב לא לומדת מהפעם הקודמת שהיתי מגיעה אחת לחודש וחצי למעקבים והמצב הדרדר בצורה מהירה מאוד אבל מצד שני כשאני חושבת על זה גם כשהיתי כביכול במעקבים כל שבוע המצב הדרדר אז מה הטעם בעצמם לטיפול? אולי כדאי לי בכלל לוותר על הטיפול ויהיה מה שיהיה אבל כמו תמיד יש ת'קול ההגיוני שאומר לי בראש שאני לא יכולה לוותר על הטיפול כי אני רוצה להמשיך את השירות הלאומי ולעשות מה שאני אוהבת אבל היאוש הזה פשוט נוראי ומשתלט עליי בצורה נוראה!!!! אז מה אני עושה?? אני כ"כ מבולבלת הלוואי והיה מישהו שהיה מחליט בשבילי מה אני צריכה לעשות כי המשימה הזאת קשה לי מידי!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי ורו

נטע
    01/07/2011

ליבי איתך!!!
    מרגישה מה שאת עוברת וכל כך מבינה אותך שאין לך מושג עד כמה!!! !!! !!
    מחזיקה לך אצבעות
    אם היה לי תשובה בשבילך הייתי נותנת לך, אבל לצערי אנחנו השולטות ואף מלאך לא יכול לעשת זאת בשבילינו!!!!
    תרגישי טוב אל תוותרי לעצמך אל תתני לא' להתשלט עלייך!!!
    תחזיקי מעמד!!!!
    נטע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה לא עונים לי???

ורו
    06/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ורוניקה יקרה,

??
    06/07/2011

ניסיתי לענות להודעתך כבר כמה ימים אבל לא הצלחתי להכנס בגלל בעיות בשרת,אך קבלי את התנצלותי...

קראת את כל מה שכתבת ואני זוכרת גם את ההתכתבויות שהיו לנו בנושא עוד לפני האשפוז.אני חושבת שעברת ושאת עוברת הרבה ושאכן ההתמודדות הזאת היא קשה מאוד.כל שכן לבד,ואת זה את מתארת (ותיארת) באשפוזים החוזרים,בהתדרדרות במעקבים ברמב"ם בין לבין ועם הסביבה הקרובה שלא ממש מושיטה לך יד.
    יחד עם זאת,אני שמחה שאת מבינה שעשית טעות.כולנו עושים טעויות ההבדל הוא מה עושים לאחר שמגיעים להכרה הזאת.רצית לקחת אחריות,אז היני ,השליטה בידיים שלך.
    אני חושבת שויתרת למחלה ברגע הראשון שהתרחש משבר(ואת מתארת את זה מההתחלה) ,כאילו שחיפשת סיבה...(וסליחה על הישירות..).אני מבינה שמה שאמר לך הצוות נתפס אצלך כחוסר אמונה אולי אפילו מתפרש כאי תמיכה בך ובעצמאות שלך,אבל אני חושבת שאין בן אדם בעולם ששווה שבגללו תבחרי בהרס עצמי,ונראה לי שקצת נכנסת לעמדה של "לעשות דווקא",שהיא מיותרת.שהרי אם נניח את הצד הריגשי ונסתכל על הדברים בצורה קוגנטיבית אני מקוה שברור לך שהצוות חשב על ההצעה שלו מתוך היכרות איתך ורצון להטיב ולא להזיק.וממה שאני יודעת,לא מציעים לכולם להיות בבית השיקומי.אני חושבת שחשוב שתחשבי עם עצמך למה ההצעה הזאת גרמה לך להרגיש כ"כ רע?האם זה נוגע במקומות בעולמך הפנימי של קושי מול תלות ונזקקות?למה התלות הטבעית שמתפתחת בטיפול קשה עבורך?
    אני חושבת שחשוב שתחזרי לאשפוז.לא מאוחר מידי.תגישי בקשה.אבל לפי כן חשוב שתעני לעצמך על השאלות האלו ותקבלי החלטה לעבור את האשפוז ולהכנס לבית השיקומי.
    עדיין תוכלי לעשות שירות לאומי ולהגשים אי אילו שאיפות אחרים אבל כדי שזה יקרה חשוב שתטפלי בעצמך לפני.כל דבר בזמן שלו.אל תדחקי בעצמך.

כתבתי דברים שודאי לא קלים עבורך,אבל כן חשוב לי שתיראי את החבל משני קצוותיו.
    אשמח לשמוע מה את חושבת.
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה