פורום הפרעות אכילה - תמיכה - יש לך שאלה?

בפורום זה תוכלו להתייעץ על נושאים הקשורים להתמודדות עם בעיות אכילה ועל נושאים כמו אנורקסיה, בולימיה, הקאות, אכילה רגשית, בולמוסי אכילה, דימוי גוף, דימוי עצמי ועוד
לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השפעות צום על הגוף
    חיים
    11/09/2023

שלום,

אשתי בת 41, סובלת שנים מעודף משקל.
    לפני כחודש היא החליטה להפסיק לאכול, להתחיל הליכות וספורט ורק לשתות, היא הורידה כ 10 קילו ועדיין מעוניינת להוריד 20.
    הצלחתי לשכנע אותה להתחיל לאכול, אבל היא אוכלת בסביבות ה 500 קלוריות להערכתי ביום.
    אני מבחין בריח אצטון מהנשימה שלה, היא מדווחת על תחושת יבשות בלשון ומכל ביס שהיא אוכלת היא סובלת כאבי בטן מאוד חזקים (כבר אחרי 4 ימים שהיא אוכלת קצת).

היא חושבת שהכל בסדר, מסרבת ללכת לבדיקה או לקבל ייעוץ מקצועי.

השאלה שלי היא אם ניתן להפנות אותי למקורות מידע שאוכל להציג בפניה על התהליכים שקורים אצלה בגוף?
    האם יש המלצות למה אפשר להוסיף לתזונה שיפחית את הנזקים אבל לא יוסיף הרבה קלוריות?

תודה מראש על כל המלצה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    השפעות צום על הגוף

הוספת תגובה

תמונה

• עזרה לגבי דיאטה שאני מתקשה להפסיק
    אביב
    14/03/2015

שלום,
    אני נמצאת בבעיה עם עצמי שאני לא מצליחה לצאת ממנה...
    לאחרונה אני עשיתי דיאטה "כמו שצריך" וירדתי במשקל יפה...אני כרגע מידה 38 על גובה 1.70 ס"מ...אז מה הבעיה? שכולם אומרים לי שאני כבר מספיק רזה ולא צריכה לרדת יותר במשקל אבל אני מתקשה להאמין להם..משום מה אני מרגישה עדיין שמנה ורוצה לרדת עוד במשקל וכולם אומרים לי שזה לא (יש כאלה שאפילו ממליצים לי להעלות קילו או שניים!) יהיה יפה ולא יתאים לי...אני לא יודעת מה לעשות?!?! בנוסף יש לי פחד אמיתי לאכול מזונות מסויימים :(
    מה קורה לי? ואיך אני יוצאת מזה??

תודה רבה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

תמונה

• היש מישהו בפורום?

אביב
    27/03/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• עזרה לגבי דיאטה שאני מתקשה להפסיק - תגובה

אפרת לוי
    21/04/2015

היי אביב,

ממליצה לך להיות במעקב, את מפחדת לאבד שליטה.( שדיאטה רגילה תהפוך להפרעת אכילה).
    אפשרי מעקב של דיאטנית, במידה והעיסוק במשקל ובאוכל ממשיכים כולל הימנעות ממזונות מסוימים, פני לקבלת עזרה מקצועית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• המשך,התפתחות..

A
    06/01/2016

שלום,
    עבר זמן וכרגע ירדתי אפילו עוד חצי מידה כך שאני קרובה יותר למידה 36 ועדיין מרגישה שמנה ורואה יריכיים שמנות במראה..
    לא יודעת מה לעשות! לגבי סוגי המזונות שאני פוחדת לאכול הכוונה לכל הממתקים והחטיפים למיניהם ואפילו מנעתי מעצמי לאכול סופגניה אחת בחנוכה האחרון שהיה :(((

אובדת עצות,
    תודה בכל אופן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• בקשת עזרה
    שמן
    20/02/2015

שלום רב,
    לפני כ 10 שנים הורדתי ממשקלי כ 40 קילו בדיאטה מסודרת ובקבוצת תמיכה.
    בשנתיים-שלוש האחרונות כבר עליתי כ 15 קילו.
    אני חסר אונים לחלוטין בהתמודדות עם המשקל - לאחרונה אני עולה במשקל ואובד עצות!
    בשנים האחרונות ניסיתי דיאטות רבות כולל טיפול תרופתי ודיאטות "קסם" וכן קבוצות תמיכה ודיאטנית.
    פניתי לרופא האחראי על הטיפולים והניתוחים הבאריאטרים בקופת החולים והוא לא ממש יכול היה לעזור לי.
    ה bmi שלי הוא 34 (שוקל 110 גובה 178) ואני מטופל בתרופות ללחץ דם, וכן גבולי בערכי הסוכרת והכולסטרול (אבי ואחי חולי סוכרת).

האם יש טיפול שאוכל לבצע כדי למנוע את העליה במשקל?
    האם עלי "להמתין" עד שאעלה במשקל כדי לקבל עזרה?
    אודה לעזרה!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    בקשת עזרה

הוספת תגובה

תמונה

• בקשת עזרה - תגובה

אפרת לוי
    21/04/2015

היי
    פירטת את המאבק ארוך השנים שלך במשקל
    ונראה כי אין דיאטה שלא ניסית.
    הירידה המשמעותית שלך במשקל (40 ק"ג) התרחשה כאשר היית במסגרת של קבוצת תמיכה ודיאטנית. הייתי ממליצה שתפנה שוב למסגרת להורדה במשקל ובמקביל פנה גם לטיפול פסיכולוגי על מנת לברר היבטים רגשיים שסביר להניח גם קיימים בהקשר של העלייה במשקל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• בדיקת שתן
    מרי
    27/04/2015

היי, אני יודעת שכשצמים רואים את זה בבדיקת שתן, השאלה היא אם רואים צום של יום לפני או שבוע (או יותר) לפני הבדיקה?

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת שתן

הוספת תגובה

תמונה

• בדיקת שתן - תגובה

אפרת לוי
    28/04/2015

שלום מרי,

תוכלי לקבל תשובה לשאלתך בפורום רפואי.
    אם מדובר בנושא הקשור להפרעת אכילה את מוזמנת לשתף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אמא מודאגת לילדה חיילת
    סיגל
    15/04/2017

ביתי בת 19.5 חיילת מזה שנה שהילדה בדיאטות שונות . (ירדה מידה במכנסים מ-36ל34)
    בכל פעם מחסירה משהו נוסף מהתפריט .ללא פחממות , צימחונית ) .
    אוכלת כל 3 שעות רוב הארוחה מורכבת מירקות ומחלבונים .
    ספורט פעמיים בשבוע .
    לאן יכולה לפנות כדי לקבל עזרה ?

לקביעת תור
    סגירה
    אמא מודאגת לילדה חיילת

הוספת תגובה

תמונה

• אמא מודאגת

אפרת לוי
    16/04/2017

שלום סיגל,
    את מתארת ירידה במשקל המשולבת עם התעסקות יתר באוכל וצמצום התפריט. אני מבינה את דאגתך וסבורה כי כדאי לפנות לקבלת עזרה מקצועית ולקבל טיפול פסיכולוגי המשולב עם דיאטנית. ניתן לפנות באופן פרטי לפסיכולוג המתמחה בהפרעות אכילה ובמקביל לדיאטנית או לפנות דרך קופת חולים למרפאות המתמחות בהפרעות אכילה. (תלוי במקום המגורים). היכן אתם גרים? אם את צריכה הכוונה נוספת את מוזמנת לכתוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אמא מודאגת- במחשבה שנייה

אפרת לוי
    16/04/2017

לא התייחסתי לכך שבתך חיילת. כיום ניתן לפנות לטיפול פסיכולוגי פרטי במהלך השירות הצבאי, אך היא אינה יכולה לקבל טיפול ציבורי דרך קופת חולים אלא דרך המערכת הצבאית . קיים מערך של פסיכולוגים בצה"ל הנותנים טיפול נפשי, יש לפנות לקב"ן לצורך כך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• עזרה בבקשה!
    אנונימי
    06/12/2014

שלום, תודה רבה על העזרה אני אשמח.
    אני -----בת 15 ו3 חודשים. בכיתה ח הייתי חולה בהפרעות אכילה שהיו מלוות בדילוג על ארוחות וירידה דרסטית במשקל.
    היו לי במהלך התקופה מן מעגלי רשע שכאלה הייתי צמה ימים ואז הייתי אוכלת כל מה שבא ליד, הכל!!! כמויות של מזון שהייתי יכולה להכניס לפה וזה רק בעשר דקות! היתיי נשקלת כל שעה והייתי מאוד אובססיבית בכל הנוגע לאוכל. הייתי מלוולה שעות רבות ביום על המחשב בנסיון למצוא תפריטים ומאעלים מזינים. חשוב לציין שאף פעם לא הקאתי או השתמשתי בחומרים משלשלים.
    בתור ילדה לא הייתי רזה כמו כל הבנות וגם לא הייתי מנה, הייתי ממוצעת ובערבות המחלה "הצלחתי" או "הפסדתי" והשלתי 10 קילו . לאחר תקופה ממושכת של טיפולים פסיכולוגיים ותזונאית עברתי את זה . אבל עכשיו פתאום כבר תקופה רבה שאני פשוט אוכלת מלא זאת אומרת זה ככה כבר 3 חודשים. אוכלת מלא זה אומר כמו הבולמוסים שהיו לי בתקופת המחלה אך שזה ללא צום. אני פשוט אוכלת מלא.
    ועכשיו הגובה שלי הוא 1.58 ומשקל64!!!!!
    אני לא מבינה איך זה למה זה ככה מה קורה לגוף שלי? מה עובר עליי?
    אני אני כבר מתחילה להבין שאני תמיד אהיה באיזה מעגל רשע תמיד מחלה כלשהי שקשורה לאוכל תהיה איתי. גם אחרי צבא, גם שיהיו לי ילדים תמיד!! הנה עובדה אחרי כל הטיפולים והמסע שעברתי זה שוב קורה. והפעם בכיוון ההפוך שאני פשוט לא מצליחה להבין את זה.
    מראש תודה על העזרה, אני פונה לכאן כבר מתוך יאוש רב...
    אשמח אם תושיב לי במהרה אני מפחדת נורא אני לא יודעת מה קורה איתי,, מצד אחד זה מטורף איך אני אצליח לחזור למשקל שלי. הרי זה יכול לקרות רק אם אני לא אוכל ואז אולי אצליח להשלי 10 קילו כמו בעבר.

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה!

הוספת תגובה

תמונה

• שלום

טלש
    17/12/2014

שלום לך,
    קראתי את זעקתך קורעת הלב לעזרה,
    נראה שאת מתמודדת עם מצוקה שלא פשוטה לך כ"כ סביב התזונה ודימוי הגוף.
    את כותבת שאת לא יודעת למה זה קורה לך ומה עובר על הגוף שלך,
    אני אנסה להסביר.. הגוף שלנו הוא לא סוג של מכונה ולא רובוט, מהסיבה שיש בתוכנו
    נשמה, נפש. ברגע שאת גורמת לגוף להיכנס למצוקה ו"לוחצת" על כפתור ה"ההשמדה העצמית" שלו, הוא יתחיל בראשנה להגן על עצמו, כמו כל יצור בטבע, הוא מפעיל את מנגנון ההישרדות שלו ומנסה למנוע ממך לפגוע ולהרוס את הדברים שנחוצים לו כדי להמשיך ולהתקיים. ברגע שיש חסך תזונתי, הגוף מפצה על כך- הוא מאוד חכם. הפיצוי יכול להתבטא בהתקפי רעב, בבולמוסים וכו'.

חשוב לזכור, שלא כל חריגה בתפריט ולא כל חריגה קלורית נחשבת לבולמוס.
    לבולמוס יש הגדרה - אפיזודות חוזרות של התקפי אכילה (בולמוסים) שמאופיינים ב:
    אכילה בפרק זמן קצר, של כמויות מזון גדולות מכפי שיאכל האדם הממוצע בזמן או בנסיבות דומים. בדרכ מדובר בלפחות 2000 קק"ל באפיזודה. תחושת חוסר שליטה על האכילה בזמן התקף האכילה.

אני יודעת שזה ישמע לך קלישאתי, אבל אסור להביא את הגוף לידי מצב של חיסכון וצומות קיצוניים, הרעבה או "הוצאה" של האוכל באופן יזום. זה אף פעם לא גורם לירידה במשקל, ואם כן - יבואו איתה נזקים חמורים אף יותר, בהבטחה! לא צריך להיות בתת משקל קיצוני או להיראות כמו "דף" כדי לגרום לנזקי גוף חמורים.
    תזונה לקויה ולא מאוזנת תגרום לגוף להשתולל, להפסיק לסמוך עלייך ולפעול כל הזמן דרך מנגנון ההישרדות שלו, בכל פעם שאת צמה ומצמצמת מחדש - הגוף שלך יבין שאין לו על מי לסמוך וימשיך לאגור אוכל לפעם הבאה שבה תחליטי שאת צמה. האגירה הזו היא בעצם הבולמוס או אכילת היתר שאת מתארת.
    הפתרון הוא פשוט, אך הפרעת האכילה תמיד מסבכת אותו.
    הפתרון הוא תזונה נכונה! תזונה מאוזנת, אפשר לשלב ספורט באופן מתון, אפשר ליהנות מהחיים וממש לא חייב לחיות חיי אומללות וסבל.
    דיאטה היא מילה שמחוץ לתחום, תזונה נכונה היא מה שצריך להנחות אותך!
    דיאטה זה לא אורח חיים, דיאטה זה דבר זמני שתפקידו היחיד הוא להרוס אותנו ולגרום לנו עוול על עוול על עוול. מיותר!
    הפרעת אכילה אינה "טרנד", היא מסוכנת וגורמת למוות ברוב המקרים.
    אי אפשר להישאר חולה ו"שלד" לנצח, זה או שהגוף יתנקם בנו על כך (באמצעות בולמיה או אכילה כפייתית לדוגמא) או שפשוט נמות כתוצאה מהנזקים הגופניים\הנפשיים. הפרעת אכילה לא מטופלת יכולה להפוך בקלות למקום שחור ואפל של סבל ומוות איטי ומייסר, בעיקר נפשית. מעבר לטיפול נחוץ, חייב להיות שיתוף פעולה מצידך ורצון של לוחמת להיאבק מול הבעיה ולנצח!
    אני כותבת לך בתור בחורה שחולה בהפרעות אכילה קרוב ל8 שנים וכיום אני עוברת שיקום. מאמינה שהמילים קיבלו עכשיו פרספקטיבה קצת אחרת, אם תרצי אשתף אותך באופן פרטי יותר על המסע הארוך והמתיש שלי, שהרס אותי והעלים את מי שאני והשאיר רק צלקות.
    בכל אופן,
    בהצלחה!
    ותודה ששיתפת אותנו,

שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• זקוקה לעצה...
    קורל
    15/09/2014

שלום, אני בת 21 בריאה בדרך כלל.
    מגיל 12 אני מתעסקת במראה הגופני שלי ובמה שנכנס לי לגוף באופן יומיומי.
    יש לי תקופות שאני אוכלת בטירוף, כל מה שאני רואה ויש תקופות שאני פשוט מרעיבה את עצמי ושותה רק קפה שחור ואוכלת רק 2 פרוסות לחם כל היום. הייתה תקופה קצרה שבה גם לקחתי משלשלים.
    אני באמת לא מבינה למה אני לא מצליחה לאכול כמו בן אדם נורמלי, בלי לחשוב על אוכל כל הזמן? האם יש לי הפרעת אכילה?
    אני לא יודעת מה לעשות זה מייסר אותי כבר כמעט חצי מהחיים שלי,
    אשמח לעצה.

לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לעצה...

הוספת תגובה

תמונה

• היי קורל

טלש
    17/12/2014

שלום קורל,
    במשפט אחד את שואלת אותנו.. או את עצמך מדוע את לא מצליחה
    לאכול באופן נורמאלי, במשפט שני את שואלת האם קיימת הפרעת אכילה.
    הפרעת אכילה היא לא רק "אנורקסיה" או "בולמיה" הפרעת אכילה כשמה
    היא - הפרעה בצורת האכילה. את מספרת על התנהלות לקויה ומופרעת
    בעניין האוכל, את מתארת ימים של שתיית קפה בלבד אל מול ימים של
    פיצוי וכן גם שימוש במשלשלים.

השינוי חייב להיעשות בשני מישורים במקביל - האחד הוא תזונאי השני
    הוא פסיכולוגי.
    את חייבת להגיע אל דיאטנית מומחית בהפרעות אכילה, שתבנה איתך
    תפריט וכדי שזה יצליח תהיי מחוייבת להקפיד לאכול על פיו.
    כמובן שאני מבינה את המצוקה והחרדה לפנות אל דיאטנית, אבל התיאור
    שלך מוכיח לנו שהבעיה עם האוכל קצת יותר חזקה כרגע..
    בנוסף, את צריכה לטפל במישור הפסיכולוגי.. לנסות להבין מה מוביל לכל ההתעסקות היתרה הזו בדימוי הגוף והמשקל.

ישנם מספר מרכזים בארץ שמטפלים בבעיה, את מוזמנת לפנות אל רופא המשפחה שלך ולנסות לבקש שינחה אותך או פשוט להיכנס לאינטרנט ולעשות גוגל קצר תחת הכותרת "טיפול בהפרעות אכילה מרכזים" וכו'.

אנסה להסביר בקצרה מה קורה לגוף שלנו בעת "המשחק" הזה עם ימים של צמצומים קיצוניים אל מול ימים של התקפי אכילה,
    הגוף שלנו מאוד חכם, הוא בנוי על ידי מנגנון הישרדותי, ברגע שאת מונעת ממנו מזון בסיסי, את הדלק שלו, הוא מתחיל לצרוך אותו בדרך אגרסיבית יותר שיכולה להתבטא בבולמוסים, בכל יום של צום או צמצום קיצוני - הגוף יפצה על כך ביום אחר.
    מה שיוצא הוא מעגל אינסופי של תזונה לא מאוזנת, של סבל פיזי ונפשי, החסכים האלו וחוסר האיזון הזה מוביל להמון מצוקות פיזיות ונפשיות, להמון נזקים חמורים.
    לרדת במשקל, הוא לא האושר הפנימי שאותו את מחפשת.. את צריכה לשבת עם עצמך ועם איש מקצוע ולהבין מה את מחפשת שם, ממה את בורחת ומה היית רוצה לשנות על מנת להגיע לשלווה הפנימית אותה את מבטאת "בקילו פחות קילו יותר".

את צודקת, זה אכן מצב מייסר. והפרעות אכילה יכולות להיות מאוד מאוד מייגעות ומתישות . הן בעצם מוות איטי ומייסר! הן חור אפל ושחור, ולעיתים מגיעים איתן לנקודת אל חזור שממנה הטיפוס הופך להרבה הרבה יותר קשה.

לכן את צריכה למצוא את הכוחות שיש בך, כלוחמת חזקה ואמיצה.. ולצאת להילחם בה כנגד כל הסיכויים! כי אפשר, אפשר לחיות אחרת ואף רצוי.
    אנחנו חיים פעם אחת, יבוא היום שנסתכל אחורה ונצטער על כל האומללות הזו שנאלצנו לעבור ולא הייתה שווה אפילו יום אחד שנבזבז עליה.
    היי חזקה!

תודה ששיתפת אותנו,
    שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• ביתי החלה להקיא כדי לרדת במשקל
    מיכל
    14/06/2014

לאחרונה אני שמה לב שביתי מקיאה כדי להרזות! לדעתי היא כבר רזה מידי. רציתי לשאול מה את מציעה לי לעשות בשלב הזה? נראה לי שזה בהתחלה אך לפי הרזון שלה אי אפשר לדעת.. כמובן ששוחחתי איתה על כך מספר פעמים והיא מכחישה בכל תוקף מה עושים????

הוספת תגובה

תמונה

• ביתי החלה להקיא כדי לרדת במשקל - תגובה

אפרת לוי
    23/06/2014

שלום מיכל,

חשוב מאוד להפנות את ביתך באופן מיידי לטיפול פסיכולוגי ובמקביל לטיפול תזונתי.
    במצבים של בולמיה לא תמיד ניתן לדעת מה חומרת ההפרעה לפי משקל גוף (שאגב יכול להיות תקין). הרבה פעמים נערות עם הפרעות אכילה מכחישות קיומה של בעיה, מבחינתן, הן רק רוצות לרזות, בעוד שההפרעה מעידה על קיומה של בעיה וקשיים ברובד הרגשי. אסור לך לוותר, ככל שמטפלים בבעיה מוקדם יותר יש סיכוי גבוה יותר לפתור אותה. לא ציינת בת כמה בתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• התמודדות עם בולמוסים
    מילי
    19/10/2013

יש לי רקע של בולימיה. מזה כתשע שנים אינני מקיאה, אבל סובלת מתקופות שבהן יש לי בולמוסים בלתי נשלטים בתדירות משתנה (ללא הקאה/ הרעבה או כל פעולת ריקון אחרת). יש לציין שלעיתים עוברות תקופות של מספר שבועות עד חודשים ללא בולמוסים ויש תקופות (כמו בחודשים האחרונים) שזה קורה לפחות 3-4 בשבוע. זה היה כך גם במהלך ההיריון.
    ניסיתי להימנע מהמאכלים שמעוררים טריגר לבולמוס וזה עזר לפרקי זמן קצרים. ניסיתי גם את הגישה ההפוכה, של לשלב את המאכלים האהובים בתפריט. גם זה החזיק מעמד מעט מאוד זמן. הגעתי לנקודה שנמאס לי, השמנתי 6 ק"ג בחודשיים האחרונים ואני פשוט רוצה לאכול בצורה מאוזנת ובריאה ושחיי לא יהיו סביב הבולמוסים/ הניסיון להוריד את מה שהעלתי בגלל הבולמוסים. אני מתכננת הריון נוסף, אבל רוצה לייצב את האכילה שלי, כי אני חוששת גם מהפן הבריאותי וגם מהשמנה וכמובן מהמחיר הנפשי מדפוס ההתנהגות הזה. יש לציין שעשיתי כל מני טיפולים בעניין הזה(התנהגותי- קוגניטיבי, פסיכותרפיה וכל מני אלטרנטיביים כמו טטא הילינג וכו', דיאטנית שמתמחה בהפרעות אכילה) וכלום לא עזר לי מעבר לזמן מאוד מוגבל, אז אשמח להצעות נוספות מעבר לפנייה לטיפול. אני מעדיפה לקבל כלים פרקטיים בשביל לפתור את זה לבד ולקחת אחריות על עצמי.

לקביעת תור
    סגירה
    התמודדות עם בולמוסים

הוספת תגובה

תמונה

• התמודדות עם בולמוסים - תגובה

אפרת לוי
    26/10/2013

היי מלי,

נראה שנואשת מפנייה לטיפול ואת רוצה לפתור את הבעיה לבד, בעצמך, מבלי להזדקק לעזרה חיצונית. את צודקת ואני מבינה מאוד את הרצון הבריא שלך לחיות ללא עיסוק באוכל ובבולמוסי האכילה. זה מתיש. איני מכירה דרך אחרת לטפל בבעיה ובשורשים העמוקים שלה מלבד טיפול פסיכולוגי שמלווה בטיפול על ידי תזונאית. חלק מהקושי לפנות לטיפול, לדעתי נובע מכך שלא רואים קשר ישיר בין העיסוק באכילה לבין תכנים רגשיים, בעיקר עסוקים במשקל, לעיתים הקושי נובע מכך שלא רוצים שום עזרה מבחוץ כמו שלא רוצים את האוכל (שגם הוא בחוץ).
    אני מבינה שניסית מס' טיפולים אשר יצרו הקלה, אך לא שינוי לאורך זמן, אני מצרה על כך, ואיני יודעת 'מה לא הלך שם'. אני כן יכולה לאמר לך שהעיסוק באוכל והבולמוסים מבטאים בעיה רחבה הרבה יותר מאשר האוכל עצמו, וברגע שנוגעים ומדברים את הבעיה הרגשית בטיפול הסימפטומים של הבולמוסים נרגעים ונכחדים.

מאחלת לך בריאות, את מוזמנת להגיב למה שכתבתי לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• איך נפטרת מהמהחלה

ענבל
    19/06/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• מיואשת
    קשה לי
    01/06/2014

אני רוצה לפרוק מעט, הייתי מאושפזת בארבע אשפוזים .... אחד בשניידר אחד בסורוקה אחד במחלקהה רגילה ואחד במחלקה פסיכיאטרית על רקע של אנורקסיה. אני כעת משתחררת מהמחלקה הפסיכאטרית ...ועליתי שם במשקל למשקל שאיני מסוגלת להשאר בו. אני מרכישה שמנה וענקית מידי, יש לי מחשבות לרדת שוב...וזה באמת אחד הדברים שאני הכי רוצה לעשות כרגע...אני מרגישה שההפרעת אכילה שלי לא תעלם לעולם.

לקביעת תור
    סגירה
    מיואשת

הוספת תגובה

תמונה

• מיואשת - תגובה

אפרת לוי
    08/06/2014

המצב שאת נמצאת בו קשה, השתחררת ממסגרת אשפוזית, האם את נמצאת במסגרת טיפולית (פסיכולוג, פסיכיאטר, דיאטנית)?
    כי הם יכולים לספק לך תמיכה ועזרה בהתמודדות עם
    הרגעים בהם את רוצה לרדת במשקל ולמעשה עם הפרעת האכילה.
    את מוזמנת גם להשתמש בפורום הזה כאמצעי תמיכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אנה שחוזרת
    אני
    23/04/2014

אני בת 15 וחצי, כיתה י׳ . תמיד הייתי ילדה רזה אבל בכיתה ז׳ עברתי בית ספר שם רוב חברותיי היו שמנות מאוד ולכן הרשתי לעצמי יותר מדי.. העליתי במשקל לאט לאט והיום אמי שוקלת 68.5 בערך . חוויתי המון בחיי כמו אמא שמתחתנת פעם שלישית ועוד שינויים. בשנים האחרונות תמעד קראתי על אנורקסיות וקנאתי והערצתי אותן על היכולת לשלוט בעצמן. השנה הפסקתי לאכול. במשך שבוע הורדתי המון וכל כך התמכרתי , אמי שמה לב שאני חיוורת, חלשה, ורגישה מאוד ושאלה האם אני אוכלת מספיק. אני אוהבת אותה ולא רציתי שתדאג אז באותה ארוחת ערב אכלתי ואכלתי ... אחרי כמה שבועות שוב הפסקתי לאכול , אם כן הייתי אוכלת זה היה כדי שלא יחשדו וגם אז זה היה קצת. הייתי מסתכלת על תמונות וקוראת על אנורקסיה כדי לקחת עצות איך לרזות עוד ועוד. זה מעגל שהלך ובא כל הזמן- אוכלת, מפסיקה. ואז שוב. ושוב. ושוב. נכון לא הגעתי לתת משקל כי לקחתי את עצמי בידיים אבל להגיד שאנה לא באה אליי מדי פעם ולוחשת מילים מתוקות ויקרות ? להגיד שלא ניסיתי להכיר את מיה אבל לא ממש התחברנו..? שקלתי 71.3-73.0 ועכשיו הייתי חולה וירדתי ל68 אבל אני מפחדת שאנה תחזור. מה לעשות ??

לקביעת תור
    סגירה
    אנה שחוזרת

הוספת תגובה

תמונה

• אנה שחוזרת - תגובה

אפרת לוי
    26/04/2014

היי מיה,

המצב של האנורקסיה מפתה מאוד עבורך. יש בך חלק מסויים שכן רואה את הבעייתיות והסכנה שבמצב, אבל זה מטשטש לך, האנורקסיה היא כמו מדרון חלקלק.
    אני חושבת שהדבר הכי חשוב שתעשי הוא לפנות לאמך, לספר לה על כך, לבקש ממנה שתפנה איתך לקבל עזרה של טיפול פסיכולוגי ותזונתי. אין סיבה שתתמודדי ותסבלי את המצב הזה לבדך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• מה לעשות
    :(
    17/01/2012

היי אני כתבתי לכם מקודם על זה שאני לא רוצה לתרתר את ההורים שלי בטיסות בקיצור אני אובחנתי כחולה באנורקסיה ואני עדיין חושבת שזו טעות אני לא כל כך רזה לדעתי עכשיו אני עליתי על שיטה חדשה להקיא.... ואני נורא שמחה שעכשיו יש לי שליטה על מה שאני אוכלת כי אני יכולה להקיא אותו אחר כך אני יודעת שזה לא בסדר אבל לא רוצה להפסיק אני רוצה שתישרא לי השליטה הזו ואני יודת שאם ההורים שלי ידעו הם יתאכזבו מיזה ואני יודעת שזה לא בסדר אבל אני לא רוצה להפסיק מה לעשות????

לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות

הוספת תגובה

תמונה

• הקאות

צפור בודד
    17/01/2012

את כותבת שאת יודעת שזה לא בסדר,
    חשוב שתדעי שזה לא רק בגלל החוסר באוכל אלא ההקאות פוגעות מאוד במערכות הגוף, כמו הלב. וכשמתרגלים קשה להפסיק.
    שתפי בזה את המטפלים שלך, הכי מוקדם שאפשר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• מה לעשות - תגובה

אפרת לוי
    19/01/2012

את מחמירה את הפרעת האכילה על ידי ההקאות. את פוגעת בעצמך פיזית, ונראה שאת מתקשה לקבל את האבחנה שקיבלת ( אגב, על ידי מי?)
    ממליצה לך לשתף את הצוות שמטפל בך ולספר על ההקאות.
    עג כמה הורייך מודעים למצבך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• נוסטלגיה

20/04/2014

מאובחנת על ידי מרפאה ל פרעות אכילה רמצ. שרון של מכבי..... עצוב לי לראות שהיתי כזו טיפשה ושכתבתי שאני רוצה להמשיך להקיא בי עכשיו אני בפירוש לא! זה חטא על פשע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• נוסטלגיה - תגובה

אפרת לוי
    26/04/2014

היי,

מעודד לשמוע, אולי תכתבי ותספרי מה עברת, איך את היום?

זה יכול לתת תקווה ועידוד לאלו המתמודדים עם הפרעות אכילה ואינם מאמינים שמשהו יכול להשתנות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שחרור עצמי ממרפאה להפרעות אכילה
    19/04/2014

קודם כל מאוד מרגש אותי להיכנס שוב לפורום הזה, פעם אחרונה שביקרתי פה היתה לפני שלוש שנים כשהתחלתי טיפול אצל הדיאטנית
    המקומית. היא לא עזרה לי ונאלצתי לעבור לטיפול אחר במרפאה. אז היי אני גל אני בקרוב בת 18 ואני מטופלת במרפאה של מכבי להפרעות אכילה במשך שלוש שנים. אני כבר מזמן אוכלת בצורה מסודרת וזה מטבתא במשקל. אני לא רואה יותר תועלת בהגעה למרפאה וההורים שלי עדיין דורשים ממני להגיע רציתי לדעת אם בגיל 18 אני יןכל לשחרר את עצמי מכל הסיפור הזה ואם כן איך?

הוספת תגובה

תמונה

• שחרור עצמי ממרפאה להפרעות אכילה - תגובה

אפרת לוי
    19/04/2014

היי גל,

ברוכה השבה! שמחה לשמוע שאת מרגישה טוב.
    אני חושבת שכדאי שהבקשה לסיום מעקב תהיה גם מול המרפאה להפרעות אכילה.
    מה הם חושבים? (יתכן וברמה הטכנית ניתן להוריד את המעקב לפעם בחודש. ).
    מדוע ההורים שלך דורשים ממך להמשיך להגיע למעקב? יתכן והם דואגים , סביר להניח. חשוב גם לנסות לפתוח איתם שיחה ולהבין ממה הם דואגים במקביל ספרי להם מדוע את רוצה להפסיק את המעקב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תודה

20/04/2014

היי אפרת תודה שענית לי. התורים שלי במרפאה הם מימלא פהם בחודש/חודשיים מפני שאני גרה רחוק מהמרפאה. בזמנו היתי מגיעה כל שבועיים אבל בגלל שמצבי באמת השתפר אני באמת לא רואה יותר טעם להגיע אני חושבת שיש המון אנשים אחרים שבאמת זקוקים לזה יותר ממננ. לגבי ההורים שלי הם תמיד דואגים גם כשלא צריך ולפעמים יש לי תחושה שהם אוהביםלבחשיב את הבת שלהם כ"חולה" והם אוהבים לטוס איתי למרפאה. בגלל המפגשים המעטים וחסרי התועלת הצוות שם לא באמת מכיר אותי ולכן הם מאמינים להורים שלי. לא שאני חושבת שהם משקרים הם פשוט עושים עניין מכלום. ולכן אני חושבת שהגיעה הזמן להשתחרר ובעצמי. השאלה איך עושים זאת? פשוט לבקש מהמזכירה שם טופס שחרור או משהו כזה או שיש משהו אחר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תודה - תגובה

אפרת לוי
    26/04/2014

היי גל,

את מעל גיל 18, ואי אפשר לכפות עלייך טיפול במרפאה. אבל גם כאשר תשתחררי מהמרפאה את נשארת במגע עם הורייך סביב הפרעת האכילה.

אני חושבת שאת עסוקה בעיקר באיך 'להשתחרר' מהורייך סביב העיסוק בהפרעת האכילה. יתכן והורייך דואגים כל כך שאינם רואים את השיפור שחל בך. יתכן ואינם מאמינים לך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• הפרעת אכילה
    דן
    17/01/2014

שלום אני בן 22, אני מגיל יחסית צעיר סובל מעודף משקל, והאמת שהמשקל שלי עולה ויורד בתקופות עד לא מזמן הורדתי כ25 קילו אך לא מזמן החזרתי הכל....כיום יותר מתמיד אני נכנסתי למשטר תזונה קפדני ושגרת אימונים, שמתי לב כשאני במצבים של אובר סטרס (תחושה כזו של מועקה שיושבת עלייך) הדבר היחידי שיכול לעזור לי להירגע זה לאכול ואוכל ספציפי לחם ואני פשוט מתחיל לאכול סנדוויצ'ים 2-3 ואני לאט לאט מרגיש יותר נינוח ורגוע אני מניח שזה נובע בגלל שלחם מעלה את רמת הסרוטנין ונותן תחושה טובה..... הנפילות האלו שוברת לי את הדיאטה, איך אפשר לעזור לי עם זה?

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת אכילה

הוספת תגובה

תמונה

• הפרעת אכילה - תגובה

אפרת לוי
    06/03/2014

היי דן,

מהי המועקה היושבת עליך שבגינה אתה אוכל לחם? ישנן נפילות כנראה לא רק באוכל אלא גם במצבי הרוח, במצב הרגשי. נראה שכדאי לך לשלב טיפול פסיכולוגי יחד עם הדיאטה והמאבק במשקל. כי התנודתיות הרבה במשקל יחד עם שגרת האימונים הקפדנית ומצבי הרוח הירודים יכולים להעיד על הפרעת אכילה. הטיפול הפסיכולוגי יכול לעזור לך למצוא מילים לסבך שקיים סביב המשקל, האוכל והמועקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• מחפשת תמיכה
    נעמי לוי
    12/02/2014

שלום
    אני סובלת מהפרעת אכילה כ-10 שנים.
    אני מחפשת קבוצת תמיכה ואולי אפילו להתחיל קבוצת תמיכה. אשמח לדעת אם משהו/י מעוניינת להצתרף...

לקביעת תור
    סגירה
    מחפשת תמיכה

הוספת תגובה

תמונה

• מחפשת תמיכה - תגובה

אפרת לוי
    06/03/2014

היי נעמי,

בהמשך לשיחתנו הטלפונית, מאחלת לך הצלחה בטיפול אותו התחלת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה