מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעות אכילה משתנותרוני13/09/2011
היי, פעם ראשונה שאני כותבת פה ונראה לי שהגיע הזמן לקצת תמיכה אחרי חצי שנה שאני ללא ייעוץ.
לפני כשנתיים סבלתי מאנורקסיה שקלתי 37 בגובה 160
שנה וחצי הייתי בטיפול ושקלתי בממוצע 46-47
לפני כחצי ששנה התחילו לי בולמוסים שבמהירות העלו אותי במשקל והגעתי ל54 קילו.
רציתי למות בעיקר גם מהמחשבה שההפרעה תפסה כיוון חדש
במקום להלחם בזה החלתי לתת לזה להיות ואחרי 4 חודשים של בולמוסים המצב התחיל להרגע ולקחתי את עצמי בידיים.
כבר חודשיים שלא היה לי בולמוס וירדתי למשקל 51.
אני עדיין מרגישה רע עם איך דאני נראית ואני רוצה לחזור ל48-49 שזה המשקל התקין שלי.
אתמול היה לי יום נוראי וחוויתי בולמוס. אני כל כך כועסת על עצמי כי אחרי חודשיים אני מפחדת כל כך שזה חוזר.
אני מנסה לחשוב על זה שזה בסדר והגיוני שאחרי תקופה ארוכה שהיו לי התקפים ואז חודשיים שבהם לא היה לי אז זה בסדר שתיהיה נפילה.
אני רוצה רק לשאול האם זה פגע לי בירידה במשקל?
ההתקף היה 4500 קלוריות. יכול להיות שעכשיו העליתי קילו??
כל כך רע לי עכשיו כי שלשום באמת הרגשתי טוב עם הגוף שלי למרות שהיה על משקל 51 ולא על 49.
כל כך חבל לי שעכשיו אני מרגישה ככה!!!
האם זה נורמלי שזה קרה לי? ושאני צריכה לתת זמן ולראות איך לאט לאט לא יהיה בכלל גם לא פעם בחודש חודשים?
מה יקרה לגוף שלי עכשיו? הוא נראה שמן יותר משלשום.?
מכיוון שסבלתי מכאבי בטן מהבולמוס הלכתי לרופא בערב ועשיתי חוקן בהמלצה שלו.
וגם היום אני צריכה לעשות למרות שלא כואבת לי הבטן אני יעשה כדי להרגיש טוב יותר.
האם החוקן גם הוציא חלק ממה שאכלתי..?
תוך כמה זמן אני יחזור למשקל שהייתי לפני יומיים?
אני מתוסכלת כל כך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות אכילה משתנות - תגובה
אפרת לוי16/09/2011שלום רוני,
ראשית אני מתנצלת על העיכוב בתגובה. שנית אני שמחה שפנית אל הפורום היות ונשמע כי על אף שעברת טיפול ו'יצאת' מהמצב האנורקטי בו היית, עדיין יש לך הפרעת אכילה פעילה, רק שאופן הביטוי שלה התהפך לבולמוסי אכילה.
אני ממליצה לך לחזור לטיפול פסיכולוגי ולמעקב של תזונאית על מנת לטפל בבולמוסי האכילה ,שהם אכן מאוד מתסכלים.
אני מבינה שאת רוצה לחזור למשקל בו היית לפני בולמוסי האכילה, את מתייחסת למשקל כמטרת העל, בעוד שבולמוסי האכילה הם ביטוי למצב רגשי/נפשי שלך, גם אם קשה לך לראות זאת כרגע ואת מתייחסת רק למשקל ורק להבט הפיזיולוגי.
אני מזמינה אותך להמשיך ולשתף ולעדכן במצבך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)