נשקלתי - בלי מספרים אך עדיין טריגרי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נשקלתי - בלי מספרים אך עדיין טריגרי
    טעות!!
    26/09/2011

חבל מאוד שעשיתי את זה. אני שני קילו מעל המשקל הגבוה המקובל עליי - המשקל שעדיין שומר אותי תחת ההגדרה "תת משקל".
    זה בלתי נסבל. כבר אתמול כשחששתי שזה המצב, התחלתי להגביל. היום אני כבר עומדת על חצי מהקלוריות של אתמול + שעתיים הליכה מהירה.
    חבל. דווקא עכשיו כשאני "מחלימה".
    ידעתי שזה יקרה. אבל בשונה ממעידות העבר שלי, הפעם אני פחות היסטרית למרות שמעולם לא הגעתי למשקל הזה מאז שהתחילה הפרעת האכילה. נראה לי שאני כבר מכירה מדי, יודעת איך זה עובד..
    המחשבות התחילו להציק כבר לפני חודש. כבר אז לא מתתי על הגוף שלי, שהולך ונבנה לו מחדש. פתאום הבגדים צמודים, פתאום הפנים עגולות, פתאום הורידים יוצאים כשחם ולא פשוט בחוץ כל הזמן. נווווו! איזה דיכאון!
    לא משנה אם אני במשקל טוב לגוף שלי או רע לגוף שלי - אני מרגישה רע. נמוך? לא מספיק! גבוה? בהמה! בכל מקרה דיכאון. אז עדיף כבר להיות רזה בדיכאון משמנה בדיכאון, לא?
    אני לא ילדה. מבלי בכלל להיכנס לעניין הבריאותי-פיסיולוגי/נפשי, זה פשוט תוקע. אני לא רוצה שכל הימים שלי יהיו סביב מספרים ושקילות. כבר בזבזתי על זה מספיק זמן. אני רוצה להתפתח, לבנות חיים! מצד שני, ההפרעה מפתה אותי עם כל קילו שנערם. היא קוראת לי לחזור.
    אם לומר את האמת, אני לא מתנגדת במרץ, אבל גם לא יוצאת מגדרי. זה יבוא לבד. בזמן וברגע שזה יגיע. ואז אני אשאב אל המערבולת ואשכח שיכול להיות אחרת, ואתרכז בחישובים ומחשבונים ומספרים וטבלאות. לא רע. ככה לא צריך לעשות כלום. אני הרי "חולה" אז אני לא צריכה להתאמץ בשביל שום דבר אחר.

אם רק יכולתי לגייס את כל כח הרצון הזה למשהו שאני באמת רוצה, שבאמת יתרום לי, שיביא להישג ממשי, מוחשי, ולא רק בעיניי..

יש למישהי רעיון או עצה?

איך מרפים מהמחשבה שזה הישג להיות רזה נורא? ואיך מרפים מתחושת הכישלון כשנראה לך שזה ההישג היחיד שלך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נשקלתי - בלי מספרים אך עדיין טריגרי - תגובה

קרן אור
    27/09/2011

רוצה לומר שהתכווצתי לקרוא את דברייך.
    אני חושבת שהתשובה נמצאת בגוף השאלה "לא משנה אם אני במשקל טוב לגוף שלי או רע לגוף שלי - אני מרגישה רע. נמוך? לא מספיק! גבוה? בהמה! בכל מקרה דיכאון."
    הדרך היחידה שאני מכירה כדי ליצור עתיד אחר(מבלי להכנס לעניין הבריאותי הבעייתי,כפי שביקשת את ודאי יודעת) הוא באמצעות עבודה על התחושה הקשה שלך של חוסר הצלחה\כישלון בחייך.אני חושבת שחשוב להבין מהיכן התחושות האלו מגיעות ולעבד אותם,תוך הבנה ותמיכה,בטיפול.
    לא כתבת האם היית\נמצאת בטיפול?מה את חושבת של פניה לטיפול כזה?
    חשוב לי להזכיר לך שצמצום הוא לא הפתרון אלא מעגל רשע שיגרור אחריו בולמוסים,שמהם את הכי מפחדת.ויוציא את הגוף מאיזון ע"י שיבוש המטבוליזם שלו,דבר שלטווח הרחוק עוד יותר יהיה בעוכרייך.

אשמח לשמוע מה את חושבת,
    קרן אור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשקלתי - בלי מספרים אך עדיין טריגרי - תגובה - תגובה

קרן אור
    27/09/2011

היי שוב,

פתאום שמתי לב שכתבת בזמנו הודעה למטה בפורום וההודעה הזאת מתארת כמה טוב הרגשת כשהפסקת להלקות את עצמך ולהתנהל כאילו כל מה שיש בך הוא נתון מספרי.אני רוצה שתקראי את ההודעה הזאת שוב ותתחברי לאותה הרגשה.אפשר שבאמצעות טיפול שורשי רגשות אלו יהיו כאן כדי להשאר.מגיע לך!

קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרן אור יקרה

טעות!!
    27/09/2011

ראשית - תודה על המענה.
    נכון, לפני פחות משבועיים פרסמתי כאן פוסט אופטימי כמעט לגמרי, והוא אכן היה נכון לאותם ימים. אבל מאז עליתי על המשקל.. דבר שנמנעתי ממנו באופן מוחלט במשך כמה חודשים, ואכן הוכיח את עצמו כעוזר.
    אבל אתמול.. נשברתי. ומי שנשברת משלמת את המחיר, לכאן או לכאן, לא?
    אני לא בהיסטריה לרדת במשקל. אני יודעת שאם אני רוצה אני יכולה. בהתחלה פחות טבעי, אח"כ כמו לנשום.
    המסלול שלי לאנורקסיה נבנה מאובדן שהוביל לדיכאון, שפגע בתיאבון והביא לירידה במשקל. המחמאות לא איחרו לבוא, ובהתאמה גם הרצון להוריד "רק עוד קילו אחד".
    אני במקום טוב יותר עכשיו מבחינה נפשית, האובדן מהדהד פחות, ולמרות שיש מספיק גם בלעדיו, אני מרשה לעצמי לחשוב שסה"כ, בהתחשב בנסיבות, לא רע לי.
    אני חושבת שהבעיה שלי נעוצה עכשיו במקום אחר. סטנדרט מסויים שסיגלתי לעצמי. כמו שאתה לא יכול לחזור לנהוג ברנו אחרי שנהגת על BMW, ככה קשה לי להיות סתם רזה לעומת ממש רזה.
    הייתי בטיפול לתקופה מסויימת, אבל כמו שציינתי בפוסט ה"אופטימי", אני לא יכולה לתת במה לה"א שלי מבלי להראות נסיגה. כאילו כדי להצדיק את הטיפול או משהו מעוות בסגנון. מה שמשאיר אותי איתי.
    אני די מחבבת אותי. אני מכירה אותי הכי טוב. אני יודעת איך לדבר אליי. אני מודעת ליכולות שלי מצד אחד ולקשיים שלי מצד שני. והעובדות בשטח מדברות בעד עצמן: אני קרובה למשקל תקין יותר מאי פעם ועשיתי את זה לבד. רואה? מבינה גם שיש לי צורך להוכיח שאני יכולה לבד ולא צריכה עזרה מאף אחד. במקביל מבינה, שגם פה יש בעיה.. מעגל רשע אמרת?
    בכל מקרה, היום מרגיש לי כאילו אני עומדת אל מול קיר. כל כך רוצה שזה לא ישנה לי, אבל זה כן! הרי באמת, למי חוץ ממני איכפת אם אני שוקלת ככה או ככה? מרגיז אותי שזה קרה לי בכלל. בחיי עשיתי דיאטה אחת, שהייתה גם היא יחסית דרסטית, אבל המטרה הושגה (אותם 3 קילו שכולנו נלחמות בהן כל החיים נגוזו) והמשכתי הלאה.
    ועכשיו זה..
    עייפה מהליכות בשיא החום כדי "לפצות" על תפוח. בזה למחשבות הדביליות של "את שמנה", כשרציונאלית אני יודעת שאני רזה (מאוד). בזה להתנהגויות של הגבלה עד לרמת הטיקטק (אחד מספיק). ובעיקר, בזה לעיסוק המתמיד הזה בעצמי, ועוד בחלק שולי כל כך.
    היום מחלון האוטו ראיתי מישהי יושבת על ספסל ומחכה לאוטובוס. חיצונית, לא היה בה שום דבר מיוחד. מין ממוצעת כזאת - לא יפה במיוחד אבל גם לא מכוערת, לא גבוהה אבל גם לא נמוכה, לא רזה אבל גם לא שמנה. רגליים זרוקות קדימה, במין רישול מחשבה.
    בחורה, יושבת על ספסל, מחכה לאוטובוס וחושבת, סביר להניח, על כל דבר שבעולם חוץ מכמה היא שוקלת, איך הירכיים שלה נראות ברגע הנתון הספציפי הזה, והאם היא צריכה לעמוד בעצם, כי ככה היא תשרוף יותר קלוריות. כולי קנאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה