מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קשה לי כל כךיובל27/09/2011
היי,עוברים עליי חודשיים לא קלים,מבחינה רגשית,
אבל לפני שאספר את הסיפור,הגובה שלי הוא 162 והמשקל 62 בערך.
לפני שנתיים החלטתי לעשות דיאטה מה שהפך להפרעת אכילה,הפסיק לי המחזור והיתי אובססיבית לקלוריות. הגעתי למשקל 53 ועליתי את הכל בחזרה בחצי שנה האחרונה,כי לא רציתי להיות אנורקסית והתחלתי לאכול בצורה מוגזמת! אני אוכלת שאני לא רעבה,אוכלת בכוונה.
הייתי באנגליה במחנה קיץ ובחו"ל תמיד עולים במשקל,אז שחזרתי מחו"ל כבר שקלתי 62 והגעתי למשקל ההתחלתי שלי,אין לתאר את התחושה הנוראית הזאת
איך שהגעתי לארץ,הודיעו לי שסבא שלי אמור להכנס לניתוח (לא רצו שאני אדע את זה בחו"ל,סבא שלי בעייני היה בן אדם מאוד בריא,מאוד חזק (למרות שהוא היה חולה בסוכרת ) הוא היה בשבילי גיבור כזה.
זה היה אמור להיות ניתוח קל,יחסית,אבל המצב שלו התדרדר ושלושה שבועות אחרי שחזרתי לארץ הוא נפטר. (היום הייתה האזכרה של החודש.) הייתי כל כך קשורה אליו ואני שבורה,אבל יש עוד בעיה,
מאז שחזרתי מחו"ל אמא שלי הייתה מסורה לסבא שלי ולבית חולים,והייתה ישנה אצל סבתא שלי כמעט כל הזמן,היא לא הייתה כמעט בבית
היא אמרה לי שאחרי שכל זה יעבור היא תפצה אותי,אבל זה לא עבר,הוא לא שרד.
אני מרגישה שאני ואמא שלי התרחקנו וזה מתסכל אותי,ואני מרגישה כל כך שמנה,אני לא מספיקה לאכול,אני מרגישה שכל הג'ינסים ששנה שעברה היו ענקיים עליי בקושי עולים,אני מתוסכלת ולא מפסיקה לחשוב על זה לרגע כל היום.
כל הדברים האלו ביחד מכניסים אותי לדיכאון,דיכאון רציני ובא לי פשוט לדחוף את הראש במיטה ולא לקום בחיים.
אני מנסה לשמור על המשקל,מנסה לאזן אבל אני נשברת כל יום מחדש,מנסה לא לאבד את התקווה אבל זה כל כך קשה.
מה לעשות?
אשמח אם תעזרו לי,תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרגישה אותך
רעות04/10/2011אין לי הרבה מה לעזור כי אני עמוק בתוך הקושי, אבל ראיתי שעברו כמה ימים ולא התייחסו אלייך, אז רק רציתי לומר שאני מבינה ומרגישה אותך, ואל תפסיקי לשתף אותנו..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשה לי כל כך - תגובה
אפרת לוי05/10/2011שלום יובל,
נשמע שאת עוברת תקופה קשה. המאבק במשקל יחד עם האובדן של סבא וההתרחקות של אמא.
יתכן מאוד שההתרחקות אותה את מרגישה מצד אמך היא תוצאה טבעית של האובדן של אביה, היא כנראה שקועה בעצמה ופחות פנויה אליך ולמצוקות שלך, אני נוטה להאמין שלאחר שיעבור זמן דברים יחזרו לקדמותם.
יחד עם כל זאת אני סבורה כי את זקוקה לעזרה מקצועית בנושא של הפרעת אכילה, כדאי לשתף את הוריך, אם את מתחת לגיל 18, או בן משפחה אחר אליו את מרגישה מספיק קרובהעל מנת לקבל הכוונה במציאת טיפול מתאים.
בהצלחה ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)