מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אחרי צום הכיפוריסמין09/10/2011
אני שמחה לבשר שהצום עבר בשלום למרות החשש הגדול מחוסר הידיעה איך אני יעבור את הצום. הייתי דרוכה נורא רק מעצם המחשבה שהלילה הזה אני מרגישה שאסור לי לאכול בלילה ואני צריכה לעצור את עצמי... קמתי בלילה וממש כמעט נשברתי נורא רציתי לאכול וזה היה כל כך חזק ממני הדחף, אבל הצלחתי לעצור את עצמי ולהחליט שאת הצוםאני לא שוברת.... הלילה הזה שהיה, אחרי הצום- היה לילה קצת לבן- הוא לווה בתחושות פיצוי על הליליה הקודם כמו צורך לשבור את התחושה שאני אוכל עכשיו מה וכמה שבא לי בלי מעצורים ופחד שאסור לי לאכול... וזה עשה לי מאוד טוב! גם היום היה מלווה בדיי הרבה זלילות שלא במקום אבל אני לא מנסה לעצור את עצמי אני פשוט מנסה להבין את עצמי ואת הצורך שלי לא לעצור את עצמי עד שאני ארגיש שזה לא נעים לי מה שאני עושה... וזה משהו שאני עובדת עליו עכשיו להתייחס לאיך שהאכילה מרגישה לי גם למה שעושה לי טוב אבל גם למתי שזה לא עושה לי טוב!!!.. אני מאמינה שכבר עד מחר האכילה תתאפס יותר ואני אחזורלרגיע אחרי הכיפור שגרם לי לאי נוחות ולחץ מאוד גדול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי צום הכיפור - תגובה
קרן אור25/10/2011היי,
זאת הסיבה למה למי שיש הפרעות אכילה לא מומלץ לצום.
אבל כיוון שאת כבר אחריי(ואני שמחה לשמוע שקוגנטיבית את מבינה את הצורך לחמלה כלפיי עצמך גם בימים בהם האכילה לא מסתדרת לך כפי שהיית רוצה).
ואיך את עכשיו,בימים אלו?
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקה מהטיפול
יסמין30/10/2011היי! אני חזרתי בראש השנה מטיול של חודשיים בתאינד שבו מאוד נהנתי... החזרה לארץ וההתאקלמות לא קלים לי בכלל. אני לוקחת הפסקה מהטיפול ונותת לעצמי זמן קצת לעבד ולחשוב ולעקל דברים עם עצמי ובכלל , [מה קורה לי איך אני מתמודד מה מעיק עלי וכו]... כמובן אני אצין שאני מרגישה קשים ביום יום שלי, ומצוקות מסויימות. אני חושבת לחזור לטיפול כבר כמה זמן, ואני כמו מנסה לבדוק איזה כלים רכשתי לעצמי במהלך הטיפול ואיך אני מצליחה להתגבר ולהתמודד עם בעיות היום יום- מצד אחד אני מרגישה צורך לחזור לטיפול מצד שני יש משהוא שמרתיע אותי מחזרה לטיפול למרות הידיעה שהוא מאוד עוזר לי.אני מאוד מרגישה צורך לפרק את מועקות ובעיות היום יום שלי ולחפש דרכים להתמודד איתן כמו שעשיתי בטיפול , שזה לא תמיד היה לי קל לבוא ולהניח את הבעיות על השולחן.אני באמת חושבת שאני צריכה הכוונה ועזרה בזה שקשה לי בכלל להחליט האם אני צריכה עשיו את הזמן שלי או שאולי כן כדאי ללכת ולחזור לטיפול, וקשה לי להחליט שאני רוצה לעשות את הצעד הזה. אני חושבת אולי לדבר עם הפסיכולוגית שלי ולראות מה היא אומרת או חושבת. אבל קודם אני אשמח לשמוע את דעתך בעניין בהקדם האפשרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)