מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא יכול להרדם לא על בטן מלאהרן10/01/2012
שלום
האם זו סוג של הפרעה?
איני יכול להרדם בשום מצב עם הבטן שלי לא מלאה.
לא שנת צהריים ולא שעת ערב.
זה לא פוגע לי במשקל כרגע (בן 30) אבל בגיל מאוחר יותר זה עלול להיות בעוכריי.
בטן מלאה מעייפת אותי ועוזרת לי להרדם.
יש לכם רעיון איך להגמל מזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יכול להרדם לא על בטן מלאה - תגובה
אפרת לוי10/01/2012שלום רן,
לא נראה לי שמדובר בהפרעת אכילה,
(אלא אם כן אתה מתעורר באמצע הלילה על מנת לאכול ואז חוזר לישון, ואז מדובר בתופעה שנקראת ׳אכילת לילה׳.)
יחד עם זאת, נשאלת השאלה מדוע אתה צריך להיות עם בטן מלאה על מנת להירדם?
אני רוצה לשתף אותך במס׳ מחשבות שיש לי על הנושא ( לא בהכרח הן נכונות או מחייבות לגביך) . ברמה הפיזיולוגית יתכן ונוצרה מעין תלות בין תחושת המלאות להרדמות.
ברמה הרגשית/נפשית יתכן וזה ביטוי לצורך שלך להיות רגוע , ללא דאגות ,בלעדי האוכל/תחושת מלאות לא תרגיש רגוע מספיק על מנת להרדם.
זו תופעה שמוכרת מהינקות ,תינוק שבע הוא רגוע וישן, אם יהיה רעב לא יצליח להרדם.
יתכן ואתה סובל מחוסר שקט פנימי אשר אינך מרגיש אותו (או שכן) ואתה מנסה להרגיע אותו דרך האכילה לפני השינה.
ועכשיו לשאלתך, מה לעשות?
יש 2 אופציות , אשר אינן סותרות אחת את השניה:
א. לעבור תהליך של גמילה, להפחית בהדרגה את כמות האוכל לפני השינה. על מנת לשבור את התלות בין האוכל לשינה.
ב. פניה להתייעצות פסיכולוגית ,על מנת להבין ,האם מדובר בביטוי של קושי רגשי ואם כן אז לטפל בו .
אם אתה רוצה להגיב לדברי או לשאול שאלות נוספות בנושא אתה מוזמן,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)