מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילד בן 4 - בעית אכילהשמרית07/02/2012
שלום,
יש לי ילד בן 4 (אני לא יודעת אם אני כותבת במקום בנכון)
שבשנה האחרונה התחיל להוריד כל מיני מאכלים מהתפריט כגון:עוף,קציצות ...
בשבועות האחרונים הוא ממש התחיל להגעל ממאכלים מסויימים ומסרב לאכול או שמנסה
אפילו מאכלים שמאוד אוהב פיצה ושניצל...
אוכל כמה ביסים ,בוחן את האוכל, שואל שאלות - מה זה השחור על הפיצה ...
ומיד אומר איכס (ומוציא את זה במן הקאה קטנה כזאת)
אני מאוד לחוצה ומודאגת (האם מגיל קטן יכול כבר להתפתח הפרעת אכילה, ברור לי שזה נפשי ולכן זה מאוד מלחיץ אותי שהוא ילד כל כך קטן וכבר) ואני מראה לו את זה .ברגע שהוא מתחיל להוציא מהפה ולעשות הבעה של הקאה. (אני יודעת שזה לא נכון - אבל אני לפעמים לא מצליחה להתשלט על עצמי)
הוא מאוד אוהב ממתקים , דבריפ יבשים (עוגיות מלוחות,עוגות יבשות...) ,בבוקר אוכל בסדר.
מה עושים, אשמח לעצתכם .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 4 - בעית אכילה - תגובה
אפרת לוי07/02/2012שלום שמרית,
הכי חשוב במצב שבו את מתארת, לא להיכנס אתו למאבק סביב האוכל. לא לנהל אתו משא ומתן על מה אוכל, כמה אוכל, תישארי cool, תחרקי שיניים ואל תגיבי.
נקודה שניה , בדרך כלל האינטראקציה סביב האוכל היא עם האמא. אם זה אפשרי נסי לצור מצבים בו האבא מביא לו לאכול.
נקודה שלישית, תמשיכי להכין ולהגיש לשולחן גם אוכל שהוא הפסיק לאכול, אבל בעבר אכל, הוא לא חייב לאכול ממנו, אך שתהיה לו את האופציה.
איך, אגב, הוא אוכל במסגרת של הגן? האם גם שם הוא בררן באוכל?
במידה ואין שיפור במצב, או ישנה החמרה, קרי, ירידה במשקל, ממליצה לפנות להדרכה אצל פסיכולוג שמתמחה בטיפול בהפרעות אכילה.
אם תרצי לעדכן או להגיב , אני פה.
בהצלחה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאפרת
שמרית08/02/2012שלום,
תודה רבה .
לשאלתך, גם בגן הילד בררן מאוד.
בבוקר הוא אוכל את הסנדביץ. לפעמים אוכל איזה ירק ליד.
אבל בצהרים - בקושי רב . לא מוכן לגעת בפירות, אוכל אולי רק את התוספת ,אולי כמה ביסים . אני שמה לב שהוא אוהב דברים יבשים.
יש לי את אותו סיפור עם הבן הגדול שלי ילד בגיל 9 - מאוד קשה באוכל. לא אוהב הרבה דברים. מאוד ספציפי (מיצידו לאכול רק שניצלים. בבוקר זה סיוט להכין לו סנדביץ לפעמים בכוח אני נותנת לו לחמניה אפילו ריקה רק שיאכל משהו) כמובן שיש תקופות יותר טובות ויש פחות טובות. אפילו הלכתי איתו לרופא משפחה (בעבר) ועשינו לו בדיקות דם (כי חשבתי שסובל מחוסר תאבון) אבל הכל היה תקין.
ואף פעם לא חשבתי שצריך לטפל בילד - כי זה לא הגיע לרמה שהוא נגעל ומוציא
מהפה ועושה הבעה של הקאה. והבן הקטן שלי - פשוט נגעל יותר ולדעתי מפתח יותר אנטי לאוכל .
האם יש מכונים כאלה שמטפלים רק בילדים ?
האם כדאי לי לקחת ולטפל כבר בשניהם? הבן האמצעי שלי - אוכל מצויין . כל דבר לא
בררן. גם אני כזאת . אבל בעלי מאוד קשה עם אוכל. האם זה יכול להיות אופי ? גנטי?
אשמח לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאפרת - תגובה
אפרת לוי08/02/2012
שלום שמרית,
הכלל המרכזי הוא לא לצור מאבקי כוח סביב האוכל.
להוריד את המתח סביב הארוחות ולנסות לייצר אווירה נעימה, אשר אינה מתמקדת במי אוכל מה וכמה. אני מודעת לכך שזה קשה, אך נסי וראי האם יש שיפור במצב.
הייתי פונה לטיפול רק אם יש החמרה במצב.
בשניידר יש מרכז להפרעות אכילה לילדים. או כפי שכתבתי לך בהודעה הקודמת לפנות לפסיכולוג שמתמחה בהפרעות אכילה לצורך קבלת הדרכה.
בהצלחה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)