מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתי הפרעת אכילה מחייבת אשפוז?אני09/02/2012
יש לי הפרעת אכילה לא ברורה..ירדתי המון במשקל אבל אני במשקל תקין כרגע.
מחפשים לי מקום טיפולי וחלק מהרופאים אומרים שאני צריכה אשפוז.
אני ממש לא רוצה להתאשפז ורציתי לדעת באיזה מצבים זה לא בשליטתי ויכולים להכריח אותי להתאשפז? האם זה רק במצבים של אנורקסיה ותת משקל, או שבכל הפרעת אכילה יכולים לאשפז?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי הפרעת אכילה מחייבת אשפוז? - תגובה
אפרת לוי09/02/2012
הפרעת אכילה מחייבת אשפוז כאשר יש ירידה בסימנים חיוניים בגוף ונשקפת סכנת חיים והחולה מסרב/ת לאכול. אני חושבת שבמצב כזה ניתן לבצע אשפוז כפוי.
האם את יכולה לפרט יותר, בת כמה את? על רקע מה ירדת במשקל? על מנת שאוכל להבין יותר את מצבך ולייעץ לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אני09/02/2012קודם כל תודה על המענה המהיר.
אני בת 17 ירדתי כמעט 30 קילו בפחות מחצי שנה...
הייתי ממש שמנה והחלטתי פשוט להפסיק לאכול.
יש ימים שאני לא אוכלת בכלל
ויש ימים שאני אוכלת קצת ומקיאה
כרגע אני במשקל תקין 59-60 גובה 169
הרבה אנשים אומרי לי שאני רזה ושאני חייבת להפסיק לרדת במשקל שאני כבר מתחילה להראות אנורקסית..
אבל אני עדיין רואה את עצמי בדיוק כמו שהייתי לפני חצי שנה.
עשו לי בדיקות דם ובסך הכל יצא די בסדר חוץ מכמה ויטמינים,ברזל וכו' שחסרים
ולא קיבלתי מחזור בערך 4 חודשים
אני יודעת להסתיר את המשחקים שלי טוב מאוד וההורים שלי חושבים שאני במצב טוב.
כרגע אני לא מסוגלת לאכול בלי להקיא. אם בכלל..
אבל אני לא אומרת את זה לאף אחד כי אני פוחדת מאשפוז.
מה אני צריכה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי, תקראי בבקשה
לא חשוב11/02/2012אני חייבת להגיד לך שגם בסביבות הגיל שלך התחלתי דיאטה וירדתי 20 קילו, תראי לצערי בגלל שכל החיים גדלנו עם טיפה טיפה עודף משקל , והרבנו להתעסק בזה אני חושבת שגם שמגיעים למשקל כל כך נמוך עדיין מרגישים כמו לפני הדיאטה ולא עוזר לקבל מחמאות או להיות 6 מידות פחות בג'ינס ואז זה מתחיל להדרדר. אני אמנם ירדתי בהתחלה בצורה בריאה ומחושבת אבל זה אף פעם לא מפסיק ולאט לאט מורידים עוד ועוד משהו מהתפריט וזה פשוט לא נגמר. אני מבינה אותך כי את כביכול במשקל תקין ובתכלס בדיקות הדם לא באמת מראות על איזו מחלה או בעיה קיצונית אבל אני חייבת להגיד לך שזה לא נגמר תעצרי את זה כל עוד זה בהתחלה כי באמת את תגדלי ותצאי עם בחורים ותכירי חברות חדשות בצבא וכל הזמן תצטרכי להתעסק בתגובות לא נעימות לגבי הרגלי האכילה שלך וזה פשוט מונע מלקיים חיים אפילו קרובים לנורמאלים. אני מבינה שהצורך להיות הכי רזה שאפשר הוא הצורך העליון כרגע אבל הלוואי וואוכל להסביר לך כמה זה נעשה קשה לצאת מזה עם הזמן אם תרצי לדבר אני אשמח ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקראתי.........
אני11/02/2012לאנשים יש נטייה לחשוב שאם מישהי לא בתת משקל אז המצב שלה פחות חמור והיא פחות "חולה" וזה מעצבן ורק גורם לי עוד יותר לרצות לשקול 40
ירדתי 30 קילו ואני ב"זה" משהו כמו חצי שנה.
זה שאני לא בתת משקל וזה שאני כבר לא יורדת במשקל כי הגוף שלי פשוט לא נותן לא אומר שאני יכולה לצאת מזה ולא אומר שאני במצב יותר טוב מאחרות בתת משקל.
אני מכירה מישהי שלקח לה חודש וחצי להגיע לתת משקל כי גם ככה הייתה רזה.
אז מה זה אומר? שאצלה זה יותר חמור?
אז אני לא בתת משקל, אבל אנורקסיה זה הפרעה פסיכולוגית, ובראש אני בדיוק כמו כל אחת אחרת שהיא בתת משקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
לא חשוב12/02/2012את לגמרי צודקת בכל מילה ומפתיע שאת רק בת 17...
יכול להיות שאני טועה אבל נשמע כאילו את מנסה לקרוא לעזרה ורוצה שיבינו ויראו שאת סובלת ושיש בעיה. המשקל עצמו והמראה (זה שאת לא נראית חולה לחלוטין לא אומר שאת בריאה והכל טוב) . מה ההורים שלך אומרים על זה? הם יודעים על זה שאת מרעיבה את עצמך/מקיאה/סובלת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהל'לא חשוב'
אפרת לוי14/02/2012היי,
מאוד מסכימה עם מה שכתבת, חשוב שאת משתפת מנסיונך,
לא תמיד זה עוזר, לפעמים לא מוכנים לשמוע, אך אין לדעת איך דברייך ישפיעו.
אולי חלקם יחלחלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
אפרת לוי14/02/2012היי,
אני מתנצלת על העיכוב בתגובה.
המצב שלך מדאיג כיוון שעל אף שירדת במשקל את עדיין תופסת את עצמך כשמנה.
המחזור שלך פסק, את מקיאה ומרעיבה את עצמך ובנוסף את מסתירה מהורייך עד כמה חמור מצבך.
על אף שאת במשקל תקין את עונה על ההגדרה של הפרעת אכילה.
רצוי מאוד שתפני לטיפול, אל תשללי את האופציה של אשפוז. זה לא אשפוז פסיכאטרי זה אשפוז שמטרתו טיפול בהפרעת האכילה. את מאוד מפחדת להעלות במשקל את מה שבעמל רב ירדת. אני מבינה ללבך, אך חשוב שתביני שאת מזיקה לעצמך ואת חייבת לקבל עזרה. פני להורייך שתפי אותם, את עדיין צעירה וניתן לטפל בהפרעת האכילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)