מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה על משקלאני17/02/2012
אומרים שבשביל לאבחן אצל מישהי אנורקסיה המשקל שלה צריך להיות פחות מ85% מהמצופה לגיל ולגובה.
השאלה שלי היא מה זה בדיוק "המצופה"? הרי BMI תקין הוא בין 20-25
אז זה 85% פחות מBMI 20?
ועוד משהו אני לא מבינה, תת משקל הוא מBMI 19.5
אז מה זה אומר לגבי אנורקסיה?
מהו הBMI לאבחון אנורקסיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על משקל - תגובה
אפרת לוי21/02/2012בהמשך להודעה האחרונה שלך, את עסוקה באבחנה ובניסיון לבדוק האם את אנורקסית.
האם בגלל האיום שבאשפוז?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשקל- תגובה לתגובה
אני21/02/2012אין ספק שזה נושא שמעסיק אותי מאוד אולי אפילו יותר מדי..
אני סתם תוהה כי אפילו מגורמים מקצועיים אני שומעת תשובות שונות.
יש האומרים שירידה גדולה במשקל בפרק זמן קצר ללא תת משקל זה מספיק.
יש שאומרים שגם ירידה של 3 קילו - כל עוד זה תת משקל זה נחשב.
ויש שאומרים שצריכה להיות ירידה גדולה במשקל ותת משקל.
אני תוהה מהי ההגדרה הנכונה ומהו בכלל תת משקל?
ובכלל אנורקסיה זו הפרעה פסיכולוגית, אז מה, זה שמישהי לא בתת משקל הופך אותה לפחות חולה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשקל- תגובה לתגובה - תגובה
קרן אור21/02/2012מישהי יקרה,
קראתי את כל התכתובת בינך לבין אפרת והבנתי שמתן תשובות לשאלותייך כמוהן שיתוף פעולה עם הפרעת האכילה שלך.
חומרת הפרעת אכילה איננה נקבעת לפי משקל.למעשה,רוב המאושפזות אינן בתת משקל כלל.השפעת הפרעת האכילה על החיים,על הבריאות הפיזית והנפשית היא הראשונה במעלה החשיבות.ואני שומעת דרך שאלותייך כמה את מנסה לסווג את עצמך או לקבל תשובות הממעיטות בחומרת ההפרעה שלך.
הדבר הכי חשוב עבורך כרגע הוא לקבל את מלוא העזרה ולהשקיע את עצמך בטיפול בדיוק בשביל להמנע מהאשפוז שאת כה חוששת ממנו.
אשמח ללוות אותך בדרך.
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אני21/02/2012קודם כל תודה. העלית לי חיוך על הפנים :)
כאן אני מרגישה בנוח לספר על המחשבות שלי בלי חשש שישפטו אותי לכן אני הולכת להגיד את הדבר הבא:
לא מאמינים לי שיש לי הפרעת אכילה. ולא ניכנס יותר מדי לעניין של למה.
אני מרגישה צורך להוכיח "הנה טעיתם, הנה אני בתת משקל, אני לא אוכלת, אני עלולה למות."
כואב לי על הצער שאני גורמת לסובבים אותי, ולכן אני מסכימה להיות באשפוז יום.
אבל אני באמת לא יודעת איך אני הולכת להתמודד עם האכילה.
זה חזק ממני, זה משתלט עלי.
אני רק רוצה להגיע למשקל 45. זהו. כשזה יקרה לא תהיה לי בעייה לאכול.
לא יהיה לי איכפת גם אני אעלה בטעות 3 קילו...
אבל אלו הרצונות שלי. לא של ההפרעה. זה גם עניין נורא ממכר הירידה במשקל, האכילה וההקאה שאחריה. בכלליות אני רוצה להיות רזה, ולאכול כמו כל בן אדם נורמטיבי.
זה הפחד ששולט בי ואני לא ממש יודעת איך להתגבר עליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזדהה...
ציפור בודד22/02/2012גם אצלי קיים חוסר אמון והבנה בסביבה על ההפרעה, זה די מפריע לנסות לשכנע את עצמי במה שקורה. מחוסר כוחות להסביר כשאני עוד לא קולטת ניתקתי קשר... לא מומלץ. :(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני...
:(24/02/2012לא יודעת כבר מה לעשות מאיימים עלי עם תרופות ואם אשפוז ואני לא רוצה נמאס כבר יש לי שאלה בזמן האחרון התחלתי לפלוט את האוכל אחרי שאני אוכלת אותו לא ממש להקיא פשוט נוזל עם ממש מעט אוכל וזה ממש מלחיץ את ההורים שלי ואני לא שולטת בזה והם לא מבינים את זה אני סיימתי לרצות להיות רזה אני רזה מספיק אני רוצה לאכול נורמאלי נמאס לי לגרום סבל למשפחה נמאס אבל אני לא מצליחה אני תמיד מתעסקת בקלוריות אין יום כזה שאני לא סופרת את הקלוריות ואני באמת רוצה להיות נורמאלית כבר לא רוצה תרופות לא בית חולים ולא אשפוז אני לא יודעת מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני... - תגובה
קרן אור25/02/2012עצובה,
המרת התמכרות אחת בהתמכרות אחרת(שאגב,אף היא על אותה הסקלה).ובשורה התחתונה,את עדיין מפחדת מפני עלייה במשקל ומנסה למצוא כל פעם דרכים אחרות "לקזז"(ורק בשביל לסבר את האוזן,הסוכרים עדיין נספגים בדרך כזאת כי הספיגה שלהם נעשת כבר בחלל הפה כך שזה לא ממש פתרון)
אני מאמינה לך שאת רוצה להיות "נורמלית" ובכדי לאפשר זאת את צריכה להיות בטיפול.אמיתי,כנה ולהשקיע בו את כל כוחותייך.זאת הדרך היחידה להחלים ולא רק בשביל הורייך,את צריכה בראש ובראשונה לעשות זאת למען עצמך.זאת הדרך היחידה שתוכל למנוע את הבית חולים ואת האשפוז שמהם את כה חרדה.
אני כאן אם תרצי.
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפור בודדה..
קרן אור25/02/2012מעבר למה שכתבתי למישהי ,שכנראה תוכלי להתחבר אליו גם את,אומר לך שרובנו מחפשות אישורים מהסביבה שלנו.לזה שאנחנו חולות מספיק,לכך שאנחנו ראויות לטיפול.אנחנו מחפשות רציונלזציה במשהו שהיא נעדרת ממנו ולעתים אנו מכלות את כוחותינו במגרש הזה במקום להתמקד בלהבין את עצמנו ומתוך כך לגרום לסביבה שלנו להכיל ולהבין אותנו.
אני רוצה לחסוך לך שנים שאני ביזבזתי על הצטדקויות.שנים שאני מצרה עליהם כי יכולתי למרכז את עצמי ולהשקיע את האנרגיות במגרש הביתי,בטיפול שיעזור לי לא למצוא היגיון כי אם הבנה ,חמלה כדי שאוכל להרים את עצמי.קשה לסביבה להבין ואולי לעולם גם לא תצליח(ולשם כך ,אגב,יש קבוצות תמיכה להורים ולבני משפחה מומלצות ביותר!),אבל כן חשוב שתהיי בטיפול ושתלמדי להאחז בידיים המושטות לעברך ברצון.בקעי את חומת הבדידות.היא לא משרתת אף אחד,רק את הפרעת האכילה שלך.נכון,היא דורשת אומץ ותעוזה,אבל זאת לא קלישאה שביחד קל יותר.
אם תרצי לשתף יותר,אשמח.
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ציפור בודד25/02/2012אני בטיפול, ועדיין מתקשה להיפתח ולשתף בהכל.
וניתקתי קשר עם המשפחה, הם לא יודעים עלי כלום חוץ מאיפה אני גרה בערך...
גם חברות הורדתי כמעט את כולן... אז אין מישהו שצריך את הקבוצות תמיכה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - תגובה
קרן אור29/02/2012ציפור בודדה,
כתבת שאת בטיפול-אפשר לשאול כמה זמן?ובאיזה אינטנסיביות?האם זה טיפול משולב?
אני מאמינה שאם יש קשר טיפולי טוב את לאט לאט תוכלי לסמוך,לבטוח ומתוך כך לשתף יותר.
הייתי במצב שלך וניתקתי מגע עם העולם חיצון כולל המשפחה הקרובה.אומנם חייתי בבית אבל מעבר לנוכחות הפיזית לא היה שם כלום.
עברתי כמה טיפולים עד שהגעתי לזה שגרם לי לדבר.פגישות ארוכות הייתי יושבת ושותקת.כשהחומה נסדקה אט אט הרגשתי במקום בטוח וגם אם זה לא היה ב100% גם שיפור של 20 % היה מדהים לאותה תקופה והוא זה שעזר לי להתחיל לבצע את השינוי.
אל תתייאשי.
שלך,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה!
ציפור בודד29/02/2012מעל 3 שנים בטיפול פסיכולוגי, ופסיכיאטרי, ופחות משנה דיאטנית. מטפלים מעולים ואני נשארת הדפוקה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה! - תגובה
קרן אור29/02/2012את לא דפוקה ,פשוט קשה לך וזה הכי טבעי שבעולם!
האם כשאת מסתכלת אחורה למצב שלך לפני שלוש שנים,את חושבת שאת נמצאת באותו מקום?האין דברים שהשתנו,שאולי הם קטנים ואת מגמדת אותם?
ואיך את מרגידשה כשאת יוצאת מפגישה טיפולית?האם אין איזשהי הקלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיפה מצידך שאת עונה לי, תודה...
ציפור בודד29/02/2012אני יודעת שעשיתי איזושהי דרך, אבל אולי המקום הטוב יותר גורם לי להבין את עומק הבור שאני נמצאת בו. והקלה אני לא כל כך מרגישה, קשה לי עדיין לשתף מישהו אחר ואני מאד לא טבעית, מתאמצת בשביל לדבר. ואני כן מיואשת. לא מוצאת טעם בחיים האלו. ממשיכה בכל הטיפולים כי מבינה שזה הדבר ההגיוני היחיד שיש לי עכשו לעשות. אבל לא באמת מאמינה שיהיה לי פעם טוב. הלוואי שזה ייגמר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה, אל תכתבי בשבילי בשבת, טוב?
ציפור בודד02/03/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיפה מצידך שאת עונה לי, תודה... - תגובה
קרן אור04/03/2012על אף התוכן של הודעתך אני חייבת לומר לך שאני דווקא שומעת גם את החלק הבריא אצלך,זה שכרגע בתקשורת איתי..יש שם תקווה עדיין .אולי לא בעוצמה וכפי שהיית רוצה ,אבל היא עדיין קיימת.יכול להיות שאת מבקרת את עצמך יותר מידי?האם אין את דוחקת בעצמך?יקרה,הדרך היא ארוכה ומפותלת,לא פשוטה בכלל,אבל מה שחשוב הוא שאת כבר נמצאת עליה.צריך להמשיך להלוך גם אם בתחושה לעיתים כל כך רוצים להרפות.הרי את לא באמת מאמינה ששם,בויתור,תרגישי יותר טוב נכון?זאת גם הסיבה שאת כותבת כאן וממשיכה ללכת לטיפול,למרות ועם הכול.וזה מעודד.
תני לעצמך,אפשרי לך את הזמן שנדרש לתהליך .תני לצות המטפל לעזור לך,להיות שם בשבילך עד שמקצת הכוחות שאבדו בדרך ישובו אלייך.
תני לעצמך להיעזר גם בפורום הזה.
ואל תשכחי שלפעמים צריך לרדת למטה,אל עומק הבור,כפי שאת כותבת,כדי לצמוח ולעלות משם עם כוחות מחודשים,בריאים יותר של התמודדות.
אני כאן לכל דבר,רק אל תוותרי.
קרן אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
קרן אור25/02/2012יקרה,
אפתח בוידוי ואספר לך ששנים הרגשתי כמוך.רציתי שהפרעת האכילה שלי תראה ,רציתי שהכאב החיצוני יצרום כמו זה הפנימי,שיבינו כמה קשה לי וכואב לי..אבל יודעת מה גיליתי?שאם יש דברים שלא מדברים אותם,הם לעולם ישארו בלתי מובנים.נכון,הפרעת האכילה שלך כואבת לקרובים אלייך שאוהבים אותך ולא מבינים למה את עושה את זה.אבל יותר משהיא כואבת להם היא כואבת לך.והכאב הזה גורם לך להאמין שרק עוד כמה קילוגרמים כשתגיעי למשקל הנכסף(יש כזה?באמת?לא סימנת מטרה כבר וגילית שכשהגעת אליה במקום להפסיק המשכת?) זה יהיה נסבל יותר.אבל זאת אחיזת עיניים.ואם את היית מדברת באמת ולא הפרעת האכילה שלך היית מבינה שבן אדם שרק רוצה להיות רזה ובריא היה עוצר בתהליך הזה ממזמן ושהמטרה כמעט אף פעם אינה מקדשת את האמצעים.
את לא בחרת להיות חולה.וחשוב שתזכרי זאת.אבל את כן יכולה לבחור להפסיק עם השכנועים העצמיים ולמצוא דרך אחרת ,בריאה יותר,לבטא את כל מה שהפרעת האכילה מנסה לומר.הדרך הזאת לא קלה,היא רצופה בטיפול ארוך עם עליות וירידות,אבל אני יכולה להבטיח לך שזאת הדרך הכי נכונה,הכי מובנת והיחידה שלא תשאיר אותך לבד .
שבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)