מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ההורים מורידים לי את המוטיבציהענינה20/02/2012
אני בת 22 וגרה בבית עם ההורים עקב אילוצי הכנסה(סטודנטית כרגע). כל חיי הייתי בעודף משקל וסבלתי מהערות בוטות ומעליבות מצד הוריי . זה אף פעם לא היה דיבורים של רצון לעזור נוסח "בואי נלך ביחד לדיאטנית ונעזור לך" זה תמיד היה קריאות גנאי כמו שמנה,חזירה ושלל האשמות של "בגלל שאת שמנה יש לנו צרות כאלה וכאלה".
החלטתי כבר לפני כמה שנים שבכל הנוגע לדיאטה ואכילה שלי הדלת חסומה בפניהם.אני לא משתפת אותם במה וכמה אני אוכלת ,אם אני בדיאטה או לא , אני משתדלת לאכול לבד ולא לידם מכיוון שכל פעם שהם רואים אותי מכניסה משהו לפה הם מתחילים עם הערות פוגעניות "עוד פעם את אוכלת" "כמה אוכל את שמה בצלחת,את בחיים לא תיהי רזה".
וכל הערה שלהם פשוט ממוטטת אותי נפשית.
בערך כל יום אני מסבירה להם מחדש שהם ממש לא עוזרים לי - להפך הם ממוטטים אותי ומרסקים לי את הביטחון וגורמים לי להאביס את עצמי באוכל כל פעם מחדש. אבל הם בדעה שלהם - מבחינתם הדרך היא להביא אותי למצב של הגעה לתחתית הבור כדי שאני אקח את עצמי בידיים.אני מרגישה שזה כמו לדבר לקיר.
בכל ההקשר הזה אני דואגת לעצמי.אני עושה המון מאמץ כדי להרזות. .אני מודעת לעצמי ,חשוב לי לאכול בריא ולנהל בכלל אורח חיים כזה. אני הולכת לדיאטנית,עושה ספורט,קוראת המון מידע באינטרנט על אכילה בריאה. אבל כל ההקפדה והניסיון לשנות את אורח החיים הלא טוב פשוט נגמרים כל פעם שהם אומרים לי מילה רעה .אני מרגישה שכל המוטיבציה שהייתה לי נשברת ברגע.
אני מרגישה צורך למלא את עצמי באוכל כי אני מרגישה שגם חסכתי מעצמי אוכל בדיאטה וגם חסרה לי חיבה ותמיכה ואני חייבת להשלים את החסרים האלה ולפצות את עצמי כי לא מגיע לי לסבול ככה והאוכל פשוט מרגיע.
האם יש לכן עצות איך להתמודד עם מצבים כאלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההורים מורידים לי את המוטיבציה - תגובה
אפרת לוי21/02/2012שלום,
את מנתחת באופן נכון את מצבך. ומבינה שהאכילה מהווה עבורך נחמה מרגיעה וסוג של פיצוי רגשי.
מעציב לראות את התנהגותם של הורייך כלפייך סביב האוכל והמשקל.
איני חושבת שמאמץ בכוון דיאטות ואמוץ אורח חיים בריא מספיק , את מנסה ונופלת שוב כיוון שהאכילה באה ממקום של תסכול ויתכן גם כעס. כיוון שאת כותבת שאת סטודנטית אני ממליצה לך בחום לפנות לשירות הפסיכולוגי לסטודנט שם מעניקים טיפול פסיכולוגי במחיר מוזל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)