עזרה באיבחון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה באיבחון
    רוני לוי
    01/08/2012

שלום,
    שמי רוני ואני בת 22.5 ומאז שהשתחררתי מהצבא התחלתי לשנות את תפריט התזונה שלי. לפני שהתגייסתי ובזמן הצבא, אוכל לא היה משהו מרכזי בחיי- אכלתי מה שבא לי ומתי שבא לי (כמובן לא בהגזמה) והייתי במשקל תקין- 51,52 לגובה 1.63. במשך השנתיים האחרונות אני עושה המון ספורט ושומרת על תזונה בריאה וירדתי למשקל 47. עם זאת, אני מרגישה שבתקופת השנתיים הזו אני מתעסקת בהגזמה במשקל שלי, בקלוריות, לא אוכלת כמעט דברים עם שמן או ממתקים ומתייסרת אם אכלתי דבר כזה.
    אני משווה את הגוף שלי כל הזמן לגוף של חברות שלי וחושבת שהן יותר רזות. עוד דוגמא היא שחזרתי לא מזמן מדרום אמריקה ושם חטפתי חיידק שגרם לי להוריד למשקל 43. עם כל הסבל שעברתי בתקופת המחלה (עשרה ימים) היה בי סוג של אושר על כך שרזיתי כל כך ושכולם אומרים לי כמה אני רזה (במובן השלילי). ההורים שלי מודאגים ממשקלי, במיוחד שלא קיבלתי וסת כבר חצי שנה. איני יודעת אם יש קשר אבל אני גם מאוד מתוחה ועצבנית בזמן האחרון ולא יכולה להיות סבלנית למשפחתי.
    השאלה שלי היא האם יש לי הפרעה שזקוקה לטיפול? כי הרי אני אוכלת ארוחות מסודרות ובריאות ולא מחסירה מעצמי מכל אבות המזון. כעת לאחר החיידק חזרתי כמעט למשקלי אך קצת מתגעגעת לרזון שהיה לי. תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה באיבחון

הוספת תגובה

• עזרה באיבחון

רוני לוי
    04/08/2012

תודה רבה על העזרה אך ההשוואות לחברותיי הן חלק שולי בבעיה. הבעיה העיקרית היא ההתעסקות הבלתי פוסקת באוכל וקלוריות. לדוגמא- אתמול אכלתי במסעדה ואכלתי הרבה מהמנות האחרונות ולאחר מכן כעסתי על עצמי וגם הוצאתי את הכעס על הוריי. אני מודעת לכך שאני נראת טוב ושאני רזה אבל יש לי כל הזמן רצון להיות רזה יותר על אף שרופא הנשים אמר לי לעלות במשקל עקב חוסר וסת. אני מרגישה שההתעסקות במה אני אוכל ומתי (שיהיה סדר ולא נשנושים) היא מוגזמת אך מצד שני אני לא יכולה להיפטר מזה. מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה באיבחון - תגובה

אפרת לוי
    04/08/2012

שלום רוני,

על פי הפרטים שמסרת אני ממליצה לך לפנות לפסיכולוג שמתמחה בטיפול בהפרעות אכילה. השילוב של : חשיבה ועסוק בלתי פוסק באוכל יחד עם ספורט אינטנסיבי, מתח ועצבנות והסימן הזועק ביותר שהנו הפסקת ווסת מחייבים התערבות מיידית.
    אני רוצה להבהיר נקודה חשובה לך ולשאר הגולשים/ות : יכולה להיות הפרעת אכילה גם אם המשקל תקין וגם אם אוכלים בריא, ההפרעה היא העסוק הלא נורמלי באוכל ובכך שהוא משפיע (כמה אכלתי, למה הרשיתי לעצמי וכו' ) באופן קיצוני כל כך על מצב הרוח, ההרגשה ותפיסת הגוף.
    נשמע לי שאת סובלת ולא טוב לך, פני לטיפול על מנת לטפל בבעיה וכדי שהמצב לא יחמיר. שתפי את הורייך על מנת לקבל ליווי נוסף.
    אם יש לך שאלות נוספות או אם את רוצה להגיב לדבריי אני פה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאפרת

רוני לוי
    06/08/2012

אני מאמינה שאצור איתך קשר בקרוב! תודה רבה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאפרת - תגובה

אפרת לוי
    07/08/2012

אשמח לעזור לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה