מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חשש לסבתאמאי30/08/2012
זה אולי ישמע מצחיק
אני אנחנו במשפחה חוששים שסבתא שלי בת 68 פיתחה איזושהי הפרעת אכילה
היא כמעט ולא אוכלת וטוענת שזה בריא יותר עבורה לא לעלות משקל כי כך היא לא תחלה בכל מיני מחלות זיקנה
חשבנו שאולי זהאלצהיימר לפי איך שהיא מדברת אבל זה לא....
האם ניתן לפתח הפרעות אכילה בגיל כזה?
האם כדאי להמשיך ולעשות לה בדיקות רפואיות נוספות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש לסבתא - תגובה
אפרת לוי01/09/2012שלום מאי
בהחלט מדובר בעניין רציני מאוד.
הפרעת אכילה יכולה להתרחש גם בגיל מבוגר. נראה שהרקע אצל סבתך הוא פחד מ הזדקנות וממחלות, ואף יתכן פחד ממוות. יכול להיות שסבתא כל כך מפחדת לחלות או מתהליכי הזקנה (שכידוע אין שליטה עליהם), שדרך השליטה על האוכל ( אני לא אוכלת כל דבר על מנת לא לחלות) היא מרגיעה/מנסה להרגיע את החרדות הללו.
אפשרות נוספת, היא נמצאת בדיכאון ועל כן ישנו אובדן תיאבון וירידה במשקל.
בכל מקרה רצוי להפנות אותה לאיש מקצוע פסיכולוג או פסיכיאטר על מנת להעריך את מצבה הרגשי/נפשי ולבדוק איך אפשר לעזור לה. הבדיקות במישור הפיזי חשובות גם הן ,אך הן לא מספיקות.
אם יש לך שאלה נוספת את מוזמנת לשאול,
מאחלת בריאות לסבתך,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)