מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם זה יגמר?אני23/09/2012
שלום,
תמיד כשאני מתחילה לחשוב על לשתף אנשים בסיפור שלי אני מרגישה שאני מגזימה ושאני נותנת לזה יותר מידי חשיבות ממה שזה באמת וזה עוצר אותי מלשתף זאת עם האנשים החשובים לי.
החלטתי לכתוב פה מתוך רצון למצוא עזרה ולדעת איך אוכל אחת ולתמיד לצאת מהמעגל הזה.
אוקיי אז ככה, אני כרגע בת 24 ומגיל 15 אני מתמודדת און&אוף עם בעיות אכילה שזה כולל הקאות והרעבה עצמית. אף פעם לא הגעתי למצב שבו אני צריכה להתאשפז בגלל תת משקל או משהו כזה. המשקל הכי נמוך שהגעתי אליו היה 47 ק"ג (הגובה שלי הוא 1.67) אך בגלל שהמחזור שלי הפסיק הצלחתי לחזור לאכול מרוב פחד.
גם בזמנים שבהם אני לא מרעיבה את עצמי או מקיאה, האוכל תמיד במחשבות שלי. תמיד יש לי את ההרגשה שבכל ביס שאני לוקחת אני מעלה 3 ק"ג לפחות וזה גורם לי לייסורי מצפון מטורפים..! יש זמנים שאני יכולה להתעלם מזה ולהכריח את עצמי לא לחשוב ככה ויש זמנים שזה גורם לי לצום ביום למחרת או פשוט להקיא הכל.
לאחרונה התחילה אצלי בעיה חדשה שאולי קרתה לי בעבר אך לא כמשהו רציף. אני מוצאת את עצמי נכנסת להתקף אכילה נוראי - אני יכולה לאכול את כל מה שנמצא במקרר באותו רגע ושום דבר לא עוצר אותי אפילו כשכבר בא לי להקיא. אחרי ההתקף הזה אני בדר"כ מקיאה למרות שיש פעמים שאני מצליחה לא להקיא אבל אז אני נשארת עם תחושה של גועל וסלידה ממה שעשיתי!
אני חושבת שמאז שהתחלתי עם כל הבעיה הזאת לא הצלחתי לשנות את המחשבה שאוכל זה רע ולמען האמת עד לא מזמן הייתי בטוחה שזאת מחשבה לגיטימית ושכולם מרגישים כך אך לאחר שיחה עם חברה הבנתי שאני האקצנטרית וזה ממש לא הנורמה. בנקודה הזאת החלטתי שאני צריכה למצוא פתרון לבעיה הזאת כי נמאס לי שאוכל מהווה חלק כל כך גדול ומעיק בחיים שלי!
כאן הפורום הזה נכנס לתמונה - אולי אתן תוכלו לומר לי האם זה יעבור מתישהו? או שאאלץ להתמודד עם המחשבות האלו ועם המלחמה היומיומית הזאת לנצח?
אני מרגישה כאילו אין לי צורך בטיפול פסיכולוגי כי קשה לי להגדיר את עצמי עם כבעלת הפרעות אכילה - אני מרגישה שאחרים ירימו גבה ויאמרו שאני רק מחפשת תשומת לב ומגזימה. ידוע לי שאף אחד לא צריך לדעת מה אני עושה ולמי אני הולכת אבל ההרגשה הפנימית הזאת עוצרת אותי מלעשות כל דבר בנידון. אני מאמינה שחלק מזה נובע בגלל שהנורמה היום בקרב בחורות צעירות היא ליחס חשיבות רבה כל כך למשקל ובערך כל בחורה שלישית היא עם בעיות אכילה, וזה גורם לי לחשוב שאני לא מיוחדת ושאני לא צריכה לעשות סיפור מכל דבר.
אני יודעת שלא ציינתי פה את כל הסיפור שהוביל אותי לבעיות האכילה שלי, זאת מכיוון שלא ידעתי אם זה רלוונטי או לא.
תודה רבה על ההקשבה..!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה יגמר? - תגובה
קרן אור08/10/2012יקרה,
אני לא חושבת שאת מגזימה ומדברייך ברור לי כמה את חולה.הקאות,התעסקות יתר במשקל ובאוכל,התקפי אכילה אלו מלמדים על בעית אכילה קשה.
החדשות טובות הן שזה לא צריך להיות כך..הדרך עוברת בטיפול מערכתי משולב(טיפול נפשי,תרופתי ודיאטני) ולא,אין דרך אחרת לעבור זאת.לא נתקלתי מעולם במישהי "שסתם" חולה זה תמיד יושב על מקומות עמוקים יותר.ואת בעצמך מציינת זאת בסוף מכתבך וברור שיש סיבה שגרמה לך לכך(לא תמיד היא ברורה וגלויה אומנם) .אני חושבת שחשוב שתגייסי את כל המודעות ואת תחושת המיאוס כדי להלחם .
אם תרצי שנחשוב ביחד על מקומות טיפולים,אשמח לעזור.
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה קרן, אני אשמח לקבל את עזרתך...
מוריה09/10/2012היי קרן אור,
קודם כל תודה רבה שענית לי, אני מעריכה את זה מאוד.
אני חייבת לומר לך שהפתעת אותי בכך שציינת שזוהי הפרעת אכילה קשה, אף פעם לא חשבתי שהמצב שלי חמור כמו שתיארת - אני מרגישה כאילו שמת לי מראה מול הפנים וגרמת לי להסתכל על הדברים בלי ליפות אותם בפעם הראשונה בחיי.
למען האמת, מעולם לא שמעתי על טיפול תרופתי בנוגע להפרעות אכילה, את מדברת על תרופות פסיכיאטריות? נשמע לי מאיים במקצת...
אני אשמח לשמוע על מקומות טיפול שיכולים לעזור לי..
ועם כל זה, תוך כדי כתיבה אני מרגישה שיש בי מחשבות מנוגדות לעניין -
מצד אחד יש בי חלק שממש רוצה לצאת מזה ומצד שני אני מפחדת שאם באמת אטפל בבעיה שלי, אני אשמין ואין דבר שיותר מפחיד אותי מזה! כבר עכשיו העליתי כמה ק"ג טובים, אני מניחה שזה בגלל שיש לי את התקפי האכילה האלו לאחרונה (ואני עוצרת את עצמי מלהקיא).
האם יש סיכוי להיות גם בריאה וגם רזה? או שזה תמיד יבוא אחד על חשבון השני?
תודה רבה לך, בתשובות שלך את נותנת לי להרגיש שאני לא לבד ותקווה אמיתית להתחלה חדשה...
אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה קרן, אני אשמח לקבל את עזרתך... - תגובה
קרן אור24/10/2012הי מוריה,
ראיתי שבנתיים הוספת עוד פוסט,עונה לך למעלה על הכול.
קרן אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)