מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעת אכילה? יש מקום לדאגה?ריקי23/09/2012
הי,
בת 30, אמא לילדים קטנים, שוקלת 46 גובה 1.63 מאוד רזה.
אני לא סופרת קלוריות ואוכלת כל מה שבא אבל אין לי תיאבון ומרגישה תחושת רעב לעיתים רחוקות וגם אז ארגיש שבעה אם אוכל אפילו משהו קטן...
יכולה לא לאכול כמעט כלום במשך יום שלם ולהסתפק בכמה עוגיות.
במשפחה כועסים עלי ואומרים שאני מפתחת אנורקסיה ופוגעת בעצמי, אבל ההמנעות היא לא מתוך כוונה ורצון, אני מרגישה טוב ויש ווסת סדיר, מצב הרוח תקין ואני לא רואה שינוי, אולי זו סתם עצלות לאכול...
מה דעתך?
נ.ב. תמיד היתי רזה אבל במשקל תקין, בתחילת ההריון הראשון שלי ירדתי המון (הקאות...) ואף פעם לא העלתי את הק"ג האלו בחזרה וגם ההנקה גורמת לי לרזות ולאבד את הק"ג הבודדים שהעליתי במהלך ההריונות האחרונים, יכול להיות שחילוף החומרים השתנה?
אשמח לחוות דעתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת אכילה? יש מקום לדאגה? - תגובה
קרן אור08/10/2012שלום לך ריקי,
אתחיל מהסוף-אני לא בטוחה שמדובר בהפרעת אכילה כי את לא מתארת כאן המנעות מאכילה בכדי לרדת במשקל ולא התרשמתי שיש לך עיוותי חשיבה האופיינים באנורקסיה.יחד עם זאת ברור לי בכל צל של ספק שחוסר תיאבון הוא מצב פתולוגי ואינו טבעי שהרי הגוף מתוכנן במנגנון אבולציוני של רעב-שובע ע"מ לשרוד.
אני מציעה להתחיל בבירור אצל רופא המשפחה שיערוך בדיקות דם ובדיקות גופניות נוספות ע"מ להעריך את מצבך הגופני ואולי למצוא משהו פיזיולוגי שגורם לך לחוסר תיאבון.במקביל מומלצת פניה לדיאטנית ע"מ לבנות תפריט שעשיר קלורית אך עם נפח מזון קטן שלא יקשה עלייך לעמוד בו.
אם כל הבירורים הגופניים לא יעלו סיבה אז מומלצת פניה לאיש מגורמי בריאות הנפש כדי להעריך אם לא מדובר באובדן תיאבון על רקע נפשי.
אל תזניחי,יש ממש בדאגה של משפחתך,וילדיך זקוקים לאמא בריאה .
אני כאן עם יש שאלות נוספות,
קרן אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)