מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רוצה להיות בריאה בשביל ביתי הקטנהעדי16/02/2013
שלום,
קוראים לי עדי בת 30 ויש לי הפרעת אכילה מתקופת התיכון. היא מתבטאת באכילה כפייתית, ממש בכמויות של אכילה בזמן של התקף בולימי - רק שלאחר מכן אני לא מקיאה אלא נשארת בתחושת הגועל העצמי שלי, מענישה את עצמי. זה קורה בתקופות בהן רע לי ושאני מרגישה אשמה על דברים שונים: בצבא העליתי 10 ק"ג בגלל אותם ההתקפים, כי השירות היה לי מאוד קשה מבחינה רגשית חברים טובים ברחו ממני כי דיברתי על ההפרעה המון. כשאני מרגישה אשמה על התנהגויות שלי אני מאבדת שליטה באופן מודע על מה שאוכלת, וכך מנצלת את היום עד הלילה ולפעמים אפילו מתעוררת באמצע הלילה כדי לאכול, וכמובן שזה משפיע מאוד על מצב רוחי.
בשנה שעברה עליתי המון במשקל, בשל קשיים לשלב בין הלימודים האקדמיים שלי לבין גידול ילדתי המתוקה בת השנתיים וחצי כיום. אולם, הבנתי שאני מתחילה התדרדרות ונרשמתי לשומרי משקל ועד היום ירדתי כמעט עשרה ק"ג (גובהי 1.58 ועד לפני שלושה שבועות שקלתי 56.5 ק"ג). מאז חשבתי שאני בשליטה, רק ששוב התחילה תקופת המבחנים, אין לי אנרגיות לעשות את עבודת הגמר שלי כי הן רבות, מורכבות ובניגוד לשנים הקודמות שלי באקדמיה - אני עובדת שלוש פעמים בשבוע במקצוע שדורש המון עבודה בבית ואני פשוט קורסת. נכנסתי לבולמוס של כמעט שלושה שבועות ברצף - והעליתי ארבעה ק"ג בקלות. בשבוע האחרון הצלחתי לתפוס את עצמי ואפילו ירדתי קצת במשקל - אבל ברור לי שאני לא יציבה.
ביתי לא רואה אותי כשאוכלת כך, כמובן שהיא רואה אותי אוכלת רק פריכיות וישר היא רוצה גם, כי הרי אמא אוכלת... אני לא מדברת איתה על אוכל, כמו שאימי נהגה להתרברב בפנינו כמה מעט אכלה באותו היום. כשהיא רוצה להישקל בבוקר כמוני (נשקלת בכל בוקר, אחרת יוצאת משליטה. חוץ משבת כמובן, לאחר ארוחת שישי המאוחרת), אני מניחה לה ומחמיאה לה ש"יש לה משקל יפה, איזה יופי שאת עומדת עליו!" ובכך מוציאה ממנו את העוקץ. כאמור, אני נשקלת ומיד יורדת ממנו, לא מדברת על כך.
למרות שאני מרגישה שאני משתמשת בכל האמצעים כדי לטשטש לה את ההפרעה הנוראית הזו - אני רוצה להיות בריאה עבורה ועבורי. אני כרגע עומדת על 58.5 ק"ג ואני ממש חולמת להגיע למשקל של 54.5, אותו משקל כשהתגייסתי ובעבר הלא רחוק בכלל הייתי כל כך קרובה אליו...
אשמח לדעתכן, חשוב לי להיעזר בחוו"ד מקצועית כי יודעת שלבד לא מסוגלת לשלוט בזה באמת.
סליחה גדולה על אורך הפנייה...
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה שאני מתערב אבל
Harel17/02/2013סליחה מראש אם אני לא קורא את המצב שלך נכון, אבל נראה לי שהקושי הגדול שלך נובע מחוסר ידע וחוסר הבנת הגוף שלך.
התקפים בולמיים באים כאשר את מרעיבה את עצמך. במקום לנסות לא לאכול ולהתפלל שהתקף הבולימיה לא יבוא, אולי פשוט כדאי לך לפתור את בעיית הבולימיה מהשורש בכך שתאכלי בכמויות שהגוף שלך לא יצטרך להכניס את עצמו למצב של Safe mode? למה שלא תנסי ללכת לתזונאית איכותית שתבנה לך תפריט נורמלי ובנוסף תרשמי לחדר כושר ותשתדלי להתאמן 3 פעמים בשבוע ואם אפשר אז יותר?
אני חושב שנושא הדיאטה הוא אחד הנושאים הנפוצים שיש כיום, צריך לפעול בהיגיון ולא ללכת נגד דעות ואופנות שמשתנות מדי יום.
סך הכל גם אם תשקלי 60 או 70 קילו לא יקרה שום דבר, האושר האמיתי הוא המשפחה והחברים וכפי שאת כותבת את מרחיקה אותם ממך.
תנסי לשנות את הגישה שלך כלפי האופנה החולפת והפגיעה האיומה בגוף שלך, גם אם את לא מתחברת לחלקים מסויימים בגוף תנסי להעריך את התפקוד התקין והבריאות שניתנה לך ותצאי ממעגל ספירת הקלוריות הנוראית. תחלמי על איך לסיים את התואר ועל המשפחה וההנאה בחיים, ולא על משקל נמוך, את מספיק חכמה ובוגרת בשביל להבין את מה שנכון עבורך ועבור הקרובים לך, שיהיה לך המון בהצלחה מכל הלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתבתי בטעות בולימיה במקום בולמוס
Harel17/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה לי שהבנת לא נכון
עדי19/02/2013תודה על ההתייחסות והפגנת הרגישות למצב, אולם נראה לי שלא הבנת - בולמוסי האכילה אצלי לא נוצרים מאכילה יומיומית לא מאוזנת, שמביאה את הגוף שלי לחסך ואז לתגובות חסרות שליטה וניסיון למלא את החלל שנוצר. הבולמוסים מגיעים ממצב של אשמה וניסיון ומלא את הריק הרגשי שנוצר. למשל, צריכה ללמוד לבחינה ולא מוצאת את הכוחות הנפשיים לכך - אז אוכלת, ממוקמת במקום לא טוב בכלל מבחינה זוגית - אז אוכלת, וכו.
אחרי כל כך הרבה שנים בזה, און ואוף, קשה פשוט "לקחת אחריות על החיים שלי" ולצאת משם.
שיהיה המשך שבוע בריא טוטב לכולנו...
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה שאני מתערב אבל - תגובה
אפרת לוי19/02/2013היי הראל,
אתה לא מתערב! הפורום נועד שהגולשים יגיבו זה לזה, ישתפו בנסיונם או בתפיסותיהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוצה להיות בריאה בשביל ביתי הקטנה - תגובה
אפרת לוי19/02/2013היי עדי,
מאוד חשוב שאת עושה קישור בין התקפי האכילה לרגשות קשים, אשמה, גועל ועוד.
אך זה לא מספיק, כי עצם הידיעה אינה מספיקה ואינה עוזרת לך להכחיד דפוס פתולוגי זה שקיים אצלך כמעט מחצית מחייך. חשוב מאוד שתפני לקבל טיפול פסיכולוגי על מנת לטפל בשורשים העמוקים יותר של הפרעת האכילה כדי שבולמוסי האכילה הללו יעלמו.
הבעיה היא לא של משקל, מדובר בבעיה רגשית אשר מתבטאת דרך האוכל.
את צודקת בהחלט, את צריכה להיות בריאה עבור הבת שלך ולהנות מהגידול שלה מבלי להיות עסוקה בענייני המשקל, הבולמוסים ותחושות הגועל.
אם את רוצה לשאול שאלה נוספת את מוזמנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)