הפרעת אכילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעת אכילה
    נויה
    29/07/2013

שלום. שמי נויה ויש לי אחות ששמה טליה (שם בדוי). טליה כמעט בת 14, היא עולה לכיתה ט׳. מזה זמן אני חושדת שהחלה לפתח הפרעת אכילה. היא סופרת קלוריות, שוקלת את עצמה (ככל הנראה לפחות פעם ביום אם לא יותר), אוכלת מעט פחמימות, מתאמנת פעמיים בשבוע ומתאמצת רבות. כאשר הוריי קוראים לה לאכול היא מסרבת בטענה שהיא אינה רעבה, ומשמפצירים בה לאכול היא אוכלת אך כמויות מועטות. לפי מיטב זיכרוני עניין זה החל לפני בערך 4 חודשים, אך רק הופך מוגבר ומוקצן בחלוף הזמן. אני שמתי לב לכך מזמן אך להוריי לקח דיי זמן עד שהשתכנעו שככל הנראה יש כאן בעיה, אבל למרות זאת הם לא מצליחים למגר את התופעה. אחותי סגורה רוב שעות היום בחדרה, כך היה גם לפני תחילת החופש הגדול. אנו יודעים שהיא צופה בטלוויזיה בתוכנית אהובה עליה. כאשר אנו יוצאים מהבית היא מעדיפה להישאר. בזמן האחרון האנשים הקרובים החלו להחמיא לה על שרזתה ( יש לציין שאחותי לא מלאה, וגם לא הייתה בעבר, משקלה אולי היה גבוה טיפה אך לא באופן מוגזם). הבגדים שלה כבר נראים תלויים עליה ואני מאוד מפחדת שהיא באמת חולה. הוריי שמים לב לכך את אני חושבת שמנסים להדחיק את העובדה והם גם לא ממש מצליחים להתמודד איתה כיוון שהיא צועקת הרבה ומתווכחת. אני לא יודעת מה לעשות, איך לגרום להוריי להבין שיש כאן סכנה משמעותית? תודה רבה!
    חזור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת אכילה

הוספת תגובה

• הפרעת אכילה - תגובה

אפרת לוי
    08/09/2013

היי נויה,

אני מתנצלת על התגובה המאוחרת שלי ומקווה שתקראי את התשובה שלי.
    הדאגה שלך לאחותך נוגעת ללב. את מתארת תמונה מעוררת דאגה שמתאימה להפרעת אכילה. מאוד חשוב לא להיכנס עם טליה למאבקי כוח סביב עניין האכילה על אף שזה מאוד קשה. כן חשוב לאמר לה בתקיפות שהיא צריכה לקבל עזרה ולקחת אותה לטיפול פסיכולוגי ומעקב אצל תזונאית.
    יתכן וההורים שלך רואים שיש בעיה אך לא רוצים להדאיג אותך או שהם מתקשים לראות שיש בעיה וחושבים שמדובר ב'דיאטה ' רגילה.
    האם את ניסית לדבר עם טליה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה