דימוי גוף והפרעת אכילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דימוי גוף והפרעת אכילה
    דני
    14/10/2013

שלום,

בעברי הייתי ילד שמן מאוד (בסביבות ה 100 קילו בכיתה ו').

לאחר מכן ירדתי קצת, אך תמיד הייתי שמנמן.

לאחרונה התחלתי אורך חיים בריא הכולל 5-6 ארוחות ביום (כל שלוש שעות) עם פחמימות מלאות והרבה אימונים (6 אימונים בשבוע - זה התחיל בהדרגה, ללא עומס).

הבעיה שלי היא האובססיה, אני מגיע למצבים בהם אני מהווה מטרד לסביבה שלי בגלל האורח חיים כי אני מתעצבן בקלות מאוד עם משהו קטן לא מסתדר, ומיד מרגיש שזה משפיע לי על הגוף (אני שוקל כעת 65 עם 12.5% שומן - כאשר התחלתי הייתי 85 עם 27% שומן).

וזה עוד בעיה שיש לי, הדימוי גוף, אני ממש מרגיש שאני שמן..אני מסתכל במראה, וימים רבים אני באמת רואה אדם שמן, לעיתים בתמונות שאני נתפס מרחוק אני פתאום מבין שאני נראה חטוב - וכך גם רבים מעידים על גופי שהוא חטוב (יש לי קוביות..) אבל אני עדיין מרגיש ורואה את עצמי כשמן..ובעיקר לאחר חריגה (קטנה ככל שתיהיה - ברמת האכלתי עוד 2 כפות קוסקוס, מחיטה מלאה כמובן) אני מרגיש שהשמנתי בטירוף והרסתי את כל מה שהשגתי.

אך יש ימים שבהם אני קם ומרגיש מעולה עם הגוף שלי ומתלהב מאוד מהשרירים וממה שהשגתי, ברור לי שאין מצב שהשינויים כל כך קיצוניים וזה רק בראש שלי כנראה בגלל שפשוט התרגלתי להיות שמן. השאלה היא אחת איך משפרים את היחס כלפי הסביבה, ושתיים איך לשפר את היחס שלי לגבי עצמי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דימוי גוף והפרעת אכילה

הוספת תגובה

• דימוי גוף והפרעת אכילה - תגובה

אפרת לוי
    21/10/2013

היי דני,

הכותרת שכתבת להודעה ששלחת מתאימה מאוד למצב שאותו אתה מתאר.
    על אף שהורדת במשקל ואתה 'רזה' אינך מרגיש כך. כי לא מדובר רק במשקל האובייקטיבי אלא במכלול של תחושות שיש לך כלפי עצמך (כפי הנראה תחושות מאוד לא טובות). האובססיה שפיתחת בנוגע לספורט ולאוכל ושאם הנך חורג ולו במעט מהתפריט אתה מרגיש מיד שזה אסון מהווה סמן להפרעת אכילה.

ממליצה לך בחום לפנות לטיפול פסיכולוגי על מנת לטפל בהפרעה זו, על מנת שתוכל להנות גם מההישגים של האימון והירידה במשקל.
    אם יש לך שאלה נוספת או אם אתה רוצה להגיב למה שכתבתי לך, אתה מוזמן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

דני
    25/10/2013

אני מודע לבעיה מאוד..

אני מרגיש שזה הרבה פעמים שולט לי בחיים, ואני מנסה לאט לאט לשלוט בכך בעצמי.

אינני מעוניין ביעוץ פסיכולוגי בגלל ההשכלות של הליכה ליעוץ מבחינה תדמיתית (אני יודע כי כיום זה כבר פחות קריטי אך עדיין אינני רוצה)

השאלה היא מה עלי לעשות כדי כן לשפר לעצמי את הדימוי.

אין סוף פעמים אני שומע את המשפט "אתה רזה מדי" "תאכל משהו.."

אבל אני בהרבה מאוד זמן מרגיש שמן בדיוק כפי שהייתי בעבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה